آیا سامسونگ Exynos 2600 را کنار میگذارد؟
به دلیل مشکلات جدی در تولید اگزینوس 2600، احتمال لغو آن افزایش یافته. همچنین، سامسونگ به دلیل چالشهای تولید و محدودیتهای نیروی کار در حال بازسازی بخش نیمهرسانای خود است.
اخیراً شایعات جدیدی درباره احتمال لغو تولید پردازنده اگزینوس 2600 به گوش میرسد. این پردازنده که پیشتر انتظار میرفت نوآوری قابل توجهی در زمینه پردازش موبایل داشته باشد، حالا با چالشهای جدی تولید و پیشرفت روبرو است. به تازگی اطلاعاتی منتشر شده که نشان میدهد سامسونگ ممکن است به دلیل مشکلات موجود در فرآیند تولید 2 نانومتری، تصمیم به لغو ساخت این تراشه بگیرد. این موضوع نگرانیهایی را نسبت به آینده تولید تراشههای درونساز سامسونگ به وجود آورده است.
در سالهای اخیر، بخش اگزینوس با حواشی و چالشهای متعددی دستوپنجه نرم کرده است. باوجود این مشکلات، این بخش همچنان فعال است و با معرفی اگزینوس 2400 تلاشهایش را ادامه میدهد. این تراشه عملکرد نسبتا خوبی در مقایسه با کوالکام اسنپدراگون 8 نسل سوم داشته، هرچند که برای برخی از کاربران توانسته رقبای خود را شکست دهد. اما در خصوص اگزینوس 2600، به نظر میرسد که احتمالاً این پردازنده دیگر به بازار نخواهد آمد.
پردازنده اگزینوس 2600 قرار بود با استفاده از فناوری پیشرفته 2 نانومتری سامسونگ تولید شود. با این حال، نرخ بازده تولید، که به معیار مهمی در تعیین تعداد تراشههای قابل استفاده از یک ویفر اشاره دارد، به طور نگرانکنندهای پایین گزارش شده است. آمارهای اخیر نشان میدهند که این نرخ تنها بین 10 تا 20 درصد است که برای تولید انبوه قابل قبول نیست. این بحران یادآور مشکلات مشابهی است که سامسونگ در زمان تولید تراشههای 3 نانومتری، استفاده شده در اگزینوس 2500، با آن روبرو شد. در آن زمان نیز بازده تولید به زیر 20 درصد افت کرد و اکنون گمانهزنیهایی وجود دارد که سامسونگ ممکن است تولید تراشههای پرچمدار اگزینوس را به TSMC واگذار کند.
به نظر میرسد این شایعات بیشتر قابل باور میشوند، زیرا اخیراً خبرهایی مبنی بر تعطیلی برخی از کارخانههای تولیدی سامسونگ به گوش رسیده است. این کارخانهها به دلیل عدم کارایی در فناوریهای قدیمیتر نظیر 4 نانومتر، 5 نانومتر و 7 نانومتر بسته شدهاند. این تصمیمات روی نیروی کار سامسونگ تأثیر گذاشته و به کاهش تعداد کارمندان در بخش نیمهرساناها منجر شده است. همچنین، محدودیتهای جدید کار طبق قوانین 52 ساعته کره جنوبی، بر چالشهای این بخش افزوده است. سامسونگ در حال بازسازی بخش نیمهرساناهای خود است که این روند ممکن است سالها به طول بینجامد.
برچسبها: