از نسخه جدید سیستمعاملهای اپل در سال 2025 چه انتظاراتی داریم؟
قابلیتهای جدیدی که سیستمعاملهای مختلف اپل در سال 2025 به همراه خواهند داشت، از نظر جذابیت حتی میتوانند محصولات جدید این شرکت را از توجه طرفداران به دور نگه دارد.
اپل در سال 2024، ویژگیهای زیادی جدیدی را در نسخههای مختلف سیستمعامل iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 Sequoia و watchOS 11 عرضه کرد. بسیاری از این قابلیتها دقیقا همان قابلیتهایی هستند که کاربران دستگاههای اپل مدتهاست به دنبال آنها هستند که از مهمترین و البته کاربردیترین این ویژگیها میتوان به قابلیت iPhone Mirroring در macOS Sequoia و پشتیبانی بومی ChatGPT در iOS 18 اشاره کرد.
در حالی که اپل در سال 2024 بسیاری از انتظارات و ایرادات نرمافزاری را برطرف کرد، چندین ویژگی هنوز در لیست انتظار خواستهها از سیستمعاملهای اپل باقی مانده است. انتظار میرود تعداد زیادی از این ویژگیها با معرفی در رویداد WWDC 2025 دوباره مخاطبان اپل را شگفتزده کند؛ قابلیتهایی که حتی میتوانند جذابیت بیشتری از محصولات جدید اپل در 2025 داشته باشند.
iOS 19
اپل عرضه قابلیتهای هوش مصنوعی را با iOS 18 آغاز کرد، اما بسیاری از قابلیتهای آن معرفی نشدهاند و قرار است در سال 2025، طی آپدیتهای iOS 18 و همچنین نسخههای iOS 19 عرضه شوند. هوش مصنوعی اپل یا همان اپل اینتلیجنس در حال حاضر از توانمندی کافی برخوردار نبوده و اجرای کلی آن در مقایسه با رقبا ضعیفتر است. در iOS 19 انتظار میرود اپل، توسعه هوش مصنوعی را در اولویتهای برتر قرار دهد.
توسعه قابلیتهای اپل اینتلیجنس میتواند از طریق ارتقا ویژگیهای پیشرفته مانند حالت ویرایش عکس Clean Up که در حال حاضر تنها قابلیتهای ابتدایی دارد، به توانمندیهای بسیار پیشرفتهتر باشد. همچنین اپل میتواند در جریان این ارتقاها، قابلیت خلاصهسازی متن صفحه وب سافاری را به برنامه News هم منتقل کند، چراکه در آنجا میلیونها کاربر بهصورت روزانه به مطالعه اخبار و مقالات میپردازند و این یکی از بهترین جاهایی است که هوش مصنوعی اپل میتواند با مورد استفاده قرار گرفتن، دیده بشود.
علاوهبر این انتظار میرود با اضافه کردن ویژگیهای خلاقانه، قابلیت تولید تصویر از طریق هوش مصنوعی را برای ایجاد تصویر والپیپر هم گسترش دهد تا کاربران بتوانند تنها با استفاده از دستورات متنی، ظاهری منحصربهفردی را برای آیفون خود ایجاد کرده و بیشتر قسمتهای آن را خودشان انتخاب کنند.
علاوهبر ارتقا هوش مصنوعی، امیدواریم iOS 19 با دسترسی دادن به کاربران بتوانند حالتهای دلخواه و بیشتری را به دکمه اکشن باتن اضافه کنند. در حالی که این کار از طریق برنامه شورتکات قابل انجام است، اما یک اجرای بومیتر از طریق اپل میتواند خیلی از بهتر این عملکرد داشته باشد. در واقع، انتظار میرود اپل، دکمه اکشن باتن را به حالتهای شبیه دکمه کمرا کنترل سری آیفون 16 ارتقا دهد که بتوان با حالتهای مختلفی مانند تعداد دفعات کلیک کردن یا نگه داشتن طولانی اکشن باتن، عملکردها و برنامههای مختلفی را اجرا کرد. در حال حاضر، حتی با برنامه شورتکات هم کاربران تنها میتوانند با فشار طولانی اکشن باتن عملکرد آن را به اجرا دربیاورند و این پس از دو نسل بهنظر میرسد که باید کمی کاربردیتر بشود.
یکی دیگر از ویژگیهای iOS که امیدواریم در سال 2025 شاهد آن باشمی، معادل Spotify Connect برای Apple Music است. شرکت پشتیبانی اسپاتیفای، این ابزار خود را برای سالها در انواع سیستمعاملهای مختلف ارائه کرده است، در حالی که اپل تلاش میکند راهحل مشابهی را برای بهاصطلاح اکوسیستم یکپارچه خود ایجاد کند.
در نهایت، گزینه اضافه کردن کدهای QR به صورت دستی به کیف پول اپل میتواند در کشورهایی که از آن پشتیبانی میکنند، مورد استقبال قرار بگیرد. در حال حاضر، امکان تولید کارتهای کیف پول سفارشی وجود دارد، اما این امر مستلزم تکیه بر و ارسال دادههای بالقوه حساس به برنامههای شخص ثالث است.
macOS 16
سیستمعامل macOS، یکی از بهترین و البته بینقصترین محصولات اپل در سالهای گذشته بوده که کاربران از آن رضایت نسبتا کاملی دارند. با این حال، برخی مزایا و قابلیتهای خاص، macOS 16 را میتواند بسیار جذابتر کنند. در همین ابتدا، یک لانچپد بازنگری شده میتواند ظاهری متفاوت و البته متنوع را برای دستگاههای مک به ارمغان بیاورد. این شرکت میتواند رویکردی شبیه به App Library را برای ساده سازی مک و آیفون در نظر بگیرد.
این همچنین باعث میشود تا کاربران دیگر نیازی به سازماندهی دستی چندین صفحه از برنامهها و نیاز به ایجاد پوشههای جداگانه براین اساس نداشته باشند. علاوهبر این ارتقاهای ظاهری، حالا که ویندوز از تراشههای مبتنیبر آرم هم پشتیبانی میکند، اپل باید بوتکمپ را که در مکهای مجهز به تراشه سری M به فراموشی سپرده بود را احیا کند. در حالی که جایگزینهای مجازیسازی عالی مانند Parallels وجود دارد، یک گزینه بومی اپل از بهرهوری بالاتری میتواند برخوردار بوده و همچنین استفاده از آن نیز رایگان باشد.
برای سادهسازی macOS (و افزایش اشتراکهای پولی iCloud)، اپل باید قابلیت نسخه پشتیبانگیری از دستگاه iCloud را در مک نیز امکانپذیر کند. این به کاربران امکان میدهد حداقل از تنظیمات برگزیده خود در فضای ابری نسخه پشتیبان تهیه کرده و اگر از سهمیه ذخیرهسازی بیشتر نباشند، به صورت اختیاری فایلهای خود را اضافه کنند.
iPadOS 19
در حال حاضر، سری آیپدها در یک وضعیت چالشبرانگیز برای اپل قرار دارند و با عملکرد نهچندان رضایتبخش، صدای کاربران را در آورده است. علیرغم اینکه آیپد پرو تراشه قدرتمند M4 را در خود جای داده است، اما از توانمندی کافی برخوردار نبوده و این میتواند مهمترین بهبود اپل در سری آیپد و iPadOS 19 آینده باشد.
البته بیشتر بدین دلیل است که نرمافزارهای آیپد بهطور اختصاصی برای آن بهینه نشدهاند و این در واقع باعث شده تا دستگاهی که تراشه سری دسکتاپ اپل را دارد، برنامههای مختص یک گوشی هوشمند را اجرا کند. برای رفع این مورد ضروری، امیدواریم که اپل در ابتدا امکان نصب فایلهای DMG را در آیپد امکانپذیر کرده یا حداقل به کاربران امکان دهد برنامههای بهینه شده برای مک را از طریق اپ استور در آیپد دانلود کنند.
از طریق این تغییر، آیپدهای پرچمدار بالاخره از تراشههای قدرتمند خود به نحوه درست و اصولی نهایت استفاده را خواهند کرد و بدین طریق بهصورت بهتری میتوانند با تبلتهایی که از سیستمعامل ویندوز استفاده میکنند، به رقابت بپردازد.
اپل باید در iPadOS 19 بخش ناتفیکیشن سنتر را بازطراحی کند تا برای استفاده در نمایشگرهای بزرگ بهینه شده باشد. همچنین این بازطراحی مانند از پنل سمت راست مک الهام بگیرد تا تمام ظرفیت این تبلت قابل استفاده باشد. از طرف دیگر، میتواند آن را با کنترل سنتر نیز ادغام کند، چراکه در حال حاضر بخش کنترل سنتر هم در آیپدها از تمام ظرفیت نمایشگر بزرگ استفاده نمیکند و این تغییر میتواند حتی از مدلهای جدید آیپد، جذابتر باشند.
فراتر از اینها، برخی کاربران از اپل میخواهند تا برای رقابت با تبلتهای Kindle Unlimited آمازون، یک سرویس اشتراکی پولی بوک پلاس را راهاندازی کند تا از طریق بتوانند بهصورت متمرکزتری از مطالعه کتابهای الکترونیکی بهرهمند شوند. استفاده از سرویسی که هزاران کتاب الکترونیک را با هزینه منصفانه امکانپذیر میکند، مطمئنا میتواند فروش فوقالعادهای را برای سری آیپد ثبت کند.
watchOS 12
اپل بهطور واضح اعلام کرده که علاقهای به پشتیبانی از واچفیسهای شخص ثالث ندارد، چراکه احتمال دارد آپدیتهای جدید سیستمعامل آنها را مختل کنند. با این حال اپل میتواند یک جایگزین داشته باشد؛ watchOS 12 میتواند به کاربران اجازه دهد تا از میان واچفیسهای رسمی اپل، فونت، استایل، ساختار و دیگر اجزا را انتخاب کرده و در اپلیکیشن Watch در آیفونريال یک واچفیس سفارشی بسازند. این کار کنترل اپل بر اجزای واچفیسها و عملکرد آنها را حفظ کرده و در عین حال امکان شخصیسازی بیشتری به کاربران میدهد.
علاوهبر این امیدواریم watchOS 12 ویژگی مشابه پیکسل واچ ۳ گوگل را به همراه داشته باشد؛ قابلیتی که افت ناگهانی و شدید نبض را تشخیص داده و بهصورت خودکار با خدمات اضطراری اورژانس تماس میگیرد. ابزارهای پایش سلامتی و تامین امنیت در محصولات اپل، همواره یکی از اساس افتخارات کوپرتینوییها بوده و اضافه کردن چنین ویژگی میتواند حس امنیت بیشتری به بسیاری از کاربران بدهد.
همچنین watchOS 12 باید دادههایی را که اپل واچ از تمرینات ورزشی، فعالیتهای روزمره و خواب جمعآوری میکند، با دقت بالاتری تحلیل کند. بسیاری از اپلیکیشنهای شخص ثالث تحلیلهای پیشرفتهای از سلامت کلی بدن ارائه میدهند، در حالی که واچاواس ۱۱ کاربران را به اپلیکیشن ابتدایی Vitals محدود کرده است.
تکمیل کمبودها
سیستمعاملهای iOS، macOS، iPadOS و watchOS به بلوغ رسیدهاند. در این مرحله، همه اینها مجموعه ویژگیهای اصلی را که کاربران انتظار دارند، ارائه میدهند. آیفون یکی از پرفروشترین گوشیهای هوشمند است، زیرا در اغلب قسمتهای کاربری عالی است. به همین ترتیب، مک به کاربران خلاق، حرفه و دانشجویان بیشماری کمک میکند تا وظایف روزمره خود را بهطور قابلاعتماد انجام دهند. با این حال، هنوز ویژگیهای زیادی وجود دارند که میتوانند پلتفرمهای اپل را تکمیل و آنها را به جلو هدایت کنند.
با گسترش قابلیتها و بهبود تجربه کاربری، اکوسیستمی که بسیاری از کاربران به آن وفادار ماندهاند، بهینهتر میشود و حتی میتواند کسانی که از سیستمعاملهای دیگر استفاده میکنند را نیز به سمت خود جذب کند.
در نهایت، در ژوئن ۲۰۲۵، اپل از ویژگیهای جدید iOS 19، watchOS 12، macOS 16 و iPadOS 19 در رویداد WWDC25 رونمایی خواهد کرد.
برچسبها: