GSM-logo
خانهاخبار
لیست قابلیت‌هایی در iOS 18 که از اندروید الهام گرفته شده‌اند

لیست قابلیت‌هایی در iOS 18 که از اندروید الهام گرفته شده‌اند

لیست مواردی که ابتدا روی اندروید دیده بودیم و حالا به iOS18 اضافه شدند.

۲۷ خرداد ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

با توجه به زمانی که اپل صرف صحبت در مورد «هوش مصنوعی اپل» کرد، شاید فکر می‌کردید مراسم WWDC 2024 چهار ساعت طول کشیده است. اما جالب اینجاست که این مراسم در واقع حدود ۲۰ دقیقه کوتاه‌تر از مراسم سال گذشته و ۶ دقیقه کوتاه‌تر از Google I/O 2024 بود. حالا که اپل نسخه‌های بتای توسعه‌دهندگان را ارائه کرده است، در این مقاله لیستی از تمام ویژگی‌هایی که به نظر می‌رسد iOS 18 از اندروید الهام گرفته آورده شده است.

این الهام‌گیری در سال‌های اخیر به طور پیوسته در حال افزایش بوده است، اما در نگاه اول، به نظر می‌رسد iOS 18 در این زمینه حرف اول را می‌زند. تعداد قابل توجهی از قابلیت‌هایی که اپل آن‌ها را انقلابی معرفی می‌کند، ویژگی‌هایی هستند که مدت‌هاست در دنیای اندروید وجود دارند.

شخصی سازی صفحه اصلی و صفحه قفل

برای اولین بار، کاربران آیفون و آیپد می‌توانند آیکون‌ها و ویجت‌های برنامه خود را در هر جایی که دوست دارند قرار دهند. تا کنون، برنامه‌های نصب‌شده به صورت مرتب پشت سر هم قرار می‌گرفتند و تنها امکان تغییر ترتیب، حذف، قرار دادن آن‌ها در پوشه‌ها یا جابه‌جایی با ویجت‌ها وجود داشت.

این قابلیت از همان ابتدای اندروید وجود داشته است. به غیر از این، لانچرهای برنامه‌ی شخص ثالث زیادی وجود دارند که تمام ابزارهای لازم برای ایجاد یک رابط کاربری کاملاً سفارشی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

در مورد شخصی‌سازی، Material You هم به iOS آمده است. البته، این دقیقاً همان پیاده‌سازی گوگل نیست، اما اساسا شبیه است. iOS 18 به شما امکان می‌دهد رنگ آیکون‌های برنامه خود را تغییر دهید.

مرکز کنترل

در چند نسخه‌ی اخیر، اپل مرکز کنترل را بدون تغییر رها کرده بود. iOS 18 این رویه را تغییر داده است. حالا چندین پنل وجود دارد که برای دسترسی به کلیدهای میانبر و تنظیمات مختلف باید آن‌ها را ورق بزنید. حتی می‌توانید با استفاده از یک «گالری کنترل» جدید که کلیدهای میانبر مختلفی را از اپل یا توسعه‌دهندگان شخص ثالث ارائه می‌دهد، مرکز کنترل را شخصی‌سازی کنید.

علاوه بر پنل اصلی مرکز کنترل، iOS 18 پنل‌هایی را برای کنترل خانه هوشمند، پخش رسانه، اتصال و موارد دیگر اضافه می‌کند. همچنین کاربران آیفون می‌توانند اندازه‌ی ویجت‌های مختلف را در اینجا تغییر دهند، قابلیتی که امیدواریم روی اندروید هم ببینیم.
 

ios 18

هوش مصنوعی روی دستگاه

سرعت بالای معرفی محصولات مختلف اپل در WWDC 24 دلیلی محکم داشت و بی‌شک هوش مصنوعی (AI) نقش پررنگی در آن ایفا کرد. نیمی از مراسم به «هوش مصنوعی اپل» اختصاص یافت. اپل تلاش کرد تا نحوه‌ی ادغام سیری با مدل‌های زبانی و هوش مصنوعی را توضیح دهد و همچنین روش‌های مختلف عملکرد آن را به نمایش گذاشت.

اپل همچنین اعلام کرد که بخش قابل توجهی از تعامل سیری با گوشی و برنامه‌های شما توسط یک مدل هوش مصنوعی مستقر روی دستگاه مدیریت می‌شود. در مواقعی که بخواهید کاری انجام دهید که فراتر از توانایی گوشی باشد، سیری به سرورهای «محاسبات ابری خصوصی» (Private Cloud Compute) تکیه می‌کند. در نهایت، اگر سوالی از سیری بپرسید که نتواند به آن پاسخ دهد، OpenAI و ChatGPT برای کمک وارد عمل خواهند شد.
البته ناگفته نماند که گوگل با مدل «جمنای نانو» (Gemini Nano) که در پیکسل ۸ و ۸ پرو یافت می‌شود، پیش از اپل به این هدف دست یافته است. این مدل نیز در صورت عدم توانایی در انجام درخواست شما، به سرورها متکی می‌شود. اما رویارویی جمنای و سیری برای تعیین برتری آن‌ها، قطعا جالب خواهد بود.

Photos

اگرچه برنامه Photos در آیفون گزینه پیش‌فرض همه کاربران است، اما به نظر می‌رسد انتخاب بسیاری از کاربران، مدیریت کتابخانه عکس از طریق Google Photos باشد. به نظر می‌رسد این موضوع برای کارمندان اپل نیز صادق است، زیرا چندین ویژگی آشنا به iOS 18 راه پیدا کرده‌اند.

مجموعه‌ها (Collections) که کاملاً واضح هست که چیست، در iOS 18 به برنامه‌ی Photos در آیفون اضافه می‌شوند. در حال حاضر، «زبانه مجموعه‌های جدید» به آرامی روی گوشی‌های اندرویدی در حال راه‌اندازی است و گوگل همچنان در حال آزمایش این ویژگی است. با این حال، به نظر می‌رسد که قابلیت کالکشن، نسخه‌ای بازسازی‌شده از برگه کتابخانه (Library) فعلی با تاکید بیشتر بر آلبوم‌های ایجادشده خودکار مانند «افراد و حیوانات خانگی» باشد. خاطرات (Memories) نوع دیگری از مجموعه‌ها هستند، که با هوش مصنوعی در برنامه Photos اپل تقویت می‌شوند. این قابلیت به کاربران امکان می‌دهد یک عبارت را وارد کنند و دستگاه یک کلاژ یا فیلم از آن موضوع ایجاد کند.

می‌توان گفت که بزرگترین قابلیت اضافه شده به Photos در iOS 18، امکان حذف اشیاء ناخواسته از پس‌زمینه است. این قابلیت در واقع همان «پاک‌کن جادویی» (Magic Eraser) برای آیفون است، اما بدون نیاز به Google One یا برنامه Google Photos برای دستیابی به آن.

photos

ایمیل و پیام‌رسانی

در اپلیکیشن Mail قابلیت جدیدی به نام «طبقه‌بندی روی دستگاه» اضافه شده است. این قابلیت به این معناست که ایمیل‌های شما بر اساس نوعشان در صندوق ورودی دسته‌بندی می‌شوند. این قابلیت اساساً همان چیزی است که Inbox by Gmail در سال ۲۰۱۵ معرفی کرد.

در همین راستا، برنامه‌ی Messages اپل نیز قابلیت دیگری را دریافت می‌کند که برنامه‌های پیام‌رسان SMS/MMS اندروید از قبل از آن برخوردار بوده‌اند: امکان زمان‌بندی پیام. در واقع، کار زیادی برای توضیح دادن در مورد این قابلیت وجود ندارد. به سادگی می‌توانید تاریخ و زمان را انتخاب کنید، پیام خود را تایپ کرده و برای ارسال در زمان مورد نظر، آن را زمان‌بندی کنید.

موضوعی که به نظر می‌رسید پیش از مراسم اصلی WWDC 24 همه درباره‌اش صحبت می‌کردند، RCS بود. کل آن هیاهو تنها به اشاره‌ای کوتاه منجر شد، زیرا بحث راجع به RCS در نهایت با iOS 18 به پایان می‌رسد. بله، به نظر می‌رسد «جنگ حباب آبی» همچنان ادامه خواهد داشت، چرا که کاربران غیر آیفون همچنان با حباب سبز نشان داده خواهند شد.

در اقدامی جدید اپل سعی دارد با قابلیت «جنموجی» (Genmoji)، مبتنی بر هوش مصنوعی خود، «قدرت‌نمایی» کند. در این قابلیت می‌توانید توضیحی کوتاه در مورد شکل ظاهری ایموجی مورد نظر خود بنویسید، منتظر بمانید تا توسط هوش مصنوعی تولید شود و سپس از بین گزینه‌های ارائه شده، ایموجی دلخواهتان را انتخاب کنید. در حالی که این قابلیت کاملاً شبیه به «آشپزخانه‌ی ایموجی» (Emoji Kitchen) گوگل نیست، اما مبنای کار Genmoji به طور قطع مشابه است.

برنامه‌ اختصاصی Passwords

هر دو سیستم‌عامل اندروید و iOS راه‌هایی را برای ذخیره‌ی ایمن گذرواژه‌ها به صورت داخلی ارائه می‌دهند، اما هیچ‌کدام رقیب قدرتمندی برای بهترین مدیریت‌کننده‌های گذرواژه در بازار به شمار نمی‌روند. گوگل در سال ۲۰۲۲ با امکان اضافه کردن میان‌بر برنامه‌ی مدیریت گذرواژه به صفحه‌ی اصلی گوشی، شروع به تغییر این روند کرد.

iOS 18 کار مشابهی انجام می‌دهد. در نهایت، یک برنامه‌ی اختصاصی Passwords در سراسر آیفون، آیپد، مک و حتی ویندوز در دسترس قرار گرفته است.

حالت بازی

اندروید 12 با معرفی APIهای حالت بازی و داشبورد بازی، گامی مهم در جهت ارتقای تجربه‌ی بازی برداشت و فراتر از پیاده‌سازی‌های موجود در گوشی‌های گیمینگ عمل کرد. هدف این قابلیت‌ها به حداقل رساندن تداخلات ناشی از اجرای برنامه‌های پس‌زمینه است.
حالت بازی که اولین بار در macOS Sonoma در سال ۲۰۲۳ با موفقیت به کار گرفته شد، اکنون به آیفون و آیپد نیز راه یافته است. این قابلیت امیدوار است که بدون نگرانی از اشغال تمام منابع توسط برنامه ها‌ی دیگر، روان‌ترین تجربه‌ی بازی را برای کاربران فراهم کند. علاوه بر این، اپل مدعی است که حالت بازی «تأخیر صدا را با AirPods به طور چشمگیری کاهش می‌دهد و کنترلرهای بازی بی‌سیم را به طور فوق‌العاده ای پاسخ‌گو می‌کند.»

ضربه برای پرداخت

اپل در حال آوردن «Tap to Cash» به آیفون است. نکته‌ی جالب اینجاست که دیگر نمی‌توانید با استفاده از GPay روی گوشی اندرویدی خود این کار را انجام دهید. برنامه‌ی «GPay» در ایالات متحده به نفع برنامه‌ی جدید «Google Wallet» که تراکنش‌های نظیر به نظیر ارائه نمی‌دهد، کنار گذاشته شده است.

بزرگترین به‌روزرسانی iOS در سال‌های اخیر

مطمئناً موارد دیگری هم وجود دارند که از قلم افتاده‌اند، اما به نظر می‌رسد iOS 18 در حال دریافت ویژگی‌های زیادی است که شباهت‌هایی به اندروید دارند. حتی اگر هوش مصنوعی جدید اپل را در نظر نگیریم، تغییرات و اضافات فراوانی وجود دارد که باعث ایجاد هیجان می‌شود. صرف نظر از اینکه این تغییرات را دوست داشته باشید، از آن‌ها متنفر باشید یا برایتان اهمیتی نداشته باشد، نمی‌توان انکار کرد که iOS 18 یک جهش بزرگ برای کاربران آیفون به شمار می‌رود.

برچسب‌ها:

home_header