تا پیش از همه گیر شدن پلتفرم اندروید و محبوبیت آیفون، کمپانی کانادایی بلک بری روزگار خوشی را سپری میکرد و در میان کاربران تجاری و تجمل گرا جایگاه ویژهای داشت. اما با ورود اپل و گوگل به دنیای تلفنهای هوشمند، به مرور از محبوبیت بلک بری کاسته شد تا جایی که حتی پس از پیوستن به تولید کنندگان اندرویدی، باز هم مجبور به تعطیل کردن بخش سخت افزار و خط تولید شد.
بلکبری که تا یک دهه قبل در کنار نوکیا یکه تازی میکرد و تنها رقیب جدی این شرکت در غرب بود، حال روزگار سختی را میگذراند و مانند نوکیا ضررهای بسیاری را متحمل شده است. مهمترین علت افول این دو کمپانی، اصرار آنها بر استفاده نکردن از اندروید و وفا دار ماندن به سیستم عاملهای اختصاصی خود یعنی سیمبین (نوکیا) و BlackBerry OS (بلک بری) بود. از سال ۲۰۰۷ سهم این کمپانی با کاهش روبرو شد و حالا پس از ۱۰ سال، گزارش اخیر گارتنر حکایت از این دارد که سهم پلتفرم نرم افزاری این شرکت به ۰.۰ درصد رسیده است!
براساس اعلام گزارش گارتنر، در فصل پایانی سال ۲۰۱۶ حدود ۴۳۱ میلیون گوشی هوشمند فروخته شد و از این تعداد ۲۰۷۹۰۰ عدد از آنها گوشیهای بلکبری مجهز به سیستم عامل BBOS بودند. این به معنی کاهش سهم شرکت به میزانی کمتر از یک درصد است، اگر بخواهیم دقیقتر این میزان را اعلام کنیم، در حال حاضر سهام بلکبری برابر با ۰.۰۴۸۲ درصد است.
پلتفرم اختصاصی بلکبری مدتهاست که یک اکوسیستم مرده به حساب میآید و حتی خود شرکت هم این را درک کرده است. در دو سال اخیر هیچ گوشی هوشمندی با سیستم عامل BBOS 10 (که آخرین نسخه این سیستم عامل است) تولید نشد و اندروید جای این سیستم عامل را در گوشیهای بلکبری گرفت. حتی اجرای اپهای اندرویدی در BBOS هم نتوانست به داد این پلتفرم برسد.
در چند ماه اخیر بلکبری تولیدات سخت افزاری خود را متوقف کرده و حالا گوشیهای تحت برند این شرکت توسط کمپانی TCL تولید میشوند.