کرومبوکهای جدید با تراشه اسنپدراگون 845 کوالکام عرضه خواهند شد
مایکروسافت با همکاری کوالکام، در اوایل ماه جاری میلادی از نخستین رایانههای قابلحمل با سیستمعامل ویندوز 10 و پردازندهای مبتنی بر معماری ARM رونمایی کرد. انتظار میرود که نخستین لپتاپهای هیبریدی با پردازندههای کوالکام تا چندین ماه دیگر وارد بازار شود؛ مایکروسافت به این محصولات، به عنوان «رایانههای شخصی همیشه متصل» اشاره میکند که به دلیل پشتیبانی آنها از LTE Cat.16 و دستیابی به سرعت دانلود حداکثری 1 گیگابیت بر ثانیه است.
شرکت ایسوس، لپتاپ NovaGo و اچپی، تبلت هیبریدی HP Envy X2 را با تراشه اسنپدراگون 835 کوالکام عرضه خواهند کرد. ضمن اینکه شرکت لنوو نیز با یک لپتاپ با پردازنده اسنپدراگون 835 به رقابت خواهد پرداخت؛ لنوو اعلام کرده است که لپتاپ جدید خود را در ماه آینده میلادی و در نمایشگاه CES 2018 به صورت رسمی معرفی خواهد کرد. شرکت سامسونگ و شیائومی نیز تصمیم دارند تا لپتاپهای جدید خود را با سیستمعامل ویندوز و پردازندهی مبتنی بر معماری ARM ارائه دهند.
با اینحال، بهنظر میرسد که این محصولات در آینده کار بسیار دشواری در پیش خواهند داشت زیرا گوگل نیز به دنبال بهینهسازی پردازندههای مبتنی بر معماری ARM برای کرومبوکهای جدید است. انجمن توسعهدهندگان XDA، به شواهدی دست پیدا کرده است که نشان میدهد یک کرومبوک با پردازنده اسنپدراگون کوالکام توسعه مییابد؛ این موضوع باعث خواهد شد تا سیستمعامل کروم به رقیب قدرتمندی برای ویندوز 10 S مایکروسافت تبدیل شود. لازم بهذکر است که روی لپتاپهای جدید ایسوس و اچپی، سیستمعامل ویندوز 10 S مایکروسافت اجرا میشود؛ هرچند، میتوانید آنرا به نسخه کامل یعنی ویندوز 10 ارتقا دهید.
در حالحاضر، هیچ تأییدیهای مبنی بر اینکه سیستمعامل کروم بهزودی از پردازندههای اسنپدراگون کوالکام پشتیبانی خواهد کرد؛ وجود ندارد. هرچند، کرومبوکهای جدید به احتمال زیاد به تراشه اسنپدراگون 845 مجهز میشوند. همچنین مدیر اجرایی کوالکام اعلام کرده است که در نیمه دوم (احتمالاً در سه ماهه سوم) سال 2018، اولین لپتاپهای ویندوزی با تراشه اسنپدراگون 845 معرفی و عرضه خواهند شد.
چیپستهای مبتنی بر معماری ARM که پیشتر در کرومبوکها استفاده شده است، عملکردی پایینتر از حد انتظار ارائه میدهند. اگرچه تراشههای اسنپدراگون کوالکام، قدرت بیشتری دارند و همین موضوع باعث خواهد شد تا کرومبوکهای جدید، قدرت بالاتری نسبت به مدلهای پیشین داشته باشند.
یکی از مزایای استفاده از پردازندههای ARM روی لپتاپها، افزایش شارژدهی این محصولات است. مایکروسافت ادعا میکند که لپتاپهای ویندوزی با تراشه ARM با یکبار شارژ کامل، به مدت یک هفته قابل استفاده خواهند بود. به همین جهت، باید دید که گوگل چگونه از مزایای پردازندههای ARM روی سیستمعامل کروم بهره خواهد برد.
لازم بهذکر است که پیش از عرضهی کرومبوکهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 845، باید بهینهسازیهای زیادی روی سیستمعامل کروم اعمال شود. تراشه اسنپدراگون 845 کوالکام به هشت هسته پردازشی نیمه شخصیسازی شده Kryo مجهز خواهد بود و از واحد پردازشگر گرافیکی آدرنو 630 بهره میگیرد. سامسونگ نیز تولید این تراشه را به صورت گسترده برعهده دارد؛ اسنپدراگون 845 مانند نسل قبل، بر مبنای فرآیند پردازش 10 نانومتری FinFET سامسونگ تولید خواهد شد.
در حالحاضر، مشخص نشده است که کدام سازنده، اولین کرومبوک مجهز به تراشه اسنپدراگون 845 را ارائه میدهد. همچنین بازهزمانی دقیقی برای ارائه کرومبوکهای جدید با پردازندهی مبتنی بر معماری ARM اعلام نشده است.
برچسبها: