تفاوتهای گلکسی اس 25 اولترا با گلکسی اس 24 اولترا؛ تکامل یا انقلابی جدید؟
گلکسی اس 25 اولترا بهتازگی با بقیه اعضای سری پرچمداران جدید سامسونگ عرضه شدهاند و بهنظر میرسد این گوشی بهطور مستقیم برای جانشینی گلکسی اس 24 اولترا آمده است، اما آیا واقعا میتواند با پیشی گرفتن از پرچمدار سابق سامسونگ، جایگاه بهترین گوشی اندرویدی از آن خود کند؟
بالاخره مراسم آنپکد سامسونگ هم برگزار شد و پرچمداران جدید امسال معرفی شدند. در میان محصولات جدید، گلکسی اس 25 اولترا همچون جواهری درخشنده، با ارزش بهنظر میرسد و در چنین موقعیتی، اولین چیزی که در ذهن مخاطب پدیدار میشود، مقایسه آن با پرچمدار سال گذشته، یعنی گلکسی اس 24 اولترا است.
در مقایسه گلکسی اس 25 اولترا با گلکسی اس 24 اولترا، احتمالا اولین چیزی که چشمگیر خواهد بود، تراشه کاملا جدید اسنپدراگون 8 الیت است که بهطور خاص برای سری اس 25 گلکسی اختصاصی شده و بهدلیل عملکرد استثنایی و توانایی مقاومت در برابر A18 Pro مورد تحسین قرار گرفته است. البته این تراشه قبلا در برخی از گوشیهای پرچمدار بهکار گرفته شده، اما نسخه قرار گرفته در گلکسی اس 25 اولترا از پردازش قدرتمندتری برخوردار است.
سامسونگ همچنین میگوید که محفظه خنککننده بخار در اس 25 اولترا نسبت به گلکسی اس 24 اولترا تا 40 درصد بزرگتر شده و این چیزی است که بدون شک، تراشه جدید از آن سود خواهد برد و میتواند یک عمکلرد پایدارتر و باثباتی را در طول پردازشهای سنگین مانند بازی را تضمین کند.
بنابراین، با این مقدمه کوتاه به سراغ مقایسه جنجال گلکسی اس 25 اولترا و گلکسی اس 24 اولترا میرویم تا ببینیم چهقدر بهبود داشته و آیا واقعا ارزش ارتقا دارد یا خیر.
تغییرات طراحی و سایز
مدلهای اولترا گوشیهای گلکسی معمولا یک شکل مستطیلی واضح برای ارائه ظاهری تجاری و نوتبوکی دارند. با این حال، گلکسی اس 25 اولترا اکنون با گوشههای گرد و نرمتری عرضه شده که راحتی فوقالعادهای برای استفاده در دست دارد و دیگر مانند مدلهای قبلی، حس خشن با لبههای تیز و صاف وجود ندارد.
در مقابل، گلکسی اس 24 اولترا با طرح مستطیلی، ظاهری شبیه نوتبوک قدیمی داشته و فریمهای کناری آن گرد است. در هر صورت، هر دوی این گوشیها حس در دست گرفتن نسبتا خوبی دارند و بهنظر جذاب هستند. اگرچه بهنظر میرسد که گلکسی اس 25 اولترا جدید، تاحدودی حس منحصربهفرد بودن و ظاهر مشخص خود را از دست داده و بیشتر شبیه به مدلهای گلکسی اس 25 و اس 25 پلاس طراحی شده است.
با این حال، گلکسی اس 25 اولترا همچنین از قلم محبوب S Pen، گواهی حفاظتی IP68 و البته بلندگوهای دوگانه برخوردار است. همچنین اس 25 اولترا نسبت به اس 24 اولترا حدود 0.4 میلیمتر باریکتر و 14 گرم سبکتر است. شاید احساس کنید این مقدار ناچیز در استفاده واقعی تاثیری نخواهد داشت، اما با در دست گرفتن آنها میتوان به این اختلاف قابلتوجه در اندازه و ضخامت پی برد.
از جمله بخشهای مشابه بین این دو پرچمدار میتوان به مکان قرارگیری دکمههای پاور و صدا، بلندگوها، اسلات قلم S Pen، لنزهای دوربین و پانچ دوربین سلفی اشاره کرد. از لحاظ مدلهای رنگی هم چندین رنگ جدید به گلکسی اس 25 اولترا اضافه شده که سه رنگ صورتی طلایی، مشکی جت و سبز یمشی آن بهطور انحصاری از فروشگاه آنلاین سامسونگ در دسترس هستند.
تفاوت نمایشگرهای گلکسی اس 25 اولترا و اس 24 اولترا
پنلهای آمولد سامسونگ مدتی است که به اوج رسیدهاند. جدیدترین نام تجاری هم «داینامیک آمولد 2x» است که ویژگیهای متمایزی از جمله نرخ نوسازی تطبیقی (1 تا 120 هرتز) و بیشینه روشینایی تا 2600 نیت را ارائه میدهند. با این حال، هیچ چیز در گلکسی اس 25 اولترا تغییر نکرده است، البته بهجز اندازه نمایشگر. از آنجایی که حاشیهها در اس 25 اولترا تاحدودی نازکتر بوده، قطر نمایشگر اس 25 اولترا به 6.9 اینچ در مقایسه با صفحهنمایش 6.8 اینچ اس 24 اولترا افزایش یافته است.
همانطور که میبینید، تفاوت در اندازه نمایشگر بین دو پرچمدار سامسونگ بسیار ناچیز بوده و بهصورت چندانی هم در استفاده واقعی احساس نمیشود. برای هر دو گوشی، از شیشه محافظ گوریلا گلس آرمور شرکت کورنینگ استفاده شده است. ترکیب این پنلهای شیشهای سخت کمپانی کورنینگ با پوشش ضدانعکاس سطحی سامسونگ برای اولین بار در گلکسی اس 24 اولترا بهکار رفته و حالا در اس 25 اولترا هم توسعه یافته است. بنابراین، بهطور کلی، هر دو گوشی از نمایشگر بسیار عالی با کنتراست و وضوح فوقالعاده، ارائه رنگهای زنده، پشتیبانی از HDR و نرخ نوسازی تطبیقی 1 تا 120 هرتز برخودار هستند.
در زیر این شیشه نمایشگر هر دو مدل، اسکنر اثرانگشت اولتراسونیک قرار گرفته که سامسونگ در طول چندین نسل آن را کامل کرده و باید بگوییم که امروزه بسیار دقیق و سریع است. فقط کافیست ناحیه نمایشگر را برای یک ثانیه لمس کنید تا سریعا قفل گوشی باز شود. قابلیت قفل فیس آنلاک هم در گوشیهای سامسونگ موجود است، اما فقط از دوربین سلفی استفاده میکند؛ بنابراین برای مثال در برنامههای بانکی آنچنان بهصورت ایمن پذیرفته نمیشود.
مقایسه عملکرد و نرمافزار
اسنپدراگون 8 الیت در حال حاضر سریعترین پردازنده شرکت کوالکام است که با بهرهمندی از فرآیند 3 نانومتری TSMC، قدرت و بازده انرژی بیشتر دارد. در قلب تپنده گلکسی اس 25 اولترا تراشه اسنپدراگون 8 الیت بهکار رفته که با نام ویژه "For Gaaxy" عرضه میشود. این بدین معنی است که تراشه بهکار رفته در گلکسی اس 25 اولترا نسبت به اسنپدراگون 8 الیت عادی تاحدودی اورکلاک شده است و یعنی سرعت پردازش بالاتری دارد.
در واقع، این دقیقا مانند سیاستی است که سامسونگ سال گذشته برای گلکسی اس 24 اولترا هم در نظر گرفت و اسنپدراگون 8 نسل 3 بهکار رفته در آن، نسبت به نسخه معمولی این تراشه از قدرت و سرعت پردازشی بالاتری برخوردار بود.
طبق گفتههای کوالکام و سامسونگ، تراشه جدیدتر اسنپدراگون 8 الیت تا 30 درصد CPU سریعتر، 37 درصد GPU سریعتر و 40 درصد NPU سریعتردارد. گلکسی اس 25 اولترا همچنین دارای محفظه خنککننده 40 درصد بزرگتر است که عملکرد پایدار اسنپدراگون 8 الیت را تضمین میکند. بهرهمندی گلکسی اس 25 اولترا از محفظه خنککننده بخار بزرگتر باعث شده تا این گوشی از همین حالا بهعنوان رقیبی سرسخت برای ایسوس راگفون 9 پرو شناخته شود.
اگر تمامی این موارد کنار هم بتوانند بهدرستی کار کنند، مطمئنا در اس 25 اولترا، ارتقا قابلتوجه عملکرد را نسبت به گلکسی اس 24 اولترا شاهد خواهیم بود.
با این حال، متاسفانه تمامی افشاگریهایی که درخصوص ارتقا حافظه رم گلکسی اس 25 اولترا بودند، به اشتباه منجر شده و گلکسی اس 25 اولترا با همان رم و فضای ذخیرهسازی ترکیبی اس 24 اولترا عرضه خواهد شد. حالا پرچمدار جدید سامسونگ مانند مدل سال گذشته از 12 گیگابایت رم به همراه 256 و 512 گیگابایت و همچنین 1 ترابایت حافظه داخلی برخوردار است.
علاوهبر این مشخصات سختافزاری، گلکسی اس 25 اولترا قرار است اندروید 15 را با استفاده از رابط کاربری One UI 7 اجرا کند. این ترکیب، طراحی رابط کاربری جدید با اعلانهای زنده به همراه ویجت داینامیک آیلند آیفون که همان Now Bar نام دارد و چند قابلیت جدید هوش مصنوعی را به همراه خواهد داشت.
یکی از جذابترین قابلیتهای هوشمند گلکسی اس 25 اولترا، ویژگی شبیه به Circle to Search است که میتواند همه چیزهایی موجود در صفحهنمایش را سریعا اسکن کرده و با سیستم هوش مصنوعی چندگانه در مورد آنها به سوالات کاربر جواب بدهد.
همه اینها بهلطف مجهز شدن سری پرچمداران جدید سامسونگ به نسخه ارتقایافته جمنای است که به احتمال بسیار، با آپدیتهای آتی به سری اس 24 نیز خواهد رسید. با این حال، سامسونگ در آنپکد گذشته اشاره چندانی به نسخه ارتقایافته دستیار صوتی اختصاصی یا همان بیکسبی پیشرفتهتر نداشت.
همچنین ویرایشگر ویدیویی گلکسی اس 25 اولترا اکنون دارای ویژگیهای Audio Eraser برای پاک کردن صداها در کلیپها بوده که شبیه به میکس صوتی آیفون 16 پرو عمل میکند. البته قابلیت میکس صوتی آیفون 16 پرو علاوهبر این قابلیت، میتواند صداها را به حالت استودیویی نیز تبدیل بکند. با این حال، هنوز مطمئن نیستیم که آیا قابلیت پاککن صوتی به سری اس 24 نیز خواهد آمد یا خیر.
با در نظر گرفتن تعهد 7 ساله پشتیبانی نرمافزاری، انتظار داریم که گوشیهای نسبتا جدید سری اس 24 همچنان به ویژگیهای جدید مجهز شوند. البته ممکن است برخی قابلیتها برای ارائه عملکرد مناسب به قدرت و توان اسنپدراگون 8 الیت نیاز داشته باشند و در نتیجه، این ویژگیها بهطور اختصاصی برای سری اس 25 عرضه خواهند شد. با این حال، نباید تفاوت زیادی در One UI 7 بهکار رفته در گلکسی اس 24 و اس 25 وجود داشته باشد.
با در نظر گرفتن این که گلکسی اس 25 اولترا همان تعهد پشتیبانی نرمافزاری 7 ساله را دارد، میتوان اطمینان داشت که تا سال 2032 همچنان مانند روز اول قدرتمند خواهد بود.
مقایسه دوربین
گلکسی اس 24 اولترا دارای دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی، لنز زوم 3 برابری 10 مگاپیکسل، لنز زوم 5 برابری 50 مگاپیکسلی و دوربین فوقعریض 12 مگاپیکسلی است. همچنان تا امروز، عملکرد نرمافزار و سختافزار دوربین گلکسی اس 24 اولترا فوقالعاده بوده و در اغلب تستهای بنچمارک دوربین توانسته در صدر جدول قرار بگیرد. از زمان معرفی گلکسی اس 24 اولترا تا امروز، تنها در چندین بخش دوربین افت عملکرد داشته، اما هنوز هم جزو بهترین گوشیهایی است که سیستم دوربین باکیفیتی دارد.
بنابراین، جای تعجب نیست که سامسونگ تغییر چندانی در سیستم دوربین پرچمداران جدید اعمال نکرده و تنها دوربین فوقعریض آن بهخاطر برخی مشکلات، به یک سنسور 50 مگاپیکسلی ارتقا یافته است. با این حال، سامسونگ برای ارتقا قابلیتهای دوربین گلکسی اس 25 اولترا بیشتر روی ویژگیهای نرمافزاری پردازش تصویر کار کرده و مجهز کردن آن به یک پردازنده جدید برای پردازش تصویر توانسته عملکرد فوقالعادهای را ارائه دهد.
یکی دیگر از جنبههای عکاسی سری گلکسی اس 25، اضافه شدن فیلترهای جدیدی است که حتی از پس از گرفتن عکس میتوان آنها را انتخاب کرده و تغییر داد؛ بهنوعی سامسونگ این قابلیت را از ویژگی سبکهای عکاسی جدید اپل الگوبرداری کرده است.
دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی هم مانند سری گلکسی اس 24 تصاویر عالی با جزئیات واضح و رنگهای متعادل را ارائه میدهد که برای تماسهای ویدیویی بسیار خوب بوده و این روند در سری اس 25 هم ادامه دارد. بهطور کلی، با مقایسه مشخصات کلی سیستم دوربین سری اس 24 و اس 25، متوجه تغییرات چندانی نخواهید شد و بهنظر میرسد بهنوعی از همان سختافزار دوربین استفاده شده است. با این حال، باید ببینیم که آیا سری جدید عملکرد بهتر و متفاوتی خواهد داشت یا خیر.
مقایسه عمر باتری و قابلیتهای شارژ
در چند سال گذشته، استفاده از باتری 5000 میلیآمپر ساعتی در پرچمداران اندرویدی تقریبا به یک استاندارد تبدیل شده و بهنظر میرسد که تولیدکنندگان به محدودیت ظرفیت یک گوشی با نمایشگر 6.9 اینچی رسیدهاند. البته برخی از رقبا از این محدودیتها عبور کرده و حالا برای مثال، در وانپلاس 13 از یک باتری با ظرفیت 6000 میلیآمپر ساعت استفاده شده است. با این حال، گلکسی اس 25 اولترا همچنان به باتری 5000 میلیآمپر ساعتی پایبند شده است.
البته باید به این مورد هم اشاره کرد که سری پرچمداران سامسونگ بهدلیل بهرهمندی از تراشههای با بهرهوری انرژی بالاتر همچنان با وجود باتری با ظرفیت معمولی میتوانند انرژی لازم برای استفاده در یک روز کامل را فراهم کنند. حالا سری اس 25 هم از این قائده مستنثی نبوده و بهدلیل برخورداری از تراشهای پیشرفتهتر، بهرهوری انرژی بالایی دارند.
همچنین قابلیتهای شارژ نیز بدون ارتقا از اس 24 اولترا به گلکسی اس 25 اولترا رسیده و قرار است همان شارژ 45 واتی را ارائه میدهد. البته لازم به ذکر است که قبلا در شایعات مربوط به گلکسی اس 25 اولترا به قابلیت پشتیبانی آن از تکنولوژی شارژ بیسیم Qi2 اشاره بسیاری شده، اما بهخاطر عدم سازگاری لوازم جانبی مغناطیسی در اس 25 اولترا با عملکرد دیجیتالی قلم S Pen از این ارتقا اجتناب شده است. در واقع، قرار گرفتن آهنربا در پشت گوشی باعث اختلال در عملکرد قلم اس میشود که سامسونگ هم تصمیم گرفته آن را در گوشی قرار ندهد.
نتیجهگیری
بهطور کلی، احتمالا این حقیقت که اس 25 اولترا عملا تغییر و ارتقا چندان قابلتوجهی نسبت به اس 24 اولترا نداشته میتواند ناامیدکننده باشد.
بهغیر از تراشه اسنپدراگون 8 الیت که میتواند عملکرد و قدرت فوقالعادهای را در اختیار این گوشی قرار دهد، از نمایشگر گرفته تا عملکرد دوربین، ظرفیت باتری و قابلیتهای نرمافزاری، دقیقا به همان صورت از پرچمداران 2024 به مدلهای امسال رسیدهاند. البته در این میان بهتر است به چند قابلیت هوش مصنوعی جدید هم اشاره کنیم که در مقایسه با قابلیتهای هوشمند اس 24 اولترا، کاربردی نه اما میتوانند سرگرمکننده باشند.
برچسبها: