GSM-logo
خانهاخبار
میان‌رده‌هایی که پرچمدارها را به حاشیه برده‌اند!

میان‌رده‌هایی که پرچمدارها را به حاشیه برده‌اند!

گوشی‌های پرچمدار دیگر آن جذابیت سابق را ندارند؛ میان‌رده‌های جدید با قیمت پایین‌تر و امکانات خیره‌کننده، حالا تهدیدی جدی برای پادشاهان بازار موبایل شده‌اند.

۱۶ فروردین ۱۴۰۴

تبلیغات

home_header
product-image

گوشی گوگل پیکسل 9a ظرفیت 128GB رم 8GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

گوشی اپل آیفون 16e ظرفیت 128GB رم 8GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

گوشی وان پلاس 13R ظرفیت 256GB رم 12GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

سامسونگ گلکسی S24 FE ظرفیت 128GB رم 8GB - ویتنام

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

در گذشته، اگر یک گوشی مطمئن و سریع می‌خواستید، تنها راه مراجعه به مدل‌های پرچمدار و پرداخت هزینه گزاف آن‌ها بود. در مقابل هم این گوشی‌های پرچمدار نسبت به قیمتی که داشتند، ویژگی‌های و مشخصات متمایزی را ارائه می‌دادند و کاربران می‌توانستند مطمئن شوند که دستگاه متفاوتی را در دست دارند.

با این حال، ورود وان‌پلاس با گوشی‌های وان‌پلاس وان اصلی و نسل‌های بعدی، وضعیت را به‌طور کلی دگرگون کرد. در آن زمان، تقریبا از مدل‌هایی مانند وان‌پلاس 3، عنوان «قاتل پرچمدار» سر زبان‌ها افتاد و به‌طور کلی، گوشی‌های اقتصادی را نشان می‌داد که می‌توانستند در عین قیمت پایین‌تر از مدل‌های پرچمدار، آن‌ها را از جهت‌های مختلف به چالش بکشند.

گوشی‌های میان‌رده؛ تهدید جدیدی برای دستگاه‌های پرچمدار

از آن زمان، این گوشی‌های میان‌رده تهدید جدی برای مدل‌های پرچمدار محسوب شدند و حتی امروزه هم این روند با پیش‌روی مدل‌های اقتصادی برای تصاحب بازار موبایل جریان دارد. در آن زمان، گوشی‌هایی جذاب و با ارزشی مانند وان‌پلاس 3 کمیاب بودند، اما امروزه دیگر این‌طور نیست؛ چراکه اگر دقت کنید تمامی برندها به سمت تولید گوشی‌های «قاتل پرچمدار» آمده‌اند و هر شرکت، دستگاه متمایز با ویژگی‌های جذاب اختصاصی و در عین حال قیمت پایین را عرضه می‌کنند.

با این حال شاید برای شما هم این سوال پیش آمده که چرا تولیدکننده‌ها باید از سود قابل‌توجهی که مدل‌های پرچمدار برایشان داشتند، چشم‌پوشی کرده و بخش عظیمی از سرمایه‌گذاری‌های کلان خود را روی گوشی‌های میان‌رده متمرکز کنند. در واقع پاسخ در سقف تکنولوژیکی است که گوشی‌های پرچمدار به آن رسیده‌اند.

به عبارتی دیگر، امروزه گوشی‌های پرچمدار، سیستم دوربین فوق‌العاده‌ای دارند، عملکرد پایدار و قدرتمندی ارائه می‌دهند و در کل تمام آنچه که یک کاربر حرفه‌ای نیاز دارد را فراهم می‌کنند. بنابراین، دیگر عملا چیزی نمانده که شرکت‌ها بخواهند با گوشی‌های پرچمدار به آن برسند و تمام ویژگی‌ها را در حال حاضر، با بالاترین کیفیت، قدرت و کارایی در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

killer flagship phone

حتی اگر به به‌روزرسانی‌هایی که شرکت‌ها ارائه می‌دهند هم توجه کرده باشید، عملا تغییرات چشم‌گیری در تجربه کاربر ایجاد نمی‌کنند و تنها توجه روی ظاهر قضیه دارند.

با این حال، این مورد هنوز در گوشی‌های میان‌رده محقق نشده و این دستگاه‌ها مسیر زیادی در پیش رو برای رسیدن به هدف‌هایی در حد گوشی‌های پرچمدار دارند. به همین خاطر، به‌روزرسانی‌هایی که شرکت‌های تولیدکننده در دستگاه‌های میان‌رده جدید لحاظ می‌کنند، بسیار جذاب بوده و به نوعی گوشی‌های پرچمدار را از ارزش ساقط کرده‌اند.

گوشی‌های میان‌رده هنوز با این پیشرفت‌ها هم جای بهبودهای معنادار بیشتری را دارند و این باعث خواهد شد تا نسبت قیمت به عملکرد در آن‌ها دستگاه جذاب‌تری را نشان دهند.

بنابراین، علت اصلی این که گوشی‌های میان‌رده در حال حاضر جذابیت بیشتری نسبت به مدل‌های پرچمدار داشته و توجه تولیدکننده‌ها هم بیشتر روی آن‌ها متمرکز شده، این است که دستگاه‌های پرچمدار به حد بلوغ نسبی خود رسیده‌اند و عملا چیز دیگری برای ارائه کردن ندارند، اما دستگاه‌های میان‌رده هنوز باید پیشرفت‌های زیادی را داشته باشند و هر کدام از این پیشرفت‌ها هم موج جدیدی از هیجانات را به بازار موبایل اضافه می‌کند.

در این مطلب، به گوشی‌های میان‌رده‌ای می‌پردازیم که تولیدکننده‌ها سرمایه‌گذاری‌های کلانی روی آن‌ها انجام داده و احتمالا به‌زودی جای مدل‌های پرچمدار را به‌عنوان دستگاه‌های با ارزش خواهند گرفت.

سری گوشی‌های پیکسل a؛ بهترین‌های مقرون به‌صرفه

اگر تاریخچه اطلاعات فنی گوشی‌های سری پیکسل a را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که این دستگاه‌ها با هر نسل جدید، بیشتر و بیشتر به سری پرچمداران پیکسل نزدیک می‌شوند. به‌عنوان مثال، پیکسل 8a به‌قدری نزدیک به پیکسل 8 بود که به سختی مدل گران‌تر را می‌شد توصیه کرد.

پیکسل 9a این روند را با بهترین ارزش ادامه می‌دهد. این گوشی با قیمت 499 دلاری، از همان تراشه تنسور جی 4 به‌کار رفته در مدل‌های پرچمدار 799 دلاری استفاده می‌کند.

Pixel 8a

پیکسل 9 مدل پایه مزایایی مانند حافظه رم بیشتر اختصاص داده شده به پردازش‌های لوکال هوش مصنوعی و دوربین فوق‌عریض ارتقایافته را به ارمغان می‌آورد، اما این ارتقاها برای یک کاربر عادی به جای موارد ضروری، تنها ویژگی‌های به‌درد نخور هستند. در همین حال، پیکسل 8a و پیکسل 9a همان تجربه اصلی گوشی‌های پیکسل را ارائه می‌دهند؛ همان تجربه نرم‌افزاری خالص گوگل با پشتیبانی 7 ساله، همان کیفیت دوربین پیکسل محبوب و همه این ویژگی‌ها با قیمتی بسیار پایین‌تر.

همان‌طور که در بررسی‌های پیکسل 9a و پیکسل 9 احتمالا دیده‌اید، مگر این که واقعا به چند ارتقای خاص پیکسل 9 نیاز داشته باشید، مدل ارزان‌تر هنوز ارزش استثنایی دارد و احتمالا انتخاب هوشمندانه‌تری برای اکثر مردم خواهد بود.

گلکسی اس 24 FE؛ ویژگی‌های پرچمدار با قیمت پایین

این واقعا حیرت‌آور است که گوشی‌های سری گلکسی FE تا چه حدی با مدل‌های پرچمدار برابری می‌کند و این در سری گلکسی اس 24 هم به وضوح دیده می‌شود. در واقع، پرچمداران در حال از دست دادن برتری خود بوده و این میان‌رده‌‌ها هستند که چنین شرایطی را ایجاد کرده‌اند.

Galaxy S24 FE

در واقع، گلکسی اس 24 FE نشان می‌دهد که چرا پرداخت هزینه اضافی برای یک گوشی پرچمدار به‌طور فزاینده‌ای تصمیمی غیرمنطقی است. گلکسی اس 24 FE با قیمت 649 دلاری، تقریبا همان تجربه گلکسی اس 24 پلاس را ارائه می‌دهد؛ با این تفاوت که قیمت مدل پرچمدار از 999 دلار شروع می‌شود و این تفاوت قابل‌توجه 350 دلاری می‌تواند صرفه‌جویی هیجان‌انگیزی باشد.

با مقایسه گلکسی اس 24 FE و گلکسی اس 24 پلاس به‌راحتی می‌توانید متوجه شوید که مدل ارزان‌تر به‌طرز چشم‌گیری با مدل پرچمدار از نظر مشخصات فنی هماهنگ بوده و حتی از عملکرد آن در چندین زمینه کلیدی پیشی می‌گیرد. هر دو گوشی دارای سنسور دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی هستند و تست‌های انجام شده نشان داده که کیفیت عکاسی در هر دو مدل تقریبا یکسان است. در واقع، اصلی‌ترین تفاوت‌های جزئی در عملکرد دوربین‌های تله‌فوتو و سلفی بوده که در استفاده روزمره عملا تغییری ایجاد نمی‌کنند.

وان‌پلاس 13R؛ یک قاتل پرچمدار جدید

وان‌پلاس شهرت خود را با گوشی‌های قاتل پرچمدار به دست آورد و حالا وان‌پلاس 13R این شهرت را در بازار امروز تجسم می‌بخشد. وان‌پلاس 13R با قیمت 599 دلاری (در مقابل 899 دلار مدل وان‌پلاس 13 استاندارد)، تمرکز خود را روی ارزش کاربری گذاشته و حتی بیشتر از آن هم ارائه می‌دهد. با 300 دلار قیمت کمتر، وان‌پلاس 13R بیشتر تجربه گران‌قیمت‌تر خود را نشان می‌دهد.

OnePlus 13R

این گوشی میان‌رده صفحه‌نمایش 6.7 اینچی آمولد با نرخ نوسازی 120 هرتز و البته ظرفیت باتری یکسان با مدل پرچمدار دارد، بنابراین شما در مدل پرچمدار از صفحه‌نمایش بزرگ یا عمر باتری طولانی‌تری بهره‌مند نخواهید شد. وان‌پلاس از تراشه اسنپ‌دراگون 8 نسل 2 در وان‌پلاس 13R استفاده کرده، اما در عمل این تراشه هنوز یک پردازنده درجه یک است که به راحتی از پس برنامه‌ها و بازی‌های سنگین برمی‌آید.

برای رسیدن به قیمت پایین‌تر، وان‌پلاس چندین ویژگی را در وان‌پلاس 13R اصلاح کرده است. این گوشی در واقع پشتیبانی از شارژ بی‌سیم نداشته و دوربین فوق‌عریض آن هم به اندازه وان‌پلاس 13 پیشرفته نیست. با این حال اگر این جزئیات برایتان اهمیتی نداشته باشند، انتخاب وان‌پلاس 13R یک برد قطعی خواهد بود.

در واقع باید تایید کرد که برای کاربری روزانه، وان‌پلاس 13R به سختی تشخیص داده می‌شود که یک گوشی میان‌رده است. با قیمت 599 دلاری، این گوشی ارزش استثنایی دارد و یکی از بهترین گوشی‌هایی است که در عین مقرون به‌صرفه بودن، ارزشی فراتر از حتی یک گوشی گران‌قیمت ارائه می‌دهد.

آیفون 16e؛ حتی اپل هم به روند گوشی‌های قاتل پرچمدار معتقد است

حتی اپل که سال‌ها به‌خاطر فروش آیفون‌های گران‌قیمت شناخته شده بود، جذابیت پیشنهاد یک گوشی میان‌رده قوی (یا به‌طور دقیق‌تر، هماهنگ شدن با جو بازار) را تشخیص داد و امسال آیفون 16e را رونمایی کرد. آیفون 16e در واقع یک مدل جدید به سبک آیفون SE است که اپل آن را برای ارائه عملکرد پرچمدار با قیمت پایین‌تر درست مانند دیگر گوشی‌های موجود در این لیست عرضه کرد.

این گوشی در واقع از لحاظ مشخصات بسیار فراتر از سری آیفون SE بوده و فلسفه متفاوتی از یک آیفون صرفا ارزان‌قیمت دارد. آیفون 16e با قیمت 600 دلاری به بازار عرضه شده که تنها حدود 100 دلار ارزان‌تر از قیمت 700 دلاری آیفون 15 مدل استاندارد است. با این حال مهم‌تر از همه، آیفون 16e با این قیمت پایین‌تر مزایای واضحی دارد، از جمله مجهز شدن به تراشه جدید و سریع A18 (آیفون 15 از تراشه A16 بایونیک سال گذشته استفاده می‌کند.

تراشه A18 در واقع امسال برای مدل‌های پرچمدار آیفون 16 عرضه شده و اپل همین تراشه را در مدل میان‌رده جدید خود نیز به کار برده است. به همین خاطر، آیفون 16e برخلاف آیفون 15 مدل پایه از قابلیت‌های اپل اینتلیجنس پشتیبانی کرده و قابلیت‌های هوشمند فوق‌العاده‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

iPhone 16e

به عبارت دیگر، آیفون 16e با 100 دلار کمتر، از نظر قدرت پردازشی و قابلیت‌های نرم‌افزاری در مقایسه با آیفون 15 مدل پایه برتر بوده و یک انتخاب عالی برای کسانی است که بدون نیاز به پرداخت هزینه اضافی برای ویژگی‌های بیشتر، به قابلیت‌های هوشمند اپل اینتلیجنس در یک گوشی جمع‌وجور دسترسی داشته باشند.

البته آیفون 16e برای رسیدن به چنین نقطه با ارزشی، برخی اصلاحات را به همراه دارد. از جمله این گوشی از طراحی قدیمی‌تر به سبک آیفون 14 (دقیقا با بریدگی ناچ به جای داینامیک آیلند) استفاده می‌کند و به جای سیستم دوربین دوگانه در آیفون 15، به یک دوربین پشتی تک لنزه مجهز است.

علاوه‌بر واضح‌ترین نقص با دوربین تکی و نمایشگر 60 هرتزی، این گوشی همچنان فاقد برخی ویژگی‌های سطح حرفه‌ای مانند پشتیبانی از 5G اولتراوایدبند یا شارژ بی‌سیم مگ‌سیف است. با این حال، برای بسیاری از خریداران آیفون، این تفاوت‌ها چندان اهمیتی ندارند. دوربین اصلی در آیفون 16e همچنان عملکرد عالی داشته و صفحه‌نمایش هم همان اندازه و کیفیت آیفون 15 را ارائه می‌دهد و از لحاظ عمر باتری هم به‌خاطر تراشه مودم اختصاصی اپل و ظرفیت باتری بیشتر، کارایی بهتری دارد.

با توجه به این که برای تجربه روزمره، سیستم نرم‌افزاری iOS 18، عملکرد سریع، فیس آیدی و دیگر ویژگی‌ها در آیفون 16e تقریبا یکسان است، نباید تعجب کرد که این گوشی در فروش اولیه از آیفون SE پیشی بگیرد.

مگر این که به‌طور خاص به دوربین دوم آیفون 15 یا سایر ویژگی‌های تجملاتی مدل‌های پرو نیاز داشته باشید، آیفون 16e با قیمت پایین‌تر تجربه اصلی اپل را ارائه می‌دهد.

پاسخ مخالف؛ چه زمانی خرید پرچمدار منطقی است؟

هنوز هم شرایطی وجود دارد که خرید یک گوشی پرچمدار کاملا توجیه‌پذیر است. برای نمونه در صنعت موسیقی، بسیاری از دی‌جی‌ها برای اجرای برنامه‌های خود به تجهیزات گران‌قیمت نیاز ندارند؛ اما برخی حاضرند هزینه زیادی برای تجهیزات حرفه‌ای بپردازند، نه فقط به‌خاطر کارایی بالا، بلکه به‌دلیل کیفیت ساخت بی‌نقص آن‌ها و البته پرستیژ بالاتر.

این مسئله نشان می‌دهد که تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند به سقف مشخصی در زمینه ارتقا سخت‌افزاری رسیده‌اند. به همین دلیل در سال‌های اخیر، تمرکز بیشتر به سمت استفاده از متریال جدید در طراحی بدنه گوشی رفته است. یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در حال حاضر، فلز تیتانیوم است. برخی شرکت‌ها مانند موتورولا نیز با بهره‌گیری از چرم مصنوعی (ویگن) تلاش کرده‌اند تا گوشی‌های خود را متمایز نشان دهند.

iPhone 16 promax and galaxy S25 ultra

بنابراین خریداران گوشی‌های پرچمدار اغلب محصولی بادوام‌تر و ساخته‌شده از مواد مقاوم‌تر و در عین حال زیبا دریافت می‌کنند. از سوی دیگر، این دسته از گوشی‌ها همیشه زودتر از دیگران به فناوری‌های پیشرفته، به‌ویژه در حوزه دوربین، مجهز می‌شوند.

در شرایطی که گوشی‌هایی مانند آیفون ۱۷ ایر یا گلکسی اس 25 اج تمرکز بیشتری بر طراحی ظاهری دارند، دور از ذهن نیست که برندهای مطرح عمدا دستگاه‌های گران‌قیمت را به‌عنوان یک بیانیه‌ی مد و سبک زندگی روانه بازار کنند.

نتیجه‌گیری؛ انتخاب گوشی مناسب برای شما

در نهایت، بهترین استراتژی خرید به شناخت نیازها و اولویت‌های شخصی بستگی دارد. با این حال، برای اغلب کاربران، گوشی‌های میان‌رده‌ای مانند گلکسی اس 24 FE و وان‌پلاس 13R می‌توانند پاسخ‌گوی بیشتر نیازها باشند؛ چراکه تجربه‌ای نزدیک به پرچمداران را با قیمتی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر ارائه می‌دهند.

home_header