home_header
GSM-logo
خانهاخبار
کوالکام در پردازنده‌های جدیدش از هسته‌های متفاوتی استفاده خواهد کرد

کوالکام در پردازنده‌های جدیدش از هسته‌های متفاوتی استفاده خواهد کرد

به نظر می‌رسد که دوران استفاده از هسته‌های ARM در حال افول است.
۱۲ مرداد ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

خرید استارت‌آپ  تراشه Nuvia در مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) به قیمت ۱٫۴ میلیارد دلار که در طراحی پردازنده و فناوری‌های مربوط به آن تخصص دارد، ممکن است سرانجام در سال آینده به نتیجه برسد. شایعات حاکی از آن است که این شرکت از هسته‌های پردازنده داخلی Nuvia خود در چیپست پرچم‌دار سال ۲۰۲۴، یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ استفاده خواهد کرد؛ این در حالی است که کوالکام قصد دارد برای اسنپدراگون ۸ نسل ۳ امسال، بر هسته‌های آرم تکیه کند.

شایعات مربوط به استفاده کوالکام از هسته‌های Nuvia در پردازنده پرچم‌دار خود در سال ۲۰۲۴، برای اولین بار در ماه می (اردیبهشت) منتشر شد. یک مشاور مشهور که با نام کاربری «Digital Chat Station» در رسانه اجتماعی چینی ویبو فعالیت دارد، ادعا کرد که اسنپدراگون ۸ نسل ۴ یک چیپست هشت هسته‌ای با چیدمان پردازنده دو خوشه‌ای 2+6 با هسته‌های Nuvia خواهد بود. این افشاگر حتی تا آنجا پیش رفت که شماره مدل تراشه «SM8750» را نیز برای این پردازنده عنوان کرد.

حالا همین منبع کمی بیشتر در مورد پردازنده پرچم‌دار کوالکام در سال ۲۰۲۴ اطلاعات داده است. گفته شده که که نام هسته‌های پردازنده مذکور با تکیه بر Nuvia، فونیکس خواهد بود. بنابراین اسنپدراگون ۸ نسل ۴ دارای دو هسته Phoenix L و شش هسته Phoenix M خواهد بود. به علاوه افشاگر این خبر امروز گفته که تولید این تراشه با گره ۳ نانومتری و فرایند بهبود یافته N3E، بر عهده غول تامین کننده تراشه تایوانی، یعنی TSMC خواهد بود.

image

 

همه شرکت‌های بزرگ تولید کننده تراشه در حال حاضر از هسته‌های پردازنده با برند Cortex ARM در پردازنده گوشی‌های هوشمند خود از جمله کوالکام استفاده می‌کنند. سامسونگ ابتدا هسته‌های سفارشی Mongoose خود را در پردازنده‌های اگزینوس به کار برد، اما آزمایشات این شرکت شکست خورد و ضمن توقف این تست‌ها، به آرم بازگشت.

با افزایش تقاضا برای پردازنده‌های سریع‌تر، این شرکت‌ها به تدریج شروع به استفاده از هسته‌های پردازنده با کارایی بالاتر کرده‌اند. به عنوان مثال شایعه شده است که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ (تراشه هشت هسته‌ای) دارای یک چیدمان پردازنده چهار خوشه‌ای غیرمعمول با تنها دو هسته پایه است. با این حال هیچ‌یک از این تراشه‌ها نتوانسته‌اند عملکردی قابل مقایسه با تراشه‌های سری A و سری M اپل ارایه دهند، چه برسد به اینکه بخواهند از آنها پیشی بگیرند.

ظاهرا کوالکام تنها از دو هسته اصلی پردازنده در اسنپدراگون ۸ نسل ۴ مجهز به هسته‌های Nuvia استفاده خواهد کرد، که این موضوع نشان می‌دهد کاملا آنها را سفارشی کرده است. در حال حاضر شایعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد این پردازنده سریع‌تر M2 اپل است، اما فراموش نکنید که M2 متعلق به سال ۲۰۲۲ است و تراشه کوالکام قرار است در سال ۲۰۲۴ عرضه شود که در زمان عرضه چند نسل با تراشه‌های جدید اپل فاصله خواهد داشت. اما در هر صورت عدم استفاده از هسته‌های آرم ممکن است راه مناسبی برای شرکت‌های مختلف به منظور به چالش کشیدن تراشه‌های اپل باشد.

از طرفی سامسونگ در حال کار بر روی یک پردازنده سفارشی برای پرچم‌داران سری گلکسی خود است. مشخص نیست که آیا این شرکت کره‌ای هسته‌های پردازنده سفارشی خود را توسعه خواهد داد یا باز هم از هسته‌های آرم استفاده خواهد کرد؛ با این حال تراشه‌های جدید از مرحله توسعه برای دستگاه‌های گلکسی بهینه می‌شوند. بنابراین سامسونگ ممکن است بتواند عملکرد بهتری نسبت به پردازنده‌های فعلی اگزینوس خود ارایه دهد. لازم به ذکر است که که سامسونگ در بهترین حالت، از پردازنده‌های اختصاصی خود در سال ۲۰۲۵ بهره‌برداری خواهد کرد و باید دید تا آن موقع شرایط شرکت‌های دیگر به چه صورت خواهد بود.

home_header