پیکسل 9a؛ فداکاری گوگل برای کاهش قیمت!
گوگل برای پایین نگه داشتن قیمت پیکسل 9a، دست به تصمیمات بزرگی زده، اما این تغییرات به نفع کاربران است یا آنها را ناامید میکند؟
پیکسل 9a در اوایل این ماه بهعنوان جدیدترین گوشی میانرده و اقتصادی گوگل معرفی شد. با بررسیهای اولیه از این گوشی میتوان به این موضوع رسید که گوگل برای پایین نگه داشتن قیمت نهایی پیکسل 9a، برخی موارد کاهش داده و اینها میتوانند در تجربه کاربری نقش منفی داشته باشند.
در این مطلب پنج مورد از فداکاریهایی که در پیکسل 9a به چشم میخورند را بررسی میکنیم. با وجود این تغییرات، همچنان به نظر میرسد که این گوشی با قیمت ۴۹۹ دلاری خود گزینهای قابل قبول باشد. البته این که بهترین انتخاب است یا نه، به خود شما بستگی دارد. در حالی که حذف برخی ویژگیها برای رسیدن به این قیمت امری طبیعی است، اما برخی از این موارد، بهویژه آخرین مورد، ضرورتی نداشتند. لازم به ذکر است که این مطلب پیش از بررسی کامل منتشر شده و صرفا بر اساس مشخصات رسمی و اطلاعات موجود نوشته شده است.
در کل چنین بهنظر میرسد که گوگل در پیکسل 9a، برخی از ویژگیها را صرفا فدای قیمت پایین کرده و این درست است که با گوشی ارزانی طرف هستیم، اما از طرفی هم باید توجه داشت که در آینده احتمالا بهخاطر این کاستیها، با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
حاشیههای ضخیم
اگر به پیکسل 9a از بخش پشتی نگاه کنید، احتمالا متوجه حاشیههای ضخیم آن نخواهید شد، با این حال از بخش جلویی، قسمت قابلتوجهی از گوشی را حاشیههای آن در بر گرفتهاند و به همین دلیل، نمایشگر آن بسیار کوچکتر از اندازه واقعی آن بهنظر میرسد. البته این ممکن است برای برخی بهعنوان یک گوشی ارزانقیمت واقعا چیز مهمی نباشد.

با این حال، باید در نظر گرفت که پیکسل 9a بهعنوان یک محصول متمایز و در عین حال ارزانقیمت از طرف گوگل معرفی شده و بهعنوان تنها دستگاه گوگل برای رقابت با بهترین میانردههای اندرویدی به میدان فرستاده است. البته همچنان لازم به ذکر است که حذف نوار دوربین بهصورت کامل و طراحی یکنواخت ماژول دوربین بدون هیچگونه برآمدگی خاصی در پیکسل 9a، یک نکته مثبت و جذاب برای این گوشی در نظر گرفته میشود.
بنابراین، پیکسل 9a در عین این که چنین مزیتهایی طراحی هم دارد، با طراحی ضخیمتر حتی ضخیمتر از پیکسل 9 مدل پایه، وضعیت را به ضرر خود تغییر داده است. البته مسلما که پیکسل 9 مدل پایه نازکترین حاشیهها را ندارد، اما حداقل از پیکسل 9a باریکتر است. در کل، امروزه اغلب افراد گوشیهایی با بدنه و حاشیههای باریک را ترجیح میدهند و به همین دلیل، گوگل در پیکسل 9a میتوانست تنها با چنین تغییر جزئی، جذابیت بیشتری را کسب کند.
کمبود حافظه رم
پس از مشکل حاشیههای ضخیم، به مورد مهمتری در پیکسل 9a میرسیم؛ یعنی کمبود حافظه رم. پیکسل 9a با 8 گیگابایت رم عرضه شده که پایینترین سطح حافظه رم در این سری است. در واقع، در حالی که سری پرچمداران پیکسل 9 با 12 گیگابایت رم عرضه شدهاند، گوگل برای پیکسل 9a تنها 8 گیگابایت رم در نظر گرفته است. تنها خبر خوب در این بخش این است که باید اشاره کنیم گوگل در پیکسل 9a مانند دیگر مدلهای سری پیکسل 9، از رم نوع LPDDR5X که سرعت بالایی در انتقال دیتا دارد، استفاده کرده است.

با توجه به چنین پیشرفت هوش مصنوعی و در نتیجه افزایش نیاز به سختافزارهای قویتر از جمله رم با حافظه بیشتر، بنابراین مجهز شدن یک گوشی به حافظه رم بیشتر اصولا جنبه منفی نداشته و عمر طولانیتری را برای آن دستگاه و قابلیتهای کاربردی آن تضمین میکند. اگر دقت کرده باشید، امروزه حتی در برخی بهترین میانردههای اندرویدی هم از 12 گیگابایت حافظه رم استفاده میشود.
این بیشتر بدین خاطر است که قابلیتهای هوش مصنوعی، امروزه دیگر فقط در انحصار مدلهای پرچمدار نبوده و حتی گوشیهای ارزانقیمت هم از آنها بهره میبرند. در نتیجه، شرکتهای تولیدکننده هم برای عملکرد نسبتا روان این گوشیها، به حافظههای رم بیشتر روی میآورند.
با این حال، با توجه به این که قطعا کاربران حرفهای به سمت پیکسل 9a نخواهند آمد، بنابراین این گوشی حتی با 8 گیگابایت حافظه رم هم نسبتا میتواند عملکرد روانی را برای کاربریهای روزمره داشته باشد. البته مورد ناراحتکننده این است که گوگل حتی در مدلهای پرچمدار هم از حافظه ذخیرهسازی فلش UFS 3.1 استفاده میکند. این در حالی است که امروزه اغلب مدلهای پرچمدار از حافظههای ذخیرهسازی سریعتر UFS 4.1 یا UFS 4.0 استفاده میکنند.
مشکل شارژ آهسته همچنان ادامه دارد
وضعیت شارژ در گوشیهای پیکسل حتی در مدلهای پرچمدار هم بهطور کلی ناامیدکننده است، بهخصوص اگر به مدلی با شارژ بسیار سریعتر عادت کرده باشید. در واقع، گوشیهای پیکسل در وضعیتی عرضه میشوند که رقبای آنها از شارژ 120 واتی سیمی و بیسیم حداقل 50 وات پشتیبانی میکنند و این حتی در مدلهای ارزانقیمت هم وجود دارد.

این در حالی است که پیکسل 9a از شارژ سیمی 23 وات و شارژ بیسیم 15 وات پشتیبانی میکند. با این اوصاف دیگر نیازی به گفتن نیست که چه مدتی طول میکشد تا پیکسل 9a بهطور کامل شارژ شود؛ بیش از یک ساعت و نیم. حتی پیکسل 9 مدل پایه هم حدود یک ساعت و 25 دقیقه طول میکشد تا بهطور کامل شارژ شود. این درست است که پیکسل 9 به مراتب سرعت شارژ بالاتری از پیکسل 9a دارد، اما همچنان هر دو بسیار کند بوده و در عین حال باتری کوچکتری هم دارند.
شارژ بیسیم هم یک نکته بسیار قابلتوجه است، مخصوصا برای شرکتهایی مانند سامسونگ، گوگل و اپل که بهطور کلی روی شارژ آهستهتر همچنان ثابت ماندهاند. البته اپل حداقل سرعت شارژ بیسیم آیفونها را از طریق مگسیف به 25 وات ارتقا داده است. متاسفانه سامسونگ و گوگل در مورد شارژ بیسیم هنوز تصمیمی برای ارتقا از 15 وات ندارند. همانطور که اشاره کردیم، مدلهای رقیب گوشیهای سامسونگ و گوگل، حتی از شارژ بیسیم 80 وات پشتیبانی میکنند.
سنسورهای دوربین کوچکتر
پیکسل 9a دارای سیستم دوربین دوگانه در پنل پشتی است. از لحاظ صرف اطلاعات فنی، این سیستم دوربین با چنین مشخصاتی، برای یک گوشی 499 دلاری اصلا بد بهنظر نمیرسد. با این حال، نکته اصلی اینجاست که گوگل در مقایسه با پیکسل 9 و حتی پیکسل 8a از یک سنسور دوربین کوچکتر برای دوربین اصلی استفاده کرده است. البته هنوز نمیدانیم که پشت این تصمیم گوگل، چه چیزی نهفته است، اما در کل این را میدانیم که پیکسل 9a، یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی با سنسور دوربین 1/2.0 اینچی دارد.

پیکسل 9 دارای دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با سنسور 1/1.31 اینچی است، در حالی که پیکسل 8a یک دوربین 64 مگاپیکسلی با سنسور دوربین 1/1.73 اینچی دارد. البته این تغییرات چندان قابلتوجه نیستند، با این حال چنین امکانی وجود دارد که پیکسل 9a بتواند تصاویر عالی ارائه دهد.
با این حال، استفاده از یک سنسور کوچکتر در دوربین اصلی واقعا عجیب است. دوربین فوقعریض 13 مگاپیکسلی با سنسور دوربین 1/3.1 اینچی در پیکسل 9a نیز چندان چشمگیر به نظر نمیرسد.
بازگشت به یک مودم بحثبرانگیز
آخرین مورد در این لیست، مودم پیکسل 9a است. گوگل در این گوشی تصمیم گرفته که از مودم اگزینوس 5300 استفاده کند، همان مدلی که در گوشیهای پیش از سری پیکسل 9 بهکار میرفت. با این حال چرا این موضوع مهم است؟ به نظر میرسد این شاید مهمترین نکته این لیست باشد.

مدلهای قبلی پیکسل با مشکلات مختلفی مواجه بودند؛ از داغ شدن بیش از حد و مشکلات اتصال گرفته تا عملکرد نامطلوب باتری. بسیاری از این مشکلات به همین مودم نسبت داده شدهاند.
اما چرا گوگل دوباره همین مودم را استفاده میکند؟ پیکسل 9 و 9 پرو این مشکلات را ندارند، زیرا گوگل آنها را به مودم اگزینوس 5400 ارتقا داده که بهبود قابلتوجهی در اتصال و عمر باتری ایجاد کرده است. بنابراین امیدواریم که این انتخاب، مانعی برای عملکرد پیکسل 9a ایجاد نکند.
برچسبها: