home_header
GSM-logo
خانهاخبار
گوشی گران می‌شود؟

گوشی گران می‌شود؟

معافیت 80 دلار برای واردات تلفن همراه مسافری حذف شد و استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن همراه مسافری اعمال می‌شود.
۲۴ مهر ۱۳۹۸

تبلیغات

home_header

از همان ابتدای شروع طرح رجیستری سامانه ای که برای واردات مسافری گوشی در نظر گرفته شده بود با فراز و نشیب زیادی روبرو شد که امروز گمرک ایران حجت را تمام کرد و به تمام این ماجرا پایان داد.

به گزارش جی اس ام به نقل از فارس، معافیت 80 دلار برای واردات تلفن همراه مسافری حذف شد و استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن همراه مسافری اعمال می‌شود.

علی مویدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به رئیس کل گمرک و قائم‌مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی آورده است: با توجه به هماهنگی انجام شده در خصوص اعمال نرخ ارز براساس سامانه سنا برای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن همراه مسافری به پیوست یک نسخه از توافقات مصوب برای اجرای ابلاغ می‌شود؛ مقتضی است دستور فرمایید در اسرع وقت مصوبه فوق اجرایی و نتیجه به این ستاد منعکس شود.

بر این اساس مصوب شد:

1- ماده 14 قانون امور گمرکی که اشعار می‌دارد ارزش گمرکی کالا براساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار، محاسبه می‌شود.

2- نامه شماره 97/416185 مورخ 97/11/23 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تامین ارز کالاهای تلفن همراه براساس نرخ بازار ثانویه که در پایگاه اینترنتی بانک مرکزی اعلام می‌شود.

3- لزوم از صرفه‌انداختن واردات گوشی تلفن همراه به صورت مسافری در مقابل واردات تجاری.

4- تصویب حذف معافیت حقوق ورودی تلفن همراه مسافری در کمیسیون ماده یک ‌آینی‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات.

مقرر شد:

جهت محاسبه حقوق ورودی کالای تلفن همراه مسافری معافیت 80 دلار موضوع ماده 138 آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی در نظر گرفته نشده و نرخ برابری ارز بازار ثانویه که توسط بانک مرکزی در پایگاه اینترنتی بازار ثانویه اعلام می‌گردد توسط گمرک ملاک عمل قرار گیرد. تا پیش از این واردات گوشی همراه مسافر تا ارزش 80 دلار از پرداخت سود بازرگانی معاف بود و مازاد آن با 2 برابر سود بازرگانی با نرخ ارز 4200 تومان محاسبه می‌شد. همچنین مبنای واردات گوشی همراه مسافر به جای ارز 4200، ارز سنای بانک مرکزی است.

محدود شدن واردات گوشی همراه مسافر و کاهش سوء استفاده از این روش مد نظر است چراکه گوشی‌ها قاچاق از طریق پاسپورت مسافری به داخل کشور می‌آمد. طبق آمار در صورت ادامه پیدا کردن واردات گوشی مسافری با ضوابط قبلی، میزان ورود این کالا در حال نزدیک شدن به حجم تجاری بود که با مصوبه جدید این رویه تغییر خواهد کرد.

image

 


تبلیغات

home_header

نظرات (4 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

metti

۱۳۹۸/۷/۲۶
الی برکت الله

جواد

۱۳۹۸/۷/۲۵
ای خدا باز داره گرون میشه تازه دوماه حقوقمو جمع کرده بودم گوشی بخرم:(((

حسین

۱۳۹۸/۷/۲۵
با سلام
این کار فقط قیمت رو برای مصرف کننده بالا میبره و هیچ تاثیری بر کم شدن قاچاق نداره چون فروشنده گوشی قاچاق اون هزینه رو از مشتری میگیره

مصطفی

۱۳۹۸/۷/۲۴
همچین بصورت سوالی تیتر زدین گوشی گران میشود....که اینگاری تو این مملکت همه چی ارزون بوده حالا میخاد تازه گرون بشه.اگه میخاست ارزون بشه باید تیتر میزدین که (گوشی ارزان میشود؟)اونوقت جای بحث داشت.الان دیگه مردم خوب درک میکنن که اینا همش دلال بازی.اقتصاد ایران بیمارو مریض حالا حالاهام خوب نمیشه.این گرونیا همچنان ادامه خواهد داشت.پس جای هیچ گونه تعجبی نیست.گرانی 2 سال تو این مملکت بیداد میکنه.مگه گوشیا تا قبل این مسایل ارزون بوده که حالا میخاد گرون بشه؟الان 2 سال مردم دیگه قدرت خرید هیچی ندارن.آری گوشی بازهم گرانتر از گران میشود و این قصه همچنان ادامه دارد....

پیشنهاد سردبیر

home_header