آیفون 18 و گلکسی اس 26؛ انقلاب باتریهای لایهای در راه است
آیفون 18 و گلکسی اس 26 با تکنولوژی باتریهای لایهای، آیندهای پرقدرت و با کارایی بیشتر را به کاربران وعده میدهند. این تکنولوژی نوین، به هر دو گوشی امکان میدهد عمر باتری را بهطور چشمگیر افزایش داده و عملکرد بهتری را در طراحیهای فشردهتر ارائه دهند.
اگر سالهای گذشته معیاری باشد، گوشیهای پرچمداری که امسال عرضه میشوند، باید عمر باتری عالی داشته باشند. آیفون 16 پرومکس و گلکسی اس 24 اولترا، از راندمان باتری فوقالعادهای برخوردار هستند که در کل منجربه بهبود عمر باتری میشود.
نسلهای جانشین آنها باید از قطعاتی با مصرف انرژی بهینهتر استفاده کنند که میتواند حتی بدون تغییرات عمده در ظرفیت باتری، عمر آن را بهبود بخشد. استفاده از تراشههایی مانند اسنپدراگون 8 الیت و پردازندههای آینده A19 میتوانند در بهبود عمر باتری نقش موثری داشته باشند. بهبود کارایی اجزای داخلی به سامسونگ و اپل این امکان را میدهد تا دستگاههای بسیار نازکی مانند گلکسی اس 25 اسلیم و آیفون 17 ایر را روانه بازار کنند. این گوشیها باتریهای کوچکی خواهند داشت، اما همچنان میتوانند عمر باتری مناسبی را در اختیار کاربر قرار دهند. در غیر این صورت، نه سامسونگ و نه اپل به خریداران چنین دستگاههایی را پیشنهاد نمیکنند.
در واقع، سامسونگ و اپل برای جبران کاهش بهرهوری عمر باتری در دستگاههای فوقباریک آینده خود که از باتری نازکتری هم برخوردار هستند، روی بهینه کردن دیگر قطعات مانند تراشه و بقیه بخشهای پرمصرف تمرکز کرده و در نتیجه، به دستگاههایی با ضخامت بسیار پایین و البته عمر باتری همچنان نسبتا ثابت دست پیدا خواهند کرد. تراشههایی مانند اسنپدراگون 8 الیت و سری آینده A19 بهخاطر بهرهمندی از جدیدترین تکنولوژی فرآیند تولید پردازنده، مصرف انرژی بسیار پایینی دارند و در بنچمارکهای عملکردی هم این بهینه بودن را تا حد زیادی نشان دادهاند.
با چنین پیشرفتی، در سال آینده، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند مانند اپل و سامسونگ ممکن است به پیشرفتهای جدید تکنولوژی باتری برای ادامه روند بهبود عمر باتری در بخشهایی بهغیر از تراشه و قطعات کارآمدتر نیاز داشته باشند. بخش Samsung SDI در حال حاضر روی چندین تکنولوژی کار میکند. اگر آزمایش امسال موفقیتآمیز باشد، این شرکت قصد دارد سال آینده تولید باتریهای جدید برای گجتهای کوچک را آغاز کند.
این شرکت در حال آزمایش باتریهای لایهای برای گوشیهایی مانند گلکسی و آیفون است. این تکنولوژی باتری قبلاً در طراحی باتریهای خودروهای برقی برای بهبود چگالی انرژی استفاده شده است. در صورت موفقیتآمیز بودن، این تکنولوژی باتری ممکن است در سال آینده به گلکسی اس 26 و آیفون 18 برسند.
خبرگزاری کرهای The Elec در گزارشی جدید به علاقه سامسونگ به طراحی باتریهای لایهای اشاره کرد. همانطور که اشاره کردیم، بخش Samsung SDI با تکنولوژی باتری لایهای به لوازم الکترونیکی کوچک توجه دارد.
تکنولوژی باتری لایهای چیست؟
باتریهای گوشیهایی مانند مدلهای فعلی آیفون و گلکسی اس از تکنیک رولینگ استفاده میکنند. کاتد، جداکننده و آند بهصورت یک ساختار استوانهای به نام "جلی رول" رول میشوند. در باتریهای لایهای، همان سه بخش را به صورت لایهای مرتب کرده و مانند پلهها بهصورت صاف روی هم چیده شدهاند. این طراحی از استفاده بهینهتری از فضا بهره میبرد که منجر به افزایش چگالی انرژی باتری شده و باعث میشود تا گوشیها، حداقل تا 10 درصد ظرفیت باتری بیشتری داشته و بنابراین، عمر باتری افزایش مییابد.
استفاده از باتریهای لایهای بهویژه در گوشیهایی مانند گلکسی اس 26 اسلیم، آیفون 18 ایر و آیفونها تاشو میتوانند کاربرد بسیار بالایی داشته باشند. گوشیهای تاشو گلکسی زد فولد 8 و زد فلیپ 8، انتظار میرود در سال آینده به تکنولوژی باتری لایهای مجهز شوند. ضخامت، یک عامل کلیدی در طراحی این گوشیها خواهد بود و ممکن است تا سال 2026 از فروشگاهها در دسترس باشند. در همین حال، بهرهمندی از تکنولوژی باتری لایهای حتی میتواند در بهبود عمر باتری دستگاههای ضخیمی مانند گلکسی اس 26 اولترا و آیفون 18 پرومکس بسیار موثر باشند.
البته لازم به ذکر است که همه اینها فعلا براساس حدسوگمان است. سامسونگ فقط امسال قصد دارد این تکنولوژی را آزمایش کند و این برای کارشناسان سوال است که تصمیم خواهد گرفت که آیا در طول سال به تولید انبوه برود یا خیر. در این گزارش، اسمی از گوشیهای گلکسی اس 26 و آیفون 18 ذکر نشده است، اما میگوید که سامسونگ SDI با تکنولوژی باتری لایهای خود، سامسونگ الکترونیکس و سایر تولیدکنندگان بزرگ گوشیهای هوشمند را هدف قرار داده است.
همچنین، اگر سامسونگ بتواند باتریهای لایهای ترا برای دستگاههای کوچک بسازد، احتمالا رقبای اصلی آن به دنبال توسعه تکنولوژیهای مشابه خواهند بود. این بدان معنی است که اپل تمام این پیشرفتها را برای محصولات آینده خود زیر نظر دارد و در صورت موفقیتآمیز بودن، احتمالا وارد مذاکره با سامسونگ خواهد شد.
در مورد باتریهای سیلیکونی و باتریهای حالت جامد چطور؟
بهطور جداگانه، شرکتهایی مانند اپل و سامسونگ در حال بررسی باتریهای سیلیکون کربنی هستند که میتوانند حتی در گوشیهایی مانند آیفون 18 و گلکسی اس 26 مورد استفاده قرار بگیرند. این یک پیشرفت متفاوت در باتری است که به تکنولوژی باتری لایهای ارتباطی ندارد، اما در کل بهصورت مشابه میتواند در عین ظرفیت ثابت باتری، عمر آن را بهبود ببخشد.
با توجه به این نکته، هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا باتریهای لایهای از سیلیکون در آند استفاده میکنند یا خیر. اگر باتریهای لایهای برای گوشیهای هوشمند دارای آندهای سیلیکون کربنی مورد استفاده قرار بگیرند، ظرفیت باتری میتواند حتی بیشتر از مثال بالا افزایش یابد. در واقع، برای بهبود بالای عمر باتری، هم از تکنولوژی باتری لایهای استفاده شده و هم آندهای سیلیکون کربنی مورد استفاده قرار میگیرند.
با کنار گذاشتن تکنولوژی باتری، تولیدکنندگان چینی در حال حاضر پرچمدارانی مجهز به باتریهای سیلیکون کربنی را عرضه میکنند.
درنهایت، طبق گزارشی متفاوت از کره، سامسونگ همچنین در حال توسعه سومین نوآوری باتری برای دستگاههای آینده است؛ باتریهای حالت جامد. این تکنولوژی میتواند در سالهای آینده برای گجتهای مانند اپل واچ بسیار مفید بوده و بهرهوری آنها را تا حد بسیار فوقالعادهای افزایش دهند.
در نتیجه، چیزی که فعلا میتوان از تمام این گزارشها به آن پی برد، این است که گوشیهایی مانند گلکسی اس 26 و آیفون 18 میتوانند بدون افزایش اندازه باتریهایی با ظرفیت بیشتری داشته باشند و این یک چشمانداز هیجانانگیز است.