آیا اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در سال 2025 حرفی برای گفتن دارد؟
با گذشت زمان و معرفی تراشههای جدیدتر، اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 همچنان یکی از پردازندههایی است که میتواند با بازگشت دوباره، رقابت با برترینها را از سر بگیرد، اما آیا واقعا ارزش انتخاب دوباره دارد؟
تراشه اسنپدارگون 8 پلاس نسل 1 در اواسط سال 2022 معرفی شد. از آن زمان تاکنون، کوالکام انواع مختلفی از پردازندههای پرچمدار را معرفی کرده که باعث میشود تراشه پرچمدار 2022 قدیمی بهنظر برسد، اما آیا واقعا چنین است؟
در این مطلب، در ابتدا به بررسی مشخصات فنی اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 پرداخته و سپس آن را در مقابل رقبای قدرتمند امروزی قرار میدهیم تا ببینیم آیا این تراشه همچنان در 2025 هم میتواند انتخاب خوبی باشد یا تنها صرف هزینه اضافی خواهد بود؟
مشخصات فنی اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1
این تراشه که براساس فرآیند 4 نانومتری TSMC ساخته شده، ترکیبی از هستههای Cortex-X2، Cortex-A710 و Cortex-A510 آن را تشکیل میدهند. در بخش گرافیکی این پردازنده، هسته Adreno 730 با مشخصات چشمگیر خودنمایی میکند.
اسنپدارگون 8 پلاس نسل 1 تا 24 گیگابایت رم LPDDR5 و حافظه UFS 3.1 را پشتیبانی میکند. در رقابت فیلمبرداری هم میتواند نهایتا ویدیوهایی با کیفیت 8K و سرعت 30 فریم بر ثانیه و وضوح 4K را با سرعت 120 فریم بر ثانیه ضبط کند. علاوهبر اینها، از فرمتهای فیلمبرداری HDR10، HDR10+، دالبی ویژن و HLG پشتیبانی میکند.
مودم بهکار رفته در این تراشه (اسنپدراگون ایکس 65) میتواند تا سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه را برای دانلود و سرعت 3.5 گیگابیت بر ثانیه را برای آپلود پوشش دهد. بهرهمندی از تکنولوژیهای پیشرفتهای مانند وایفای 6E، بلوتوث 5.3 و تراشه وایفای FastConnect 6900 کوالکام از جمله مزایای است با انتخاب این تراشه، در اختیار خواهید داشت.
آیا خرید یک گوشی مجهز به اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در سال 2025 میتواند انتخاب منطقی باشد؟
کوالکام میتوانست اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 را کنار بگذارد، اما یک اشتباه بزرگ در اسنپدراگون 8 نسل 1، این شرکت را مجبور کرد تا نسخه پلاس این تراشه را ارائه کند. این مشکل، کمبود بازده حرارتی بود که کوالکام توانست با تغییر از فرآیند 4 نانومتری سامسونگ به 4 نانومتری TSMC، آن را برطرف کرده و منجربه بهبود 30 درصدی در بازده انرژی کلی تراشه شود.
همانطور که اشاره کردیم، اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 دارای یک CPU قدرتمند است که از یک هسته Cortex-X2 با کلاک 3.2 گیگاهرتز، سه هسته عملکرد Cortex-A710 با فرکانس 2.75 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با کارایی انرژی در فرکانس 2 گیگاهرتز تشکیل میشود. برای عملکرد عالی در گیمینگ و سایر پردازشهای گرافیکی فشرده، کوالکام از پردازنده گرافیکی Adreno 730 در این تراشه بهره گرفته است.
با گذشت حدودا 3 سال از عرضه این تراشه، اما اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در پردازشهای روزمره مانند تماشای ویدیو، وبگردی و شبکههای اجتماعی همچنان مانند یک تراشه قدرتمند عملکرد کافی دارد. گزارشها نشان میدهند که این تراشه حتی در حین اجرای موازی چندین برنامه با هم، هیچ تاخیری نداشته و عملکرد روانی را تضمین میکند.
در مورد عملکرد گیمینگ هم باید به نتایج شگفتانگیز آن در تستهایی اشاره کنیم که روی راگفون 6 پرو توانسته بازیهای سنگینی مانند کالاف دیوتی، PUBG Mobile و گنشین ایمپکت را با سرعت ثابت 60 فریم بر ثانیه اجرا کند. حتی در تنظیمات گرافیکی و پردازشی بالاتر نیز توانسته عملکرد ثاتبی را ارائه دهد. بهطور کلی، حتی با گذشت چندین سال هم عملکرد اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
یکی از حذفیات کلیدی این تراشه کوالکام، پشتیبانی از تکنولوژی ray tracing است که با ارائه جلوههای روشنایی واقعی و سایههای پویا، واقعگرایی بصری را افزایش میدهد. بنابراین، میتوان گفت که اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 همچنان میتواند نیازهای گیمینگ اکثر افراد را تامین کند.
اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در سال 2025
تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 بهلطف CPU و GPU با کارایی بالا، همچنان به اندازه کافی قدرتمند است تا بتواند برنامهها و بازیهای جدید را با عملکرد ثابتی اجرا کرده و پردازشهای روزمره را بدون هیچ تاخیری بهخوبی انجام دهد. حتی در بازیهای سنگین مانند کالاف دیوتی و گنشین ایمپکت هم هیچ تاخیر قابلتوجهی را مشاهده نخواهید کرد.
بنابراین میتوان گفت که انتخاب اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 حتی در سال 2025 هم میتوان تصمیم عاقلانهای باشد که میتواند هزینه تمام شده را برای خریدار کاهش دهد.
بهترین گوشیهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1
- وانپلاس 11R
- ناتینگ فون 2
- ایسوس راگفون 6 پرو
- نوبیا ردمجیک 7اس پرو