سال 2025 سال تحول در گوشیهای هوشمند!
در سال 2025، گوشیهای هوشمند با باتریهای 7000 میلیآمپر ساعتی و فناوریهای پیشرفته مانند سیلیکون به بازار خواهند آمد، که عمر باتری را به دو روز افزایش میدهد. همچنین قدرت پردازش و کیفیت دوربینها به اوج خود رسیدهاند، و این روند نوآوری ادامه دارد.
گوشی هوشمند رویایی مورد انتظار کاربران در سال 2025 به واقعیت تبدیل خواهد شد!
ما از سال 2007 و عرضه اولین آیفون، قدم به قدم به این رویا نزدیکتر شدهایم. در طول این سالها، بسیاری از قطعات این پازل تکمیل شدهاند و اکنون به نظر میرسد تمرکز اصلی روی سه موضوع کلیدی باشد.
اولین مورد مربوط به قدرت پردازندههاست. چیپستهای جدید مانند Snapdragon 8 Elite با پیشرفتهای بزرگ خود عملکردی مشابه کامپیوترهای رومیزی ارائه میدهند. گرچه پیش از این هم قدرت پردازشی گوشیها کافی به نظر میرسید، اما با این جهش جدید وارد عصر تازهای از قدرت پردازش شدهایم. همچنین با ورود هوش مصنوعی و افزایش چشمگیر حافظه RAM، گوشیها میتوانند برای سالها سریع باقی بمانند.
دومین مورد دوربین گوشیهاست. به نظر میرسد به نقطه اوج کیفیت دوربینهای موبایل رسیدهایم. آخرین قطعه این پازل زمانی تکمیل شد که گوشیهای جمعوجوری با دوربین تلهفوتو اختصاصی در سال 2024 وارد بازار شدند. البته هنوز امکان بهبود وجود دارد، اما نوآوریهای بزرگ در این زمینه تقریباً کامل شدهاند.
و اما سومین موضوع که هنوز چالشبرانگیز بوده، عمر باتری گوشی ها است. خوشبختانه این مشکل نیز به زودی برطرف خواهد شد.
ساخت باتریهای 7000 میلیآمپر ساعتی
بر اساس گزارشهای جدید از منابع موثق مانند Digital Chat Station، باتریهایی با ظرفیت 7000 میلیآمپر ساعت اکنون به واقعیت تبدیل شدهاند و به زودی در گوشیهای هوشمند استفاده خواهند شد.
نکته مهم این است که این باتریها در اندازهای مشابه باتریهای کنونی مانند آیفون 16 پرو مکس یا گلکسی S25 اولترا عرضه میشوند، اما به دلیل پیشرفت تکنولوژی، ظرفیت بسیار بیشتری دارند.
مشخصات این نوع باتری جدید عبارتند از:
- ظرفیت 7000 میلیآمپر ساعت
- ولتاژ 4.53 ولت
- سلول تکی سیلیکونی با چگالی بالا
- حداقل ظرفیت تضمینشده 6850 میلیآمپر ساعت
- تولید شده توسط گروه Ouga
گروه Ouga یک همکاری داخلی بین Oppo و OnePlus و زیرمجموعهای از شرکت بزرگ BBK (مالک برندهایی مانند Vivo، Oppo و OnePlus) است. در این باتریها، به جای استفاده از آند گرافیتی، از ماده سیلیکونی استفاده شده که میتواند یونهای لیتیوم بیشتری جذب کند و در نتیجه ظرفیت بیشتری فراهم کند.
این تکنولوژی سالها توسط Group14 در واشنگتن توسعه یافته و اکنون به مرحلهای رسیده که میتوان از آن به طور ایمن در باتریهای واقعی استفاده کرد.
عرضه در سال 2025
این تکنولوژی برخلاف بسیاری از فناوریهای آیندهنگرانه، در سال آینده میلادی (2025) در گوشیهای واقعی عرضه خواهد شد. انتظار میرود اولین برندهایی که از این باتریها استفاده کنند، Oppo و OnePlus باشند. با این حال، نمونههای اولیه باتریهای سیلیکونی قبلاً در Xiaomi 15 Pro مشاهده شده است و باید اشاره کرد که Honor حدود دو سال پیش پیشگام استفاده از این نوع باتریها بود.
دو روز عمر باتری
امروزه برخی گوشیها توانایی دوام 1.5 روزه را دارند و با ورود این باتریهای جدید، احتمالاً شاهد عمر باتری دو روزه خواهیم بود. برای گوشیهای میانرده، این امکان وجود دارد که عمر باتری حتی به 2.5 روز نیز برسد.
با اینکه این فناوری در گوشیهای پرچمدار مانند آیفون 16 پرو مکس، گلکسی S25 اولترا و پیکسل 10 پرو XL در ابتدا مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما در مدلهای OnePlus و Xiaomi انتظار میرود این جهش بزرگ را ببینیم.