GSM-logo
خانهاخبار
چرا گوشی‌های تاشو هنوز برای استفاده روزمره ایده‌آل نیستند؟

چرا گوشی‌های تاشو هنوز برای استفاده روزمره ایده‌آل نیستند؟

گوشی‌های تاشو با طراحی‌های خیره‌کننده و فناوری‌های پیشرفته‌شان، توجه بسیاری را جلب کرده‌اند، اما آیا این جذابیت‌ها برای کاربردهای روزمره کافی هستند یا هنوز چالش‌هایی وجود دارد که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد؟

۱۴ دی ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

گوشی‌های هوشمند به‌لطف طراحی آینده‌نگر و نوآوری‌های فوق‌العاده، در چند سال گذشته به یکی از موضوعات جذاب تبدیل شده و بسیاری از افراد هم علاقه خود را به آن‌ها نشان داده‌اند، اما با وجود این همه تبلیغات، گوشی‌های تاشو همچنان یک انتخاب سوال‌برانگیز برای اکثر خریداران هستند؛ آیا گوشی‌های تاشو فعلی می‌توانند جای گوشی‌های معمولی را بگیرند و برای استفاده روزمره مناسب هستند؟

با وجود همه این پیشرفت‌ها و بهره‌مندی از تکنولوژی‌های مختلف، گوشی‌های تاشو احتمالا نمی‌توانند بنابه برخی دلایلی نیازهای روزمره فعلی شما را برآورده کنند و ممکن خرید آن‌ها تنها صرف کردن هزینه زیادی باشد. بنابراین، اگر قصد خرید گوشی‌ تاشو دارید، حتما قبل از خرید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

مسئله دوام هنوز یکی از نگرانی‌های اصلی گوشی‌های تاشو است

بارزترین مشکل فعلی گوشی‌های تاشو دوام آن‌ها است که امروزه حتی با پیشرفت تکنولوژی قسمت‌های مختلف آن و بهره‌مندی از لولایی باکیفیت و مقاوم در برابر استفاده‌های طولانی و همچنین تلاش برای رفع مشکل چین‌وچروک وسط گوشی‌های تاشو، این گوشی‌ها از مقاومت بالایی برخوردار نبوده و فعلا در این زمینه‌ها حرفی برای گفتن ندارند.

Foldable Smartphone

نمایشگر گوشی‌های تاشو از شیشه یا پلاستیک بسیار نازک ساخته شده‌اند که ذاتا شکننده‌تر از شیشه‌ای است که در گوشی‌های هوشمند معمولی استفاده می‌شود. به‌همین دلیل، خراش‌ها، فرورفتگی‌ها و حتی چین‌خوردگی‌های دائمی می‌توانند خیلی زودتر از آنچه انتظار دارید، ظاهر شده و ارزش گوشی تاشو شما را پایین بیاورند. فعلا تا این قسمت، تمامی مشکلاتی که در مورد گوشی‌های تاشو گفته شد، در شرایطی هستند که کاربر از آن به‌درستی مراقبت کرده باشد و گرنه اتفاقاتی مانند افتادن یا قرار گرفتن در معرض گردوغبار مستقیم، به‌دلیل عدم مقاومت کافی ایرادات جبران‌ناپذیری را وارد خواهد کرد.

همان‌طور که هم که اشاره کردیم، لولای گوشی‌های تاشو فعلی هم در برابر سایش و شکستگی غیرقابل نفوذ نیستند و با گذشت زمان، مکانیسم باز و بسته شدن می‌تواند شل یا سفت شده و بر نرمی تجربه کاربری تاثیر منفی بگذارد. برای کاربرانی که در محیط‌های مرغوب و انباشته از گردوغبار زندگی می‌کنند، تخریب لولا می‌تواند سریع‌تر اتفاق بیافتد و این دستگاه‌های گران‌قیمتی که چنین هزینه بالایی را هم پرداخت کرده‌اید، دیگر حس برتری نخواهد داشت.

قیمت بالا در برابر کارایی ناکافی

به‌طور کلی، گوشی‌های تاشو امروزه به‌دلیل صرف هزینه ساخت و تکنولوژی‌های اولیه‌ای که در آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، قیمت بالایی دارند و فرقی نمی‌کند که سری گلکسی زد فولد، هواوی میت ایکس یا هر دستگاه تاشو دیگری در بازار باشد. این قیمت‌ها در حد دو یا حتی سه برابر قیمت گوشی‌های هوشمند معمولی می‌رسند و در واقع، گوشی‌های تاشو یک برند تقریبا هم‌قیمت با سری پرچمدار آن هستند که برخلاف آن‌ها، چندان ویژگی قانع‌کننده‌ای برای خرید ندارند.

Foldable Smartphone

اگر گوشی‌های تاشو واقعا بتوانند کاربرد بی‌نظیری را ارائه دهند، این هزینه سنگین تاحدودی می‌تواند قانع‌کننده باشد، اما فعلا به‌ندرت گوشی تاشو وجود دارد که بتواند چنین کاربرد متمایز و منحصربه‌فردی را ارائه دهد. در حالی که نمایشگر بزرگ‌تر می‌تواند یک مزیت بهره‌روی به‌نظر برسد، در حال حاضر اکثر نرم‌افزارها برای استفاده کامل از فضای اضافی و نمایشگرهای بزرگ گوشی‌های تاشو بهینه‌سازی نشده‌اند. انجام مالتی تسکینگ روی گوشی‌های تاشو معمولا در مقایسه با استفاده از لپ‌تاپ یا تلبت سخت و ناسازگار است.

به‌طور کلی، گوشی‌های تاشو برای رسیدن به نقطه‌ای که قیمت بالای آن‌ها قانع‌کننده باشد، فاصله قابل‌توجهی دارند و امیدوار هستیم با تکنولوژی‌ها و نوآوری‌هایی که می‌توانند در 2025 ظاهر شوند، بخش زیادی از ایرادات گوشی‌های تاشو رفع شده و حتی قابلیت‌های منحصربه‌فردی را ارائه دهند.

مشکلات نرم‌افزاری عمده

در مورد نرم‌افزار، گوشی‌های تاشو به‌دلیل اینکه هنوز تازه وارد بازارهای تجاری و رسمی شده‌اند، به اندازه گوشی‌های هوشمند فعلی از سازگاری کامل برخوردار نبوده و حتی برخی نرم‌افزارها در گوشی‌های تاشو نمی‌توانند عملکرد درستی داشته باشند. توسعه‌دهندگان اندرویدی به‌تازگی شروع به بهینه‌سازی برنامه‌ها برای نمایشگرهای بزرگ و گوشی‌های تاشو کرده‌اند که این نشان می‌دهد می‌توان به آینده گوشی‌های تاشو امیدوار بود.

Foldable Smartphone

بسیاری از برنامه‌های فعلی برای استفاده در گوشی‌های تاشو یا مقیاس‌بندی خوبی ندارند یا از فرم فاکتور منحصربه‌فرد این دستگاه‌ها برخوردار نیستند. این عدم بهینه‌سازی به‌ویژه زمانی ناامیدکننده می‌شود که بخواهید از چندین برنامه به‌طور همزمان در حالت مالتی تسکینگ که نقطه عطف فروش گوشی‌های تاشو بوده است، استفاده کنید.

طول عمر ناپایدار

گوشی‌های هوشمند به‌دلیل بهره‌مندی از تکنولوژی‌ها و نوآوری‌های خاص برای اکثر مردم به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت هستند که هر گوشی هوشمند معمولی هم می‌تواند حداقل حدود 4 الی 5 سال، طول عمر داشته باشد، اما فعلا چنین طول عمری برای گوشی‌های تاشو ثبت نشده است. ترکیب نمایشگرهای شکننده، لولایی با دوام پایین و قابلیت تعمیر محدود، مواردی هستند که طول عمر گوشی‌های تاشو فعلی در حد پایینی نگه داشته‌اند و از زمانی که کاربر خریداری می‌کند، حداقل تا 2 سال می‌تواند به عملکرد کافی آن اطمینان داشته باشد.

در این مورد شرکت‌های تولیدکننده مخصوصا برای لولای دستگاه، یک رقم چند میلیونی را پیشنهاد می‌کنند که تا این تعداد باز و بسته شدن، لولا مقاومت دارد و پس از بر اثر سایش، حتی ممکن است دیگر باز نشود. البته چنین قسمت‌های حساسی از گوشی‌های تاشو در طول مدت زمانی که برای اولین بار عرضه شدند، بهبودهای مهمی داشته‌اند، اما این فقط اول کار است و بهبودهای زیادی لازم دارند تا به یک دستگاه پایدار تبدیل شوند.

Foldable Smartphone

در حالی که تولیدکنندگان در بهبود دوام گوشی‌های تاشو گام‌هایی برداشته‌اند، گوشی‌های تاشو هنوز سابقه و دوام گوشی‌های هوشمند معمولی را ندارند و این فاصله زیاد تنها با تلاش برای رفع ایرادات و نواقص این گوشی‌ها برطرف خواهد شد.

هزینه‌های تعمیر هم یکی دیگر از عواملی است که باید در مورد گوشی‌های تاشو در نظر گرفته شود. اگر صفحه‌نمایش داخلی آن‌ها آسیب ببیند یا لولای آن‌ها آسیب دیده باشد، برای تعمیر با هزینه بالایی مواجه خواهید شد. البته این هزینه بالا هم بیشتر به‌خاطر همان تکنولوژی‌های گران قیمتی است که در طراحی نمایشگر استفاده شده و تامین مجدد آن‌ها می‌تواند هزینه‌بر باشد. برای درک بهتر، تعویض نمایشگر اصلی در گلکسی زد فولد 6 حدود 429 دلار هزینه دارد که با این قیمت می‌توان صاحب یک گوشی میان‌رده بسیار باکیفیت شد.

در نتیجه، حتی نگه داشتن یک گوشی تاشو از این لحاظ هزینه‌آور است و با این گوشی تاشو برخلاف هزینه زیادی هم که پرداخت کرده‌اید، مورد بسیار خاصی نخواهید داشت و حتی ممکن است با چنین ایرادات و مشکلاتی، مجبور به پرداخت این هزینه‌های نجومی شوید.

عمر باتری بحث‌برانگیز

گوشی‌های تاشو اغلب برای مطابقت با عمر باتری گوشی‌های هوشمند معمولی هم مشکل دارند. صفحه‌نمایش‌های بزرگ‌تر و طراحی‌های پیچیده مصرف انرژی بیشتری را تحمیل می‌کند و از طرفی هم تولیدکننده‌ها مجبور هستند به‌خاطر شکل ظاهری و تعادل مناسب اجزا، از بدنه محدودی استفاده کنند که این منجربه باتری‌های کوچک‌تر با ظرفیت پایین‌تر می‌شود.

با این حال، تولیدکننده‌هایی مانند آنر با رفتن به سراغ تکنولوژی‌های جدیدتر مانند باتری‌های سیلیکون کربنی توانسته‌اند تا حدی این مشکل ظرفیت پایین و فضای محدود باتری را در گوشی‌های تاشو حل کنند و در حال حاضر، گوشی آنر مجیک وی 3 در عین ظاهر بسیار باریکی دارد، از یک باتری فوق‌العاده قدرتمند برخوردار است که در کل باعث شده این گوشی از بقیه تاشوها متمایز باشد. بنابراین، راه‌حل تمامی مشکلات گوشی‌های تاشو در تکنولوژی‌هایی است که تولیدکننده‌ها باید به آن برسند.

Honor magic v3

سامسونگ برخلاف این‌که در زمینه گوشی‌های تاشو با عرضه سری گلکسی زد فولد و فلیپ به‌عنوان پیشتاز شناخته می‌شود، اما در عرضه چنین نوآوری‌ها و تکنولوژی‌هایی ناتوان بوده و نقطه اصلی فروش آن بر افتخارات سابق خود استوار است. 

مزیت اصلی باتری‌های سیلیکون کربنی در این عدم محدودیت‌هایی است که می‌توانست در اندازه باتری ایجاد کند؛ در واقع، باتری‌های سیلیکون کربنی در همان اندازه باتری‌های لیتیوم یونی یا حتی نازک‌تر هستند که ظرفیت بیشتری را در اختیار قرار می‌دهند و حتی سرعت شارژ بالاتری نیز دارند.

این در حالی است که بعضی از تولیدکننده‌ها هم برای رفع این مشکل به سراغ بهینه‌سازی نرم‌افزار و استفاده از باتری‌های دوگانه رفته‌اند، اما احتمالا این روش‌ها در دنیای واقعی نمی‌توانند انتظارات را تا حد قابل قبولی برآورده کنند. بنابراین، اگر از گوشی خود در طول روز استفاده طولانی‌مدتی دارید، فعلا دست نگه داشتن برای خرید گوشی تاشو می‌تواند انتخاب منطقی باشد.

لوازم جانبی محدود

یکی از دیگر نقاط ضعف گوشی‌های تاشو عدم وجود لوازم جانبی کافی از برندهای شخص ثالث است. در حالی که برای گوشی‌های هوشمند معمولی انواع مختلفی از قاب‌ها، محافظ‌های نمایشگر و سایر لوازم جانبی فراوان و متنوع در دسترس هستند، گوشی‌های تاشو گزینه‌های کمتری دارند.

حتی زمانی که قاب‌ها در دسترس قرار می‌گیرند، اغلب حجیم و گران بوده و به‌دلیل طراحی نامناسب، ظاهر دستگاه را از بین می‌برند و البته با توجه به شکنندگی دستگاه و هزینه تعمیر بالای آن‌ها، استفاده از گوشی‌های تاشو بدون قاب و محافظ‌های نمایشگر می‌تواند یکی از رفتارهای ریسکی در این زمینه باشد.

جایگزین‌های بهتری وجود دارد

اگر برای ایده یک گوشی تاشو به‌دلیل نمایشگر بزرگ‌تر آن وسوسه شده‌اید، ارزش آن را دارد که گزینه‌های دیگر را هم در نظر بگیرید. تبلت‌هایی مانند آیپد یا گلکسی تب با نمایشگرهای بزرگ‌تر، عمر باتری بهتر و پشتیبانی گسترده‌تری از برنامه‌های پشتیبانی شده می‌توانند یک جایگزین بسیار مناسب با کسری از قیمت گوشی‌های تاشو باشند.

Foldable Smartphone

حتی اگر به دنبال قابلیت‌های مالتی تسکینگ هستید، یک گوشی هوشمند معمولی یا حتی لپ‌تاپ و تبلت‌ها می‌توانند اغلب تجربه‌ای یکپارچه‌ و مقرون به‌صرفه‌تر را ارائه دهند.

بازار گوشی‌های تاشو هنوز در حال تکامل است

گوشی‌های تاشو نمایی هیجان‌انگیز از آینده‌ی گوشی‌های هوشمند را ارائه می‌دهند، اما هنوز در مرحله‌ی تکامل و پیشرفت قرار دارند. تولیدکنندگان همچنان در حال بهبود طراحی‌ها، رفع نقص‌ها و آزمایش ویژگی‌های جدید هستند.

با اینکه این پیشرفت‌ها امیدبخش هستند، اما این نکته را نیز نباید فراموش کرد که گوشی‌های تاشوی امروز ممکن است خیلی زودتر از گوشی‌های معمولی قدیمی به نظر برسند. اگر قصد خرید یک گوشی تاشو را دارید، شاید بهتر باشد تا زمانی که این فناوری به بلوغ بیشتری برسد، صبر کنید