آیفون تاشو: چرا اپل باید از سامسونگ الگو بگیرد، نه هواوی
دیگر بر کسی پوشیده نیست که اپل گوشی تاشو خود را معرفی خواهد کرد، اما الگوی این گوشی کدام کمپانی خواهد بود؟
ماههاست که ذهنمان درگیر حدس و گمان دربارهی محصولی است که غول فناوری کوپرتینو قرار است روانهی بازار کند. آیا یک مدل صدفی کلاسیک یا یک تاشوی به سبک کتاب را شاهد خواهیم بود؟ آیا اولویت این گوشی بر عمر باتری بالا خواهد بود یا بر داشتن دوربینهای قدرتمند؟ (یا شاید ترکیبی از هر دو) و اصلا خط تا شدن این گوشی چگونه به نظر خواهد رسید؟
اکنون در اواسط سال ۲۰۲۴ قرار داریم و تقریبا تمامی بازیگران اصلی دنیای گوشیهای هوشمند، محصولاتی با قابلیت خم شدن به صورت افقی یا عمودی در سبد کالای خود دارند. البته این فناوری بدون نقص نیست. با وجود این، برخی از این گوشیهای تاشو، به ویژه مدلهای تولیدکنندگان شرق آسیا، کیفیت خیرهکنندهای ارائه میدهند و ضخامت آنها تقریبا با گوشیهای پرچمدار غیرقابل تا شدن برابری میکند.
با این حال، اجازه دهید به بحث در مورد آیفون تاشو افسانهای اپل برگردیم. آخرین اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که این گوشی با ویژگیهای زیر عرضه خواهد شد و هیچ شباهتی به گلکسی زد فولد سامسونگ نخواهد داشت:
- این گوشی یک تاشوی به سبک کتاب خواهد بود.
با "طراحی تاشوی دور تا دور" عرضه خواهد شد که در نوع خود انقلابی به حساب میآید. - زمان عرضهی آن سال ۲۰۲۶ پیشبینی میشود.
اما نکتهی جالب توجه، ویژگی دوم از موارد ذکر شده است (بدون در نظر گرفتن جهت تا شدن گوشی): بله، این ویژگی دقیقا همان چیزی است که به نظر میرسد.
برخلاف گوشیهای تاشوی سنتی که صفحهی نمایشگر اصلی (بزرگتر) آنها به سمت داخل خم میشود (مانند یک کتاب)، "طراحی تاشوی دور تا دور" باعث میشود که صفحهی نمایشگر گوشی به سمت بیرون خم شود. با این طراحی، شما یک گوشی با یک صفحهی نمایشگر در جلو و یک صفحهی نمایشگر در پشت آن خواهید داشت. همچنین، بخش کوچکی از صفحهی نمایشگر یکی از لبههای کناری گوشی را نیز پوشش خواهد داد.
چه کسی دیگر از طراحی تاشوی به بیرون استفاده میکند؟
شاید فکر کنید که اپل در حال پیشگامی در این طراحی تاشوی به بیرون است، اما باید بگویم که این شرکت به خاطر ارائهی تکنولوژیهای کاملا جدید شناخته نمیشود، بلکه شهرت آنها در فروش فوقالعادهی تکنولوژیهای موجود است.
در واقع، هواوی میت XS 2 اولین گوشی هوشمندی بود که از طراحی تاشوی به بیرون استفاده کرد و بدون شک محبوبترین مدل در این زمینه به شمار میرود. همچنین Royole FlexPai 2 جانشین نسخهی بسیار غیرکاربردی Royole FlexPai نیز از این طراحی بهره میبرد.
باید اعتراف کرد که این طراحی ظاهری بسیار زیبا و علمی-تخیلی به گوشی میبخشد. برخلاف گوشیهای تاشوی معمولی، دیگر نیازی به باز کردن گوشی برای دیدن اعلانها یا برقراری تماسهای تلفنی نخواهد بود. با این حال، این طراحی معایبی هم به همراه دارد. اولا، دیگر خبری از بدنهی پشتی و لبههای فلزی، شیشهای یا چوبی نخواهد بود. کل بدنهی گوشی را صفحهی نمایشگر تشکیل خواهد داد که این موضوع میتواند نگرانیهایی را در زمینهی استحکام و مقاومت در برابر ضربه و خط و خش به وجود آورد.
دوما، این طراحی تا به امروز در هیچکدام از گوشیهای تاشوی سامسونگ و گوگل، دو رقیب اصلی اپل، دیده نشده است. این موضوع میتواند نشاندهندهی برخی چالشهای فنی و مهندسی در این نوع طراحی باشد. همچنین، به نظر میرسد دوام باتری و لولای این گوشیها هنوز به اندازهی کافی بهینه نشدهاند.
با در نظر گرفتن این موارد، شاید برای اپل منطقیتر باشد که به جای ابداع مجدد چرخ و روی آوردن به طراحی تاشوی به بیرون که هنوز با چالشهای فنی متعددی روبرو است، از تجربهی سامسونگ در زمینهی گوشیهای تاشو الگوبرداری کند. چرا که به نظر میرسد تکنولوژی هنوز برای چنین طراحی تاشویی کاملا آماده نیست و ما به عنوان یک جامعه، هنوز در زمینهی مراقبت از وسایل الکترونیکی خود و جلوگیری از افتادن آنها، به مهارت کافی دست پیدا نکردهایم.
با این وجود، بیایید کمی عمیقتر به این موضوع بپردازیم.
شوخی به کنار، این طراحی علمی-تخیلی مزایا و معایب خاص خود را دارد (اگرچه در حال حاضر، یک طرف گوشی به دلیل صفحهی نمایشگر موجود در آن، به طور قابل توجهی سنگینتر از طرف دیگر است).
مزایا:
- صفحهنمایشی یکدست و خیرهکننده: فراموش کنید آن خط تا شدن مزاحم را که در وسط صفحهنمایشگر گوشیهای تاشوی سنتی خودنمایی میکند! طراحی تاشوی به بیرون، نوید یک صفحهنمایشگر کاملا صاف و بدون هیچگونه خط تا را میدهد. تصور کنید که در حال تماشای یک ویدیو یا بازی کردن هستید و هیچگونه مانعی حواس شما را پرت نمیکند. این یک تجربهی واقعا فراگیر است!
- استایل خاص و منحصربهفرد: این طراحی بدون شک نگاهها را به خود خیره خواهد کرد. با یک گوشی که تماما از صفحهنمایشگر تشکیل شده است، در میان جمعیت متمایز خواهید شد. این گوشی فریاد تکنولوژی و نوآوری را سر میدهد و حسابی غرورآفرین است.
- عدم نیاز به صفحهی نمایشگر دوم: در گوشیهای تاشوی سنتی به سبک کتاب، معمولا یک صفحهی نمایشگر ثانویه روی جلد آنها تعبیه شده است. دلیل این امر آن است که شما نمیخواهید برای دیدن یک نوتیفیکیشن ساده یا برقراری تماس تلفنی، گوشی گرانقیمت خود را باز کنید. در گوشیهای تاشوی به بیرون، تنها یک صفحهی نمایشگر وجود دارد و دیگر نیازی به صفحهی نمایشگر دوم نیست.
- خط تا شدن در گوشیهای تاشوی به سبک کتاب معمولا بیشتر به چشم میخورد. تصویر سمت چپ مربوط به گوشی وانپلاس اوپن و تصویر سمت راست مربوط به سامسونگ گلکسی زد فولد ۵ است.
معایب:
- استحکام: کاملا واضح است که گوشیهای تاشوی به بیرون در برابر ضربه، خط و خش و ساییدگیهای روزمره، بسیار آسیبپذیرتر هستند. کافی است کمی فکر کنید: دائما نگران خواهید بود که مبادا گوشی از دستتان بیفتد و هزار و یک فکر و خیال دیگر به سرتان خواهد زد. در واقع، فرقی نمیکند گوشی را به کدام سمت بیندازید، در هر صورت، تمام سطح آن را صفحهی نمایشگر تشکیل میدهد.
- نگهداری: موضوع فقط افتادن گوشی نیست. حتی قرار دادن آن روی میز نیز میتواند مشکلساز شود. مگر اینکه همیشه یک تکه پارچه همراه خود داشته باشید، در غیر این صورت، باید منتظر خط و خش افتادن روی صفحهی نمایشگر در محل تماس با سطح میز باشید.
- مشکلات مربوط به قاب گوشی: از آنجایی که طراحی تاشوی به بیرون بسیار غیرمعمول است، پیدا کردن قاب و محافظ صفحهی نمایشگر “سنتی” برای این گوشیها دشوار خواهد بود.
- باتری: این موضوع برای تمام گوشیهای تاشو صادق است. داشتن چنین صفحهی نمایشگر بزرگی، نیازمند یک باتری قدرتمند است.
- محدودیتهای نرمافزاری: هنوز همهی اپلیکیشنها به طور کامل برای فرمت تاشو بهینه نشدهاند. این موضوع میتواند منجر به مشکلات احتمالی در سازگاری و استفادهی روان از اپلیکیشنها شود.
- قیمت: میتوانید مطمئن باشید که این گوشیها بسیار گرانقیمت خواهند بود.
جذابیت صفحهنمایش فراگیر: وسوسهای غیرقابل مقاومت؟
هیچکس نمیتواند جذابیت یک صفحهنمایش بزرگ و یکدست را انکار کند. اسکرول کردن در شبکههای اجتماعی، تماشای ویدیو یا حتی انجام بازیها روی این گوشی تجربهای فوقالعاده خواهد بود. این همان نوع نوآوریای است که همواره از اپل انتظار میرود – شرکتی که به جابهجایی مرزها و بازتعریف تجربهی کاربری شهرت دارد.
انتظار برای عرضهی آیفون تاشو طاقتفرساست. اگرچه عرضه زودهنگام ریسکهای زیادی برای اپل دارد اما عرضهی محصولی ناقص و عجولانه میتواند به شهرت اپل در زمینهی کیفیت آسیب بزند. شاید اولین نسخهی این محصول، “آیفولد” (ثبت اختراع در جریان است!) بینقص نباشد. اما اشکالی ندارد، کاربران اولیه میتوانند با خرید این محصول، راه را برای بهبودهای آتی هموار کنند.
الهام گرفتن، کپی کردن نیست: یک حرکت هوشمندانه
به جای اینکه اپل به طور کامل وارد قلمروی ناشناختهای شود، شاید بهتر باشد از بازیگران شناختهشدهای مانند سامسونگ الهام بگیرد. یادگیری از موفقیتها (و شکستهای) سامسونگ در بازار گوشیهای تاشو میتواند حرکت هوشمندانهای باشد. اپل به خاطر نترسیدن از تطبیق دادن ایدههای موفق و شخصیسازی کردن آنها شناخته میشود.
آیفون تاشوی رو به بیرون که شایعهی آن مطرح شده، مفهومی جسورانه با امکانات هیجانانگیز و ضعفهای بالقوه است. بهینهسازی نرمافزار، نگرانیهای مربوط به دوام و قیمت بالای محصول، موانعی هستند که اپل باید بر آنها غلبه کند. با این حال، وعدهی یک تجربهی کاربری حقیقتا فراگیر، انکارناپذیر است. آیا اپل با این چالش مقابله میکند و بازار گوشیهای تاشو را از نو تعریف میکند، یا اینکه محتاطانه عمل کرده و از رهبر پیروی میکند؟ تنها زمان پاسخگو خواهد بود.
برچسبها: