GSM-logo
خانهاخبار
چه کسی مالک واقعی گوشی شماست؟

چه کسی مالک واقعی گوشی شماست؟

حتما فکر می‌کنید با خرید یک گوشی موبایل مالک تمام و کمال آن خواهید بود ولی اینطور نیست. در ادامه مطلب به شما می‌گوییم چه کسی مالک واقعی گوشی شماست؛ گوشی که شما برای داشتنش پول خرج کرده‌اید.
۱۴ شهریور ۱۳۹۶

تبلیغات

home_header

خیلی از ما وقتی گوشی جدیدی می‌خریم از خوشحالی سر از پا نمی‎شناسیم چون فکر می‌کنیم صاحب بهترین گوشی جهان هستیم و هیچکس نمی‌تواند ما را از آن جدا کند. اما اجازه دهید شما را با یک واقعیت تلخ روبه‌رو کنم؛ هیچ یک از ما مالک واقعی گوشی خود نیستیم!

درست است که بابت داشتن گوشی موبایل به مغازه ‌دار، یا در واقع به شرکت سازنده، پول می‌پردازیم ولی این کار ما را مالک تمام و کمال گوشی خود نمی‌کند. در متن توافقنامه‌ای که هنگام راه‌اندازی گوشی‌های هوشمند به کاربر نشان داده می‏شود آمده است خریدار گوشی مالک نرم‌افزار گوشی نیست و شرکت سازنده می‌تواند بر این بخش از گوشی کنترل داشته باشد. به بیان دیگر شما فقط پول خرید سخت‌افزار گوشی را می‌دهید و مالکیتی بر نرم‌افزار آن نخواهید داشت.

image

حتما می‌پرسید اهمیت این موضوع در چیست؟ اگر اخبار حوادث نوت 7 را دنبال کرده باشید به یاد می‌آورید که سامسونگ مدتی پس از فراخوان مرجوع کردن گلکسی نوت 7 با انتشار آپدیتی باقی گوشی‌های نوت 7 را از کار انداخت. خیلی از کاربران نوت 7، که حاضر به پس دادن گوشی نبودند، فکر می‌کردند چون مالک گوشی هستند می‌توانند گوشی را مرجوع نکنند اما نمی‌دانستند مالکیت نرم‌افزار نوت 7 را در اختیار ندارند.

تصور کنید شرکت‌های سازنده با داشتن چنین قدرتی چه کارهایی که نمی‌توانند انجام دهند. مثلا آنها اجازه دارند از اطلاعات شما به هر شکلی استفاده کنند و آنها را در اختیار شرکت‌های دیگر بگذارند؛ یا دسترسی شما را به بخشی از امکانات نر‌م‌افزاری گوشی ببندند؛ یا اینکه اجازه پاک کردن بعضی از اپلیکیشن‌ها را به شما ندهند.

image

یعنی شما با خرید گوشی نمی‌توانید آن را پیش شرکت سازنده ببرید و بگویید نرم‌افزارش را آنطور که می‌خواهم تغییر بده ولی شرکت سازنده می‌تواند هر بخش از نرم‌افزار گوشی شما را مطابق سیاست‌های خود عوض کند حتی اگر با آن موافق نباشید.

هیچ فرقی نمی‌کند شما از آیفون استفاده بکنید، یا اندروید یا ویندوز. حتی چنین موضوعی برای خودرو، تلویزیون و هر وسیله‌ای که نرم‌افزار دارد صدق می‌کند. به همین خاطر است گروهی از کاربران به دنبال استفاده از نرم‌افزارهای آزاد هستند و تمایل دارند دستگاهی داشته باشند که علاوه بر سخت‌افزار مالک نرم‌افزارش نیز باشند.

image

 


نظرات (26 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

اسی

۱۳۹۶/۶/۱۵
کلا ما چه قدر در این مورد حق انتخاب داریم ؟ یا باید قبول کنی تا استفاده کنی یا اینکه قبول نکنی استفاده نکنی !!!

علی

۱۳۹۶/۶/۱۴
سلام
فیلمهایی مثل بت من و کاراکترهایی مثل جوکر برای کشورهای دیگر (و حتی مردم خودشان) ساخته میشود نه برای کارتلهای و سیاستمداران آمریکایی. اتفاقا آمریکاییها و از جمله هالیوود موضوع را خیلی جدی گرفته اند و سیاستهای خود را در جامه هنر و صنعت و فناوری و علم و حتی جایزه نوبل به پیش میبرند. اما با ساخت شخصیتهای ظاهرا جذابی مثل جوکر خلاف باور و عمل خود را ترویج میکنند.

علی

۱۳۹۶/۶/۱۴
سلام. دوستان توجه داشته باشن، شاید به نظر برسه که کاربرای معمولی نباید نگران چنین مواردی باشن اما این درست نیست. اگر تعداد کاربران معدود باشند، طوری نیست اما تصور کنید میلیونها نفر در ایران از محصولات یک شرکت خاص استفاده کنند و اون شرکت به هر علتی دستگاه میلیونها کاربر رو از کار بندازه. شاید این اتفاق هیچوقت نیافته اما تصور همین حالات خاص و ظاهرا دور از ذهنه که کشورها رو به فکر راه حلهای جایگزین می اندازه.
نکته مهم دیگه مسئله «بزرگ داده» یا بیگ دیتا هستش. یعنی شاید داده های شخصی کاربران معمولی به خودی خود برای شرکتها و دولتها کاربردی نداشته باشه، اما وقتی داده های حاصل از میلیونها کاربر یک کشور رو یکجا جمع کنی به انبوهی از داده ها میرسی که با تحلیل اونها می تونی رویکرد ذهنی، تمایلات و جهت گیری های میلیونها کاربر یک کشور رو استخراج کنی. این موضوع مدتهاست به یکی از مباحث مهم سیاست و فناوری تبدیل شده.

عرفان

۱۳۹۶/۶/۱۴
میشه یه برنامه vpn مجازی بریزی روی گوشیو به سیستم عامل اجازه آپدیت ندی،از اینترنت هم استفاده کنی.

mking

۱۳۹۶/۶/۱۴
خدا خیرت بده کلی خندیدیم:)))))))

پیشنهاد سردبیر