اولین محصولات ویندوزی با اسنپدراگون 835 توسط کدام شرکت عرضه میشود؟
همانطور که پیشتر گفته شد، مایکروسافت و کوالکام با یکدیگر برای اجرای برنامههای 32 بیتی سیستمعامل ویندوز بر روی محصولات مجهز به تراشههای ARM همکاری داشتهاند و این موضوع باعث شده است تا سیستم مقلد جدیدی برای اجرای سیستمعامل ویندوز بر روی تراشههای اسنپدراگون شکل بگیرد.
البته شرکت کوالکام و مایکروسافت در هنگام نمایش اولیه اجرای سیستمعامل ویندوز 10 بر روی تراشههای اسنپدراگون، از چیپست پرچمدار نیمه اول 2016 خود یعنی اسنپدراگون 820 با چهار هسته پردازشی استفاده کرد. با اینحال، گزارشهایی مبنی بر عملکرد نهچندان مناسب این چیپست برای اجرای سیستمعامل ویندوز 10 و برنامههای 32 بیتی منتشر شد؛ همین موضوع، در نهایت مایکروسافت را مجاب نمود تا اعلام نماید که اولین محصولات مجهز به تراشههای ARM با سیستمعامل ویندوز 10 از چیپست اسنپدراگون 835 کوالکام با پردازنده هشت هستهای استفاده میکند.

با عرضه محصولات مجهز به تراشههای ARM، قیمت لپتاپها و تبلتهای مبتنی بر سیستمعامل ویندوز 10 کاهش خواهد یافت و سازندگان میتوانند محصولات ارزانقیمتتری را با چیپستهای کوالکام به بازار عرضه نمایند. البته شرکت مدیاتک همانطور که اعلام کرده است، ترجیح میدهد تا مشخصشدن آینده محصولات ویندوزی با تراشههای ARM، تنها از دور نظارهگر باشد. به هرحال، کوالکام بهتازگی لیست اولین سازندگانی را که از محصولات جدید خود با سیستمعامل ویندوز 10 و چیپستهای اسنپدراگون 835 رونمایی خواهند کرد، منتشر نموده است.
بر همین اساس، ایسوس، اچپی و لنوو اولین سازندگانی هستند که از پلتفرم پرچمدار جدید کوالکام برای عرضه محصولات خود (از جمله لپتاپها و تبلتها / لپتاپهای هیبریدی) با نسخه دسکتاپ سیستمعامل ویندوز 10 استفاده خواهند کرد. با اینکه عرضه محصولات ویندوزی جدید با تراشههایهای ARM کمک خواهد کرد تا قیمت محصولات ویندوزی کاهش یابد و وابستگی سازندگان را نیز از پردازندههای اینتل تا حدی کم خواهد نمود، هدف تنها کاهش قیمت محصولات جدید ویندوزی نیست تا به گونهای، رقابت بین لپتاپهای ارزانقیمت ویندوزی و کرومبوکها شکل جدیتری به خود بگیرد.

شرکت کواکلام، موفق شده است تا اندازه برد مدار چاپی چیپست جدید اسنپدراگون 835 را تا 35 درصد کاهش دهد و همین موضوع باعث خواهد شد تا سازندگان، فضای بیشتری برای استفاده از یک باتری بزرگتر با ظرفیت بیشتر در محصولات جدید خود داشته باشند. علاوهبراین، ماندگاری شارژ باتری در محصولات مجهز به تراشههای اسنپدراگون 835 کوالکام تا 50 درصد افزایش یافته است و همین موضوع باعث میشود تا استفاده از رایانههای شخصی مجهز به تراشه پرچمدار جدید کوالکام با یکبار شارژ، حداقل تا یک روز امکانپذیر باشد.
در جریان نمایش قدرت محصولات ویندوزی مجهز به تراشههای ARM، شرکت کوالکام تعدادی برنامه یونیورسال و البته غیر یونیورسال را بر روی محصولات مجهز به چیپست اسنپدراگون 835 به نمایش گذاشت. از جمله برنامههای غیر یونیورسال، میتوان به اپلیکیشن محبوب 7-zip اشاره کرد.

شرکت کوالکام برای محصولات ویندوزی مجهز به اسنپدراگون 835، عنوان «همواره متصل» را در نظر گرفته است. این تراشه که از مودم X16 استفاده میکند، سرعت دانلود یک گیگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار خواهد داد و همین موضوع، کاربران را به نسبت به رایانههای مجهز به سیستمعامل ویندوز 10 خوشبین خواهد نمود.
البته آنچه که پیرامون تراشه اسنپدراگون 835 سوال برانگیز است، عملکرد این تراشه در اجرای نسخه کامل ویندوز 10 و برنامههای 32 بیتی خواهد بود. با اینکه ردموندیها از عملکرد محصولات مجهز به چیپست اسنپدراگون 835 کوالکام تعریف میکنند و بهنظر میرسد که مشکل خاصی در اجرای برنامههای روزمره کاربران وجود ندارد، این موضوع بدین معنی نیست که عملکرد دستگاههای مجهز به تراشه ARM بینقص خواهد بود. البته مایکروسافت میگوید که عملکرد سیستم مقلد رضایت کاربران را از دستگاههای ارزانقیمت ویندوزی به دنبال دارد؛ موضوعی که باید در نقد و بررسیهای دقیقتر به آن پاسخ داده شود.

اجرای نسخه کامل ویندوز 10 بر روی تراشههای اسنپدراگون، همچنین گمانهزنیها را پیرامون آنچه که سرفیس فون در نهایت به نمایش خواهد گذاشت؛ افزایش میدهد. گمان میرود که گوشی پرچمدار جدید مایکروسافت یعنی سرفیس فون با نسخه کامل ویندوز 10 اجرا شود و در صورتیکه از قابلیت Continuum استفاده کنید، اجرای برنامههای 32 بیتی بر روی یک نمایشگر بزرگتر در گوشیهوشمندتان امکانپذیر خواهد بود.
همانطور که احتمالاً میدانید، اولین محصولات مجهز به چیپست اسنپدراگون 835 کوالکام در اواخر سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد. علاوهبراین، مدتی پیش نیز شایعهای مبنی بر توسعه یک محصول هیبریدی توسط مایکروسافت با تراشه ARM منتشر شد؛ هرچند، هنوز نمیدانیم که این گمانهزنی تا چه اندازه صحت دارد.
برچسبها: