پیکسل ۹ در مقابل پیکسل ۸: چه تغییراتی در مدل ارزان قیمت پیکسل رخ داده است؟
آیا اضافه شدن 100 دلار به قیمت سری جدید پیکسل ارزشش را دارد؟
پس از آنکه تقریباً همه چیز درباره آن فاش شده بود، پیکسل ۹ سرانجام به صورت رسمی معرفی شد، چرا که گوگل کمی زودتر از معمول جدیدترین سری گوشی هوشمند خود را رونمایی کرد.
در حالی که انتظار میرود پیکسل ۹ استاندارد در میان این گروه از نظر مشخصات در سطح متوسطی باشد، اما همچنان ارتقاءهای قابل توجهی نسبت به پیکسل ۸ که در اکتبر ۲۰۲۳ عرضه شد، ارائه میکند.
طراحی و اندازه
پیکسل ۹ با طراحی عمدتاً تخت عرضه شده که این روزها بسیار محبوب است (اپل چندین نسل است از این طراحی استفاده میکند و سامسونگ نیز با سری گلکسی S24 به آن پیوسته است). هم پنل جلویی و پشتی گوشی و همچنین قاب کناری کاملاً تخت هستند.
پیکسل ۹ دارای قاب آلومینیومی با فریم جانبی مات است، در حالی که شیشه براق در پنل پشتی آن قرار گرفته. این طراحی برای تمایز بین مدل مقرونبهصرفه و مدلهای پریمیومتر پیکسل ۹ پرو و پرو ایکسال به کار رفته است.
تغییر قابل توجه در طراحی را میتوان در پشت گوشی مشاهده کرد. نوار دوربین افقی که در مدل قبلی تا لبههای گوشی امتداد داشت، در این مدل بازطراحی شده و دیگر به لبه کناری متصل نیست. در عوض، مشابه با گوگل پیکسل فولد، به صورت برجسته از پنل پشتی بیرون آمده است.
پیکسل ۸ سال گذشته از یک قاب کناری و پنل پشتی کمی خمیده بهره میبرد که به طور قطع ارگونومی دستگاه را هنگام در دست گرفتن بهبود میداد و احساس خوشایندی را در دست ایجاد میکرد. پیکسل ۸ همچنین از نوار دوربین آشنا و دوستداشتنی در پشت استفاده میکند که از زمان سری پیکسل ۶ چند سال پیش به یک عنصر مشخص طراحی در خط تولید پیکسل تبدیل شده است.
پیکسل ۹ مقاومت در برابر آب و گرد و غبار IP68 را از پیکسل ۸ به ارث برده. این به معنای آن است که هر دو دستگاه میتوانند تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب شیرین غوطهور شوند و در برابر نفوذ کامل گرد و غبار محافظت شوند. این استاندارد امروزی برای گوشیهای پرچمدار است، بنابراین انتظار چیزی کمتر از گوگل نداشتیم.
از نظر رنگبندی، پیکسل ۹ در رنگهای چینی، پئونی، وینترگرین و اوبسیدین عرضه میشود. از سوی دیگر، پیکسل ۸ در رنگهای نعناع، فندق، اوبسیدین و رز قابل خریداری است.
تفاوتهای نمایشگر
پیکسل ۹ افزایش اندکی در اندازه نمایشگر داشته و به اندازه ۶.۳ اینچی نمایشگر پیکسل ۷ بازگشته است. پنل OLED Actua مجدداً به کار رفته که حالا نرخ رفرش روان ۶۰ تا ۱۲۰ هرتزی و روشنایی حداکثر ۲۷۰۰ نیت دارد که بسیار چشمگیر است.
سال گذشته، پیکسل ۸ دارای نمایشگر ۶.۲ اینچی با روشنایی ۲۰۰۰ نیت بود که یکی از نقاط قوت اصلی هر دو پیکسل ۸ و پیکسل ۸ پرو محسوب میشد. با این حال، به نظر میرسد پیکسل ۹ در تمامی جنبههای مهم، یعنی اندازه و روشنایی، ارتقاء قابل توجهی داشته است.
یکی از بهبودهای اصلی در سری پیکسل ۹ استفاده از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک است که احتمالاً بسیار سریعتر و دقیقتر از حسگر نوری تعبیه شده در نمایشگر پیکسل ۸ خواهد بود.
عملکرد و نرمافزار
تمام مدلهای سری پیکسل ۹ از تراشه آینده گوگل، Tensor G4، بهره میبرند که با فناوری ۴ نانومتری تولید شده. به نظر میرسد گوگل در سال آینده با Tensor G5 به فرآیند تولید ۳ نانومتری مهاجرت خواهد کرد و همچنین به نظر میرسد این تراشه مطابق با نیازهای گوگل کاملاً سفارشیسازی خواهد شد.
پیکسل ۹ همچنین به رم بیشتری نسبت به نسل قبلی خود مجهز شده که دقیقاً ۱۲ گیگابایت است. این افزایش برای پاسخگویی به نیازهای پردازشی هوش مصنوعی ضروری بوده است. از سوی دیگر، پیکسل ۸ به ۸ گیگابایت رم مجهز شده که مقدار کمی نیست اما در مقایسه کمتر چشمگیر است و آیندهنگری پیکسل ۸ را تحت تأثیر قرار میدهد.
از نظر نرمافزاری، پیکسل ۸ در حال حاضر با سیستمعامل اندروید ۱۴ عرضه میشود اما به محض انتشار اندروید ۱۵، این بهروزرسانی را دریافت خواهد کرد. جالب توجه است که همین موضوع در مورد پیکسل ۹ نیز صدق میکند که با اندروید ۱۴ آغاز به کار خواهد کرد و در آینده به اندروید ۱۵ ارتقا خواهد یافت.
هر دو دستگاه از پشتیبانی نرمافزاری طولانی مدت به مدت هفت سال بهرهمند خواهند شد که شامل نسخههای اصلی اندروید، وصلههای امنیتی و بهروزرسانیهای ویژگیها میشود. پیکسل ۸ تا سال ۲۰۳۰ و پیکسل ۹ تا سال ۲۰۳۱ پشتیبانی خواهد شد.
دوربین
پیکسل ۹ همراه با یک دوربین فوق عریض جدید عرضه شده است که سرانجام دوربین ۱۲ مگاپیکسلی استاندارد که در چند نسل گذشته پیکسل حضور داشت را ارتقا میدهد. دوربین فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی جدید دارای دیافراگم f/1.7 است، بنابراین انتظار میرود تواناییهای مناسبی در شرایط کم نور داشته باشد و همچنین میدان دید ۱۲۳ درجهای نسبتاً گستردهای را ارائه دهد.
دوربین اصلی همچنان همان دوربین ۵۰ مگاپیکسلی f/1.68 با سنسور ۱/۱.۳۱ اینچی است که در پیکسل ۸ نیز یافت میشد. عمده بهبودها قطعا به لطف پیشرفتهای نرمافزاری حاصل شده است. هوش مصنوعی نیز نقش مهمی در اپلیکیشن دوربین ایفا میکند و به کاربران امکان دسترسی به طیف وسیعی از ویژگیهای جدید مانند Add Me را میدهد که به کاربران اجازه میدهد خود را به صورت خودکار با استفاده از هوش مصنوعی به عکسهای گروهی اضافه کنند.
همانطور که اشاره کردیم، پیکسل ۸ از همان دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی f/1.68 استفاده میکرد، اما به یک دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 متکی بود. کیفیت تصویر دوربین بسیار خوب بود و در سطح بهترین دوربینهای گوشیهای هوشمند قرار داشت، بنابراین انتظار داریم پیکسل ۹ نیز عملکرد مشابهی داشته باشد.
پیکسل ۹ با باتری ۴۷۰۰ میلیآمپر ساعتی عرضه میشود که اندکی بزرگتر از باتری ۴۵۷۵ میلیآمپر ساعتی پیکسل ۸ است. با توجه به این افزایش ظرفیت و همچنین انتظار میرود تراشه Tensor G4 کارآمدتر باشد، پیشبینی میشود که عمر باتری کمی بهبود یابد.
طبق بررسیهای انجام شده روی پیکسل ۸، این پرچمدار جمع و جور به طور کلی عمر باتری متوسطی داشت، بنابراین فضای بهبود برای پیکسل ۹ وجود دارد. از نظر شارژ، تغییری ایجاد نشده است و هر دو مدل پیکسل ۸ و پیکسل ۹ از شارژ سیمی ۲۷ واتی پشتیبانی میکنند. همچنین هر دو گوشی از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند.
پیکسل ۹ داستان گوشی پرچمدار جمع و جور گوگل را از نو نخواهد نوشت. با این حال، با طراحی جدیدی به آن طراوت بخشید، همچنین شاهد بهبود عملکرد، دوربین بهتر و احتمالا برخی ویژگیهای جدید و جذاب هوش مصنوعی در آن هستیم.
با این حال، مهمتر از همه، این ارزانترین راه برای تجربه بهترینهای اندروید و هوش مصنوعی گوگل است. با قیمت پایه ۷۹۹ دلار، حدود ۱۰۰ دلار گرانتر از پیکسل ۸ سال گذشته است، اما کلیه بهبودها میتوانند توجیه مناسبی برای افزایش قیمت ارائه دهند. با این وجود، پیکسل ۸ همچنان یک گوشی بسیار توانمند است که مطمئناً با عرضه پیکسل ۹ احساس قدیمی بودن نخواهد کرد.
برچسبها: