هرآنچه از iOS 10 انتظار داریم
تقریبا میتوان با اطمینان گفت که هفته جاری در کنفرانس WWDC 2016 با آیاواس 10 روبهرو میشویم.
از نظر زمانبندی همه چیز چیده شده است: هفته آینده نسخه آزمایشی آیاواس 10 عرضه میشود و سه ماه بعد نسخه نهایی آن. ولی هنوز مشخص نیست اپل قرار است سیستمعامل موبایلش را به کجا ببرد. در این مطلب به ویژگیهایی اشاره میکنیم که به احتمال زیاد برای اولین بار در آیاواس 10 خواهیم دید و در آیفون 6اس و آیپد پرو 12.9 دیده نشدهاند.
با توجه به طراحی جدید آیفون 7 و آیفون 7 پلاس، میتوان انتظار داشت که ویژگیهای جدیدی در سیستمعامل اپل هم دیده شود. این شما و این همه آنچه درباره آیاواس 10 تا به حال میدانیم:
تاریخ انتشار آیاواس 10
در این لحظات که شما این مطلب را میخوانید، اپل در حال آزمایش آیاواس 10 است؛ پس میتوان گفت این سیستمعامل در مراسم اپل در WWDC 2016 منتشر میشود.
Siri به ما گفته که مراسم اپل دوشنبه، 24 خرداد، برگزار میشود و کریگ فدریگی، معاون بخش نرمافزار اپل معرفیاش میکند. نسخه آزمایشی بلافاصله در اختیار برنامهنویسها و احتمالا در ماه ژوئن در اختیار بقیه مردم قرار میگیرد. اگر میخواهید تا انتشار نسخه نهایی صبر کنید، باید منتظر باشید تا برنامهنویسان و مشتریان پروپاقرص اپل باگهایش را درآورند تا در ماه سپتامبر آیاواس 10 در کنار آیفون 7 و آیفون 7 پلاس ارائه شود.
آیاواس 10 آزمایشی
انتظار میرود در آیاواس 10 موفقیت آیاواس 9 در متلاشیکردن خطاهای نرمافزاری ادامه یابد. احتمالا آیاواس 10 در سه مرحله در دسترس کاربران قرار میگیرد. اول برنامهنویسهای آیاواس میتوانند از هفته آینده سیستمعامل خود را بهروز کنند. برای این کار باید در فهرست رسمی برنامهنویسان ثبت نام کنند و هزینهای هم بپردازند.
از آنجا که آدمها همه چیز را رایگان میخواهند، میتوانید چند هفته صبر کنید تا اولین نسخه عمومی آیاواس 10 در دسترس شما قرار بگیرد، که البته برای این کار باید چند دقیقهای در سایت اپل فرم پر کنید. نسخه آزمایشی آیاواس 9، بیش از آنکه پر از باگ باشد، ناتمام بود. درنتیجه دانلود کردن آن مشکلی ایجاد نمیکرد. پس احتمالا دانلود نسخه آزمایشی آیاواس 10 هم کار پرخطری نیست.
آیاواس 10 روی چه سختافزارهایی نصب میشود؟
عجیب بود که آیاواس 9 از همه سختافزارهای اپل، حتی آیفون 4اس و آیپد 2، پشتیبانی میکرد. اما ممکن است این اتفاق در آیاواس 10 نیفتد و این سیستمعامل رم بالای 512 مگابایت بخواهد.
احتمالا آیفون 4اس و آیپد 2 امکان بهروزرسانی سیستمعامل را دریافت نمیکنند، چون دیگر پنج سال از عمرشان گذشته و میتوان انتظار داشت که اپل کنارشان بگذارد.
آیفون 5، 5اس، 5سی، 6، 6اس، 6اس پلاس بدون هیچ مشکلی به آیاواس 10 بهروز میشوند. و البته نباید آیفون اسای را هم از قلم انداخت. به همین ترتیب آیپد پرو 9.7 و 12.9، آیپد ایر 2، آیپد ایر، آیپد مینی 4، آیپد مینی 3، آیپد مینی 2 و حتی شاید خود آیپد مینی آیاواس 10 را دریافت میکنند. اینجا هم نباید نسل ششم آیپد تاچ را از قلم بیندازیم.
Siri و ایمیل صوتی
انتظار میرود اپل، مثل هر سال، Siri را بهبود ببخشد. این بار ممکن است واقعا Siri با مدیریت ایمیلهای صوتیتان به دستیار شخصی شما تبدیل شود. مهمترین شایعه درباره Siri این است که میتواند به تماسگیرنده اعلام کند که چرا نمیتوانید جواب تلفن را بدهید و حتی میتواند ایمیلهای صوتی شما را به صورت نوشته نمایش بدهد تا بتوانید در راه یا در مناطق پرصدا بخوانیدشان.
ایمیل صوتی Siri بخشی از پروژهای است که تحت عنوان iCloud Voicemail عرضه میشود. البته که اپل هنوز خودش اوپراتور موبایل نیست، اما گنجاندن این ویژگی در آیاواس 10 نشان میدهد که یک گام دیگر به راهاندازی شبکه موبایلی نزدیکتر شده است.
اپلیکیشنهای همکار Siri
البته اینها همه اخبار درباره Siri نیستند. دستیار شخصی اپل در آیاواس ممکن است به رقیبی برای Amazon Echo و اسپیکرهای Google Home تبدیل شود. برای این منظور، اپل که معمولا درهایش را به روی همکاری با اپلیکیشنهای دیگر بسته است، باید Siri را طوری طراحی کند که اپلیکیشنهای دیگر بتوانند ازامکاناتش بهره ببرند. برای مثال، الکسای آمازون میتواند به راحتی به اپلیکیشن Uber وصل شود.
گفته میشود اپل در WWDC کیت توسعه نرمافزار Siri را معرفی میکند که به برنامهنویسان اجازه میدهد به تنظیمات دستیار هوشمند اپل راه پیدا کنند. امکانش هست که این کیت با یک اسپیکر تازه معرفی شود. همه اینها قطعا بر آیاواس 10 تاثیر میگذارند. اگر پای اپلیکیشنهای همکار به Siri باز شود، حرفهای بیشتری بعد از گفتن «Hey, Siri» خواهیم داشت.
پرداخت مستقیم درApple Pay
Apple Pay دارد در کشورهای مختلف گسترش مییابد، اما یکی از کمبودهای اساسی آن قابلیت پرداخت مستقیم به دیگر آدمهاست. هنوز نمیتوان با Apple Pay طوری برخورد کرد که انگار حساب PayPal است، اما ممکن است در بهروزرسانی جدید آیاواس این مشکل رفع شود. امکان جدید به این شکل است که میتوان با آن به دیگر دستگاههای آیاواس پول پرداخت کرد، ولی دوستان اندرویدیتان باید منتظر بمانند که پول را نقدی پرداخت کنید. بعد از تلاشهای سامسونگ برای نفوذ به قلمرو کیف پول اپل، این ویژگی شاید بتواند آن تلاشها را خنثی کند.
HomeKit
آیاواس 10 خانهها را هوشمندتر از قبل میکند. اپلیکیشن Home اپل لامپهای هوشمند، قفل در، دماسنج، زنگ در و تمام گجتهایی را کنترل میکند که اطراف شما و در حوزه اینترنت اشیاء قرار میگیرند.
در حال حاضر تکنولوژیهای خانه هوشمند بسیار پراکندهاند و شرکتی مثل اپل باید دست به کار شود تا تکههای مختلف آن را گرد هم بیاورد. نباید از یاد ببریم که فقط یک سال و نیم است که اپل با HomeKit روی این موضوع تمرکز کرده و انتظار میرود امسال با آیاواس 10 به یک ویژگی مهم تبدیلش کند.
طراحی جدید Apple Music
Apple Music در WWDC امسال اولین سالگردش را با تغییر ظاهری قابل توجهی جشن میگیرد. تعجبی ندارد، شباهتهای Apple Music و iTunes گیجکننده بود و طراحی اپلیکیشن هم چنگی به دل نمیزد. انتظار میرود منوها سیاه و سفید شوند و کاور آلبومها بزرگتر. همچنین شایعاتی به گوش میرسد که متن ترانهها هم در آیاواس 10 در دسترس قرار میگیرد.
فقط انتظار نداشته باشید بخش Connect نقش مهمتری برعهده بگیرد. این بخش قرار بود به هنرمندان اجازه بدهد که عکسها، ویدئوها و دموی آهنگهایشان را با طرفداران به اشتراک بگذارند، اما تا اینجا که استفاده چندانی نداشته و به نظر هم نمیرسد فعلا اوضاعش بهتر شود.
تاچ سهبعدی
تاچ سهبعدی، که پارسال با آیفون 6اس و 6اس پلاس مطرح شد، اوایل کاربرد چندانی نداشت. حالا اپلیکیشنهای بیشتری از آن استفاده میکنند، ولی کماکان باید دلیل بهتری برای وجودش پیدا شود.
اپل باید در ادامه تکنولوژی تاچ سهبعدی را به Control Center بیاورد. مثلا با فشاردادن وایفای و بلوتوث منوی تنظیمات آنها باز شود. اپل در این سالها منوهایی مات طراحی کرده که امکان استفاده از تنظیمات را بدون نیاز به خروج از اپلیکیشن به ما میدهند، و این همان کاری است که باید با مرکز کنترلش هم بکند.
همچنین شایعاتی هم مطرح است که شاید اپل دکمه Home را با دکمهای روی صفحه با تکنولوژی سهبعدی عوض کند.
شخصیسازی مرکز کنترل
بعد از اینکه تاچ سهبعدی به مرکز کنترل آمد، احتمال میرود که این منو قابلیت شخصیسازی هم پیدا کند. در حال حاضر همه چیز سر جای خودش ثابت است. ولی چرا نباید خودمان تصمیم بگیریم که به جای ماشین حساب، گالری خود را در این منو داشته باشیم؟
کاربران اپل از سال 2013 که Control Center اضافه شد، از اپل درخواست کردهاند امکان شخصیسازی این منو را به آنها بدهد و شاید امسال اپل این درخواست را اجابت کند.
تنظیم صدا
یکی از آزاردهندهترین بخشهای آیاواس مربوط به تنظیمات صداست. اول صدا را کم میکنید، بعد ویدئویی پخش میکنید و میفهمید صدا همچنان بلند است. به نظر میرسد هیچ راهی وجود ندارد که قبل از پخش ویدئو صدایش را تنظیم کنید. خیلی از تولیدکنندگان گوشیهای اندروید کنترل صدایشان را به دو یا سه بخش تقسیم کردهاند و منوی تنظیمات صدایشان شلوغ نشده است. انتظار میرود اپل در دهمین نسخه سیستمعامل موبایلش این ایراد را بر طرف کند.
اشکالهای مربوط به Cache چرخش گوشی و
اشکالها و محدودیتهایی در آیفون و آیپد دیده میشود که باید در آیاواس 10 رفع شوند. برای مثال، اگر اپلیکیشنی را مینیمایز کنید بعد از باز کردن چند اپلیکیشن دیگر، ریست میشود. به نظر میرسد مشکل از مدیریت حافظه باشد. نکته دیگر اینکه آیفون 6اس پلاس به محض باز شدن قفلش خیلی ساده به حالت افقی میرود. و عجیب این است که این مشکل در گوشیهای کوچکتر دیده نمیشود.
پشتیبانی از چند کاربر
اپل در آیاواس 9 امکانات متعددی به آیپد اضافه کرد. تقسیم صفحه برای انجام دادن چند کار همزمان و بهتر شدن کیبورد بلوتوث اتفاقهای مهمی بودند که تجربه کاربری آیپد را تغییر دادند.
اما همچنان پشتیبانی از چند کاربر اضافه نشده است. مدتی است که تبلتهای اندروید این قابلیت را اضافه کردهاند و جای خالیاش در آیپد کاملا حس میشود. البته ورود چند کاربر به یک دستگاه در آیاواس 9.3 و در بخش ویژه آموزش اضافه شده بود و همکلاسیها میتوانستند با چند حساب کاربری همزمان وارد یک دستگاه شوند. همین نشانهای است که ما را به اضافه شدن عمومی این قابلیت در آیاواس 10 امیدوار میکند. به خصوص اگر به این نکته هم توجه کنیم که آیپد پرو، که چند ماه پیش عرضه شد، بیش از آنکه دستگاهی شخصی باشد به درد کسبوکارها و استودیوهای هنری میخورد.
حسگر اثر انگشت (Touch ID)
Touch ID عالی کار میکند. دقیق است و روی آیفون 6اس و 6اس پلاس هم سریعتر از قبل عمل میکند. اما بیشتر کاربران آیفون گوشیشان را با دکمه Home روشن میکنند تا فقط نوتیفیکیشنهایشان را چک کنند، ولی سرعت حسگر اثر انگشت باعث میشود گوشی از حالت قفل دربیاید. هرچند در آیاواس 9 نوتیفیکیشنها راحتتر دیده میشوند و فقط باید منوی بالایی را به پایین بکشید تا آنها را به ترتیب زمانی ببینید، شاید بد نباشد که اپل راه سادهتری برای روشن کردن صفحه موبایل پیدا کند.
در گوشیهای الجی و اچتیسی صفحه با دو بار تپ کردن روشن میشود و به این ترتیب کل صفحه به یک دکمه بزرگ تبدیل میشود. اپل هم میتواند از این روش استفاده کند.
اینها آخرین اخباری نیست که درباره آیاواس 10 میشنویم. تازه چند روز دیگر از نسخه آزمایشیاش رونمایی میشود و سه ماه بعدی همه چیز نهایی میشود. تا آن موقع شایعات زیاد و البته کمی هم خبر رسمی درباره نسخه جدید آیاواس خواهیم شنید. فعلا باید تا WWDC 2016 صبر کنیم؛ یعنی تا دوشنبه، 24 خرداد، ساعت 9:30 شب به وقت ایران.
برچسبها: