سامسونگ گلکسی اس 24 اولترا در مقابل گوگل پیکسل 8 پرو
غولهای دنیای اندروید، سامسونگ و گوگل، با بهترینهای خود وارد میدان شدهاند.
سامسونگ اوایل امسال از سری گلکسی اس 24 پرده برداشت که گلکسی اس 24 اولترا به لطف پردازندهی قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 3 کوالکام، تاکنون حرف اول را در سال 2024 میزند. تمرکز اصلی این گوشی بر روی هوش مصنوعی و نرمافزارهای مبتنی بر آن است، رویکردی مشابه پرچمدار سال گذشتهی گوگل، پیکسل 8 پرو. هر دو گوشی از نظر طراحی با ظرافتهایی همراه شدهاند، سختافزاری بهروز دارند و انبوهی از ویژگیهای نرمافزاری جدید ارائه میدهند. بیایید ببینیم کدام یک برندهی این رقابت خواهد بود!
مقایسهی مشخصات کلیدی
مقایسهی این دو پرچمدار جذاب است. گلکسی اس 24 اولترا از جدیدترین پردازندهی بازار، یعنی اسنپدراگون 8 نسل 3 بهره میبرد که نسخهی اختصاصی آن برای سامسونگ کمی سریعتر هم عمل میکند. پردازندهی Tensor G3 گوگل اگرچه ضعیفتر است، اما همچنان عملکردی روان و سریع را در پیکسل 8 پرو تضمین میکند. هر دو گوشی دارای 12 گیگابایت رم و نمایشگر فوقالعاده AMOLED با نرخ تازهسازی تطبیقی 120 هرتز هستند.
گلکسی اس 24 اولترا با نمایشگر 6.8 اینچی و روشنایی حداکثر 2600 نیت، کمی از پیکسل 8 پرو (صفحه نمایش 6.7 اینچ و روشنایی 2400 نیت) بزرگتر و روشنتر است. هر دو مدل تا 1 ترابایت حافظه داخلی دارند (البته مدل پایه پیکسل 8 پرو 128 گیگابایت است). همچنین هر دو گوشی از نظر مقاومت در برابر گرد و غبار و آب، رتبهی IP68 را کسب کردهاند.
از نظر نرمافزار، هر دو شرکت رابط کاربری اختصاصی خود را ارائه میدهند (One UI 6.1 برای سامسونگ و Pixel UI برای گوگل). اما خبر خوب این است که هر دو شرکت قول پشتیبانی نرمافزاری 7 ساله را به خریداران خود دادهاند.
سامسونگ با معرفی قابلیتهای هوش مصنوعی Galaxy AI، پا به پای پیکسل 8 پرو حرکت میکند. بسیاری از این ویژگیها برای کاربران Pixel آشنا هستند، مانند ترجمه زنده، دستیار چت، حالت کمک مرورگر، قابلیت جستجوی تصویری مشابه Google Lens (جستجوی محیطی) و ویرایشگر جادویی سامسونگ. این امکانات فوقالعاده، بهرهوری کاربران را به شکل قابل توجهی افزایش میدهند.

اگرچه از نظر نرمافزار شباهتهایی وجود دارد، اما سامسونگ یک برگ برندهی پنهان (یا بهتر است بگوییم یک قلم در جایگاه داخلی) دارد. S Pen همچنان یکی از بهترین ویژگیهای سری گلکسی اولترا است و دیگر دلتنگیای برای سری گلکسی نوت باقی نمیگذارد. این قلم امکاناتی از یادداشتبرداری و طراحی تا پیمایش آسان و اجرای دستورات با حرکات هوایی (Air Actions) را فراهم میکند و یکی از دلایل اصلی انتخاب گلکسی اس 24 اولترا نسبت به رقباست.
مقایسهی طراحی، اندازه و رنگها
در نگاه اول، طراحی گلکسی اس 24 اولترا شبیه نسل قبلی است. چهار دوربین در گوشهی بالا سمت چپ، ظاهری صنعتی و کمی ساده به آن بخشیده است. با این حال، تغییرات ظریفی وجود دارد. اول اینکه، فریم تیتانیومی اس 24 اولترا، باعث کاهش وزن و افزایش دوام آن شده است. همچنین صفحهنمایش تخت بدون لبههای خمیده، برای شرکت های ساخت محافظ صفحهنمایشها ایدهآل است.
ابعاد کلی دو گوشی تقریباً مشابه است، به جز عرض. ابعاد گلکسی اس 24 اولترا ۱۶۲.۳ در ۷۹ در ۸.۶ میلیمتر و پیکسل 8 پرو ۱۶۲.۶ در ۷۶.۵ در ۸.۸ میلیمتر است. با وجود نمایشگر کمی بزرگتر (0.1 اینچ)، اس 24 اولترا همقد، باریکتر و کمی پهنتر از پیکسل 8 پرو است. البته وزن 232 گرمی آن، باعث میشود گوشی سنگینی به حساب بیاید. این در حالی است که پیکسل 8 پرو با وزن 213 گرمی، سبکتر است (احتمالا به دلیل دوربینهای کمتر و نداشتن قلم).
پیکسل 8 پرو نیز بهروزرسانی ظریفی در طراحی داشته است. دوربینها اکنون پشت یک پنجرهی تکی روی یک نوار نقرهای قرار گرفتهاند. دیگر خبری از رنگهای دوگانه نیست و رنگ Bay، جسورانهترین گزینه است. Obsidian و Porcelain گزینههای شیک و معمولیتری هستند. در طرف دیگر، تیتانیومی بودن بدنهی گلکسی اس 24 اولترا، به رنگهای تیرهتر مانند مشکی، خاکستری، بنفش و زرد منجر شده است. همچنین مدلهای انحصاری دیگری نیز در وبسایت سامسونگ در دسترس هستند.
مقایسه دوربین، مگاپیکسل در مقابل هوش مصنوعی
سامسونگ و گوگل رویکردهای متفاوتی به دوربین دارند. اگرچه دوران دوربینهای ۱۲ مگاپیکسلی تک گذشته است، اما روی کاغذ پیکسل ۸ پرو با دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی و تله فوتو ۴۸ مگاپیکسلی، در مقابل هیولای دوربین گلکسی اس ۲۴ اولترا با حسگر اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی، لنز تله فوتو ۵۰ مگاپیکسل، لنز تلهفوتو ثانویه ۱۰ مگاپیکسلی و دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی حرفی برای گفتن ندارد. هر دو گوشی از زوم اپتیکال ۵ برابر در لنز تله فوتو اصلی بهره میبرند، اما سامسونگ با لنز ثانویه ۱۰ مگاپیکسلی خود، امکان زوم اپتیکال ۳ برابر را نیز فراهم کرده است.
در زمینه دوربین سلفی، هیچکدام از این دو گوشی برندهی قاطع نیستند. با این حال، اس ۲۴ اولترا با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی خود، روی کاغذ از پیکسل ۸ پرو با دوربین سلفی ۱۰.۵ مگاپیکسلی جلو میزند.

همیشه تکیهگاه اصلی گوگل برای ارتقای دوربینهایش، هوشمندی نرمافزاری و قابلیتهای هوش مصنوعی بوده است. این بار، سامسونگ هم با بستهی Galaxy AI خود، به میدان آمده است. فراتر از قابلیتهای مشابه ویرایشگر جادویی، موتور پردازشی جدید ProVisual به کاهش نویز در عکسهای شبانه یا محیطهای کمنور، سهولت در ساخت و ویرایش عکس و ویدیو و موارد دیگر کمک میکند.
یکی از دلایل اصلی تحسین قابلیتهای عکاسی پیکسل ۸ پرو، نرمافزار دوربین آن است. حال که سامسونگ هم چیزی مشابه ارائه میدهد، شاهد رقابتی جذاب خواهیم بود. هر دو پرچمدار سامسونگ و گوگل همواره در صدر فهرست بهترین دوربینهای گوشیهای اندرویدی قرار دارند و اس ۲۴ اولترا نیز از این قاعده مستثنی نیست، هرچند که در بررسی ها، با عکاسی از سوژههای متحرک کمی مشکل دارد.
مقایسهی عمر باتری و شارژ
بر خلاف انتظار، پیکسل ۸ پرو با باتری ۵۰۵۰ میلیآمپر ساعتی، کمی بزرگتر از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی اس ۲۴ اولترا است. اما به احتمال زیاد، تجربهی کلی بسیار متفاوت خواهد بود. عمر باتری پیکسل ۸ پرو بد نیست و حتی با استفادهی سنگینتر، به راحتی یک روز دوام میآورد. با این حال، در مقایسه با گلکسی اس ۲۳ اولترا حرفی برای گفتن نداشت و این داستان با اس ۲۴ اولترا که عمر باتری کمی بهتر از نسل قبلی خود دارد، ادامه پیدا میکند.
وقتی شارژتان تمام شد، گوشی سامسونگ با شارژ سیمی ۴۵ وات شما را سریعتر سرپا میکند، در حالی که شارژ پیکسل ۸ پرو تنها ۳۰ وات است. مطمئناً سرعت شارژ ۸ پرو نسبت به پیکسلهای قبلی بهتر شده است، اما همچنان به اندازهی بسیاری از رقبا سریع نیست.
با این حال، پیکسل در زمینهی شارژ بیسیم حرف بیشتری برای گفتن دارد. با Pixel Stand نسل دوم، امکان شارژ بیسیم ۲۳ وات و با شارژرهای استاندارد Qi، امکان شارژ بیسیم ۱۲ وات وجود دارد. در همین حال، گلکسی اس ۲۴ اولترا با شارژرهای بیسیم سامسونگ ۱۵ وات و با سایر شارژرها ۱۰ وات شارژ میشود. هر دو گوشی همچنین از قابلیت شارژ معکوس پشتیبانی میکنند که به شارژ لوازم جانبی مانند ساعتهای هوشمند و هدفونهای بیسیم در حال حرکت کمک میکند.
مقایسه قیمت
سامسونگ که چند سالی قیمت گوشیهایش را ثابت نگه داشته بود، این بار با گلکسی اس ۲۴ اولترا کمی دست بالاتر را گرفته است. قیمت مدل پایه (۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه) از ۱۲۹۹.۹۹ دلار شروع میشود که ۱۰۰ دلار گرانتر از نسل قبلی است. گلکسی اس ۲۴ اولترا از ۳۱ ژانویه در دسترس قرار گرفت.
در سوی دیگر، پیکسل ۸ پرو در ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ با قیمت پایه ۹۹۹ دلار عرضه شد. اما برخلاف مدل پایه اس ۲۴ اولترا با ۲۵۶ گیگابایت حافظه، پیکسل ۸ پرو در این قیمت تنها ۱۲۸ گیگابایت حافظه دارد. برای رسیدن به ۲۵۶ گیگابایت حافظه در پیکسل، باید مدل ۱۰۵۹ دلاری آن را انتخاب کنید.

کدام گوشی را بخریم؟
رقابت بین این دو پرچمدار نزدیکتر از همیشه است و هر دو ویژگیهای جذابی ارائه میدهند. سامسونگ گلکسی اس ۲۴ اولترا بدنهای ظاهراً محکمتر با فریم تیتانیومی و محافظ گوریلا گلس آرمور دارد. همچنین از نظر سختافزاری قدرتمندتر ظاهر میشود. پردازندهی سریعتر، مجموعهی دوربین با مشخصات بهتر روی کاغذ و شارژ سریعتر از مزایای کلیدی اس ۲۴ اولترا هستند. سامسونگ امسال پا را فراتر گذاشته و با بستهی Galaxy AI وارد رقابت نرمافزاری با گوگل شده است. این مجموعه قابلیتهای نرمافزاری و دوربینهای متنوعی را ارائه میدهد و بر اساس بررسیهای اولیه، تجربهای تقریباً به همان خوبی گوگل را رقم میزند، هرچند رویکرد متفاوتی دارد.
مهمترین برگ برندهی گذشتهی پیکسل ۸ پرو، یعنی تعهد گوگل به هفت سال بهروزرسانیهای اصلی سیستمعامل و امنیتی، اکنون با اس ۲۴ اولترا نیز ارائه میشود. گوگل پیکسل ۸ پرو با برچسب قیمتی ۳۰۰ دلار پایینتر از رقیب، ارزش خرید بالاتری را پیشنهاد میدهد، مخصوصا با در نظر گرفتن تخفیفهای مکررش. عملکرد روزانهی این گوشی عالی است و دوربینهای آن همچنان در میان بهترینهای بازار قرار دارند. گرچه عمر باتری آن در حد فوقالعاده نیست، اما برای استفادهی روزانه مشکلی ایجاد نمیکند. پیکسل ۸ پرو از تمام ویژگیهای یک پرچمدار مدرن برخوردار است، مانند مقاومت در برابر گرد و غبار و آب، شارژ بیسیم و شارژ بیسیم معکوس، و در این زمینهها از پرچمدار سامسونگ عقب نمیافتد.
انتخاب نهایی به نیازها و اولویتهای شما بستگی دارد.: اگر به دنبال بهترین سختافزار، تجربهی بهرهوری با S Pen و جدیدترین امکانات نرمافزاری هوش مصنوعی هستید، گلکسی اس ۲۴ اولترا با وجود قیمت بالاتر ارزش خرید دارد. اما اگر به دنبال ارزش خرید بالا، تجربهی نرمافزاری گوگل و عملکرد عالی دوربین هستید، پیکسل ۸ پرو گزینهی بسیار خوبی است. با این گوشی میتوانید در مقایسه با گلکسی اس ۲۴ اولترا، مقدار قابل توجهی صرفهجویی کنید، بدون اینکه افت قابل توجهی در کارایی و امکانات را تجربه کنید.
برچسبها: