۵ دلیل که اپل واچ بیرقیبترین ساعت هوشمند بازار است!
اپل واچ سالهاست که بر دنیای ساعتهای هوشمند حکومت میکند، اما چرا؟ در این مطلب به ۵ دلیل اصلی میپردازیم که باعث شدهاند این گجت پوشیدنی، همچنان از رقبا، بهویژه ساعتهای مجهز به Wear OS، جلوتر باشد!
ساعتهای Wear OS بهلطف تلاش مشترک گوگل و سامسونگ بازگشت قدرتمندی داشتهاند. در حال حاضر، ساعتهای Wear OS توسط بسیاری از برندها تولید شده و با ظاهر شیک و البته قابلیتهای بسیار کاربردی و جذاب، بخش قابلتوجهی از بازار را در دست دارند.
با چنین پیشرفتهایی در زمینه تکنولوژیهای مختلف، اما همچنان ساعتهای هوشمند اپل واچ بهعنوان بهترین گزینههای جهانی شناخته میشوند و در واقع بهنظر میرسد که ساعتهای Wear OS مسیر طولانی برای رسیدن به جایگاه فعلی اپل واچها دارند. بهعبارتی دیگر، ساعتهای هوشمند اپل تجربهای را ارائه میدهند که حتی در بهترین ساعتهای اندرویدی هم نمیتوان مشابه آن را پیدا کرد. با این حال، راز این موفقیت و حکمرانی چندین ساله مدلهای اپل واچ در دنیای ساعتهای هوشمند چیست؟ در این مطلب به 5 دلیل اصلی برتری اپل واچها میپردازیم.
سختافزار و ویژگیهای برتر
اپل واچ یک بسته کامل از بهترینها را دارد
در کل همه محصولات اپل به سازگاری فوقالعاده سختافزاری و نرمافزاری شناخته میشوند و این باعث میشود تا تجربه کاربری و بهرهوری بالای آنها را در هیچ محصول مشابهی پیدا نکنید.
ساعتهای هوشمند Wear OS در اندازهها و طرحهای مختلف توسط تولیدکنندگان زیادی تولید میشوند، اما همه آنها دارای اشکالاتی هستند که در یک یا چند جنبه میتوانند دردسرهایی برای کاربران داشته باشند. به عنوان مثال، وانپلاس واچ 3 با عمر باتری تقریبا یک هفتهای خود یک محصول متمایز است، اما قابلیتهای ارزیابی سلامتی و دقت دادههای جمعآوری شده آن به خوبی اپل واچ نیست. همچنین بازه زمانی پشتیبانی نرمافزاری آن نیز نسبتا کوتاه بوده و وانپلاس تنها دو بهروزرسانی سیستمعامل اصلی را برای ساعتهای هوشمند خود ارائه میکند.

این داستان در سری گلکسی واچ هم دیده میشود. سری گلکسی واچ 7 دارای قطعات داخلی قدرتمندتر و سنسورهای سلامتی دقیقتری است. با این حال، تجربه Wear OS کامل و فوقالعادهای مانند مدلهای پیکسل واچ ارائه نمیدهد. همچنین سرعت شارژ آن نسبتا پایین بوده و شارژ کامل آن تقریبا 90 دقیقه طول میکشد. علیرغم این که سامسونگ یکی از فعالان قابلتوجه در دنیای ساعتهای هوشمند Wear OS است، گلکسی واچ 7 فقط در مدل آلومینیومی تولید شده و این نقطه ضعف بزرگی محسوب میشود.
این کاملا در تضاد با اپل واچها بوده که تقریبا در همه جنبهها برتری ذاتی داشته و به همین دلیل، یک ساعت هوشمند عالی محسوب میشوند. در واقع، کاربران در اپل واچها از ویژگیهایی مانند یک صفحهنمایش بزرگ و فوقالعاده روشن، طراحی شیک و بادوام که در برابر غوطهور شدن در آب تا عمق 50 متری مقاومت دارد، بهرهمند میشوند. همچنین مدلهای اپل واچ به قابلیت عمقسنج هم مجهز هستند که در هیچ ساعت هوشمند Wear OS نمیتوانید حتی مشابه آن را پیدا کنید.
علاوهبر اینها، اپل واچها از شارژ سریع پشتیبانی کرده و تنها در 30 دقیقه میتوانند تا 80 درصد شارژ شوند. اگر این دلایل کافی نیست، میتوانیم اشاره کنیم که اپل واچ سری 10 در رنگهای مختلف با جنس بدنههای آلومینیومی و همچنین تیتانیومی عرضه شده که طیف وسیعی از سلیقهها را پوشش میدهد.
مقایسه تراشه S10 SiP اپل واچ با چیپ کوالکام در ساعتهای Wear OS اخیر بیمعنی است. تراشه اپل نهتنها قدرتمندتر است، بلکه با یک موتور عصبی ۴ هستهای همراه شده که پردازش صوتی را بهصورت محلی انجام داده و تجربه بهتری ارائه میدهد.
اکوسیستم لوازم جانبی شخص ثالث گستردهتر
تولیدکنندگان لوازم جانبی، به اپل واچها علاقه زیادی دارند
یکی از جنبههای دستکم گرفته شده داشتن اپل واچ، دسترسی به اکوسیستم لوازم جانبی شخص ثالث است. امروزه مدلهای مختلفی از قاب، شارژر و بند ساعت اپل واچ از برندهای متنوعی وجود دارند که استفاده از اپل واچ را جذابتر میکنند. با این حال، باید اشاره کنیم که این حد از تنوع، در ساعتهای Wear OS وجود ندارد و این احتمالا به خاطر تنوع برندها و مدلهای مختلف ساعتهای Wear OS است که کار را برای تولیدکنندههای لوازم جانبی سختتر میکنند.

پایههای شارژ 2 در 1 یا 3 در 1 برای پیکسل واچ یا گلکسی واچ آنقدر محدود هستند که میتوان آنها را روی انگشتان یک دست شمرد. اگر ساعت Wear OS از برندهایی مانند وانپلاس یا موبوی داشته باشید، اوضاع حتی بدتر است، زیرا تقریبا هیچ گزینهای برای آنها وجود ندارد. در مقابل، برندهای معتبر لوازم جانبی مانند اسپایجن، بلکین و دیگران، مجموعهای از پایههای شارژ راحت و متنوع را برای اپل واچ و آیفون ارائه میکنند.
این محدودیت فقط به پایههای شارژ ختم نمیشود. تولیدکنندگان لوازم جانبی، بندهای ساعت جدید و باکیفیتی را اغلب فقط برای اپل واچ عرضه میکنند و Wear OS معمولا در برنامههای آنها جایی ندارد. بهعنوان مثال، نومد اوایل امسال یک بند ورزشی با قابلیت درخشش در تاریکی معرفی کرد، اما این محصول فقط برای اپل واچ در دسترس بود.
اپل واچها عمر طولانیتر از ساعتهای Wear OS دارند
پشتیبانی نرمافزاری طولانیتر یعنی اپل
مانند آیفون و دیگر دستگاههای اپل، اپل واچها نیز با گذر زمان بهتر میشود و ویژگیهای جدیدی دریافت میکند. جدیدترین نسخه سیستمعامل اپل واچ، watchOS 11، همچنان با اپل واچ سری 6 و مدلهای جدیدتر سازگار است. این ساعت هوشمند که در سپتامبر 2020 معرفی شد، اکنون نزدیک به 4.5 سال از عمر آن میگذرد و همچنان انتظار میرود برای یک تا دو سال دیگر بهروزرسانی دریافت کند.

در مقابل، گلکسی واچ 4 که در آگوست 2021 عرضه شد، قدیمیترین ساعت هوشمند اندرویدی است که از Wear OS 5 پشتیبانی میکند. این مدل تا سال 2026 بهروزرسانی نرمافزاری دریافت خواهد کرد. سامسونگ چهار سال بهروزرسانی سیستمعامل را برای تمام گلکسی واچهای جدید خود تضمین میکند که رقم قابلتوجهی است، اما همچنان در مقایسه با اپل، که پنج تا هفت سال از ساعتهای خود پشتیبانی میکند، کمتر است.
شرکتهای دیگر اندرویدی وضعیت بدتری دارند و معمولا دو تا سه سال از ساعتهای Wear OS خود پشتیبانی میکنند. حتی پیکسل واچ اصلی گوگل فقط تا اکتبر 2025 بهروزرسانی دریافت خواهد کرد و پیکسل واچ 2 نیز در سال 2026 از پشتیبانی خارج میشود، یعنی تنها سه سال پس از عرضه.
از سوی دیگر، وانپلاس فقط دو بهروزرسانی سیستمعامل را برای وانپلاس واچ 2 و 3 تضمین کرده است. مشکل اصلی، کندی ارائه بهروزرسانیها است؛ بهطوریکه وانپلاس واچ 2 که در سال 2024 عرضه شد، همچنان Wear OS 4 را اجرا میکند و انتظار میرود Wear OS 5 را در سهماهه سوم 2025 دریافت کند. تا آن زمان، گوگل Wear OS 6 را برای ساعتهای پیکسل منتشر کرده است!
اپل واچ در برابر Wear OS؛ امنیت و دسترسی بهتر به دادههای سلامت
مدیریت آسان و ایمن اطلاعات سلامت
اپل واچ تمامی دادههای سلامت کاربر را در اپلیکیشن Health آیفون ذخیره میکند. این اطلاعات به حساب کاربری اپل متصل است و در هنگام تعویض آیفون، بدون از دست رفتن منتقل میشود، اما در دنیای اندروید و Wear OS شرایط متفاوت است.
کاربران گلکسی واچ باید از Samsung Health و دارندگان پیکسل واچ از Fitbit برای ردیابی دادههای سلامتی استفاده کنند. در حالی که هیچ اپلیکیشن یکپارچهای برای سلامت در اکوسیستم اندروید وجود ندارد و هر برند راهکار اختصاصی خود را ارائه میدهد.

اگر از یک ساعت Wear OS به مدل دیگری مهاجرت کنید، نمیتوانید دادههای سلامتی خود را منتقل کنید. Google Fit میتواند با Health Connect دادههای سلامتی را از چندین اپلیکیشن جمعآوری کند، اما هنوز به کاملی اپلیکیشن Health اپل نیست.
اپل واچ دادههای قدیمی را نیز حفظ میکند. حتی پس از یک سال استفاده از اپل واچ (از دسامبر 2021 تا نوامبر 2022)، با بازگشت به آیفون، تمام دادههای سلامت کاربر بازیابی میشود.
با این حال در Wear OS، شرایط متفاوت است. با وجود استفاده از ساعتهایی مانند Asus Zenwatch، Galaxy Watch 4، Galaxy Watch 6 و Pixel Watch 2 برای پایش خواب، ورزش و سایر دادههای سلامتی، هیچ راهی برای مشاهده و تجمیع دادههای این دستگاهها وجود ندارد.
بنابراین از این لحاظ هم اکوسیستم اپل بهدلیل یکپارچگی بینظیری که ارائه میدهد، برای انتخاب اپل واچ بهترین دلیل بوده و میتواند امکانات گستردهای در اختیار کاربران قرار دهد.
اپل واچ؛ هماهنگی بینظیر در اکوسیستم اپل
یکپارچگی کامل با دستگاههای اپل
اپل واچ به شکلی عمیق با سایر دستگاههای اپل هماهنگ است؛ ویژگیای که در اکوسیستم اندروید دیده نمیشود. باز کردن قفل مک تنها با اپل واچ یکی از این قابلیتهاست، اما همهچیز به همین جا ختم نمیشود. اپل واچ میتواند با دو بار فشردن دکمه کناری، تاییدیههای امنیتی را روی مک انجام دهد، از جمله دانلود اپلیکیشنها یا اعطای مجوزها.
اما این تنها بخشی از داستان است. پرداختهای Apple Pay در سافاری روی مک را میتوان مستقیما با اپل واچ تأیید کرد، قابلیتی که هیچ ساعت Wear OS ارائه نمیدهد. در دنیای اندروید، ساعتهای Wear OS حتی نمیتوانند تعامل نزدیکی با کرومبوکها داشته باشند. حداکثر کاری که این ساعتها میتوانند انجام دهند، باز کردن قفل کرومبوک است و بس!

یکپارچگی اکوسیستم در Wear OS بسته به برند گوشی شما متغیر است. مثلا اگر از پیکسل واچ با گوشی غیر پیکسل استفاده کنید، به برخی ویژگیها مثل Extend Unlock دسترسی نخواهید داشت، حتی اگر گوشی شما اندرویدی باشد!
از سوی دیگر، اپل واچ حتی در مدل بلوتوثی هم میتواند هنگام خارج شدن از محدوده بلوتوث آیفون، همچنان نوتیفیکیشنها را دریافت کند و تماسها را پاسخ دهد؛ به شرطی که هر دو دستگاه به یک شبکه وایفای متصل باشند. با این حال هیچکدام از ساعتهای Wear OS چنین قابلیتی ندارند و کاملا به اتصال بلوتوث وابستهاند.
این تفاوتها نشان میدهد که اپل تا چه حد در یکپارچهسازی اکوسیستم خود موفق بوده، درحالیکه گوگل هنوز فاصله زیادی با چنین هماهنگیای دارد.
ساعتهای Wear OS هنوز جای پیشرفت دارند
پیشرفت چشمگیر، اما همچنان عقبتر از اپل واچ
سامسونگ، گوگل، وانپلاس و سایر برندهای اندرویدی در سالهای اخیر تحول بزرگی در ساعتهای Wear OS ایجاد کردهاند. این ساعتها اکنون دارای سنسورهای پیشرفته سلامتی، نمایشگرهای درخشان، طراحی شیک و عمر باتری طولانیتر هستند.
اما با وجود تمام این پیشرفتها، هنوز نتوانستهاند به سطح اپل واچ برسند. از نرمافزار و پشتیبانی طولانیمدت گرفته تا یکپارچگی با اکوسیستم و تنوع لوازم جانبی، اپل همچنان پیشتاز است. اگر Wear OS میخواهد به رقابت جدی با اپل واچ وارد شود، باید در این حوزهها پیشرفت کند.
برچسبها: