home_header
GSM-logo
خانهاخبار
یک ویژگی کلیدی که گلکسی اس 25 اج برای موفقیت به آن نیاز دارد

یک ویژگی کلیدی که گلکسی اس 25 اج برای موفقیت به آن نیاز دارد

گلکسی اس 25 اج برای رقابت در بازار پرچمداران 2025 باید ویژگی‌های برجسته‌ای ارائه دهد، اما یک قابلیت کلیدی می‌تواند موفقیت آن را تضمین کند. آیا سامسونگ این نیاز را برآورده خواهد کرد؟

۱۶ بهمن ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

سری گلکسی اس 25، با ارتقاهای تکراری در حد معمول بالاخره عرضه شدند و برای اکثر مردم، هیجان‌انگیزترین دستگاه، مدلی بود که در رویداد آنپکد 2025 رونمایی نشد؛ گلکسی اس 25 اج. اگر از مدت‌ها قبل اخبار تکنولوژی را دنبال کرده باشید، احتمالا با اخبار و شایعات مربوط به گلکسی اس 25 اسلیم یا همان باریک‌ترین مدل گلکسی آشنا هستید که به‌نظر می‌رسد، گلکسی اس 25 اج، همین گوشی مورد انتظار است.

گلکسی اس 25 اج برخلاف دیگر مدل‌های سامسونگ، صفحه‌نمایش خمیده ندارد و در عوض، یک نسخه بازطراحی شده از گلکسی اس 25 به‌شمار می‌رود که ظاهری باریک‌تر و سبک‌تر خواهد داشت. در واقع، گلکسی اس 25 اج، همان گوشی فوق باریک سامسونگ است که برای رقابت با آیفون 17 ایر آینده عرضه کرده و احتمالا در ماه‌های بعدی شاهد رونمایی آن خواهیم بود. به هر حال، انتظار می‌رود سامسونگ بتواند تنها با یک ویژگی کلیدی، موقعیت‌یابی ممتازی برای گلکسی اس 25 اج داشته باشد و تجربه کاربری لذت‌بخش‌تر و ارگونومیک‌تری را فراهم کند.

کاربران انتظارات کمی از گلکسی اس 25 اج دارند

به‌تازگی، جزئیات تازه‌ای از گلکسی اس 25 اج منتشر شده که نشان می‌دهد این گوشی باتری 3900 میلی‌آمپر ساعتی و سرعت شارژ 20 واتی خواهد داشت. از لحاظ تاریخی، گوشی‌های فوق‌العاده باریک، یک مدل شکست‌خورده معرفی می‌شوند که چندین برند مطرح، آن را در طول سال‌ها امتحان کرده‌اند. با این حال به‌نظر می‌رسد امسال با ورود سامسونگ و اپل به این حوزه، در صورت موفق بودن این پروژه، برای آینده می‌توانیم تحولات قابل‌توجهی را شاهد باشیم.

Galaxy S25 Edge

البته اگر افشای اخیر گلکسی اس 25 اج که اشاره کردیم، صحت داشته باشد، احتمالا باید درنظر بگیریم که سامسونگ خود را برای یک شکست آماده کرده است. با این حال، این احتمال هم وجود دارد که همه چیز متفاوت شود. اسنپ‌دراگون 8 الیت که قدرت پردازشی اکثر گوشی‌های پرچمدار اندرویدی از جمله سری گلکسی اس 25 را برعهده گرفته است، نسبت به نسل قبلی کارآمدی بیشتری دارد. این در دنیای تراشه‌ها نادر است، به‌خصوص به دلیل قدرتمندتر بودن آن. البته فعلا نمی‌دانیم که به‌دلیل تکنولوژی کوالکام است یا فرآیند تولیدی پیشرفته N3E شرکت TSMC، اما این تراشه قطعا یک محصول بسیار شاهکار بوده و هرگونه پیش‌بینی را می‌تواند بی‌ارزش کند.

پیش از این هرگز امکان طراحی یک گوشی هوشمند نازک وجود نداشته است

کوالکام تشخیص داده که رویکرد یک اندازه ثابت ممکن است برای همه گوشی‌های هوشمند سازگار نباشد و به همین دلیل، اخیرا نسخه 7 هسته‌ای اسنپ‌دراگون 8 الیت را به‌طور بی‌سروصدا در دسترس قرار داده و یک هسته عملکردی را حذف کرده است. هیچ اطلاعات دقیقی از این که چرا کوالکام، چنین تراشه‌ای را عرضه کرده یا کدام تولیدکننده‌ها از آن استفاده خواهند کرد، وجود ندارد، اما می‌توانیم پیش‌بینی‌هایی را داشته باشیم.

این یک وضعیت برد-برد برای سامسونگ خواهد بود

کاهش یک هسته باکاریی بالا می‌تواند اسنپ‌دراگون 8 الیت را کم‌مصرف‌تر کرده و قیمت آن را نیز کاهش دهد. در حالی که محدودیت‌های فضا و سیستم خنک‌کننده در همه گوشی‌های هوشمند وجود دارد، این محدودیت‌ها به‌ویژه در دستگاه‌های کامپکت‌تر صادق است و به‌دلیل این اختیارات کم از لحاظ توسعه فضا، گوشی‌های تاشو محتمل‌ترین گزینه هستند. این امر حتی می‌تواند برای بخش از بین رفته گوشی‌های کامپکت و مدل‌های جدید گوشی‌های باریک‌تر نیز صدق کند.

در واقع، یکی از محتمل‌ترین گزینه‌ها برای حذف یک هسته کارایی بالا از اسنپ‌دراگون 8 الیت، سازگار کردن آن برای گوشی‌هایی با محدودیت فضا مانند گوشی‌های فوق‌العاده باریک مانند گلکسی اس 25 اج و گوشی‌های تاشو است تا بتوانند سیستم خنک‌کننده را به مناسب‌ترین شکل در اختیار داشت و در نتیجه عملکرد پایداری را برای کاربران فراهم کنند.

Galaxy S25 Edge

البته فعلا نمی‌دانیم که آیا کوالکام قصد دارد به اسنپ‌دراگون 8 الیت جدید و ذخیره شده اجازه دهد دستگاه‌های غیرتاشو را تامین کند یا خیر، اما فکر می‌کنیم باید این کار را انجام دهد. برای بیش از یک دهه، همه گوشی‌ها به پردازنده‌های قدرتمندی مجهز بودند که در اغلب موارد می‌توانست منجربه مصرف انرژی بالای شده و برای کاربرانی که تنها استفاده معمولی از گوشی هوشمند خود دارند، می‌توانست مشکل‌ساز باشد. 

در واقع، اکثر کاربران، هیچ‌گونه استفاده کاملی از عملکردهای پیشرفته گوشی هوشمند خود ندارند و استفاده از تراشه‌های قدرتمندتر با مصرف انرژی بالا در چنین گوشی‌هایی، تنها هدررفت سرمایه و منابع است. البته کاربرانی مانند گیمرها و ادیتورهای حرفه‌ای حتی عملکردی بالاتر از این را هم می‌خواهند و برای چنین کاربرانی، شرکت‌ها می‌توانند با ارائه پردازند‌های قوی‌تر، وضعیت برد-بردی را فراهم کنند.

این‌جاست که مشکل پدیدار می‌شود؛ در دنیایی که به نظر می‌رسد تناسب محصول با بازار بهینه شده، منطقی نیست که هم سازندگان تراشه و هم تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند همچنان قدرت پردازشی را به حداکثر برسانند، در حالی که بیشتر کاربران چنین درخواستی ندارند. از آنجایی که عملکرد و بهره‌وری در تضاد با یکدیگر هستند، این موضوع حتی گیج‌کننده‌تر می‌شود.

عملکرد پایین‌تر؛ عمر باتری بیشتر

عمر باتری گوشی‌های هوشمند در مقایسه با عملکرد، دوربین یا صفحه‌نمایش، طی سال‌ها پیشرفته‌های عمده نداشت است؛ حتی زمانی که باتری‌ها بزرگ‌تر و متراکم‌تر شده‌اند. هر بار که یک تراشه جدید توسعه می‌یابد، می‌توان آن را به‌گونه‌ای پیکربندی کرد که قدرت یا کارایی را در اولویت قرار دهد، اما اغلب اوقات وضعیت به سمت اولی مایل بوده است.

با وجود این که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که کاربران به آن اهمیت می‌دهند، عمر باتری است، اما مدت‌هاست گوشی عرضه نشده که طول عمر باتری را در اولویت قرار داده باشد. در حال حاضر، در نقطه‌ای قرار داریم که تراشه‌های متوسط از نظر عملکرد به‌اندازه کافی خوب هستند و تصمیم ساده‌تر را برای در نظر گرفتن حرکت به سمت کارایی بیشتر و ایجاد بهبودهای قابل درک‌تر برای کاربران ایجاد می‌کنند.

Galaxy S25 Edge

برای درک بهتر، حتی می‌توان ادعا کرد که این پیشنهاد می‌تواند برای همه گوشی‌های غیرگیمینگ پاسخ‌گو باشد. این شاید به اندازه یک امتیاز چند میلیونی دستگاه در بنچمارک آنتوتو جذاب نباشد، اما تغییری است که زمان زیادی طول نخواهد کشید که متوجه آن شوید. این موضوع در دستگاه‌های باریک‌تر مانند گلکسی اس 25 اج محسوس‌تر است که احتمالا به‌جای عملکرد، تمرکز بیشتری روی طراحی و زیبایی‌شناسی بصری خواهد داشت. گلکسی اس 25 اج با داشتن یک پردازنده کارآمدتر این فرصت را دارد که اولین گوشی باریک با عمر باتری مناسب باشد. در غیر این صورت، از همین حالا می‌توانیم آینده نه‌چندان خوشایند را برای گلکسی اس 25 اج پیش‌بینی کنیم.

استفاده از اسنپ‌دراگون 8 الیت 7 هسته‌ای، تنها راهی است که با ارائه عمر باتری کاربرپسند، می‌تواند موفقیت گلکسی اس 25 اج را تضمین کند.

مدت‌هاست که سامسونگ کاربران را شگفت‌زده نکرده است

راه‌های دیگری برای رسیدن به این هدف وجود دارد، مانند استفاده از یک پردازنده آندرکلاک، اما با شناختی که از سامسونگ داریم، قطعا این اتفاق نخواهد افتاد. بقیه مدل‌های سری گلکسی اس 25 از اسنپ‌دراگون 8 الیت و اورکلاک شده برای ارائه عملکرد بالاتر استفاده می‌کنند. 

Galaxy S25

همان‌طور که در مطالب قبلی هم اشاره کردیم، نسخه اسنپ‌دراگون 8 الیت استفاده شده در مدل‌های سری گلکسی اس 25 از دیگر نسخه‌های به‌کار رفته در دیگر دستگاه‌های پرچمدار اندرویدی، از سرعت و قدرت پردازشی بالاتری برخوردار است. البته این بیشتر یک انعطاف غیرضروری است تا یک ویژگی مفید. با دانستن این که تا چه حدی سامسونگ در تکنولوژی باتری، انگیزه‌ای به نوآوری ندارد، در نتیجه هیچ امیدی به باتری با چگالی بالا، شیمی مدرن یا حتی باتری‌های سیلیکون کربنی جدید برای استفاده در گلکسی اس 25 اج یا مدل‌های آینده فعلا وجود ندارد.

در شرایط فعلی، نمی‌دانیم که پیشنهاد ما امکان‌پذیر است یا نه، اما به نظر می‌رسد که این بهترین راه پیش رو برای سامسونگ باشد. برای شرکتی مانند سامسونگ که هر سال میلیون‌ها گوشی تاشو می‌فروشد، گسترش سبد محصولات با استفاده از یک تراشه‌ی خاص و اختصاصی می‌تواند منجر به مذاکره برای قیمت بهتر با کوالکام شود، چراکه حجم سفارش بیشتری خواهد داشت. در نهایت، در مقایسه با سایر مدل‌های خانواده‌ی گلکسی اس 25، به نظر می‌رسد که گلکسی اس 25 اج، نقاط مشترک بیشتری با گوشی‌های تاشو سامسونگ داشته باشد.

برچسب‌ها:

home_header