گوگل جمنای، "Ask This Video": قدرت یوتیوب در یک لحظه
در عرض چند ثانیه، پاسخ هر سوالی را در مورد هر ویدیوی یوتیوب دریافت کنید، چه خوب و چه بد.
جمنای Ask This Video چیست و چطور کار میکند؟
Ask This Video یک ویژگی هوش مصنوعی ساختهشده با جمنای است که به شما کمک میکند تا در مورد هر ویدیویی که در حال تماشای آن هستید، سوال بپرسید. به جای اینکه برای پیدا کردن یک بخش خاص، کل ویدیو را جلو و عقب بزنید، میتوانید از Gemini سوال کنید و آن سعی میکند بدون خروج از متن ویدیو، پاسخ را پیدا کند.
به طور تئوری، اگر به دنبال اطلاعات خاصی در یک ویدیوی یوتیوب هستید و نمیخواهید وقت خود را صرف پیدا کردن آن کنید، این قابلیت میتواند به صرفهجویی در وقت شما کمک زیادی کند.
برای فعال کردن "از این ویدیو بپرس"، در حالی که روی گوشی اندرویدی خود مشغول تماشای یک ویدیوی یوتیوب هستید، کافیست دکمهی پاور را نگه دارید تا جمنای بالا بیاید. جمنای حالا از بافت محتوا (Context-aware) سر در میآورد، بنابراین متوجه میشود که شما آن را داخل یوتیوب فعال کردهاید و گزینهای با عنوان "از این ویدیو بپرس" بالای منوی بازشو نمایش میدهد.
روی آن ضربه بزنید و متوجه خواهید شد که جمنای حالا ویدیو را به منوی بازشو وصل کرده است، بنابراین میتوانید شروع به تایپ کردن سوالات خود با زبان طبیعی کنید و هوش مصنوعی گوگل سعی میکند پاسخ آنها را پیدا کند. پردازش درخواست و دریافت پاسخ توسط جمنای حدود ۶ تا ۸ ثانیه طول میکشد.
تاثیرگذارترین بخش "از این ویدیو بپرس" این است که چقدر راحت میتواند به یک سوال فوری و حیاتی، بدون اینکه مجبور باشید کل ویدیو را برای پیدا کردن آن تماشا کنید، پاسخ دهد.
"از این ویدیو بپرس" این پتانسیل را دارد که به یک قابلیت واقعاً کاربردی برای مرور سریع ویدیوها و یافتن پاسخ تبدیل شود. بر اساس تجربه، یوتیوب اکنون به منبع اصلی من برای آموزشهای خاص و ترفندها تبدیل شده است (از آنجا که کیفیت محتوا در آنجا بهتر از صدها مقاله نوشتهشدهی تصادفی با هدف سئو است)، اما معمولاً پیدا کردن اطلاعات دقیق مورد نظر در یک ویدیوی طولانیمدت دشوار است. شما هم احتمالا قبلاً از متنهای ویدیویی یوتیوب استفاده میکردید و برای یافتن سریع پاسخ، کلیدواژههای خاصی را در آنها جستجو میکردید. جمنای باید بسیار سریعتر و کاربردیتر از آن روش باشد.
گوگل هنوز نیاز به تنظیم دقیق "از این ویدیو بپرس" دارد.
مانند هر چیزی که به هوش مصنوعی و بهطور خاص هوش مصنوعی گوگل مرتبط است، همه چیز هنوز ۱۰۰% عالی نیست.
در تستهای اولیه، تمرکز روی حوزهی تکنولوژی بود، اما در یوتیوب از همه چیز پیدا میشود، از سیاست و مسائل اجتماعی گرفته تا آموزشهای آشپزی، هایلایتهای ورزشی و موارد دیگر. با وجود اینکه گوگل این هشدار همیشگی را در پایین پنجرهی بازشو قرار داده است که «ممکن است جمنای اطلاعات نادرستی را نمایش دهد، از جمله در مورد افراد، بنابراین پاسخهای آن را دو بار بررسی کنید»، همه ما میدانیم که در نهایت اکثر مردم فقط به پاسخی که دریافت میکنند، تکیه میکنند. اشتباهات در پاسخها میتواند هم برای بیننده و هم برای سازندهی ویدیو بسیار مضر باشد، زیرا افراد بیشتری شروع به تکیه بر جمنای و اعتماد به آن برای پرسشهای روزمرهی خود میکنند.
احتمالا شما هم طرفدار رویکرد «سریع حرکت کن، چیزها را خراب کن و بعداً عذرخواهی کن» در مورد هوش مصنوعی نیستید. به همین دلیل استدلال منطقی این است که گوگل قبل از اینکه آن را به دنیا معرفی کند، بیشتر آن را آزمایش کند و منتظر بالغ شدنش باشد. اما متاسفانه طبق سیاستهای جدید گوگل همه چیز ابتدا معرفی و منتشر میشود و بعد اگر زمان بود به مرور به سمت اصلاح شدن میرود.
برچسبها: