نگاهی به تغییرات سری اولترا سامسونگ در نسل پنجم عرضهی خود
سامسونگ با سری اولترا شروع خوبی نداشت، اما همه چیز بعد از گذشت پنج نسل از این سری عوض شده است!
بعد از انتظار نه چندان طولانی، بالاخره Galaxy S24 Ultra معرفی شد. این گوشی تلاش پنجم سامسونگ برای ادامهی معنوی سری نوت و ادامهی سری قدرتمند اس است. راه ورژن اولترا از ابتدا به همواری امروز نبوده و این ورژن همواره بالا و پایین های بسیار زیادی را تجربه کرده است. بیایید نگاهی داشته باشیم شروع تا حال این سری، از ابتدا تا به امروز.
Galaxy S20 Ultra، شروع نه چندان قوی
تلاش Galaxy S20 Ultra برای زنده ماندن در بازار و رقابت کردن هیچگاه نتیجه نداد. اگر بخواهیم از طراحی گوشی شروع کنیم، این گوشی یکی از عجیبترین طراحیها را دارد به طوری که انتظار ندارید سامسونگ همچین چیزی را طراحی کند. از زمان سری گلکسی S6 تا S10، سری اس به خوش استایل بودن و طراحی شیک معروف بود. زمانی که به Galaxy S20 Ultra نگاه میکنیم هیچکدام از آن شور و شوق در طراحی Galaxy S20 Ultra دیده نمیشود. این گوشی تنها با دو رنگ مشکی و خاکستری عرضه شد که هر دو به طور شگفت آوری لک میگرفتند و اثر انگشت شما خیلی زود خودش را روی گوشی نشان میداد. جدا از کمبود تعداد رنگ هنگام عرضه گوشی، مشکل اساسی دیگر جا و طراحی بسیار زشت دوربینها بود. احتمالا هرکسی که این گوشی را داشته هیچگاه آن تبلیغ بزرگ و زشت ۱۰۰X زیر دوربین را فراموش نمیکند!
عملکرد دوربین نیز یکی از مواردی بود که گوشی در آن نسبت به رقبای خود ضعیف بود. سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی کمی امید دهنده بود، اما سامسونگ با حذف فوکوس لیزری باعث شد تا حتی سادهترین عکسها هم از فوکوس درست حسابی برخوردار نباشند. مشکل اساسی دوم شاتر لگ دوربین بود که برای بسیاری از کاربران به یک عذاب تبدیل شده بود.
سامسونگ تلاش کرد تا مدلهای بعدی مشکلات ذکر شده را برطرف کند اما در Galaxy S20 Ultra این مشکلات به وضوح دیده میشد. دوربین ۴۸ مگاپیکسل ۴X پیروسکوپ لنز نیز نتوانست جان این گوشی را نجات دهد و در بهترین حالت عملکرد قابل قبولی میداد. ایراد بزرگ سامسونگ این بود که تبلیغات خود را روی دوربین بنا کرده بود و کاربران انتظارات بسیاری از دوربین گوشی داشتند که هیچکدام به نتیجه نرسیدند.
طبق معمول، بهترین بخش این گوشی صفحه نمایش آن بود. شاید یادتان نیاید اما این گوشی اولین بار پای ۱۲۰ هرتز را به پرچمدارهای سامسونگ باز کرد. البته در آن زمان هنوز قابلیت اداپتیو دیسپلی وجود نداشت که عادی بود. گفتنی است که پرفورمنس گوشی به خوبی صفحه نمایش آن نبود! حداقل در بازار جهانی و خارج از ایالت متحده این موضوع صدق میکرد. سامسونگ برای بازار جهانی از اگزینوس ۹۹۰ استفاده کرد که انتخاب تلخی برای این کمپانی بود. این پروسسور باعث مشکلات حرارتی فراوان در گوشی میشد تا جایی که به خراب شدن مادربرد و ازبین رفتن باتری میانجامید. تمام این مشکلات در کنار قیمت فکبرانداز ۱۴۰۰ دلاری باعث شد تا تلاش سامسونگ برای ساخت یک گوشی آلترا با شروع تلخی همراه باشد.
Galaxy S21 Ultra، شروع یک انقلاب
این گوشی از نظر طراحی بهترین گوشیای است که سامسونگ طراحی کرده. گوشی Galaxy S21 Ultra تمامی مشکلات شماره قبلی خود را ازبین برد و این ورژن را وارد فاز جدیدی کرد. بیرون زدگیهای دوربین حالا جزوی از قاب گوشی بودند و اگر این برای شما کافی نبود میتوانستید بین رنگهای متنوع گوشی یکی را انتخاب کنید. بهترین رنگ این گوشی بی شک نقرهای فانتوم بود که تماما نقرهای بنظر میرسید اما زمانی که در زاویه خاص قرار میگرفتید صورتی، بنفش، قرمز و... را نشان میداد که بسیار دیدنی بود.
دوربین تنها ظاهر خوبی نداشت بلکه عملکرد آن بینظیر بود. سنسور ۴۸ مگاپیکسلی جای خود را به دوتا ۱۰ مگا پیکسلی با لنزهای 3X و ۱۰X داده بود که باعث میشد تا این گوشی تبدیل به یک غول تمام عیار در زمینه دوربین شود و تقریبا تمام نیازهای اساسی را پوشش دهد. سنسور اصلی همان ۱۰۸ مگاپیکسل باقی ماند با این تفاوت که اتوفوکس لیزر دوباره به آن اضافه شده بود که باعث شد تا این سنسور به حداکثیر به پتانسیل خود هنگام استفاده برسد.
صفحه نمایش و پرفورمنس نیز دچار تغییرات مثبتی شدند که قابل چشمپوشی نبودند. این گوشی در ایالات متحده با اسنپ دراگون ۸۸۸ منتشر شد که یکی از بهترین چیپهای آن زمان بود و از طرف دیگر در بازار جهانی به اگزینوس ۲۱۰۰ مجهز شد که اگرچه قدرت ۸۸۸ را نداشت، اما حداقل مشکلات حرارتی سری قبلی را نیز بازتولید نمیکرد. به صفحه نمایش نیز اداپتیو رفرش ریت اضافه شد که باعث میشد تا با توجه به استفاده کاربر از گوشی رفرش ریت گوشی بین ۱۰ هرتز تا ۱۲۰ متغیر باشد. این امکان به باتری کمک شایانی برای حفظ شارژ میکند که در زمان بسیار کاربردی بود.
تنها ایراد وارده به Galaxy S21 Ultra تعبیه نشدن جای قلم سری اس درگوشی بود. احتمالا سامسونگ فراموش کرده بود که قرار است پشتیبانی از قلم را اضافه کند! اضافه شدن تمام این قابلیتها و از همه مهمتر کاهش ۲۰۰ دلاری قیمت پایه گوشی و عرضهی ۱۲۰۰ دلاری آن باعث شد تا سامسونگ یک دوران پر شکوه را برای این ورژن رقم بزند.
Galaxy S22 Ultra، خیزش سامسونگ برای اشتباهات دوباره
سامسونگ تلاش کرد تا Galaxy S22 Ultra را از سری قبلی خود به طور کامل جدا کند. دوربینهای قشنگ نسخهی قبلی حذف شدند و کنارههای گرد جای خود را به گوشههای تیز دادند تا گوشی حس و حال سری نوت را داشته باشد. با این حال سامسونگ با طراحی جای درست برای قلم تلاش کرد تا طراحی را برای کاربران جذابتر کند.
دوربین تغییرات خاصی نسبت به سال پیش نداشت اما باقی گوشی به صورت منفی دچار تغییراتی شد که گریبان گوشی را گرفت. اگزینوس بار دیگر برای سامسونگ مشکل ساز شد و چیپ اگزینوس ۲۲۰۰ بهکار رفته در این گوشی مشکلات حرارتی زیادی داشت. کابوسی که سامسونگ یک بار با عرضه نسخهی اول تجربه کرده بود بار دیگر تکرار شد، چرا که حالا حتی نسخهی ایالت متحده که حاوی اسنپ دراگون ۸۸۸ بود نیز دچار مشکلات حرارتی بود. این مشکلات باعث شد تا بسیاری از انتخاب این گوشی خودداری کنند یا نکات مثبت آن مثل اضافه شدن قابلیتهای زیاد قلم را نبینند. شاید تنها دلیلی که باعث شد افراد این گوشی را برای خرید انتخاب کنند تعهد سامسونگ برای پشتیبانی امنیتی از گوشی به مدت ۵ سال بود که بعدها این پشتیبانی را به S21 اولترا نیز اضافه شد.
Galaxy S23 Ultra، بهترین گوشی ساخته شده توسط سامسونگ؟
تا به الان که در حال خواندن این مطلب هستید، بهترین گوشی ساخته شده توسط سامسونگ Galaxy S23 Ultra است. سامسونگ طی یک اقدام خوب تصمیم گرفت تا این نسخه را تنها به اسنپ دراگون ۸ نسل ۲ مجهز کند که باعث شد تا از دردسرهای همیشگی اگزینوس منجمله مشکلات حرارتی شدید در امان باشد. همانطور که انتظار میرفت، 23 Ultra مانند یک سنگ سرد در زمستان خنک میماند و این مورد کمک شایانی به نگهداشتن شارژ باتری کرده است.
دوربین اصلی این گوشی به ۲۰۰ مگاپیکسل ارتقا یافته و از همان سنسور سری قبلی استفاده میکند. جادوی اصلی سامسونگ در کم کردن شگفت انگیز شاتر لگ دوربین است که با وجود اینکه هنوز به طور کامل ازبین نرفته اما بسیار کمتر حس میشود. همچنین اگر یکم با تنظیمات دوربین ور بروید میتوانید وجود آن را به حداقل برسانید.
چه انتظاراتی از S24 Ultra داریم؟
شاید از دور بنظر برسد که S24 Ultra تفاوت خیلی زیادی در ظاهر خود با شماره قبلی دارد، ولی در واقعیت نمیتوان خیلی بین این دو گوشی تمایز گذاشت. لنز تلهفوتو 3X استفاده شده در این گوشی همان مدل استفاده شده در سری قبلی است و بدنهی گوشی از آلومینیوم به تیتاتنیوم تغییر پیدا کرده است. اما تغییر اساسی تر در دوربین ۵۰ مگاپیکسلی 5X است که جهش قابل قبولی نسبت به سری خود دارد و از آیفون ۱۵ پرو و پیکسل ۸ پرو عملکرد قابل قبولتری از خود نشان میدهد.
این تغییرات کوچک هر ساله شاید حوصله سربر بنظر بیایند، ولی در نهایت به یک محصول خوب و کامل منجر میشوند. البته گفتنی است که شاید سامسونگ در نسخههای بعدی به رسم همیشگی خود یک جهش را رقم بزند و طراحی گوشیها را به طور کامل عوض کند. باید دید که در آینده چه اتفاقی برای ورژن اولترا سری دوست داشتنی S خواهد افتاد و سامسونگ از فرصتی که در بازار برای خود فراهم کرده چقدر استفاده خواهد کرد.