۵ دلیل که مکبوک پرو سال آینده ارزش انتظار را دارد
شایعات از ویژگیهای انقلابی مکبوک پرو جدید خبر میدهند. در این مطلب، به ۵ دلیل اصلی میپردازیم که چرا بهتر است تا سال آینده صبر کنید.
اپل در اکتبر 2024، با مجهز کردن مدلهای 14 و 16 اینچی مکبوک پرو به تراشههای سری M4، M4 Pro و M4 Max، بهرهمندی از پورت تاندربولت 5 و تغییرات نمایشگر آنها بهطور کلی بازنگری کرد. چنین بهروزرسانیهایی در یک مرحله بسیار زیاد هستند، اما اگر فکر میکنید که این بدین معنی است که چند سال دیگر با ارتقا بزرگتر مکبوک پرو فاصله داریم، باید گفت که در اشتباه هستید.
مارک گورمن از بلومبرگ گفته که انتظار دارد با معرفی تراشههای M5، عملکرد مدلهای 2025 مکبوک پرو تا حد قابلتوجهی افزایش یابد، در حالی که ارتقاهای اساسی برای این لپتاپهای پرچمدار اپل در سال 2026 انجام خواهد شد. پس اگر قصد دارید مکبوک پرو امسال را نادیده بگیرید یا فقط کنجکاو هستید که دو نسل بعد چه چیزی در انتظار است، در اینجا به پنج تغییر بزرگ اشاره میکنیم که شایعه شده سال آینده به لپتاپهای ردهبالای اپل اضافه خواهند شد.
نمایشگر OLED
چندین شایعه حاکی از آن است که احتمالا اولین مدلهای مکبوک پرو با نمایشگر OLED در سال 2026 عرضه خواهند شد و این یعنی خداحافظی مدلهای مکبوک پرو با نمایشگرهای مینی الایدی. شرکت تحقیقاتی Omdia ادعا میکند که اپل به احتمال زیاد، مکبوکهای جدید مجهز به نمایشگرهای اولد را در سال آینده معرفی خواهد کرد. در همین حال، تحلیلگر نمایشگر، راس یانگ، گفته که انتظار میرود زنجیره تأمین اپل تا سال ۲۰۲۶ ظرفیت تولید کافی برای نمایشگرهای OLED بهینهشده برای نوتبوکها را داشته باشد تا در نتیجه این فناوری به مکبوک پرو اضافه شود.
در مقایسه با مدلهای کنونی مکبوک پرو که از نمایشگرهای مینی الایدی استفاده میکنند، از جمله مزایا تکنولوژی اولد میتوان به روشنایی بیشتر، نسبت کنتراست بالاتر با رنگها سیاهی عمیقتر، بهبود بهرهوری انرژی برای افزایش عمر باتری اشاره کرد.
لپتاپی جذاب و البته نازک و سبک
تغییر به نمایشگرهای اولد میتواند منجربه مدلهای آینده مکبوک پرو با طراحی نازکتری شود و شایعات هم نشان میدهند که این همان چیزی است که اپل قصد دارد به آن برسد. زمانی که آیپد پرو M4 در می 2024 رونمایی شد، اپل آن را بهعنوان باریکترین محصول این شرکت معرفی کرد. مارک گورمن هم به دنبال اپل، آیپد پرو را «آغاز کلاس جدیدی از دستگاههای اپل» خواند و گفت که اپل در تلاش است تا مکبوک پرو را طی دو سال آینده، باریکتر کند.
طبق گزارشها، اپل بر روی ارائه باریکترین دستگاه ممکن بدون کاهش عمر و ظرفیت باتری یا قابلیتهای هوشمند و پیشرفته آن تمرکز دارد و احتمالا مکبوک پرو آینده با طراحی باریکتر هم بخشی از این مسیر برنامهریزی شده اپل است.
همچنین این نکته قابلتوجه است که مکبوک پرو با جدیدترین طراحی مجدد خود در سال 2021 ضخیمتر و سنگینتر شد. نکته مهم، معرفی مجدد چندین پورت اضافی بود که در مدلهای قبلی برای رفع ضخامت زیادی شاسی حذف شده بودند. حالا این که چگونه اپل، مکبوک پرو 2026 را بدون حذف ویژگی که اخیرا معرفی کرده است، باریکتر میکند، سوال بزرگی است و مطمئنا چالشهای زیادی را برای اپل به دنبال خواهد داشت.
سوراخ دوربین
اگر برای شما هم نفوذ ناچ به صفحهنمایش مک آزاردهنده بوده، در ادامه چند خبر خوش داریم. طبق نقشه راهی که توسط شرکت تحقیقاتی Omdia به اشتراک گذاشته شده است، اپل قصد دارد در سال 2026، ناچ را از مدلهای مکبوک پرو حذف کند. این نقشه راه نشان میدهد که مدلهای 14 و 16 اینچی مکبوک پرو که سال آینده عرضه میشوند، یک دوربین سوراخدار در بالای نمایشگر جایگزین بریدگی معروف ناچ خواهد شد.
مطمئنا یک مکبوک پرو بدون بریدگی، پیکسلهای قابل مشاهده بیشتری را روی نمایشگر ارائه داده و با طراحی صفحهنمایش بدون یکپارچه، نمایش تصویر منسجمتری را ارائه میکند.
تراشه مودم 5G
با ورود به سال 2025، گفته شد که اپل بالاخره امسال از تراشه اختصاصی مودم 5G که سالها است در دست توسعه دارد، معرفی خواهد کرد. قرار است این تراشه مودم برای اولین بار در آیفون SE 4، آیپد اقتصادی و آیفون 17 ایر اضافه شود و به اپل این را فرصت میدهد تا قبل از عرضه آن در دستگاههای پرچمدار، این تکنولوژی را آزمایش کند. به گفته مارک گورمن، اپل پس از آن برای اولین بار اتصال سلولار را برای مدلهای مک در نظر خواهد گرفت.
گفته میشود اپل در حال بررسی امکان افزودن تراشه مودم نسل دوم به یکی از مکهای آینده، احتمالا در سال ۲۰۲۶ است که این موضوع احتمال عرضه مکبوک پرو مجهز به اتصال سلولار در همان سال را مطرح میکند. طبق گفته مارک گورمن، تراشه مودم نسل اول اپل به سرعتهای 5G زیر ۶ گیگاهرتز محدود خواهد بود، اما نسخه نسل دوم از تکنولوژی سریعتر mmWave نیز پشتیبانی خواهد کرد.
تراشه سری M6
با فرض این که اپل از بازه زمانی مشابه عرضه تراشههای سری M4 پیروی خواهد کرد، خط تولید مکبوک پرو در اکتبر سال جاری میتواند به پردازندههای سری M5 ارتقا یابد. این تراشهها براساس نسل سوم فرآیند 3 نانومتری TSMC، معروف به N3P تولید خواهند شد که این نسل جدید میتواند منجربه بهبود عملکرد کلی تراشه و بهرهوری انرژی در مقایسه با تراشههای سری M4 شود.
از سوی دیگر، تراشههای M6 نیز میتوانند تکنولوژی کاملا جدیدی را برای مدلهای مکبوک پرو 2026 به ارمغان بیاورند. طبق یکی از شایعات، تراشههای A20 که در مدلهای آیفون 18 به کار گرفته خواهند شد، تکنولوژی ساخت آنها از بستهبندی InFo (یکپارچه فنآوری) به بستهبندی WMCM (ماژول چند تراشه سطح ویفر) تغییر خواهد کرد.
تکنولوژی بستهبندی WMCM، چندین تراشه را در یک بسته یکپارچه کرده و امکان توسعه پردازندههای پیچیدهتر را فراهم میکند. بنابراین، اجزایی مانند CPU، پردازندههای گرافیکی، DRAM، و موتور عصبی به شدت ادغام میشوند. در حالی که هنوز بهطور قطعی تایید نشده است، احتمالا اپل تراشه M6 را با استفاده از فرآیند 2 نانومتری توسعه خواهد داد و در عین با بهرهمندی از تکنولوژی WMCM میتواند قدرت پردازشی بسیار بالاتری را برای نسخههای اختصاصی پردازندههای خود به ارمغان بیاورد.
برچسبها: