گوگل محکوم به پرداخت جریمه ۳۳۹ میلیون دلاری برای دزدی ایده کرومکست شد!
کرومکست یکی از محصولات بسیار مهم در دنیای تلویزیونهای هوشمند محسوب میشود. نسل اول این محصول، مشکل تعامل با رابط کاربریهای عمدتا سنگین و کند اکثر تلویزیونها را برطرف کرد و کاربران میتوانستند تا محتوای درون گوشی هوشمند خود را به راحتی روی صفحه تلویزیون خود کست کرده و آن را مشاهده کنند.
گوگل اما به تازگی با مشکل جدیدی در رابطه به کرومکست مواجه شده و دادگاهی در آمریکا این شرکت را به دلیل نقض پتنت، محکوم به پرداخت جریمهای ۳۳۸.۷ میلیون دلاری کرده است. هیئت منصفه این دادگاه واقع در ایالت تگزاس آمریکا، به این نتیجه رسیدهاند که گوگل سه پتنت از شرکتی با نام تاچاستریم تکنولوژیز را نقض کرده است.
به گفته این دادگاه، گوگل در محصولاتی چون کرومکست الترا، کرومکست با گوگل تی وی و سایر محصولات با پشتیبانی از کرومکست، پتنتهای این شرکت را نقض کرده و ایدههای آنها را در محصولات خود به کار برده است. نخستین پتنت تاچاستریم در این زمینه، در ماه آوریل ۲۰۱۱ ثبت شده و این پتنتها نشانگر سیستمی برای نمایش و کنترل محتوا روی نمایشگرهای بزرگ هستند.
مقامات تاچاستریم همچنین ادعا میکنند که طی ماه دسامبر ۲۰۱۱ جلسهای را با مدیران گوگل برگزار کردهاند؛ اما گوگل پس از چندین ماه به آنها اعلام کرده که برنامهای برای همکاری با این شرکت ندارد. نسل اول کرومکست، در سال ۲۰۱۳ به بازار آمد و پیشرفتهترین نسل فعلی آن یا همان کرومکست با گوگل تی وی 4K نیز در سپتامبر ۲۰۲۰ عرضه شد. گوگل همچنین مدتی پیش نسخهای HD از کرومکست با قیمت پایینتر را نیز در دسترس کاربران قرار داد.
گوگل به رای این دادگاه اعتراض کرده و میگوید که این پتنتها حالتی کلی دارند و تمامی روشهای انتخاب محتوا روی یک دستگاه شخصی و مشاهده آن روی نمایشگر دیگری را پوشش نمیدهند. این شرکت همچنین اضافه کرده که کرومکست از تکنولوژیهای متفاوتی به نسبت پتنتهای تاچاستریم استفاده میکند.
در این مرحله، اعتراضات این غول دنیای تکنولوژی به جایی نرسید و هیئت منصفه دادگاه گوگل را محکوم به پرداخت جریمه حدودا ۳۳۹ میلیون دلاری به دلیل نقض پتنت کرد. یکی از سخنگویان گوگل به خبرگزاری ArsTechnica اعلام کرده که آنها قصد درخواست برگزاری یک دادگاه تجدید نظر را دارند. بیانیه کامل گوگل در این زمینه را میتوانید در پایین مشاهده کنید:
«ما با رای این دادگاه مخالف هستیم و قطعا به آن اعتراض خواهیم کرد. گوگل همواره سعی داشته تا به صورت مستقل و با استفاده از ایدههای خود، به گسترش و پیشرفت تکنولوژی بپردازد. ما به دفاع از خود در برابر این اتهامات بی پایه و اساس ادامه خواهیم داد.»
هنوز مشخص نیست که نتیجه این دادگاه، چه پیامدهای را برای گوگل به همراه خواهد داشت. این شرکت از دادگاه درخواست کرده تا ممنوعیتی برای فروش کرومکست وضع نکند؛ زیرا تاچاستریم تنها دارای پتنت و لایسنس در این زمینه بوده و هیچگونه محصولی را روانه بازار نکرده است. در حال حاضر، این دادگاه هنوز رای به ممنوعیت فروش کرومکست نداده است.
درباره این چالش حقوقی سر راه گوگل و ماجرای دزدی ایده کرومکست چه فکر میکنید؟ آیا از کاربران کرومکست هستید یا در گذشته از آن استفاده کردهاید؟