GSM-logo
خانهاخبار
پردازنده دایمنسیتی 9400 در برابر A18 Pro؛ آیا مدیاتک تراشه اپل را شکست می‌دهد؟

پردازنده دایمنسیتی 9400 در برابر A18 Pro؛ آیا مدیاتک تراشه اپل را شکست می‌دهد؟

مدیاتک اخیرا از تراشه دایمنسیتی 9400 به‌عنوان قدرتمندترین پردازنده گوشی‌های هوشمند رونمایی کرده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با قرار دادن آن در مقابل A18 Pro، قوی‌ترین پردازنده از میان این دو را شناسایی کنیم.
 

۲۱ مهر ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

Dimensity 9400 جدیدترین چیپست کمپانی مدیاتک است که با بهره‌گیری از به‌روزترین تکنولوژی‌های جهانی، جزو قدرتمندترین تراشه‌های حال حاضر گوشی‌های هوشمند است. به‌همین خاطر قرار است محصولاتی مانند ویوو X200 و اوپو فایند X8 اولین‌هایی باشند که از تراشه دایمنسیتی 9400 قدرت خواهند گرفت. 

این پردازنده توانسته با حضور در بنچمارک‌های مختلف، عملکرد قابل‌توجهی را از خود به نمایش بگذارد؛ عملکردی که آن را توانسته تا حد قوی‌ترین پردازنده موبایلی اپل برساند. 

در این مطلب تراشه‌های A18 Pro و Dimensity 9400 را از لحاظ معیارهای مختلف، در مقابل هم می‌گذاریم تا درنهایت ببینیم آیا مدیاتک پس از سال‌ها می‌تواند با این تراشه، اپل را شکست دهد؟

عملکرد کلی و معماری طراحی تراشه

تراشه دایمنسیتی 9400 براساس نسل دوم فرآیند 3 نانومتری TSMC ساخته شده که مجموعه‌ای قابل‌توجه از هسته‌ها را دارد: یک هسته Arm Cortex-X925 که در رده بالاتر از 3.62 گیگاهرتز فعالیت دارد، سه هسته Cortex-X4 و چهار هسته Cortex-A720. 

این پیکربندی نسبت به مدل قبلی یعنی دایمنسیتی 9300، باعث افزایش 30 درصدی عملکرد آن در تست‌های تک‌هسته‌ای و تا 28 درصد افزایش عملکرد در تست‌های چند هسته‌ای شده است.

Dimensity 9400

در سوی دیگر، تراشه A18 Pro نیز با استفاده از فناوری 3 نانومتری TSMC و از دو هسته عملکردی با فرکانس 4.05 گیگاهرتز و چهار هسته بازدهی تولید شده است. طراحی تراشه اپل بر تعادل قدرت و کارایی تمرکز دارد و در واقع پردازنده‌ای را ساخته که هم قدرتمند و هم کارآمد است. 

تست‌های بنچمارک نشان می‌دهند کهA18 Pro می‌تواند در عملکرد تک‌هسته‌ای از دایمنسیتی 9400 پیشی بگیرد. با این حال، به‌نظر می‌رسد در تست‌های چندهسته‌ای، دایمنسیتی 9400 با طراحی 8 هسته‌ای جایگاه برتری را کسب می‌کند.

عملکرد کلی پردازنده در فعالیت‌های گرافیکی و بازی

وقتی صحبت از گرافیک و بازی به میان می‌آید، هر دو پردازنده مرزهای عملکرد GPU گوشی‌های هوشمند را پشت سر می‌گذارند. 

دایمنسیتی 9400 دارای یک پردازنده گرافیکی 12 هسته‌ای Arm Immortalis-G925 است که عملکرد ray tracing آن را تا 40 درصد افزایش داده که نسبت به دایمنسیتی 9300 نیز عملکرد اوج آن تا 41 درصد بالاتر رفته است. این پردازنده از تکنولوژی HyperEngine برای وضوح فوق‌العاده و بهبود کیفیت تصاویر استفاده می‌کند که می‌تواند یک انتخاب عالی برای علاقه‌مندان به بازی و کارهای سنگین گرافیکی باشد.

تراشه A18 Pro نیز با پردازنده گرافیکی 6 هسته‌ای، تقریبا 40 درصد سریع‌تر از پردازنده گرافیکی سری آیفون 15 است و تجربه بازی و قابلیت‌های عکاسی پیچیده را بهبود بخشیده است.

این بهبود قابل‌توجه تضمین می‌کند که A18 Pro در برابر آخرین پردازنده‌های اسنپ‌دراگون، همچنان میدان رقابت را حفظ خواهد کرد. البته بنچمارک‌های اولیه دایمنسیتی 9400 به برتری قابل‌توجهی نسبت به پردازنده گرافیکی 6 هسته‌ای A18 Pro اشاره می‌کنند که این اختلاف مخصوصا در کارهای گرافیکی و بازی‌های سنگین بیشتر دیده می‌شود.

پشتیبانی از قابلیت‌های پردازشی هوش مصنوعی

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در گوشی‌های مدرن بسیار مهم شده‌اند و هر دو تراشه Dimensity 9400 و A18 Pro در این حوزه جایگاه برتری را دارند. 

دایمنسیتی 9400 مجهز به NPU نسل هشتم مدیاتک است که می‌تواند تولید ویدیو با کیفیت بالا را ارائه کند.  این برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی طراحی شده است که در مقایسه با دایمنسیتی 9300 می‌تواند تا 80 درصد عملکرد سریع‌تر و 35 درصد راندمان انرژی بیشتری را داشته باشد. 

موتور عصبی یا همان NPU تراشه A18 Pro نیز با 16 هسته خود می‌تواند 35 تریلیون عملیات را در ثانیه انجام دهد که بیش از دو برابر قدرت پردازش هوش مصنوعی تراشه A16 است. این پیشرفت به انجام پردازش‌های سنگین هوش مصنوعی سریع‌تر و کارآمدتر روی دستگاه مانند عکاسی پیشرفته و تشخیص صدا کمک خواهد کرد.

بهره‌وری انرژی

بهره‌وری انرژی یک عامل مهم در پردازنده‌های موبایلی است که بر عمر باتری و عملکرد پایدار دستگاه تاثیر می‌گذارد. پردازنده دایمنسیتی 9400 نسبت به مدل قبلی یعنی دایمنسیتی 9300 تا 40 درصد در مصرف انرژی، بهره‌وری بیشتری دارد.

همان‌طور که گفتیم، هر دو تراشه Dimensity 9400 و A18 Pro براساس فرآیند پیشرفته 3 نانومتری TSMC ساخته شده‌اند، اما با تغییرات جزئی. در ساخت پردازنده دایمنسیتی 9400 از تکنولوژی N3B استفاده شده اما در ساخت A18 Pro از N3P استفاده شده که نسبت به تکنولوژی قبلی، پیشرفته‌تر بوده و کم‌مصرف‌تر است. این می‌تواند A18 Pro را در مصرف انرژی و مدیریت حرارتی، در جایگاه بالاتری نسبت به تراشه مدیاتک قرار دهد.

قابلیت‌های اضافی

فراتر از عملکرد کلی، هر دو پردازنده دارای ویژگی‌هایی هستند که تجربه کلی کاربر را متحول می‌کنند. دایمنسیتی 9400 از ضبط ویدیو HDR در کل محدوده زوم پشتیبانی می‌کند و از فناوری زوم مدیاتک هم می‌توان سوژه‌های متحرک را بهتر کنترل کرد.

 Apple A18 Pro

 

این پردازنده یک مودم 5G به‌روز شده با عملکرد زیر 6 تا 7 گیگابیت در ثانیه را دارد و از تکنولوژی‌هایی مانند Wi-Fi 7 tri-band MLO support برای پوشش‌دهی گسترده‌تر ارائه می‌دهد. این تراشه همچنین از قابلیت‌های دو سیم‌کارت فعال نیز پشتیبانی کرده که می‌تواند انعطاف‌پذیری بیشتری را برای کاربران فراهم کند.

پردازش‌های مختلف هوش مصنوعی و کارهایی مانند پردازش تصویر و ترجمه بدون تاخیر متن‌ها و موارد مختلف هم از جمله ویژگی‌هایی هستند که در تراشه اپل خواهید یافت. البته تراشه اپل می‌تواند از تمامی قابلیت‌های ذکر شده در بالا نیز پشتیبانی کند.

نتیجه‌گیری نهایی

هر دو تراشه این رقابت، نشان‌دهنده اوج فناوری تراشه‌های موبایلی هستند که هر کدام نقاط ضعف‌ و قوت خود را دارند. 

به‌نظر می‌رسد تراشه دایمنسیتی 9400 مزیت قابل‌توجهی در عمکلرد GPU دارد و به‌طور بالقوه آن را به بهترین انتخاب گیمرها تبدیل می‌کند. طراحی پردازنده با هسته‌های فرکانس بالا و قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی، تراشه دایمنسیتی 9400 را به رقیب قدرتمندی تبدیل کرده است.

تراشه A18 Pro اپل هم اگرچه در عملکرد پردازنده گرافیکی عقب مانده است، اما بهره‌وری انرژی و عملکرد تک‌هسته‌ای آن حرف اول را می‌زند. طراحی و بهینه‌سازی کاملا یکپارچه با اکوسیستم اپل، همچنان یک مزیت بزرگ برای این تراشه است.

هر دو پردازنده بخش‌های مختلف نیاز بازار را تامین می‌کنند، اما یک هدف مشترک دارند: ارائه عملکرد و کارایی بی‌نظیر برای برآورده کردن خواسته‌های کاربران گوشی‌های هوشمند.

برچسب‌ها: