GSM-logo
خانهاخبار
سونی به دنیای گوشی‌های هوشمند بازگشته است

سونی به دنیای گوشی‌های هوشمند بازگشته است

بعد از سال‌ها سونی توانسته تا دوباره طرفداران را راضی کند.

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

دنیای گوشی‌های هوشمند زمانی عرصه‌ای پرهیجان و پر از گزینه‌های متنوع با ویژگی‌های منحصر به فرد بود، اما در چند سال اخیر، به نظر می‌رسد انتخاب‌های ما به تنها چند برند محدود شده است. بیایید فکر کنیم، مشتریان در کشورهای غربی فقط گزینه‌هایی مانند اپل، سامسونگ و گوگل را پیش رو دارند. شاید گاهی اوقات وان‌پلاس و موتورولا هم به چشم بخورند، اما آن هم به تعداد محدود و فقط در دسترس برخی از اپراتورهای خاص.

بعد از سال‌ها تصمیمات عجیب و غریب و محدودکننده، سونی بالاخره مسیرش را عوض کرده و امسال یک گوشی پرچمدار ساخته که برای گروهی فراتر از یک دانشجوی عاشق عکاسی در زیرزمین‌های توکیو جذاب است. ایکسپریا 1 VI جدید سونی، همان چیزی است که یک گوشی پرچمدار سونی باید مدت‌ها پیش می‌بود. برخلاف پرچمداران دیگر، این گوشی طراحی کاربردی دارد. نرم‌افزارش خلوت و بدون دردسر است، عمر باتری فوق‌العاده‌ای دارد، اندازه‌اش برای اکثر کاربران ایده‌آل است و دوربین‌اش عکس‌هایی طبیعی و زیبا بدون اغراق در شارپ‌سازی و اشباع رنگ، و تمام مشکلات رایج دوربین‌های گوشی‌های هوشمند امروزی می‌گیرد. بیایید نگاه دقیق‌تری به این ویژگی‌ها داشته باشیم!

سونی اکسپریا ۱ v

سقوط سونی در بازار گوشی‌های هوشمند عمدتاً نتیجه‌ی مجموعه‌ای از تصمیمات ضعیف خود این شرکت و انکار شگفت‌انگیز آن‌هاست. به عبارت ساده، سونی اشتباهاتی مرتکب شد و بر آن‌ها اصرار ورزید.

اولین و بزرگ‌ترین اشتباه، انتخاب نسبت تصویر ۲۱:۹ بود، اساساً یک فرم باریک و بلند که شبیه کنترل تلویزیون است. اما اشتباهات دیگری هم وجود داشت.

سونی اصرار داشت که برنامه‌ی دوربین را به پیچیدگی دوربین‌های حرفه‌ای‌اش بسازد، دوربین‌هایی که تا همین اواخر به خاطر گیج‌کننده‌ترین سیستم منو در بین تمام دوربین‌ها شناخته می‌شدند. سپس سونی نه یک، نه دو، بلکه سه برنامه‌ی دوربین مختلف ساخت! عکاس حرفه‌ای ما علی‌رغم سروکله زدن با ده‌ها دوربین متفاوت و صدها گوشی، نتوانست گزینه‌ی حالت پرتره را در گوشی سونی پیدا کند.

سقوط سونی در بازار گوشی‌های هوشمند عمدتاً نتیجه‌ی مجموعه‌ای از تصمیمات ضعیف خود این شرکت و انکار شگفت‌انگیز آن‌هاست. به عبارت ساده، سونی اشتباهاتی مرتکب شد و بر آن‌ها اصرار ورزید. اولین و بزرگ‌ترین اشتباه، انتخاب نسبت تصویر ۲۱:۹ بود، اساساً یک فرم باریک و بلند که شبیه کنترل تلویزیون است. اما اشتباهات دیگری هم وجود داشت. سونی اصرار داشت که برنامه‌ی دوربین را به پیچیدگی دوربین‌های حرفه‌ای‌اش بسازد، دوربین‌هایی که تا همین اواخر به خاطر گیج‌کننده‌ترین سیستم منو در بین تمام دوربین‌ها شناخته می‌شدند. سپس سونی نه یک، نه دو، بلکه سه برنامه‌ی دوربین مختلف ساخت! عکاس حرفه‌ای ما علی‌رغم سروکله زدن با ده‌ها دوربین متفاوت و صدها گوشی، نتوانست گزینه‌ی حالت پرتره را در گوشی سونی پیدا کند.

اشتباهات دیگری هم در رابطه با «پر کردن گوشی با مشخصات» وجود داشت. اصلاً چرا باید در تمام گوشی‌های هوشمند سونی اخیر صفحه‌نمایش 4K داشته باشیم، در حالی که از نظر علمی ثابت شده است که در فاصله‌ی معمولی تماشا، صفحه‌نمایش 2K برای اکثر افراد کاملاً واضح به نظر می‌رسد؟ رزولوشن 4K عملاً هیچ مزیتی برای یک صفحه‌نمایش کوچک گوشی ندارد، با این حال سونی سال‌ها بر این رویه اصرار داشت. اولین اشتباه به سال ۲۰۱۹ و گوشی سونی اکسپریا ۱ برمی‌گردد. بله، این اشتباه فاجعه‌آمیز پنج سال است که گریبان‌گیر محصولات اکسپریا شده. بگذارید با بررسی مزایای احتمالی چنین نسبت تصویری شروع کنیم، که البته خیلی هم طول نمی‌کشد چون موارد زیادی برای گفتن وجود ندارد! تماشای فیلم‌های بلند و چند وظیفگی. اصلاً چقدر روی گوشی‌تان فیلم تماشا می‌کنید؟ شاید سالی یک بار، یا در بهترین حالت، چند بار در ماه، آن هم اگر عاشق فیلم دیدن باشید و زیاد سفر کنید. اما واقعیت این است که تماشای فیلم با گوشی بسیار نادر است. چیزی که احتمالاً خیلی بیشتر تماشا می‌کنید، ویدیوهای یوتیوب، حلقه‌های و استوری‌های اینستاگرام، ویدیوهای فیسبوک و غیره است. و همه این محتواها برای نسبت تصویر استاندارد گوشی‌های هوشمند بهینه‌سازی شده‌اند، نه این نسبت عجیب و غریب.

در مورد چندوظیفگی با صفحه‌تقسیم‌شده، آمار دقیقی در مورد میزان استفاده‌ی مردم وجود ندارد، اما می‌توانیم با اطمینان بگوییم که درصد بسیار کمی از افراد از این قابلیت استفاده می‌کنند (اکثر مردم معمولاً به سبک چندوظیفگی با پنجره‌های شناور روی گوشی‌هایشان پایبند هستند). تصمیم سونی کاملاً غیرقابل توجیه بود، با این حال این شرکت به مدت پنج سال بر این رویه‌ی اشتباه اصرار ورزید! خوشبختانه، این روند بالاخره تغییر کرده است و اکسپریا ۱ VI با نسبت تصویر رایج ۱۹.۵:۹ عرضه می‌شود، که مشابه سایر گوشی‌هاست. بنابراین محتوای محبوب‌ترین برنامه‌ها کاملاً به همان شکلی که باید، نمایش داده خواهند شد.

سونی سنسور دوربین‌های کل صنعت گوشی‌های هوشمند را می‌سازد، برخی از بهترین دوربین‌های جهان را تولید می‌کند و مطمئناً دانش فنی ساخت بهترین دوربین گوشی هوشمند تمام دوران را دارد. با این حال، در پنج سال گذشته، همه چیز برای سونی و دوربین‌هایش سخت و رو به افول بوده است، البته تا امروز. سه برنامه‌ی دوربین جداگانه، حالت‌های حرفه‌ای مختلف با تنظیمات ریز و درشت، LUTهای حرفه‌ای دوربین و مجموعه‌ای از ویژگی‌های دیگر. عالی به نظر می‌رسد، نه؟ بله، عالی است، اما نه زمانی که مجبور باشید برای دسترسی به هر کدام از آن‌ها از یک برنامه‌ی جداگانه استفاده کنید! و سونی سه برنامه‌ی دوربین مختلف داشت. یک آشفتگی کامل بود. خوشبختانه این مشکل در Xperia 1 VI برطرف شده است. حالا یک برنامه‌ی واحد برای همه چیز وجود دارد، ساده‌تر و روان‌تر شده است، و دسترسی به حالت‌های مختلف آسان‌تر است. هنوز باید این موارد را به طور کامل بررسی کنیم، پس منتظر نقد و بررسی کامل ما باشید، اما این به طور واضح یک جهش بزرگ در مسیر درست است.

ezgif-4-733cc4d8f8.jpg

قبلاً در مورد وضعیت نمایشگرهای 4K صحبت کردیم. کاملاً غیرضروری و زیاده‌روی برای یک صفحه‌نمایش کوچک گوشی هوشمند، ویژگی‌ای که تنها با... بازاریابی پوچ قابل توجیه بود. اکسپریا 1 VI این مشکل را هم حل کرده است. این گوشی با صفحه‌نمایشی 6.5 اینچی و رزولوشن 1080p عرضه می‌شود. به زبان اپل، این یک صفحه‌نمایش رتینا و حتی فراتر از آن است.

بهترین خبر برای آخر: عمر باتری پیشرو در صنعت!

عمر باتری دو روزه برای یک گوشی هوشمند آرزویی دست‌نیافتنی بوده که شاید سونی به آن دست یافته است.عقب‌نشینی از تمام آن تصمیمات ضعیف و حذف تمام آن ویژگی‌هایی که کسی به آن‌ها اهمیت نمی‌داد، به سونی این امکان را داده است تا به چیزی برسد که واقعاً برای همه فوق‌العاده چشمگیر است: عمر باتری پیشرو در صنعت!

این شرکت ادعا می‌کند که سونی اکسپریا 1 VI می‌تواند با یک بار شارژ تا دو روز کامل دوام بیاورد. حتی گوشی‌های بزرگ‌تر هم نمی‌توانند چنین ادعایی داشته باشند! تصور کنید مجبور باشید بین یک نمایشگر 4K مضحک روی گوشی یا عمر باتری دو روزه یکی را انتخاب کنید. اصلاً جای تعجب نیست و ما واقعاً خوشحالیم که سونی بالاخره تصمیم درستی گرفت.سونی اکسپریا 1 VI که دیروز معرفی شد، چند هفته‌ای طول می‌کشد تا به فروشگاه‌ها برسد. و مانند گوشی‌های قبلی سونی، قیمت بالایی خواهد داشت، گران‌تر از گلکسی اس 24 اولترا و آیفون 15 پرو مکس. اما در حالی که قیمت‌گذاری آن‌ها در چند سال گذشته دیوانه‌وار و غیرقابل توجیه به نظر می‌رسید، حالا حداقل می‌توانم بفهمم چرا این قیمت ممکن است جواب دهد. این شرکت هنوز قیمت نهایی در ایالات متحده را اعلام نکرده است، اما اگر با قیمت معقولی عرضه شود، ممکن است به بزرگ‌ترین و غیرمنتظرترین بازگشت در بازار گوشی‌های هوشمند امسال تبدیل شود. پس فعلاً آن را کنار نگذارید.

برچسب‌ها: