GSM-logo
خانهاخبار
نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت؛ بهینه‌سازی خاص یا یک ترفند تبلیغاتی؟

نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت؛ بهینه‌سازی خاص یا یک ترفند تبلیغاتی؟

سامسونگ از نسخه سفارشی اسنپ‌دراگون 8 الیت برای سری گلکسی اس 25 استفاده کرده، اما آیا این ادعا واقعا منجربه بهبود تجربه کاربری شده یا صرفا یک استراتژی تبلیغاتی است؟

۰۲ اسفند ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header
product-image

گوشی سامسونگ گلکسی S25 ظرفیت 128GB رم 12GB - ویتنام

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده
product-image

گوشی سامسونگ گلکسی S25 اولترا ظرفیت 256GB رم 12GB - ویتنام

مشاهدهٔ مشخصات فنی و قیمت

مشاهده

مدل‌های مختلف گوشی‌های پرچمدار اندرویدی امسال چیزی شبیه به موفقیت کوالکام را نشان می‌دهند. نیم دهه پیش، اپل با موفقیت تراشه‌های سری A را به سطح لپ‌تاپ و دسکتاپ ارتقا داد و اکنون به‌نظر می‌رسد که نوبت کوالکام رسیده و این شرکت جهشی مشابه اپل را به صورت معکوس تجربه می‌کند. 

کوالکام در ابتدا به سراغ تراشه‌های لپ‌تاپی و دسکتاپی اسنپ‌دراگون ایکس الیت با طراحی و معماری بهبودیافته رفت و پس از آن، همین هسته‌های اصلی سفارشی اوریون را با استفاده در پلتفرم اسنپ‌دراگون 8 الیت، به سطح سیستم‌روی‌چیپ (SOC) موبایلی رساند.

مسیر تراشه‌های کوالکام؛ ظهور غول‌ اسنپ‌دراگون 8 الیت 

در واقع، اپل تراشه‌های سری A را با ارتقا در عملکرد و سخت‌افزار به حد پردازنده‌های لپ‌تاپی و دسکتاپی رسانده بود و کوالکام هم با الگوگیری از حالت معکوس این روش، قدرت تراشه‌های لپ‌تاپی و دسکتاپی خود را در قالب اسنپ‌دراگون 8 الیت برای پردازنده‌های موبایلی ارائه کرد. 

Snapdragon 8 Elite for Galaxy

همان‌طور که نتایج بنچمارک‌های متعدد هم نشان می‌دهند، اسنپ‌دراگون 8 الیت آن‌چه را که بهترین تراشه‌های مدیاتک و گوگل به‌طور نسبی دارند را بی‌ارزش کرده و حالا به‌عنوان یک تراشه بی‌رقیب، در دنیای گوشی‌های اندرویدی حکم‌رانی می‌کند. همین باعث شده تا اکثر برندها برای بهترین مدل پرچمدار امسال به سراغ اسنپ‌دراگون 8 الیت بروند و در نتیجه از همین حالا، رقابت جنجالی بین بهترین گوشی‌های پرچمدار اندرویدی مجهز به این تراشه و دیگر مدل‌ها شروع شده است.

با این حال، همکاری کوالکام و سامسونگ برای طراحی نسخه سفارشی اسنپ‌دراگون 8 الیت یا همان نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت، با ارتقاهای قابل‌توجه و بهینه‌سازی‌های صورت گرفته، بار دیگر انتظارات از این تراشه و سری پرچمدار جدید سامسونگ را بالا بردند.

نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت

این یک تراشه سفارشی مبتنی‌بر پلتفرم اسنپ‌دراگون 8 الیت بوده که به‌طور اختصاصی برای سری گلکسی اس 25 طراحی شده است. علاوه‌بر سری گلکسی اس 25، سامسونگ همچنین برای سری گلکسی اس 24 هم از چنین استراتژی استفاده کرد و نسخه اسنپ‌دراگون 8 نسل 3 استفاده شده در پرچمدار سابق این شرکت، نسخه سفارشی و ویژه این تراشه بوده است.

در همین حین، احتمالا این سوال هم به ذهن شما رسیده که اسنپ‌دراگون 8 الیت برای گلکسی واقعا چه‌قدر بهتر از نسخه معمولی است؟ در اعلامیه مشترک کوالکام و سامسونگ، این دو شرکت از برتری نسخه سفارشی اسنپ‌دراگون 8 الیت در پردازش تصویر، گیمینگ، قدرت بخشیدن به ویژگی‌های هوش مصنوعی گلکسی و قابلیت‌های ارتباطی منحصربه‌فرد آن اشاره کردند. با این حال، آیا این دلایل کافی است که افراد را به خرید یک پرچمدار با تراشه استاندارد اسنپ‌دراگون 8 الیت وادار کند؟

Galaxy S25

برای پی بردن به این موضوع، تیم Android Central تعداد از دستگاه‌های مجهز به اسنپ‌دراگون 8 الیت را در مقابل گلکسی اس 25 و گلکسی اس 25 اولترا آزمایش کرده‌اند. در این آزمایش از مدل‌های مجهزی به نسخه استاندارد اسنپ‌دراگون 8 الیت مانند آنر مجیک 7 پرو، آی‌کئو 13، ردمجیک 10 پرو و ایسوس راگ‌فون 9 پرو استفاده شده است. پس از آزمایش‌های متعدد از هر مدل، امتیازات کلی هر کدام را در مقابل امتیازات گلکسی اس 25 و گلکسی اس 25 اولترا مقایسه کرده‌اند.

مقایسه نتایج که تاحد زیادی شگفت‌انگیز بود و احتمالا فکر خواهید کرد که در راستای دست کم گرفتن نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت است، اما باید اشاره کنیم در حالی که تراشه اختصاص اسنپ‌دراگون 8 الیت بسیار قدرتمند است، اما به ندرت از سایر گوشی‌های پرچمدار مجهز به اسنپ‌دراگون 8 الیت استاندارد پیشی می‌گیرد. 

در کل، امتیازات کسب شده توسط گلکسی اس 25 و گلکسی اس 25 اولترا بالاتر از مدل‌های دیگر بودند، اما آن اختلاف قابل‌توجهی که سامسونگ و کوالکام تضمین می‌کردند، به واقع دیده نمی‌شود و به‌نظر می‌رسد ارزش چندانی برای ارتقا به این مدل ندارد.

اولویت با عملکرد است یا مشخصات فنی؟

به‌طور کلی، این موضوع در سراسر لیست معیارها و تست استرس‌های گرفته شده دیده می‌شود. به‌غیر از آی‌کئو 13، سه گوشی دیگر مجهز به اسنپ‌دراگون 8 الیت تقریبا هر بار از اسنپ‌دراگون 8 الیت برای مدل‌های قرار گرفته در سری گلکسی اس 25 حتی برتری دارند. 

در واقع بهتر است امتیازات کلی را این طور جمع‌بندی کنیم که سامسونگ در هیچ کدام از معیارها نتوانست در رتبه اول قرار بگیرد. حتی بنابه دلایلی، گلکسی اس 25 پایه عملکرد بهتری نسبت به گلکسی اس 25 اولترا داشت، اما همچنان در برابر بهترین گوشی‌های مجهز به نسخه استاندارد اسنپ‌دراگون 8 الیت عملکرد رضایت‌بخشی نداشت.

نکته مهم در این تست نباید این باشد که گلکسی اس 25 بهتر از گلکسی اس 25 اولترا بوده یا این که ایسوس راگ‌فون 9 پرو بهتر از آنر مجیک 7 پرو است، بلکه این نتایج بنچمارک نشان می‌دهند که نحوه استفاده یک تولیدکننده از پردازنده انتخابی بسیار مهم‌تر از این است که تراشه مورد استفاده، اسنپ‌دراگون 8 الیت معمولی باشد یا نسخه ویژه «برای گلکسی». بهترین مثال برای درک بهتر این موضوع، آی‌کئو 13 است که با داشتن تراشه مشابه ایسوس راگ‌فون 9 پرو، در تست‌های خاص بنچمارک تقریبا 10 هزار امتیاز پایین‌تر را کسب می‌کند.

Galaxy S25

مشکل این‌جا، اسنپ‌دراگون 8 الیت نیست، بلکه مشکل این است که برند آی‌کو به‌طور مصنوعی عملکرد تراشه را محدود می‌کند. البته ممکن است دلایل مختلفی مانند نگرانی‌هایی در مورد عمر باتری یا ریسک‌های مربوط به انقباض حرارتی در اثر عملکرد بیش از حد تراشه، برای این محدود کردن وجود داشته باشد. 

به احتمال زیاد، سامسونگ در حال انجام کاری مشابه با پردازنده نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت در سری گلکسی اس 25 است. احتمالا سامسونگ از نسخه اورکلاک و سفارشی‌سازی شده اسنپ‌دراگون 8 الیت برای سری گلکسی اس 25 استفاده کرده باشد، اما آن‌چه نتایج نشان می‌دهند تایید می‌کند که این تراشه به پتانسیل بهره‌وری کامل خود نرسیده است.

آیا می‌توان سری گلکسی اس 25 را شکست خورده دانست؟

در تست‌های استرس گرافیکی گلکسی اس 25 و گلکسی اس 25 اولترا، کاهش عملکرد جزئی به‌دلیل فشار حرارتی وارده گزارش شده و احتمالا این همان دلیلی است که سامسونگ را از استفاده پتانسیل کامل اسنپ‌دراگون 8 الیت باز می‌دارد.

به‌طور کلی این نتایج نشان می‌دهند که عملکرد واقعی و فوق‌العاده یک پرچمدار، بیش از آن‌ که به تراشه قدرتمند مربوط می‌شود، به استراتژی شرکت تولیدکننده در استفاده و میزان محدودیت اعمال شده روی عملکرد تراشه بستگی دارد. در واقع، این نتایج ثابت می‌کنند که در سال 2025 نیازی به انتخاب یک گوشی هوشمند به‌خاطر پردازنده آن نیست و بهتر است کاربران بیشتر روی تجربه کاربری و عملکرد واقعی دستگاه برای انتخاب و همچنین سازگاری با نیازها تمرکز داشته باشند.

با گذشتن از این تست‌ها و معیارها، همه گوشی‌های آزمایش شده، مدل‌های توانمندی هستند که در استفاده روزانه واقعا عملکرد کامل و فوق‌العاده‌ای دارند. حتی دستگاه‌هایی که در این لیست حضور نداشتند، مانند سری پیکسل 9 هم توانایی و عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند و باز هم تاکید می‌کنیم که در انتخاب گوشی، معیار و اساس را تنها پردازنده قدرتمند آن قرار ندهید. 

Galaxy S25

در واقع، این تست‌ها بیشتر برای این منظور بود تا متوجه شوید گوشی که تراشه در ظاهر قدرتمندتری از بقیه مدل‌ها دارد، در عملکرد واقعی و تست‌های استرسی، نمی‌توان به اندازه آن‌ها عملکرد رضایت‌بخشی داشته باشد.

اگرچه واضح است که نسخه گلکسی اسنپ‌دراگون 8 الیت نقش چشم‌گیری در پردازش‌ سریع‌تر قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ خواهد داشت و قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ای را در اختیار پرچمداران جدید غول تکنولوژی کره‌ جنوبی قرار می‌دهد، اما از نظر مادی بهتر از سایر گوشی‌های مجهز به نسخه اسنپ‌دراگون 8 الیت نیست و اگر سری گلکسی اس 25 را فقط به‌خاطر تراشه سفارشی آن انتخاب کرده‌اید، بهتر است همین الان در انتخاب خود تجدید نظر کنید.

به‌طور کلی، امروزه این عملکرد واقعی و تجربه کاربری واقعا راحت برای افراد است که امتیازات و جایگاه اصلی گوشی‌های هوشمند را مشخص می‌کند. در این راستا، برخی برندها به این واقعیت رسیده‌اند و اگر دقت کرده باشید، در عین این که از تراشه و سخت‌افزار فنی چندان قدرتمندی هم استفاده نمی‌کنند، اما محبوبیت و امتیاز طرفداری بیشتری نسبت به دیگر مدل‌ها دارند و این دقیقا موضوعی است که در هنگام خرید باید دقت داشته باشید. 

برچسب‌ها:

home_header