حدس و گمان درباره تراشه M5 اپل؛ 2 نانومتری یا 3 نانومتری؟
اپل سفارش نسل بعدی تراشههای دسکتاپی نسل M را آغاز کرده است، اما بهنظر میرسد پردازندههای M5 برخلاف موارد گفته شده همچنان 3 نانومتری خواهند بود.
تراشههای M5، نسل آینده پردازندههای دسکتاپی اپل هستند که اخیرا طبق گزارشها، اپل سفارش تولید آنها را شروع کرده است. با این حال، علیرغم گزارشهای مبنیبر استفاده از تکنولوژی نود 2 نانومتری TSMC در این تراشهها، بهنظر میرسد که M5 هم مانند نسل قبلی همچنان یک پردازنده 3 نانومتری خواهد ماند.
تراشه M5 اپل
ظاهرا علت این تصمیم مربوط به فرآیند ساخت 2 نانومتری است که با این همه پیشرفت، همچنان هزینه بالایی دارد و حتی برای شرکتی مانند اپل که قیمت محصولاتش از تا حدی بالاتر از رقبا است، قانعکننده نیست.
نکته قابلتوجه این است که تراشههای امروزی در واقع آن چیزی نیستند که بهعنوان تبلیغ معرفی میشوند. یک تراشه 3 نانومتری، لزوما به این معنی نیست که عناصر درون ترانزیستورهای آن در واقع 3 نانومتر از هم فاصله دارند. اندازه گیریهای درون تراشه تنها یک ترفند بازاریابی هستند که برای شفافتر کردن همه چیز برای مصرفکننده معمولی تلاش میکنند.
با وجود این واقعیت، منظور این نیست که تراشه M5 هیچ پیشرفتی نسبت به M4 نخواهد داشت. در واقع تراشه M5 احتمالا بهاندازهای که اپل میتوانست با پردازندههای 2 نانومتری جلو برود، نسبت به M4 پیشرفتی نخواهد داشت.
با این وجود، بقیه شرکتها هم بهنوعی در تلاش هستند تا در این بازی رقابت تراشه که به یکی از بزرگترین موقعیتهای رقابتی شرکتهای بزرگ تبدیل شده است، عقب نمانند. در واقع سایر شرکتها هم در تلاش هستند تا با تولید تراشههای اختصاصی، خود را از زنجیره تامین جهانی بینیاز کنند. ظاهرا شیائومی در مراحل پایانی تولید یک تراشه 3 نانومتری اختصاصی است، در حالی که بخش تراشهساز سامسونگ (Samsung Foundry) در حال تلاش برای پردازندههای اگزینوس است و حتی در آستانه سقوط نیز قرار دارد.
تراشه M5 ممکن است در مدلهای جدیدتر آیپد که اواخر سال آینده معرفی میشوند، مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین مکبوک پروهای آینده نیز احتمالا با تراشههای M5 عرضه خواهند شد.
بهطور کلی، 3 نانومتری بودن یا نبودن تراشه M5، بهاحتمال زیاد همان روند بهبودهای سالانه نهایی را دنبال خواهد کرد و مطمئنا اپل برای سری جدید نیز ارتقاهای خاصی در نظر گرفته است.
برچسبها: