آیفون 16e چه درسی به گوشیهای ارزانقیمت اندرویدی میدهد؟
آیفون 16e با ویژگیهایی که در گوشیهای اقتصادی اندرویدی دیده نمیشود، استانداردهای جدیدی تعیین میکند. این تغییرات میتوانند رقابت در بازار گوشیهای مقرونبهصرفه را متحول کنند.
اپل بالاخره جانشین آیفون SE 2022 را در حدود یک ماه گذشته معرفی کرد؛ آیفون 16e به جای این که بهعنوان نسل چهارم گوشیهای میانرده اپل، مسیر دستگاههای قدیمی را ادامه دهد، یک گوشی کاملا جدید و متمایز از مدلهای گذشته است. در واقع، تمایز آیفون 16e به حدی است که اپل حتی نام آن را متفاوت از مدلهای میانرده قبلی انتخاب کرده و این نشان میدهد که یک گوشی جدید با منطقی متفاوت از مدلهای میانرده و حتی پرچمدار است.
چیزهای زیادی در مورد آیفون 16e وجود دارد، بهخصوص از جنبه سختافزاری. از تراشه کلاس پرچمدار که آن را تامین میکند تا طراحی متفاوت با مواد درجه یک، یک گوشی واقعا فوقالعاده است که با قیمت پایینتر از مدلهای پرچمدار، مجموعه کاملی از قابلیتهای اپل اینتلیجنس را در اختیار کاربران قرار میدهد.
آیفون 16e در واقع بهعنوان یک راه ارزانتر برای دسترسی به سختافزار قدرتمند و البته قابلیتهای اپل اینتلیجنس جذاب شناخته میشود. اگرچه برخی ایرادات در این گوشی واقعا قابلتوجه هستند، اما همچنان درسهای ارزشمند زیادی برای رقبای اندرویدی آیفون 16e وجود دارد که باید آنها را لحاظ کنند. از دوربین تک لنزه گرفته تا اندازه و امکانات آن، در اینجا به 5 نکتهای میپردازیم که تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی باید از آیفون 16e یاد بگیرند.
یک گوش اقتصادی با طراحی فوقالعاده
آیفون 16e یکی از بهترین طراحیهای اپل در سالهای گذشته را دارد.
تا به حال، در اکثر بررسیها، اشاره شده که بهترین بخش آیفون 16e، طراحی آن است. در حالی که میانرده جدید اپل ممکن است تقریبا شبیه به آیفون 14 باشد، اما پس از قرار گرفتن در دست، حس قابلتوجهی ارائه میدهد. در همین حال، آیفون 16e با شیشه مات و فریم آلومینیومی مشابه، بیشتر از هر گوشی هوشمندی که این شرکت در دهه گذشته ساخته، شبیه آیفون 5 اس است. با وزن 167 گرمی، آیفون 16e بسیار سبک بوده و حس فوقالعادهای را انتقال میدهد.

در واقع با چنین تعریفهایی، بهنظر میرسد که آیفون 16e، احساس بهتر و جذابتری حتی از مدلهای آیفون 16 به کاربران ارائه میدهد و بنابراین از همین ابتدا میتوان گفت که کاربران با یک گوشی خیرهکننده طرف هستند.
در مورد رقابت اپل و میانردههای اندرویدی هم باید گفت که از بسیاری جنبهها، آیفون 16e برتری خود را در بخش طراحی حفظ میکند. در کل، طراحی گوشیهای اپل همواره جزء اصلی تمایز آنها از رقبای اندرویدی بوده و این در مورد آیفون 16e هم صدق میکند.
در مقابل، پیکسل 8a مطمئنا کاربری راحتی دارد و با مشخصات قابلتوجه، بهعنوان یکی از متمایزترین گوشیهای اندرویدی شناخته میشود. با این حال، پنل پشتی پلاستیکی آن واقعا نمیتواند کاربری را جذب کند. همین امر در مورد گوشیهای سری گلکسی A هم صادق است. همه آنها گوشیهایی اقتصادی و میانرده با ارزش هستند که گاها به ویژگیهای مدلهای پرچمدار هم مجهز میشوند، اما همچنان این اپل است که حرف اول را در بخش ظاهری گوشی با طراحی فوقالعاده خود میزند.
بنابراین، گوشیهایی مانند سامسونگ، وانپلاس، گوگل و موتورولا میتوانند از طراحی اپل مخصوصا در آیفون 16e بهعنوان یک گوشی میانرده الگوبرداری داشته باشند.
یک گوشی اقتصادی نباید بزرگ باشد
یک صفحهنمایش 6.1 اینچی ممکن است تمام چیزی باشد که کاربران نیاز دارند یا میخواهند.
آیفون 16e همچنان بسیار بزرگتر از مدلهای قبلی آیفون SE دارای دکمه هوم است، اما این باعث نشده تا اندازه آن وارد مدلهای پرومکس بشود. پنل 6.1 اینچی اولد آن یکی از کوچکترین نمایشگرهایی بوده که در یک سال گذشته با یک گوشی میانرده معرفی شده و همین طراحی مینیمال، کلید جذابیت آن شده است. در واقع، اندازه آیفون 16e برای جذابیت بیشتر، مقداری از مدلهای قبلی افزایش داشته و در عین حال، به اندازه مدلهای پرچمدار نمیرسد تا بتواند همچنان بهعنوان یک گوشی کامپکت جذابیت خاص خود را داشته باشد.

این چیزی است که گوگل توانسته در تسلط به آن کارکرد خوبی داشته باشد. پیکسل 8a دارای صفحهنمایش 6.1 اینچی بوده و گوگل اندازه نمایشگر را در پیکسل 9a به 6.3 اینچ افزایش داده تا بهتر بتواند با بقیه مدلهای پیکسل 9 همخوانی داشته باشد. مطمئنا اینها هم نمایشگرهای بزرگی هستند، اما در مقایسه با پنلهای 6.7 اینچی مورد استفاده در گلکسی اس 24 FE، گلکسی A56، گلکسی A36، گلکسی A26 و تقریبا تمام سریهای مدرن سامسونگ، بسیار محدودتر هستند.
بنابراین، اندازه نمایشگر در مدلهای اقتصادی بهخاطر علاقه کاربران به داشتن گوشیهای کامپکت نباید بیش از حد بزرگ باشد و این همچنان درسی است که تولیدکنندگان اندرویدی میتوانند از آیفون 16e بگیرند.
همه محصولات را روی تراشههای هوش مصنوعی متمرکز نکنید
بزرگترین اشتباهی که اپل در طراحی آیفون 16e مرتکب شد، این بود که کل محصول را براساس اپل اینتلیجنس قرار داد. با ساخت یک گوشی هوشمند میانرده که باید از نظر قدرت هوش مصنوعی لوکال با آیفون 16 پرو مطابقت داشته باشد، این شرکت خود را مجبور کرد که یک نوع کاهش یافته یا همان باینینگ از تراشه پرچمدار A18 را در این گوشی استفاده کند. نتیجه این تصمیم، یک گوشی «ارزان» ۶۰۰ دلاری است که بسیاری از ویژگیهای مورد انتظار کاربران، از جمله سنسورهای اضافی دوربین، نمایشگر سریعتر و ابزارهای اختصاصی اپل مانند کمرا کنترل، داینامیک آیلند و پشتیبانی از مگسیف را ندارد.

در واقع، استفاده از همین تراشه A18 گرانقیمت در گوشی اقتصادی آیفون 16e باعث شد تا نه تنها این گوشی قیمت بالایی داشته باشد، بلکه بسیاری از ویژگیهایی برخلاف این تراشه میتوانستند کاربرد بیشتر و فوقالعادهای داشته باشند را از دست بدهد. درست است که آیفون 16e میتواند از تمام قابلیتهای اپل اینتلیجنس را پشتیبانی کند، اما باید در نظر داشت که این قدرت را با از دست دادن برخی ویژگیهای کاربردیتر دیگر به دست آورده است.
گوگل با استفاده از همان تراشههای پرچمدار تنسور در گوشیهای سری A توانسته موفقیت چشمگیری کسب کند، حتی اگر این روند با عرضه پیکسل 10a در سال 2026 تغییر داشته باشد. در واقع، این استراتژی کاملا منطقی به نظر میرسد، زیرا اکثر کاربران تفاوتی میان تراشههای پرچمدار و نسخههای میانرده احساس نمیکنند. از سوی دیگر، قابلیتهای هوش مصنوعی نیز هنوز به مرحلهای نرسیدهاند که بتوانند به عنوان مزیت اصلی یک گوشی مطرح شوند. در نتیجه، با تمرکز بر ویژگیهای کارآمد و حذف گزینههای غیرضروری، گوشیهای اندرویدی این فرصت را دارند که در بخشهایی عملکرد بهتری نسبت به اپل داشته باشند.
یک گوشی ارزانقیمت نیازی به سیستم دوربین فوقالعاده ندارد
آیفون 16e بدون قاب روی سطح صاف تعادل ندارد. با قرار دادن آن روی میز و ضربه زدن به گوشهی بالا سمت چپ، میتوان حرکت آن را مشاهده کرد که ابتدا به سمت انگشت متمایل شده و سپس سریعا به حالت اولیه بازمیگردد. این طراحی ایدهآل نیست، اما در مقایسه با برخی از گوشیهای اقتصادی اخیر، وضعیت بسیار بهتری دارد.
در حالی که ایجاد یک طراحی متمایز میتواند ارزشمند باشد، بسیاری از این تصمیمات طراحی به نظر میرسد بیشتر برای ایجاد ظاهری لوکس اتخاذ شدهاند تا بهبود عملکرد واقعی دستگاه؛ نمونهی بارز آن، موج گستردهی سنسورهای ماکرو 2 مگاپیکسلی است که سالها در گوشیهای مختلف به کار گرفته شدند، بدون آنکه کاربرد چندانی داشته باشند.

با این حال، بیرونزدگی لنز تکی آیفون 16e تا حد زیادی واقعی به نظر میرسد، زیرا فضای خارج از بدنه را برای عملکرد بهتر نیاز دارد، اما در مورد سایر گوشیهای این رده نمیتوان با اطمینان چنین ادعایی داشت. برای مثال، وانپلاس 13R بهعنوان یک پرچمدار اقتصادی عملکرد خوبی دارد، اما آیا ماژول دوربین دایرهایشکل آن واقعا ضروری بوده یا صرفا برای هماهنگی با طراحی وانپلاس 13 و ایجاد جلوهای جذابتر به کار رفته است؟ پاسخ این سؤال مشخص نیست، اما طراحی بدون برآمدگی که در افشاگریهای مربوط به پیکسل 9a دیده شده، بهخوبی بیانگر یک رویکرد متفاوت است.
در واقع، یک گوشی اقتصادی برای این که بتواند همچنان قیمت را در محدوده مشخصی حفظ کند، نیازی به سیستم دوربین حرفهای ندارد و استفاده از آن باعث افزایش قیمت نهایی دستگاه میشود. در همین حال، اکثر برندها از سیستمهای دوربین با ظاهر مدلهای پرچمدار برای دستگاههای میانرده استفاده میکنند تا تنها آنها را با مدلهای پریمیوم هماهنگ کرده و نشان دهند که این گوشی ارزانقیمت، حتی سیستم دوربین پرچمدار را هم به ارث برده است.
وجود بیش از یک لنز، حتی برای انعطافپذیری هم ضروری است
سنسور اصلی آیفون 16e عملکرد قابل قبولی دارد، مخصوصا برای کاربرانی که به پردازش رنگ و اصلاحات نرمافزاری دوربینهای اپل علاقهمند هستند. با این حال در نهایت، این گوشی تنها یک سنسور دارد، حتی اگر اپل بخواهد آن را بهعنوان یک دوربین «2 در 1» معرفی کند.

در این بازهی قیمتی، نبود لنز تلهفوتو چندان غیرمنتظره نیست، هرچند ممکن است این روند با عرضه پیکسل 10 در اواخر امسال تغییر کند، اما نبود یک سنسور فوقعریض در آیفون 16e نقطهضعف بزرگی محسوب میشود و امیدواریم که گوشیهای اقتصادی اندرویدی چنین رویکردی را دنبال نکنند.
از ثبت تصاویر ماکرو واقعی گرفته تا جای دادن گروهی از دوستان در یک قاب، لنزهای فوقعریض امروزه نقش مهمی در تجربه عکاسی دارند. بهترین گوشیهای اقتصادی اندرویدی هماکنون چنین قابلیتی را ارائه میدهند و امیدواریم که این ویژگی همچنان حفظ شود. آیفون 16e با یک لنز شاید در برخی موارد عملکرد بهتری نسبت به ماژولهای چندگانهی آیفونهای گرانتر داشته باشد، اما این مورد نمونهای واضح از غلبه طراحی بر کارایی است.
گوشیهای اقتصادی اندرویدی همین حالا هم عالی هستند و بهتر هم خواهند شد
مدتی است که در عصر طلایی گوشیهای اقتصادی اندرویدی زندگی میکنیم. از سری A پیکسلهای گوگل که عملکردی تقریبا بینقص دارند و وانپلاس 13R که در مرز یک پرچمدار قرار میگیرد، گرفته تا سری A سامسونگ که شاید خستهکننده باشد، اما همچنان یکی از گزینههای مطمئن بازار محسوب میشود (به نظر میرسد این شرکتها علاقه خاصی به استفاده از حرف «A» برای محصولات ارزانتر خود دارند).

در چنین شرایطی، بیشتر کاربران دیگر نیازی به پرداخت هزینههای سرسامآور برای خرید یک گوشی پرچمدار ندارند. گلکسی اس 25 اولترا و پیکسل 9 پرو XL ممکن است جذاب باشند، اما آیا واقعا ارزش پرداخت این مبلغهای بالا را دارند؟
سختافزار آیفون 16e نشان میدهد که برای داشتن یک گجت باکیفیت در سال 2025 نیازی به پرداخت هزینههای گزاف نیست. با اینکه برخی تصمیمات اپل در این مدل جدید ممکن است مسیر درستی را طی نکرده باشند، اما همین موضوع فرصتی طلایی را در اختیار تولیدکنندگان اندرویدی قرار میدهد تا گوشیهای میانرده خود را به بهترین شکل ممکن بهبود دهند. با در نظر گرفتن این نکات، میتوان مطمئن بود که در ارتقای بعدی، نیازی به پرداخت 1000 دلار برای داشتن یک تجربه رضایتبخش نخواهید داشت.
جمعبندی
آیفون 16e به عنوان جانشین آیفون SE 2022، گوشی جدید و متمایزی از مدلهای پیشین اپل به حساب میآید. این دستگاه از تراشه پرچمدار بهره میبرد و طراحی آن با استفاده از مواد درجه یک و بدنه سبک، به یکی از بهترین طراحیهای اپل در سالهای اخیر تبدیل شده است. اگرچه قیمت آن نسبت به پرچمداران کمتر است، برخی ویژگیها از جمله سیستم دوربین و نمایشگر سریعتر در آن به چشم نمیخورد.
آیفون 16e به عنوان یک گزینه اقتصادی با سختافزار قدرتمند شناخته میشود، ولی استفاده از تراشه پرچمدار در آن باعث افزایش قیمت این گوشی شده است. در مقایسه با گوشیهای میانرده اندرویدی، طراحی اپل همچنان برتر است و تولیدکنندگان اندرویدی میتوانند از طراحیهای هوشمندانه آیفون 16e، بهویژه در اندازه نمایشگر و طراحی بدنه، الگو بگیرند. همچنین، با تمرکز بر ویژگیهای کاربردی و بهینهسازی تراشهها، گوشیهای اندرویدی میتوانند در آینده رقابت بیشتری با محصولات اپل داشته باشند.
برچسبها: