GSM-logo
خانهاخبار
اکسپریا 1 VI در برابر گلکسی اس 24 اولترا: رویارویی پرچمداران

اکسپریا 1 VI در برابر گلکسی اس 24 اولترا: رویارویی پرچمداران

گوشی جدید سونی توانایی رقابت با غول تمام عیار سامسونگ را دارد؟

۲۵ خرداد ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

کمپانی سونی به تازگی از جدیدترین پرچمدار خود، اکسپریا 1 VI رونمایی کرد. همانطور که انتظار می‌رفت، این گوشی هوشمند هم مانند نسل‌های قبل، بر عکاسی حرفه‌ای تمرکز ویژه‌ای دارد. البته شاید برخی از طرفداران پروپاقرص سونی، از تمایل این شرکت برای عامه‌پسندتر شدن کمی دلخور شوند.

اولین تغییر قابل توجه، حذف نوار مشکی رنگ بالای صفحه‌نمایش با نسبت تصویر 21:9 است. اکسپریاهای جدید به نسبت تصویر رایج‌تر 19.5:9 مجهز شده‌اند که آن‌ها را از نظر ظاهری به آیفون‌ها و گلکسی‌های موجود در بازار نزدیک‌تر می‌کند. همچنین رزولوشن صفحه‌نمایش نیز از 4K به Full HD Plus (با رزولوشن 1080 در 2340 پیکسل) کاهش یافته است.

حالا که سونی به دنبال جذب کاربران عامه‌پسند است، ببینیم اکسپریا 1 VI در مقایسه با گلکسی اس24 اولترا، که سلطان پرچمداران اندرویدی با بالاترین میزان فروش است، چگونه عمل می‌کند؟ با در اختیار داشتن مشخصات و اطلاعات رسمی هر دو دستگاه، می‌توانیم انتظارات خود را مدیریت کرده و نگاهی به مقایسه اولیه برخی مشخصات آن‌ها داشته باشیم:

تفاوت‌های کلیدی اکسپریا 1 VI و گلکسی اس 24 اولترا

طراحی و اندازه

برخلاف اکثر پرچمداران امروزی، اکسپریا 1 VI همچنان به سنت خود پایبند بوده و از بلندگوهای استریو در جلوی دستگاه بهره می‌برد. این یک تصمیم جسورانه از سوی سونی است و اگر این بلندگوها کیفیت صدای خوبی ارائه دهند، قطعاً مورد استقبال کاربران قرار خواهد گرفت. البته وجود این بلندگوها باعث شده تا اکسپریا 1 VI در بالا و پایین صفحه‌نمایش کمی حاشیه داشته باشد. با این حال، به نظر نمی‌رسد که این حاشیه‌ها اندازه آزاردهنده‌ای داشته باشند (حداقل در مورد اکسپریا 1 V سال گذشته اینطور بود).

همچنین، حاشیه‌ی بالای صفحه‌نمایش محل قرارگیری دوربین سلفی است. در نتیجه، صفحه‌نمایش این گوشی یک مستطیل کامل و بدون هیچ‌گونه بریدگی یا حفره برای دوربین سلفی است. این مزیتی است که گلکسی اس24 اولترا از آن بی‌بهره است. گوشی‌های سامسونگ در اطراف صفحه‌نمایش باکیفیت خود حاشیه‌ی نازکی دارند، اما برای جای دادن دوربین سلفی، یک بریدگی کوچک در بالای صفحه‌نمایش تعبیه شده است. همانطور که این طور به نظر میرسد که اکثر کاربران، گوشی‌های هوشمند با طراحی بدون حفره و بریدگی سونی را ترجیح می‌دهند.

مقایسه سونی و سامسونگ

با تغییر نسبت تصویر به 19.5:9، ابعاد اکسپریا تقریباً هم‌اندازه با رقبای خود شده است. در مقایسه با گلکسی اس 24 اولترا، اکسپریا کمی باریک‌تر، کمی نازک‌تر و به طور قابل توجهی سبک‌تر است. بدنه‌ی گلکسی اس 24 اولترا از فریمی با روکش تیتانیوم، پنل پشتی شیشه‌ای مات گوریلا گلس و صفحه‌نمایش محافظت شده با گوریلا آرمور ساخته شده است. در طرف دیگر، اکسپریا 1 VI از پنل پشتی شیشه‌ای گوریلا گلس با بافت خاص (مشابه مدل قبلی که بسیار خوشایند به نظر می‌رسید) و فریم آلومینیومی با شیارهایی برای افزایش Grip (ایجاد اصطکاک بهتر در دست) بهره می‌برد.

در نهایت، اکسپریا 1 VI همچنان یک ویژگی نوستالژیک را حفظ کرده است: دکمه‌ی شاتر دو مرحله‌ای اختصاصی برای دوربین که از المان‌های کلیدی گوشی‌های پرچمدار سونی به شمار می‌رود. علاوه بر این، برخلاف اکثر پرچمداران جدید، سونی همچنان جک 3.5 میلی‌متری صدا را فدا نکرده و آن را برای اتصال هدفون‌های سیمی در این گوشی تعبیه کرده است. این قابلیتی است که به نظر می‌رسد بسیاری از کمپانی‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند به خاطر فروش بیشتر هدفون‌های بلوتوثی، آن را کنار گذاشته اند.

نمایشگر

علاقمندان به اکسپریا ممکن است با دیدن رزولوشن پایین‌تر کمی نگران شوند. اکسپریا 1 VI به جای رزولوشن فوق‌العاده بالای 4K (معادل 1644 در 3840 پیکسل)، از رزولوشن پایین‌تر اما رایج‌تر FHD+ (معادل 1080 در 2340 پیکسل) استفاده می‌کند. آیا این تغییر واقعاً اهمیت دارد؟

با صفحه‌نمایش 1080p، تراکم پیکسلی 396 در هر اینچ خواهید داشت. روی کاغذ، پنل +QHD سامسونگ با تراکم پیکسلی 501 برنده است. اما در عمل چه اتفاقی می‌افتد؟ به نظر می‌رسد همچنان وضوح و کیفیت صفحه‌نمایش اکسپریا 1 VI برای کاربران کاملاً رضایت‌بخش باشد.

هر دو گوشی از نسبت تصویر یکسان 19.5:9 و فناوری OLED بهره می‌برند (سامسونگ از نام AMOLED استفاده می‌کند). نکته‌ی مثبت برای اکسپریا، افزایش حداکثر روشنایی آن به 1300 نیت است که تقریباً با گلکسی اس24 اولترا برابری می‌کند (البته این مقدار، روشنایی نقطه‌ای است که برای کسری از ثانیه اندازه‌گیری می‌شود).

در بخش امنیت، سونی همچنان از حسگر اثر انگشت خازنی روی دکمه‌ی پاور استفاده می‌کند، در حالی که سامسونگ حسگر اثر انگشت اولتراسونیک زیر صفحه‌نمایش را به کار گرفته است. ما عموماً حسگر اثر انگشت روی لبه‌ی کناری را ترجیح می‌دهیم زیرا دسترسی به آن در حالات مختلف (مانند زمانی که گوشی روی میز قرار دارد یا روی استند قرار گرفته است) آسان‌تر است.

عملکرد و نرم‌افزار

اسنپدراگون 8 نسل 3، تراشه‌ی قدرتمند و کم‌مصرفی است که در حال حاضر انتخاب اکثر پرچمداران اندرویدی است. این تراشه حاصل سال‌ها دانش و تخصص کوالکام است و به نظر می‌رسد همکاری‌هایی نیز (حداقل در برخی زمینه‌ها) میان اسنپدراگون و سامسونگ وجود دارد.

به همین دلیل است که گوشی‌های گلکسی از نسخه‌ی ویژه‌ی “ساخت‌شده برای گلکسی” اسنپدراگون 8 نسل 3 بهره می‌برند. این نسخه کمی اورکلاک شده و بهینه‌ساز‌ی‌هایی برای مدیریت حرارت بهتر در گوشی‌های سامسونگ انجام گرفته است. با این حال، برندهایی مانند ایسوس با گوشی‌های ROG Phone خود ثابت کرده‌اند که می‌توانند عملکرد نسخه‌ی سفارشی سامسونگ را پشت سر بگذارند.

اکسپریا 1 VI از نسخه‌ی “استاندارد” اسنپدراگون 8 نسل 3 استفاده خواهد کرد، اما با توجه به رابط کاربری سبک سونی، به نظر می‌رسد همین نسخه نیز برای این گوشی کافی باشد. البته لازم به ذکر است که برخی از مدل‌های قبلی اکسپریا، به خصوص هنگام استفاده از دوربین، با مشکل داغ شدن بیش از حد مواجه بوده‌اند – پس امیدواریم سونی در اکسپریا 1 VI بر روی این موضوع تمرکز کرده باشد.

دوربین

سونی در چند نسل اخیر اکسپریا، بر "زوم اپتیکال واقعی" تاکید کرده است. لنز تله‌فوتو در این گوشی‌ها، حاوی یک عنصر فیزیکی است که امکان زوم پیوسته و بدون افت کیفیت را فراهم می‌کند. در اکسپریا 1 VI، این زوم می‌تواند بین 3.5 تا 7.1 برابر (معادل 85 تا 170 میلی‌متر) متغیر باشد.

این یک فناوری تحسین‌برانگیز است، اما کیفیت تصاویر ثبت شده با زوم در مدل‌های قبلی، چندان راضی‌کننده نبوده است.

در مقابل، سامسونگ در گلکسی اس 24 اولترا از دو لنز تله‌فوتو استفاده می‌کند: یک لنز 3 برابر برای پرتره و یک لنز 5 برابر به عنوان سکویی برای بزرگ‌نمایی بیشتر. همچنین، پردازش نرم‌افزاری دوربین‌های سامسونگ مثال‌زدنی است. با وجود اینکه سامسونگ از لنز 10 برابر به لنز 5 برابر در این نسل روی آورده است، الگوریتم‌های جدید آن به خوبی این کاهش را جبران کرده‌اند و قابلیت Space Zoom همچنان ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اما فراتر از بحث بزرگ‌نمایی، سامسونگ یک برگ برنده‌ی دیگر هم دارد: دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی که به شما امکان می‌دهد در حالت دستی، عکس‌هایی با رزولوشن کامل RAW ثبت کنید. سونی نیز با سنسور 48 مگاپیکسلی در دوربین اصلی خود، بر روی قابلیت‌های حرفه‌ای در برنامه‌ی دوربین تمرکز کرده است. باید ببینیم این دو دوربین در مقایسه با یکدیگر چگونه عمل می‌کنند! به خصوص با توجه به رویکرد جدید سونی به سمت بازار عامه‌پسند، این سوال مطرح می‌شود که آیا این موضوع بر کیفیت دوربین این گوشی نیز تأثیر گذاشته است یا خیر.

جدول مقایسه مشخصات

کیفیت صدا و بازخورد لرزشی

بلندگوهای استریو سامسونگ عملکرد نسبتاً خوبی دارند. صدای بیس در گلکسی اس 24 اولترا واضح است، مقدار مطلوبی از صداهای میانی را ارائه می‌دهد و صداهای زیر نیز گوش‌خراش نیستند. با این حال، به دلیل استفاده از ترکیب اسپیکر مکالمه و یک بلندگوی پایین‌زننده، صدا از دو طرف کمی نامتعادل به نظر می‌رسد.

سونی از رویکرد متفاوتی استفاده کرده و بلندگوهای استریو را به صورت روبه‌جلو تعبیه کرده است که روی کاغذ عالی به نظر می‌رسد. با این حال، تجربه ما با مدل‌های قبلی (به خصوص از زمانی که حاشیه‌های بالا و پایین صفحه‌نمایش کوچک‌تر شده‌اند) این است که صدای آن‌ها چندان قوی نیست. امیدواریم در این نسل شاهد ارتقاء کیفیت صدا باشیم!

از نکات قابل توجه، حفظ جک 3.5 میلی‌متری صدا در اکسپریا 1 VI است. اگر از هندزفری‌های باسیم استفاده می‌کنید، از اینکه نیازی به همراه داشتن دانگل USB-C نیست، قدردانی خواهید کرد.

در مورد بازخورد لرزشی (هپتیک) نکته‌ی خاصی برای گفتن وجود ندارد. خوشبختانه، در گوشی‌های پرچمدار امروزی، بازخورد لرزشی عملکردی دقیق و قابل اتکا دارد.

عمر باتری و شارژدهی

با پایین آوردن رزولوشن صفحه نمایش و استفاده از پنل 120 هرتز داینامیک که می‌تواند نرخ تازه‌سازی را تا 1 هرتز کاهش دهد، سونی قول عمر باتری دو روزه را برای اکسپریا 1 VI می‌دهد. این گوشی از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی بهره می‌برد که هم‌اندازه باتری گلکسی اس 24 اولترا است.

پرچمدار سامسونگ هم از صفحه نمایش با نرخ تازه‌سازی داینامیک و انبوهی از بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری برای صرفه‌جویی در مصرف باتری استفاده می‌کند. گلکسی اس24 اولترا عملکرد قابل اطمینانی دارد و به راحتی می‌تواند یک روز کامل شما را همراهی کند. با این حال، رابط کاربری One UI سامسونگ هم امکانات زیادی دارد و همین موارد باعث مصرف بیشتر باتری می‌شوند. بنابراین نمی‌توانیم واقعاً آن را یک گوشی دو روزه بنامیم.

البته فعلاً بر اساس مشخصات و قول‌های سونی صحبت می‌کنیم. برای اینکه بفهمیم کدام گوشی واقعاً عملکرد بهتری در زمینه‌ی شارژدهی دارد، باید منتظر بررسی‌های تخصصی باتری باشیم.

در مورد سرعت شارژ، هر دو گوشی از شارژرهای خیلی پرقدرت پشتیبانی نمی‌کنند. اکسپریا 1 VI از شارژ سیمی 30 وات پشتیبانی می‌کند، در حالی که گلکسی اس24 اولترا با شارژر 45 وات به بیشترین سرعت شارژ خود می‌رسد.

مقایسه‌ی مشخصات

جدول مقایسه مشخصات

جمع‌بندی

انتخاب بین این دو گوشی به نیازها و اولویت‌های شما بستگی دارد:

برای طرفداران سرسخت سونی، تردیدی وجود ندارد - اکسپریا همچنان انتخاب اول است. کاهش رزولوشن نباید دلیلی برای انصراف باشد، چون رزولوشن 4K+ برای یک گوشی 6.5 اینچی کمی اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد.

از نظر ارزش خرید، سامسونگ امسال با قول به‌روزرسانی نرم‌افزاری 7 ساله پیشتاز است. این اطمینان خاطر که گوشی گران‌قیمت شما برای سال‌های آینده به‌روزرسانی دریافت می‌کند، بسیار باارزش است (و به حفظ ارزش فروش مجدد آن نیز کمک می‌کند).

قیمت اولیه‌ی اکسپریا 1 VI نسبت به سال قبل تغییری نکرده. با این قیمت، سونی برای جلب نظر مخاطبان عام‌تر، باید روی سهولت استفاده از دوربین، کیفیت بلندگوها و برنامه‌ی به‌روزرسانی نرم‌افزاری خود تجدید نظر کند.

کدام گوشی برنده است؟

هر دو گوشی نقاط قوت و ضعف خود را دارند. اگر به‌روزرسانی‌های طولانی‌مدت و امکانات نرم‌افزاری برای‌تان مهم است، گلکسی اس24 اولترا انتخاب بهتری است. اما اگر کیفیت صدای بالاتر و زوم اپتیکال واقعی برای‌تان اولویت دارد، اکسپریا 1 VI می‌تواند گزینه‌ی جذابی باشد.

برچسب‌ها: