home_header
GSM-logo
خانهاخبار
امروز سالگرد عرضه اولین مک‌بوک پرو است

امروز سالگرد عرضه اولین مک‌بوک پرو است

اپل ۱۹ سال پیش لپ‌تاپ رده بالای خود را عرضه کرد. دستگاهی که کمتر کسی فکرش را می‌کرد تا این حد محبوب و قدرتمند شود.

۲۷ بهمن ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

اپل مک بوک پرو اصلی را ۱۹ سال پیش در چنین روزی عرضه کرد. جابز این دستگاه را در Macworld Conference & Expo در سال ۲۰۰۶ معرفی کرد. این اولین نوت بوک مک بود که از پردازنده‌های PowerPC به معماری Core Duo اینتل منتقل شد. مک بوک پرو که به عنوان جایگزینی مبتنی بر اینتل برای سری پاوربوک طراحی شده بود، از یک شاسی آلومینیومی مشابه استفاده کرد و یک پردازنده Intel Core، یک وب‌کم و کانکتور برق مگ سیف را اضافه کرد. صفحه نمایش آن ۶۷ درصد روشن‌تر از مدل قبلی خود بود که با درخشندگی نمایشگرهای مستقل سینمای اپل مطابقت داشت.

اولین مک بوک پرو اپل

اپل ادعا کرد که پردازنده‌های اینتل تا چهار برابر عملکرد پاوربوک G4 را ارایه می‌دهند. این انتقال توسط Rosetta پشتیبانی می‌شود، یک لایه ترجمه نرم‌افزاری که به برنامه‌های PowerPC اجازه می‌دهد روی مک‌های مبتنی بر اینتل اجرا شوند.

مک بوک پرو اصلی در دو پیکربندی عرضه شد که هر دو با صفحه نمایش عریض ۱۵٫۴ اینچی با وضوح ۱۴۴۰ در ۹۰۰ پیکسل بودند. مدل پایه دارای پردازنده Core Duo با فرکانس 1.67 گیگاهرتز، ۵۱۲ مگابایت رم DDR2 و هارد دیسک ۸۰ گیگابایتی بود، در حالی که مدل پیشرفته دارای پردازنده 1.83 گیگاهرتز، یک گیگابایت رم و هارد ۱۰۰ گیگابایت بود. هر دو مدل دارای کارت گرافیک ATI Mobility Radeon X1600 بودند. مدل ۱۵ اینچی فقط ۲٫۵ وزن و تنها ۲٫۵ سانتی‌متر ضخامت داشت.

اولین مک بوک پرو همچنین دارای دو پورت USB 2، یک درگاه FireWire 400، یک پورت اترنت گیگابیتی و یک اسلات ExpressCard/34 برای قابلیت ارتقا بود. حذف FireWire 800 در مدل‌های اولیه ۱۵ اینچی انتقاد برخی از کاربران را برانگیخت، اما این پورت در ویرایش‌های بعدی بازیابی شد. از سوی دیگر این دستگاه در ابتدا تنها با صفحه نمایش ۱۵ اینچی در دسترس بود، اپل یک مدل ۱۷ اینچی را هم در آوریل ۲۰۰۶ (فروردین ۱۳۸۵) معرفی کرد.

در طول این سال‌ها، سری مک ‌بوک پرو از طریق طراحی‌های مختلف و تغییرهای تکنولوژیک، از جمله ساخت بدنه یکپارجه در سال ۲۰۰۸، صفحه‌نمایش رتینا در سال ۲۰۱۲ و تاچ‌بار بحث‌برانگیز در سال ۲۰۱۶ تکامل یافت. انتقال تراشه‌ها از اینتل به اپل سیلیکون نیز در سال ۲۰۲۰ نشان‌دهنده پایان حرکت مک بوک پرو مبتنی بر اینتل، و شروعی قدرتمند با تراشه‌های M1 Pro، M1، و M1 Max بود.

برچسب‌ها:

home_header