GSM-logo
خانهاخبار
تأخیر در راه‌اندازی حالت تمام‌صفحه واقعی در گوشی‌های آیفون

تأخیر در راه‌اندازی حالت تمام‌صفحه واقعی در گوشی‌های آیفون

اپل با تأخیر در عرضه آیفون تمام‌صفحه به دلیل چالش‌های فنی از جمله مشکلات طراحی و ساخت فناوری OCA و TFE، مجبور به بازنگری در برنامه‌های خود شده است. این شرکت به دنبال ایجاد صفحه نمایشی بدون حاشیه است که کیفیت و ادغام بهتری با بدنه دستگاه داشته باشد.

۷ دی ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

در سال ۲۰۱۷، اپل با معرفی آیفون X انقلابی در دنیای گوشی‌های هوشمند به وجود آورد. طراحی جدید این محصول، با حاشیه‌های باریک و نمایشگری بزرگ و متقارن، توجهات زیادی را به خود جلب کرد و به نوعی استانداردی جدید در طراحی گوشی‌های هوشمند به شمار می‌رفت. 

iPhone-14-Pro-Dynamic-Island

این طراحی، به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌داد که تجربه کاربری بهتری داشته باشند و از فضای بیشتری برای مشاهده محتوا بهره‌مند شوند. اما در سال‌های اخیر، سایر برندهای معروف گوشی مانند سامسونگ و شیائومی توانسته‌اند در زمینه کاهش حاشیه و افزایش نسبت صفحه نمایش به بدنه، از اپل جلو بزنند. این موضوع باعث شده بود که انتظار بر این باشد که اپل با معرفی یک آیفون جدید با طراحی تمام صفحه، دوباره جایگاه خود را تثبیت کند. با این حال، چالش‌های فنی و مشکلاتی که در فرآیند تولید به وجود آمده بود، سبب شد که این برنامه‌ها به تعویق بیفتد.

اخیراً گزارشی از The Elec منتشر شده که نشان می‌دهد اپل در حال برنامه‌ریزی برای گام بزرگی در طراحی جلویی آیفون است. این گام شامل ارتقای تجربه کاربری با نمایشگری بدون حاشیه است. تامین‌کنندگان اصلی این فناوری، یعنی سامسونگ دیسپلی و ال‌جی دیسپلی، در حال حاضر روی توسعه این نوع نمایشگرها مشغول به کار هستند. ابتدا، اپل امیدوار بود که بتواند این نمایشگرها را در سال ۲۰۲۶ روانه بازار کند، اما به نظر می‌رسد به دلیل نبود آمادگی فناوری‌های لازم، کاربران باید برای دیدن این پیشرفت‌ها کمی بیشتر منتظر بمانند.

چالش‌های فنی که سامسونگ و ال‌جی با آن‌ها مواجه‌اند، شامل طراحی نهایی پنل نمایشگر است. این پنل باید به گونه‌ای طراحی شود که لبه‌های آن به آرامی و به طور یکپارچه با بدنه دستگاه ترکیب شود. هدف این است که طراحی نهایی پنل وضعیت صاف و یکدستی را ایجاد کند، به نوعی که شباهت‌هایی به نحوه ادغام صفحه نمایش اپل واچ با بدنه آن داشته باشد. در حال حاضر، مدل‌های جدید آیفون ۱۶ و آیفون ۱۶ پرو با ظاهری صاف ارائه شده‌اند و هنوز طراحی نرمی در آن‌ها به کار نرفته است.

اپل تمایل ندارد از طراحی‌های رایج صفحه نمایش‌های منحنی استفاده کند. در عوض، این شرکت در پی ایجاد طراحی پیشرفته‌تری است که بتواند ضمن حذف هر گونه اثر زوم یا اعوجاج در لبه‌های صفحه نمایش، تجربه کاربری بهتری را فراهم کند. برای رسیدن به این اهداف، تامین‌کنندگان باید روی فناوری‌های نوینی کار کنند که هم اعتبار اجزا را تضمین نماید و هم کیفیت تصویر را بهبود بخشد.

به عنوان بخشی از این تلاش‌ها، این نوع جدید از صفحه نمایش‌ها به یک فرآیند خاص به نام TFE (نازجین با فیلم نازک) نیاز دارند. این فرآیند نوعی از تلویزیون‌های OLED بی‌حاشیه را محافظت کرده و آن‌ها را در برابر رطوبت و اکسیژن مصون نگه می‌دارد. به علاوه، فناوری OCA (چسب شفاف نوری) در این زمینه چالش‌ساز شده است و به نظر می‌رسد کار تامین‌کنندگان را دشوار کرده باشد. OCA بر اساس یک فیلم شفاف عمل کرده و باید صفحه نمایش بدون حاشیه را به بدنه دستگاه متصل نگه دارد و همه اجزا را در جای خود ثابت کند. این فیلم باید به‌خوبی با انحنای لبه‌ها سازگار باشد. با این حال، سامسونگ و ال‌جی هنوز نتوانسته‌اند مشکل اعوجاج تصویر در لبه‌ها را پس از استفاده از OCA حل کنند و این موضوع به نگرانی‌هایی درباره سلامت نواحی منحنی نمایشگر دامن زده است، زیرا این نواحی به مراتب بیشتر در معرض خطر آسیب قرار دارند.

در سال 2023، شرکت سامسونگ اقدام به معرفی یک محصول مفهومی کرده است که در تلاش است تا فناوری‌های دوربین زیر پانل و طراحی بدون حاشیه را با یکدیگر ترکیب کند. این اقدام می‌تواند به نوبه خود انقلابی در طراحی و عملکرد گوشی‌های هوشمند به شمار آید. اما باید منتظر ماند و دید که آیا غول فناوری کره جنوبی قادر خواهد بود چالش‌های موجود در زمینه کیفیت تصویر دوربین‌های مخفی زیر صفحه نمایش OLED را به نحو موثری حل کند یا خیر.

اگر سامسونگ در این زمینه موفق شود، به وضوح می‌توان گفت که اپل یکی از اصلی‌ترین ذی‌نفعان این پیشرفت تکنولوژیک خواهد بود. این تغییرات می‌توانند نه تنها تجربه کاربری بهتری را ارائه دهند بلکه قادر خواهند بود تا طراحی گوشی‌های هوشمند را به طرز قابل توجهی دگرگون کنند و به دنبال آن، بازار تکنولوژی نیز دچار تحولات شگرفی خواهد شد. با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی و رقابت تنگاتنگ بین شرکت‌ها، به نظر می‌رسد که نیاز به نظارت دقیق بر روند توسعه این فناوری بیش از پیش احساس می‌شود. 

برچسب‌ها: