توصیههای دیوار در معاملهی وسایل الکترونیکی
بسیاری از افراد تردید زیادی بر سر خرید وسایل الکترونیکی دست دوم در سایت دیوار دارند، با وجود اینکه خرید این وسایل میتواند یک صرفهجویی بزرگ باشد و آسیبهای محیط زیستی را به شدت کاهش دهد. علت اصلی این موضوع عدم تسلط بر دنیای سخت افزار و نرم افزار است. گاهی فرد خریدار واقعا دانش کافی برای بررسی و تایید وسیلهی الکترونیک دست دوم را ندارد و باید حتما به تعمییرکار متخصص آن وسیلهی خاص مراجعه کند. از سوی دیگر گاهی خودِ فروشنده نیز نمیداند که دستگاهی که قصد فروشش را دارد، چه معایبی دارد. به همین دلیل طرف خریدار نیاز به یک بازهی زمانی برای بررسی دقیق محصول دارد. به این بازهی زمانی مهلت تست محصول میگوییم. در نظر گرفتن این بازهی زمانی به خریدار کمک میکند تا فرصتی برای اطمینان از خرید آن وسیلهی الکترونیک خاص بیاید. اما معامله به این سبک قوانین نانوشتهای دارد که باید از آن مطلع شوید تا گرفتار افراد سودجو و متحمل ضرر مالی نشوید. در ادامه با هم سه قانون در خرید و فروش وسایل الکترونیکی دست دوم از زبان سایت دیوار را میخوانیم.
قانون اول بررسی رفتار فروشنده است. اگر فروشنده شما را برای خرید محصول بدون بررسیهای قبلی و دریافت پول از شما در تنگنا قرار داد، بهتر است کمی با تامل با او معامله کنید. باید بدانید که وسیلهی الکترونیکی صدرصد نو و سالمی که هنوز از جعبه خارج نشده است نیز نیاز به گرفتن تست دارد. به همین دلیل است که فروشندههای وسایل نو، قبل از تحویل هر وسیلهی الکترونیکی نویی آن را در حضور مشتری تست میکنند؛ چون واقعا هیچ کس نمیداند که یه محصول در پروسهی ساخت و حملونقل ممکن است دچار چه مشکلاتی شود. هرگز بدون تست هیچ وسیلهای را نخرید. نکتهی اساسی را فراموش نکنید که عیوب برخی وسایل الکترونیک پیچیدهتر مانند گوشی موبایل یا لپتاپ ممکن است پس از یک هفته استفاده آشکار شوند. پس مدت تست برای این وسایل باید بیش از یک روز و کمتر از یک هفته باشد.
قانون دوم بررسی دزدی نبودن محصول است. متاسفانه معاملهی اینترنتی دست دزدها را باز میگذارد که محصولی دزدی را به شما بفروشند و بعد فرار کنند. داشتن جعبه و چک کردن تطابق سریال وسیله با جعبه به شما کمک میکند؛ اما این تمام موضوع نیست. بیایید در این مورد کمی بدبین باشیم تا ضرر نکنیم. تصور کنید شخصی گوشی تلفن همراه کاملا نویی را به شما میفروشد؛ حتی در این مورد هم باید دربارهی رجیستر بودن و ورود قانونی این وسیله به کشور مطمئن شوید، پس تا زمانی که سیم کارت را در گوشی قرار ندادید و تماس برقرار نکردید، معامله نکنید. در نظر داشته باشید که اگر به عنوان فروشنده سر قرار حاضر شدید و گوشی، لپتاپ، ساعت هوشمند و ... را برای تست به خریدار سپردید هرگز قبل از پرداخت کامل پول، جعبهی محصول را نیز در اختیارش نگذارید.
قانون سوم مربوط به روش پرداخت است. روش پرداخت در مهلت تست بستگی به تصمیم خریدار و فروشنده دارد. در مورد وسایل الکترونیکی باارزش گاهی فروشنده، انتظار دارد که خریدار تمام مبلغ را به صورت یک جا بپردازد. جانب احتیاط را رعایت کنید و همیشه درصدی را نزد خود نگه دارید تا از کارکرد وسیله مطمئن شوید؛ زیرا ممکن است شما پس از پرداخت کامل پول دیگر هرگز او را نیابید. همانطور که گفتیم فروشنده نیز در عوض جعبهی محصول را نزد خود نگه میدارد. فراموش نکنید که مبلغ معامله را به صورت الکترونیک بپردازید که حداقل سرنخی از فروشنده داشته باشید. همچنین هیچ گاه با فروشنده برای پرداخت به دستگاه پرداخت بانکی مراجعه نکنید؛ در برخی موارد گزارش شده است که کلاهبرداران قربانی را با ترفندهایی کنار دستگاه کشیده و تمام حساب بانکی آنها را خالی کردهاند. میتوانید برای اطمینان تنها مبلغ معامله را در کارت بانکی دیگری واریز کنید و با آن کارت سر قرار معامله بروید. اگر فروشنده از دریافت وجه به صورت کارت به کارت سر باز زد و مبلغ زیادی را به صورت نقدی درخواست کرد، کمی با احتیاطتر با او معامله کنید. رعایت تمام نکات بالا تا حدی معامله را امن میکند؛ اما ضامن امنیت معامله نیست. با احتیاط، آگاهانه و امن معامله کنید.
منبع : ویرلن