GSM-logo
خانهاخبار
تنسور G6 چندین عیب بزرگ گوشی‌های پیکسل را برطرف می‌کند

تنسور G6 چندین عیب بزرگ گوشی‌های پیکسل را برطرف می‌کند

نسل جدید پردازنده اختصاصی گوگل همراه با سری پیکسل ۱۱ در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

۱۹ آبان ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

علی‌رغم آن که تراشه‌های تنسور در گوشی‌های پرچمدار گوگل به کار می‌روند، این پردازنده‌ها هنوز موفق نشده‌اند که عملکرد قابل‌توجهی را در زمینه توان پردازشی از خود نشان دهند. حتی پس از گذشت چهار نسل، سری تنسور همچنان با انتقاداتی جدی از سوی کاربران مواجه است. 

منابع خبری ادعا کرده‌اند که تنسور G5 به لطف فرآیند ساخت شرکت TSMC، با بهبودهایی در زمینه عمر باتری و مدیریت حرارت تولید‌شده همراه خواهد شد. با این وجود، به نظر می‌رسد این سخت‌افزار در زمینه مشخصات فنی ضعیف‌تر از رقبای خود ظاهر می‌شود.

تراشه تنسور

حالا اما گزارشی در دسترس قرار گرفته که نشان می‌دهد تراشه تنسور G6 نیز از بهبودهای جزئی بهره خواهد برد. حتی شایعه شده این سخت‌افزار که در سری پیکسل ۱۱ به کار می‌رود، با پسرفت‌هایی همراه می‌شود. 

وبسایت Android Authority به اسناد جدیدی دست پیدا کرده که متعلق به بخش gChips شرکت گوگل هستند و شامل مشخصات فنی پردازنده غول فناوری آمریکایی می‌شوند. 

هزینه‌های ساخت: عملکرد دور انتظار

در اسناد فاش‌شده، گوگل اعلام کرده که برنامه‌های پیکسل مبتنی بر تراشه تنسور به اهداف مالی این شرکت دست پیدا نکرده‌اند. به نظر می‌رسد این برند برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها به سراغ توسعه تراشه اختصاصی رفته، ولی ظاهراً موفق نشده به اهداف خود برسد. 

پیکسل ۹ پرو ایکس ال

غول فناوری آمریکایی هدف‌گذاری مالی جدیدی را برای هزینه‌های ساخت تراشه تنسور G6 درنظر دارد. در این رابطه، گزارش شده که گوگل قصد دارد این سخت‌افزار را با صرف هزینه ۶۵ دلاری (به ازای هر واحد) توسعه دهد. برای مقایسه، تراشه پرچمدار جدید کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ الیت از قیمت ۱۵۰ دلاری بهره می‌برد. 

گوگل از مشکلات تراشه‌های تنسور آگاه است

خوشبختانه به نظر می‌رسد گوگل پذیرفته که پردازنده‌های تنسور در دو زمینه عمر باتری (مصرف انرژی) و مدیریت حرارت تولید‌شده عملکرد ضعیفی دارند. در این رابطه، این برند قصد دارد سخت‌افزار اختصاصی خود را در دو بخش اشاره‌شده بهبود دهد. 

براساس اطلاعات موجود در اسناد این شرکت، داغ کردن بیش‌ازحد سخت‌افزار از دلایل اصلی شکایات کاربران از پیکسل‌های مبتنی بر تنسور به شمار می‌رود. به علاوه، ۲۸ درصد از کاربران جدید سری پیکسل به مشکل داغ کردن دستگاه‌ خود اشاره کرده‌اند.

مشکلات تراشه تنسور

گزارش شده گوگل درنظر دارد راهی را پیدا کند تا از مشکل داغ‌ کردن دستگاه‌های پیکسل جلوگیری کند. برای مثال، قابلیت «Cinematic Rendering Engine» این پردازنده ظاهراً تا ۴۰ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند که سبب کاهش حرارت تولیدشده نیز می‌شود. 

در بخش دیگری از اسناد موجود، گوگل اشاره کرده که کمتر از ۸۶ درصد از کاربران سری پیکسل ۶ و سری پیکسل ۷ می‌توانند تا یک روز کامل از گوشی خود استفاده کنند. در حال حاضر، هنوز مشخص نیست که این برند با چه روشی مشکل عمر کوتاه باتری محصولات خود را برطرف می‌کند. با این وجود، به نظر می‌رسد تراشه تنسور G6 بر بهبود عمر باتری متمرکز خواهد بود.

رویکرد گوگل برای تنسور G6

گوگل ظاهراً قصد دارد برای کاهش هزینه‌های ساخت تراشه پرچمدار خود، مساحت مدار مجتمع این پردازنده را کاهش دهد. برای مقایسه، تراشه تنسور G5 از مدار با اندازه ۱۲۱ میلی‌متر‌مربع بهره می‌برد که به نسبت مدار ۱۰۵ میلی‌مترمربعی A18 پرو اپل، بسیار بزرگ به نظر می‌رسد. 

تراشه تنسور گوگل

این برند درنظر دارد تنسور G6 را به مدار مجمتع با اندازه ۱۰۵ میلی‌مترمربع مجهز کند. این سخت‌افزار احتمالاً برپایه فرآیند ۳ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد.

اسناد گوگل فاش کرده‌اند نسل جدید سری تنسور از پردازنده گرافیکی سه هسته‌ای IMX CXT با فرکانس ۱٫۱ گیگاهرتزی بهره خواهد برد که قرار بود در تنسور G4 به کار رود. استفاده از پردازنده گرافیکی قدیمی قطعا یک پسرفت بزرگ برای این سخت‌افزار محسوب می‌شود. شایان ذکر است که این GPU از فناوری ری‌تریسینگ (رهگیری پرتو) پشتیبانی نمی‌کند.

به دلیل مساحت کمتر مدار تنسور G6، گوگل تغییراتی را در این سخت‌افزار اعمال خواهد کرد. برای مثال، پردازنده سیگنال‌های دیجیتال این تراشه از یک هسته کمتر برخوردار می‌شود و حافظه کش آن به ۴ مگابایت کاهش پیدا می‌کند. 

سری پیکسل ۹

برخلاف سایر بخش‌ها، پردازنده مرکزی این تراشه تغییری نخواهد داشت. با این وجود، گزارش شده نباید منتظر بهبود بزرگی برای واحد CPU این سخت‌افزار باشیم. شایعه شده پردازنده گوگل از یک هسته Cortex-X930 و شش هسته Cortex-X730 برخوردار می‌شود.

اطلاعات ذکرشده نشان می‌دهند که تراشه گوگل به اندازه رقبای پیشرفته خود یعنی اسنپدراگون ۸ الیت و A18 پرو قدرتمند نخواهد بود. البته نباید فراموش کنیم که به طور کلی، پردازنده‌های سری تنسور بر قابلیت‌های نرم‌افزاری متنوع و ویژگی‌های هوش مصنوعی متمرکز هستند. 

برچسب‌ها: