GSM-logo
خانهاخبار
آیا ساعت‌های هوشمند واقعا ارزش خرید دارند یا نه؟

آیا ساعت‌های هوشمند واقعا ارزش خرید دارند یا نه؟

ساعت‌های هوشمند در سال‌های اخیر به بخش اصلی گجت‌های پوشیدنی تبدیل شده‌اند، اما با در نظر گرفتن قیمت بالای آن‌ها آیا ارزش خرید دارند یا خیر؟
 

۶ دی ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

ساعت‌های هوشمند توانستند تنها در عرض چند سال از تکنولوژی‌های خاص به گجت‌های پوشیدنی بسیار پرطرفدار تبدیل شوند که این سرعت پیشرفت آن‌ها واقعا قابل‌توجه است. برندهایی مانند اپل، سامسونگ و گارمین از جمله شرکت‌هایی پیشرو در این زمینه هستند که با ارائه گجت‌های پوشیدنی با قابلیت‌های بسیار دقیق ردیابی سلامت و سایر عملکردهای نرم‌افزاری، نقش رهبری ساعت‌های هوشمند در جهان را دارند. با چنین پیشرفت و محبوبیتی، ساعت‌های هوشمند همچنان ارزان نبوده و بسیاری از خرید مدل‌های باکیفیت آن‌ها عاجز هستند. 

جدیدترین مدل اپل واچ سری 10، حدودا 400 دلار قیمت دارد که با این هزینه می‌توان یک گوشی میان‌رده خرید. بنابراین این سوال پیش می‌آید که آیا ساعت‌های هوشمند با در نظر گرفتن تکنولوژی‌ها و قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهند، به نسبت قیمت خود ارزش خرید دارند یا خیر. پاسخ به این سوال تا حد زیادی به آن‌چه از دستگاه نیاز دارید و میازن ارزشی که برای ویژگی‌های ساعت هوشمند ارائه می‌دهد، بستگی دارد. 

ساعت هوشمند چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

ساعت‌های هوشمند امروزه برخلاف مدل سال‌های گذشته، به‌لطف مجهز شدن به سنسورها و تکنولوژی‌های مختلف می‌توانند کارهای متنوعی انجام دهند که در کل برای کاربری یک ساعت هوشمند بسیار مفید هستند. از قابلیت‌های پایش سلامتی تا دیگر ابزارهای سرگرم‌کننده را امروزه می‌توان در یک ساعت پرچمدار پیدا کرد. 

ردیابی تناسب اندام

ردیابی تناسب اندام یک نقطه فروش کلیدی برای ساعت‌های هوشمند است. اکثر مدل‌ها دارای مجموعه‌ای از ویژگی‌های استاندارد مانند شمارش گام، پایش کالری و فناوری‌های نظارت بر کیفیت خواب هستند. در حالی که این موارد اولیه هستند، مدل‌های پرچمدار مانند اپل واچ سری 10 و گلکسی واچ 7، قابلیت‌های بسیار پیشرفته‌تری مانند سنجش ECG و تخمین حداکثر VO2 را ارائه می‌دهند. آن‌ها همچنین می‌توانند فیبریلاسیون دهلیزی را تشخیص دهند یا حتی گلکسی واچ 7 می‌تواند فشار خون را نیز به‌وسیله سنسورهای خود تحت نظر قرار دهد. 

Smartwatches

البته به‌خاطر داشته باشید که این ابزارهای پایش سلامتی ساعت‌های هوشمند فعلا نمی‌توانند جایگزین وسایل پزشکی باشند. این قابلیت‌ها در حال حاضر تنها می‌توانند معیارهای مهم سلامتی در کاربران را تا نسبت تقریبا دقیق مورد پایش قرار داده و در صورتی که موردی وجود داشته باشد، به کاربر اطلاع می‌دهند تا ادامه مسیر درمانی را از طریق پزشک طی کند. به همین خاطر، این قابلیت‌ها می‌تواند برای کاربران آگاه نسبت به سلامتی و یا کسانی که شرایط مزمن بیماری دارند می‌تواند ارزشمند باشد. 

راحتی استفاده

یکی از دیگر از ویژگی‌های کلیدی ساعت‌های هوشمند، توانایی آن‌ها در مدیریت اعلان‌ها و ارتباطات است. آن‌ها دسترسی سریع به پیام‌ها، تماس‌ها و اعلان‌های برنامه‌ها را فراهم می‌کنند و در موقعیت‌های شلوغ بدون نیاز به در آوردن گوشی از جیب، می‌توانید موارد مهم را مدیریت کنید. 

اگرچه این قطعا راحتی استفاده فوق‌العاده‌ای دارد، اما اغلب با استفاده از گوشی هوشمند هم‌پوشانی دارد و ممکن است برای کسانی که اغلب عادت دارند گوشی خود را چک کنند، در ابتدا قابلیت اضافی باشد. 

بهره‌وری و سرگرمی

ساعت‌های هوشمند همچنین نیازهای بهره‌وری و سرگرمی را نیز برآوره می‌کنند. کاربران می‌توانند از آن‌ها برا تنظیم تایمر، استفاده از دستیارهای صوتی مختلف حتی انجام برخی بازی‌ها استفاده کنند. مدل ساعت‌های هوشمندی که به تکنولوژی LTE هم مجهز هستند، با فعال کردن قابلیت‌های بدون نیاز به گوشی مانند پخش موسیقی آنلاین یا برقراری تماس، این راحتی استفاده را بیشتر می‌کنند. با این حال، هر کدام از این مزایا اضافه شده با هزینه نهایی بالاتری نیز همراه است.

Smartwatches

همچنین ساعت‌های هوشمند امروزه به‌عنوان یک گجت زیبایی نیز شناخته می‌شوند که با طرح‌های خاص خود می‌توانند مورد علاقه افراد شیک‌پوش باشند. به همین دلیل هم امروزه اکثر برندها، صفحه‌های ساعت قابل تنظیم، بندهای قابل تعویض و طرح‌های متنوعی را ارائه می‌دهند تا اطمینان حاصل شود که سبکی مطابق با ترجیحات همه کاربران وجود دارد. 

ساعت هوشمند برای چه کسانی مناسب است؟

کاربرد یک ساعت هوشمند تا حد زیادی به سبک زندگی افراد بستگی دارد. این یک دستگاه عالی برای علاقه‌مندان به تناسب اندام و ورزشکارانی است که می‌توانند از معیارهای تمرین دقیق ارائه شده توسط بسیاری از مدل‌ها بهره‌مند شوند. 

Apple Watch

از سوی دیگر، کاربران متمرکز بر سلامتی که دارای بیماری مزمن هستند یا سلامتی را در اولویت قرار می‌دهند، ممکن است قابلیت‌های ردیابی سلامت ساعت‌های هوشمند را ارزشمند بدانند. یکی دیگر از مخاطبان اصلی ساعت‌های هوشمند، مصرف‌کنندگانی هستند که به تکنولوژی علاقه دارند و از قبل با اکوسیستم‌هایی مانند اپل یا سامسونگ در ارتباط بوده و به ادغام یکپارچه این دستگاه‌ها با سایر گجت‌ها علاقه زیادی دارند. 

همچنین ساعت‌های هوشمند می‌توانند بهترین گزینه برای حرفه‌ای‌های پرمشغله باشند که قابلیت‌هایی مانند مدیریت سریع اعلان‌ها یا ساده‌سازی روال‌های روزانه آن‌ها، ساعت‌های هوشمند را به ابزاری کاربردی برای آن‌ها تبدیل می‌کند. 

معایب ساعت‌های هوشمند

با وجود این مزایا، ساعت‌های هوشمند خالی از ایراد هم نیستند که یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های آن‌ها، عمر باتری است. مدل‌های پرچمدار اپل و سامسونگ که دارای قابلیت‌های پایش سلامتی هستند، نیاز به شارژ روزانه یا دو روزه دارند و این می‌تواند برای کاربرانی که به ساعت‌های سنتی عادت دارند ماه‌ها یا سال‌ها با یک باتری کار می‌کنند، ناخوشایند باشد. 

هزینه هم یکی دیگر از عوامل منفی در خرید ساعت‌های هوشمند است، چراکه ساعت‌های هوشمند رده بالا قیمتی در مقایسه با گوشی‌های هوشمند دارند. از سوی دیگر، مدل‌های مقرون به‌صرفه، اغلب دوام کافی نداشته و فاقد قابلیت‌های پیشرفته دقیق هستند. علاوه‌بر این، مشکل استفاده از این قابلیت‌ها برای کاربرانی که با فناوری کمتر آشنا هستند نیز وجود دارد که نمی‌توانند عملکرد ساعت هوشمند را بهینه کرده و به‌نوعی تمام هزینه‌ای که از بابت این سنسورهای سطح پیشرفته و قابلیت‌های کاربردی خرج کرده‌اند، بی‌فایده خواهد بود. 

Smartwatches

وام ساعت هوشمند نیز یکی دیگر از نگرانی‌هایی است که برخلاف ساعت‌های سنتی، این ساعت‌ها بیشتر در معرض خراش، آسیب و کهنه شده هستند. طول عمر آن‌ها نیز به پشتیبانی نرم‌افزاری بستگی دارند که اغلب در طی 4 الی 5 سال پس از عرضه، دیگر به روانی قبل نبوده و نمی‌توان انتظارات زیادی از آن داشت. 

مهم‌تر از همه، انحصاری بودن یکی دیگر از معایب عمده ساعت‌های هوشمند است، به‌خصوص در ساعت‌های هوشمند اپل که مانند دیگر محصولات این کمپانی، در انحصار قرار دارد. این یعنی اپل واچ تنها با گوشی‌های آیفون سازگار بوده و برای یک کاربر اندرویدی، اصلا اپل واچ پیشنهاد می‌شود. به همین صورت، ساعت‌های Wear OS هم چنین عملکردی مقابل گوشی‌های آیفون داشته و تنها با پلتفرم اندروید سازگار است. 

گزینه‌های جایگزین ساعت‌های هوشمند

برای افرادی که ساعت هوشمند را بیش از حد گران می‌دانند یا کاربرد چندانی برای آن‌ها نخواهد داشت، جایگزین‌هایی وجود دارد که می‌توانند در نظر بگیرند. ردیاب‌های پایش سلامتی و تناسب اندام مانند فیت بیت Inspire یا شیائومی بند، بدون ویژگی‌های اضافی ساعت‌های هوشمند، به کاربرانی که بر تناسب اندام و سلامتی متمرکز هستند، به‌طور کامل پاسخ می‌دهد.

Smartwatches

همچنین ساعت‌های هیبریدی از برندهایی مانند گارمین و Withings وجود دارند که زیبایی‌شناسی سنتی را با قابلیت‌های هوشمند امروزی ترکیب می‌کنند. البته چنین مدل‌هایی اغلب عمر باتری بالایی نیز دارند. 
علاوه‌بر این‌ها، برای نیازهای خاص که می‌خواهند دستگاه‌هایی با دقت بالا داشته باشند، چه از ناوبری یا پایش سلامتی، استفاده از دستگاه‌های جی‌پی‌اس مستقل یا مانیتورهای ارزیابی سلامتی در درجه پزشکی ممکن است مناسب‌تر باشد. 

آیا ساعت‌های هوشمند ارزش خرید دارند؟

برای تصمیم‌گیری در مورد این‌که آیا یک ساعت هوشمند ارزش قیمت بالای آن را دارد یا خیر، می‌توانید با پاسخ به سوالات زیر به نتیجه مورد قبولی برسید:

چه‌قدر برای پایش سلامتی و تناسب اندام ارزش قائل هستم؟ اگر قبلا از یک دستگاه پایش سلامتی استفاده کرده‌اید یا بیشتر فعالیت‌هایی انجام می‌دهید که این معیارها اهمیت ندارند، خرید یک ساعت هوشمند احتمالا تنها هزینه بالای آن را برایتان به ارمغان خواهد آورد. 

آیا با شارژ منظم و به‌روزرسانی مداوم ساعت راحت هستید؟ یک ساعت هوشمند به نگهداری بیشتری نسبت به ساعت‌های سنتی نیاز دارد، از به‌روزرسانی نرم‌افزاری گرفته تا روال شارژ روزانه باید صورت بگیرد. در واقع، به‌طور کلی ساعت‌های هوشمند آسیب‌‌پذیری بیشتری نسبت به ساعت‌های سنتی داشته و به توجه بیشتری برای نگهداری نیاز دارند. 

Smartwatches

آیا با بودجه من مطابقت دارد؟ خرج کردن 200 تا 800 دلار برای یک ساعت هوشمند، هزینه قابل‌توجهی است که می‌تواند برای بیشتر افراد، هزینه مهمی باشد. به‌همین دلیل قبل از خرید بهتر است از استفاده آن مطمئن شوید. حتی ممکن است با گزینه‌های جایگزینی که معرفی کردیم، با کسری از هزینه ساعت هوشمند پرچمدار به نتایج مشابهی برسید. 

نتیجه‌گیری نهایی

بهتر است همیشه این را در نظر داشته باشید که ساعت‌های هوشمند، راه‌حلی برای همه نیستند. آن‌ها تطبیق‌پذیری را ارائه می‌دهند و موارد استفاده قانع‌کننده‌ای دارند، اما برای همه قابل استفاده هم نیستند. علاقه‌مندان به پایش سلامتی، تناسب اندام، کاربران مراقبت سلامتی، افراد علاقه‌مند به تکنولوژی و بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن می‌توانند استفاده کامل‌تری از یک ساعت هوشمند داشته باشند، در حالی که برای دیگران ممکن است استفاد از گوشی هوشمند یا دستگاه‌های ساده‌تر کامل باشد. 

نکته کلیدی این است که سبک زندگی و اولویت‌های خود را در رابطه با هزینه و عملکرد یک ساعت هوشمند در نظر بگیرید. برای برخی این می‌تواند یک مورد بسیار کاربردی باشد، اما برای دیگران یک گجت با هزینه بالا است که تنها قیمت آن برایشان حائز اهمیت خواهد بود.