GSM-logo
خانهاخبار
گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ کدام یک پرچمدار بهتری است؟

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ کدام یک پرچمدار بهتری است؟

گلکسی اس 25 و شیائومی 15 با سخت‌افزار قدرتمند و نوآوری‌های جذاب وارد میدان شده‌اند، اما کدام یک تجربه بهتری ارائه می‌دهد؟ مقایسه مشخصات این دو غول، برنده را مشخص می‌کند!

۲۶ اسفند ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header
product-image

گوشی سامسونگ گلکسی S25 ظرفیت 128GB رم 12GB - ویتنام

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

شیائومی 15 ظرفیت 256GB رم 12GB

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

این بار، قرار است دو گوشی هوشمند جمع‌وجور را با هم مقایسه کنیم که در عین حال دستگاه‌های پرچمداری نیز هستند. شیائومی 15 و گلکسی اس 25، از جمله دستگاه‌های پرچمدار اما جمع‌وجوری هستند که می‌توانند بهترین انتخاب‌ها برای افراد علاقه‌مند به گوشی‌های کامپکت اندرویدی باشند.

هر دو این گوشی‌ها امسال به بازارهای جهانی راه یافته‌اند؛ گلکسی اس 25 در ژانویه عرضه شده و شیائومی 15 اخیرا با دیگر مدل‌های پرچمدار این برند چینی در رویداد کنگره جهانی موبایل رونمایی شدند. البته باید اشاره کرد که شیائومی 15 برای اولین بار در اکتبر سال گذشته در چین عرضه شده بود، ولی این، نسخه انحصاری بازار چین است.

در هر صورت، هر دو این دستگاه‌ها، گوشی‌های واقعا قدرتمندی هستند؛ قوی‌ترین دستگاه‌های جمع‌وجوری که تا به حال این دو شرکت عرضه کرده‌اند. گلکسی اس 25 و شیائومی 15، همچنین جزو قدرتمندترین گوشی‌های هوشمند 2025 این دو شرکت هستند و در نتیجه، علیرغم طراحی کامپکت اصلا نباید آن‌ها را دست کم گرفت. با این که هر دو گوشی از اکوسیستم اندروید استفاده می‌کنند، اما تفاوت‌های قابل‌توجه زیادی بین گلکسی اس 25 و شیائومی 15 وجود دارد که می‌توانند تجربه کاربری آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین، اگر قصد یکی از این دو گوشی را دارید، بهتر است قبل از انتخاب نهایی، در این مقایسه، با مشخصات کامل و توانایی‌های حائز اهمیت هر کدام بیشتر آشنا شوید.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه مشخصات فنی

در حالی که گلکسی اس 25 از یک نمایشگر 6.2 اینچی داینامیک آمولد با طراحی صاف و پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتز و البته بیشینه روشنایی 2600 نیت استفاده می‌کند، شیائومی 15 به یک نمایشگر 6.36 اینچی آمولد LTPO با طراحی صاف و پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتز و بیشینه روشنایی 3200 نیت مجهز است.

Galaxy S25

همچنین با توجه به تراکم پیکسلی 2340 در 1080 نمایشگر گلکسی اس 25 و 2670 در 1200 شیائومی 15، می‌توان گفت که پنل شیائومی 15 از وضوح نسبی بالاتری نسبت به گلکسی اس 25 برخوردار است.

هر دو گوشی گلکسی اس 25 و شیائومی 15 از تراشه اسنپ‌دراگون 8 الیت قدرت می‌گیرند، اما باید اشاره کرد که نسخه به‌کار رفته در گلکسی اس 25، به‌صورت اختصاصی تولید شده و از سرعت پردازش بالاتری برخوردار است. با این حال، سامسونگ برای گلکسی اس 25 تنها از یک رم 12 گیگابایتی استفاده کرده است ولی در مقابل، شیائومی 15 هم مدل با رم 12 و هم حافظه رم 16 گیگابایتی دارد. همچنین حافظه رم هر دو دستگاه از نوع LPDDR5X است.

حافظه ذخیره‌سازی هم در مدل‌های گلکسی اس 25 از 128 گیگابایت شروع شده و تا 512 گیگابایت می‌رسد. در مقابل، حافظه مدل‌های شیائومی 15 هم از 256 گیگابایت شروع شده و نهایتا تا 1 ترابایت ادامه پیدا می‌کند.

Xiaomi 15

یکی از بخش‌هایی تفاوت قابل‌توجهی بین گلکسی اس 25 و شیائومی 15 دیده می‌شود، ظرفیت باتری و تکنولوژی شارژ آن‌ها است. گلکسی اس 25 به یک باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی و شیائومی 15 به یک باتری 5240 میلی‌آمپر ساعتی مجهز است. در حالی که سرعت شارژ سیمی گلکسی اس 25 به 25 وات سیمی و 15 وات بی‌سیم محدود شده، شیائومی 15 از سرعت شارژ سیمی 90 وات و بی‌سیم 50 وات پشتیبانی می‌کند.

از لحاظ ابعاد هم شیائومی 15 در مقایسه با گلکسی اس 25، کمی بلندتر و پهن‌تر و البته ضخیم‌تر نیز است. همچنین در مورد وزن هم باید اشاره کرد که با اختلاف 30 گرمی، گلکسی اس 25 سبک‌تر است.

هر دو دستگاه از تکنولوژی‌های ارتباطی رایج مانند 5G، LTE، وای‌فای، NFC و بلوتوث 5.4 پشتیبانی می‌کنند. همچنین شیائومی 15 و گلکسی اس 25 برای سیستم احراز هویت از سنسورهای اولتراسونیک قرار گرفته در زیر نمایشگر استفاده می‌کنند.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه طراحی

از نمای جلو، این دو گوشی کاملا شبیه هم هستند. هر دو آن‌ها دارای صفحه‌نمایش مسطح، با حاشیه‌های بسیار نازک در اطراف و یک دوربین نمایشگر مرکزی در بالا هستند. حاشیه‌ها نیز در هر دو گوشی کاملا یکنواخت بوده و حتی انحنای گوشه بین آن‌ها کاملا مشابه است.

هر دو گوشی دارای دکمه‌های فیزیکی در سمت راست هستند، به‌طوری که دکمه پاور در زیر دکمه‌های افزایش یا کاهش صدا قرار گرفته است.

Galaxy S25

همچنین هر دو گوشی از ترکیب شیشه و فلز ساخته شده‌اند. اگر بخواهیم دقیق‌تر باشیم، برای قاب هر دو گوشی از آلومینیوم استفاده شده و دور تا دور شیائومی 15 و گلکسی اس 25 کاملا صاف است. صفحه پشتی گلکسی اس 25 مانند شیائومی 15 کاملا مسطح است، اما در مورد پرچمدار شیائومی باید اشاره کرد که قاب آن به داخل پنل پشتی منحنی می‌شود. علاوه‌بر این، در بالای شیائومی 15 یک درگاه مادون قرمز نیز قرار داده شده که این پورت در گلکسی اس 25 وجود ندارد.

اگر به بخش پشتی این گوشی‌ها نگاه کنیم، ماژول‌های دوربین متفاوتی را خواهیم دید. گلکسی اس 25 دارای ماژول دوربین سه‌گانه با طراحی عمودی در گوشه بالا سمت چپ است که هر سه لنز آن به‌طور جداگانه از یکدیگر متمایز شده‌اند. از سوی دیگر، شیائومی 15 دارای یک ماژول دوربین مستطیل شکل در گوشه سمت چپ بالا است که سه لنز در داخل آن قرار گرفته‌اند.

Xiaomi 15

هر دو دستگاه همچنین گواهی IP68 برای تضمین مقاومت در برابر آب و گرد و غبار دارند و از طراحی لغزنده‌ای برخوردار هستند. البته این طراحی لغزنده به‌دلیل اندازه جمع‌وجور آن‌ها باعث می‌شود تا به راحتی در دست قرار بگیرند.

در مورد سایز دستگاه‌ها هم باید اشاره کرد که گلکسی اس 25 با اختلاف اندکی کوچک‌تر است و به نسبت، نمایشگر کوچک‌تری هم دارد. این گوشی، کوتاه‌تر و باریک‌تر از شیائومی 15 بوده و در عین حال حدود 30 گرم نیز سبک‌تر است؛ اگرچه هر دو کاملا جمع‌وجور بوده و طراحی کامپکتی دارند.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه نمایشگر

گلکسی اس 25 دارای صفحه‌نمایش 6.2 اینچی داینامیک آمولد LTPO فول‌ اچ‌دی پلاس با تراکم پیکسلی 2340 در 1080 و طراحی تخت است. این نمایشگر، نرخ نوسازی تطبیقی (1 تا 120 هرتز) را ارائه می‌دهد و همچنین می‌تواند از محتوای HDR10+ پشتیبانی کند. حداکثر روشنایی پنل گلکسی اس 25 به 2600 نیت می‌رسد، در حالی که نسبت صفحه‌نمایش به بدنه حدود 91 درصد است.

Galaxy S25

نسبت صفحه‌نمایش گلکسی اس 25 در نسبت 19:5:9 بوده و همچنین این صفحه‌نمایش با شیشه گوریلا گلس ویکتوس 2 شرکت کورنینگ پوشیده شده است.

شیائومی 15 در سمت دیگر، دارای صفحه‌نمایش 6.36 اینچی آمولد LTPO است. این پنل نمایشگر نیز مسطح بوده و مانند گلکسی اس 25 از نرخ نوسازی تطبیقی (1 تا 120 هرتز) پشتیبانی می‌کند. پنل نمایشگر شیائومی 15 علاوه‌بر HDR10+ می‌تواند از محتوای دالبی ویژن هم پشتیبانی کند و این می‌تواند مزیت قابل‌توجهی در پرچمدار شیائومی باشد.

همچنین حداکثر روشنایی این پنل به 3200 نیت رسیده و نسبت صفحه‌نمایش به بدنه آن در حدود 90 درصد است. نسبت صفحه‌نمایش در شیائومی 15 در محدوده نسبی 20:9 بوده و شیائومی هم ترجیح می‌دهد که از شیشه شیلد اختصاصی این شرکت برای مدل‌های پرچمدار استفاده کند.

هر دو این نمایشگرها بسیار عالی بوده و با ارائه تصاویر زنده‌تر، زاویه دید مناسب و نسبت اندازه قابل‌توجه، تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند. رنگ‌های مشکی در نمایشگر گلکسی اس 25 و شیائومی 15، به همان اندازه که انتظار می‌رود، عمیق بوده و با توجه به این که این نمایشگرهای اولد هستند، در نتیجه پاسخ لمسی دقیقی نیز دارند. با این حال، همان‌طور که در دیگر مدل‌های پرچمداران امسال شیائومی وجود دارد، شیائومی 15 از ارائه نور PWM با فرکانس بالا برخوردار است که می‌تواند به‌عنوان یک مزیت و نقطه قوت در برابر گلکسی اس 25 در نظر گرفته شود.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه عملکرد

پردازنده اسنپ‌دراگون 8 الیت به صورت یکسان در گلکسی اس 25 و شیائومی 15، مسئولیت تامین قدرت پردازشی را برعهده گرفته است. البته نسخه اسنپ‌دراگون 8 الیت استفاده شده در گلکسی اس 25، یک نسخه اورکلاک شده از مدل استاندارد بوده و از سرعت پردازشی بالاتری برخوردار است. این یکی از استراتژی‌های سامسونگ برای جذب توجهات به سمت مدل‌های پرچمدار جدید با تراشه اختصاصی است.

تراشه اسنپ‌دراگون 8 الیت، جدیدترین پردازنده کوالکام بوده که از معماری 3 نانومتری بهره برده و در گلکسی اس 25 برای تکمیل قدرت پردازشی، با 12 گیگابایت رم LPDDR5X ترکیب شده است. همچنین در گلکسی اس 25 برای ارائه سرعت انتقال دیتا بالاتر از حافظه فلش UFS 4.0 استفاده شده است.

Galaxy S25

در سوی دیگر، شیائومی 15 هم به تراشه اسنپ‌دراگون 8 الیت مجهز بوده و این در حالی است که تراشه پرچمدار کوالکام، در این گوشی برای تکمیل عملکرد پردازشی با 16 گیگابایت رم LPDR5X و حافظه فلش UFS 4.0 ترکیب می‌شود.

همچنین لازم به ذکر است که هیچ‌کدام از این گوشی‌ها از قابلیت گسترش فضای ذخیره‌سازی به‌وسیله حافظه‌های میکرو‌‌اس‌دی پشتیبانی نمی‌کنند.

هر دو این گوشی‌ها در کل عملکرد سریعی دارند. صرف‌نظر از این برنامه‌های مختلف را باز کرده یا بین آن‌ها جابه‌جا می‌شود یا برای انجام کارهای مختلف صفحه‌نمایش را به حالت مالتی تسکینگ تقسیم می‌کنید، عملکرد بسیار روان گلکسی اس 25 و شیائومی 15 همچنان ثابت خواهد ماند. چنین عملکردی همچنین بدان معناست که این دو گوشی، تا سال‌ها می‌توانند همچنان این عملکرد پایدار و قدرتمند را تضمین کنند؛ مگر این که در به‌روزرسانی‌های آتی مشکلی برای آن‌ها به‌وجود بیاید.

Xiaomi 15

در واقع، چنین تضمین عملکردی را در گلکسی اس 25 و شیائومی 15 می‌توان حتی برای کاربری گیمینگ هم در نظر گرفت. هر دو این گوشی‌ها به‌راحتی می‌توانند از عهده هرگونه بازی سنگینی بربیایند. البته باید این را در نظر گرفت که به‌خاطر طراحی جمع‌وجورتر گلکسی اس 25 و شیائومی 15، سیستم خنک‌کننده چندان پیشرفته و گسترده‌ای ندارند و در نتیجه، در طول اجرای بازی‌های سنگین می‌توانند تا حد مشخصی گرم شوند. با این حال، این گرما به‌اندازه‌ای نیست که باعث اذیت کاربران شده یا عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد.

در کل، این یکی از مشکلات اساسی گوشی‌های با طراحی کامپکت‌تر است که به‌دلیل در دسترس نبودن فضای گسترده‌تر برای استفاده از سیستم خنک‌کننده پیشرفته‌تر در طول پردازش‌های سنگین ممکن است کمی بیش از حد داغ شوند. با این حال، این گرما در گلکسی اس 25 و شیائومی 15 تا حد زیادی کنترل شده و در نتیجه روی عملکرد تراشه و تجربه کاربری، تاثیری نخواهد داشت.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه باتری

سامسونگ برای گلکسی اس 25 از یک باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند. از سوی دیگر هم شیائومی 15 دارای یک باتری 5240 میلی‌آمپر ساعتی است. تنها با توجه به همین رقم‌های ظرفیت باتری در این دو مدل، می‌توان به این نتیجه رسید که تفاوت‌ها، قابل‌توجه هستند.

Galaxy S25

شیائومی 15 نمایشگر بزرگ‌تری دارد، اما این اختلاف تنها 0.16 اینچ بوده و به‌نظر می‌رسد این بیشتر تبدیل به بهانه‌ای شده تا شیائومی از یک باتری بزرگ‌تر در این مدل استفاده کند. البته لازم به ذکر است که در شیائومی 15، علاوه‌بر داشتن باتری با ظرفیت بیشتر، از تکنولوژی باتری‌های سیلیکون کربنی استفاده می‌شود. تکنولوژی باتری‌های سیلیکون کربنی در مقایسه با باتری‌های لیتیوم یونی، این امکان را برای تولیدکنندگان فراهم می‌کند که بدون تغییر اندازه باتری، بتوانند ظرفیت آن را برای ارائه عمر بیشتر افزایش دهند.

در کل، تکنولوژی باتری‌های سیلیکون کربنی، امروزه در حال تبدیل شدن به یک فناوری رایج است که در حال حاضر برخی از برندهای چینی مانند شیائومی و وان‌پلاس به سمت آن رفته‌اند. در نتیجه مدل‌های پرچمدار این دو شرکت یعنی سری وان‌پلاس 13 و شیائومی 15 به باتری‌های سیلیکون کربنی مجهز هستند. در کل تکنولوژی سیلیکون کربنی، امکان طراحی باتری با چگالی بالاتر را با همان فناوری‌های سابق فراهم می‌کند.

Xiaomi 15

با این حال، گلکسی اس 25 همچنان از یک باتری 4000 میلی‌آمپر ساعتی لیتیوم یونی استفاده می‌کند. البته عمر باتری گلکسی اس 25 اصلا بد نیست و در واقع، حتی با توجه به ظرفیتی که در این گوشی با آن سروکار داریم، بسیار هم خوب است. در مقابل، شیائومی 15 عمر باتری فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد و حتی برای مقایسه با گلکسی اس 25، نمی‌توان آن را به‌عنوان یک رقیب در نظر گرفت. بنابراین، اگر به دنبال گوشی با عمر باتری بهتر از این دو دستگاه هستید، بدون شک گزینه نهایی باید شیائومی 15 باشد.

شیائومی 15 علاوه‌بر ظرفیت و عمر باتری بیشتر، یک مزیت دیگر در بخش توان و سرعت شارژ دارد. این گوشی از شارژ سیمی 90 وات، بی‌سیم 50 وات و شارژ بی‌سیم معکوس 10 واتی پشتیبانی می‌کند. از سوی دیگر، گلکسی اس 25 از شارژ سیمی 25 وات، بی‌سیم 15 وات (Qi2 Ready) و 4.5 وات بی‌سیم معکوس پشتیبانی می‌کند. بنابراین، با مقایسه همین اعداد می‌توان گفت که شیائومی 15 سرعت شارژ بسیار بالاتری نسبت به گلکسی اس 25 داشته و در نتیجه سریع‌تر شارژ می‌شود.

همچنین لازم به ذکر است که هیچ‌کدام از این گوشی‌ها با شارژر داخل جعبه عرضه نمی‌شوند.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه دوربین

هر دو گوشی به سه دوربین در بخش پشتی مجهز شده‌اند، اما تفاوت‌های چشم‌گیری دارند. گلکسی اس 25 از یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی (سنسور 1/1.56 اینچ)، یک دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی (سنسور 1/2.55 اینچ، زاویه دید 120 درجه) و یک دوربین تله‌فوتو 10 مگاپیکسلی (سنسور 1/3.94 اینچ، زوم اپتیکال 3 برابری) بهره می‌برد.

Galaxy S25

در مقابل، شیائومی 15 با سه دوربین 50 مگاپیکسلی عرضه شده است: دوربین اصلی (سنسور 1/1.31 اینچ)، دوربین فوق عریض (سنسور 1/2.76 اینچ، زاویه دید 115 درجه) و دوربین تله‌فوتو (سنسور 1/2.76 اینچ، زوم اپتیکال 2.6 برابری). علاوه بر این، لنزهای لایکا در این گوشی به کار رفته‌اند و این برند در بهینه‌سازی نرم‌افزار دوربین نیز نقش داشته است.

Xiaomi 15

در مقایسه عملکرد دوربین‌ها، تصاویر ثبت‌شده با دوربین اصلی و تله‌فوتوی شیائومی 15 جزئیات بیشتری داشته و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند، به‌ویژه در محیط‌های کم‌نور. البته، این گوشی سایه‌ها را تیره‌تر از گلکسی اس 25 ثبت می‌کند. در بخش دوربین فوق عریض، رقابت نزدیکی وجود دارد و هیچ‌کدام برتری مطلقی ندارند. با این حال، شیائومی 15 در دوربین‌های اصلی و تله‌فوتو عملکرد بهتری ارائه می‌دهد.

گلکسی اس 25 در برابر شیائومی 15؛ مقایسه کیفیت سیستم صوتی

هر دو گوشی به اسپیکرهای استریو مجهز شده‌اند. اسپیکرهای شیائومی 15 از نظر فنی اندکی بلندتر هستند، اما این تفاوت آن‌قدر جزئی است که احتمالا متوجه آن نخواهید شد. در کل کیفیت صدای خروجی در هر دو گوشی رضایت‌بخش است.

هیچ‌کدام از این دو گوشی به جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون مجهز نیستند، اما می‌توان از طریق درگاه Type-C هدفون‌های سیمی را متصل کرد. همچنین، هر دو مدل از بلوتوث 5.4 پشتیبانی می‌کنند که امکان اتصال بی‌سیم را فراهم می‌کند.

جمع‌بندی

گلکسی اس 25 و شیائومی 15، دو پرچمدار جمع‌وجور بازار هستند که با وجود اندازه کوچک، عملکردی قدرتمند را ارائه می‌دهند. 

نمایشگرهای باکیفیت، پردازنده‌های پیشرفته و طراحی مدرن، آن‌ها را به گزینه‌های جذابی برای کاربران علاقه‌مند به گوشی‌های کامپکت تبدیل کرده است. اگر به نمایشگر روشن‌تر و باتری بزرگ‌تر نیاز دارید، شیائومی 15 انتخاب بهتری خواهد بود، اما گلکسی اس 25 با تراشه بهینه‌شده و وزن کمتر، تجربه‌ای متعادل‌تر ارائه می‌دهد. درنهایت، انتخاب میان این دو گوشی به اولویت‌های شخصی شما در طراحی، عملکرد و اکوسیستم نرم‌افزاری بستگی دارد.

home_header