GSM-logo
خانهمقاله‌ها
7 دلیل که شما را قانع می‌کند گوشی گران‌ قیمت نخرید

7 دلیل که شما را قانع می‌کند گوشی گران‌ قیمت نخرید

در این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد که چرا دست نگه داشتن از خرید گوشی‌های گران قیمت می‌تواند برای بسیاری از افراد، تصمیم منطقی‌تری باشد؟
 

۲۸ آذر ۱۴۰۳

تبلیغات

home_header

گوشی‌های هوشمند پرچمدار هر سال گران‌تر می‌شوند و برندهایی مانند اپل، سامسونگ و گوگل حالا قیمتی بیش از 1000 دلار را برای مدل‌‌های جدید پرچمدار خود قرار می‌دهند. با چنین قیمت‌هایی، اکثر افراد انتظار تکنولوژ‌ی‌های پیشرفته‌تر، دوام بهتر و کلا ویژگی‌هایی را که بتوانند این هزینه را توجیه کند، دارند. با این حال، نکته مهم این‌جا است بیشتر کاربران این گوشی‌های گران‌قیمت، واقعا به آن نیاز ندارند و حتی نمی‌توانند اکثر قابلیت‌های آن‌ها را به‌درستی استفاده کنند. 

در واقع حتی اگر در این گوشی‌های پرچمدار، قابلیت‌های شگفت‌انگیزی نیز وجود داشته باشند، چون افراد دانش کافی از استفاده صحیح آن را ندارند، تمام ارزش هزینه‌ای که بابت این گوشی کرده‌اند، از بین خواهد رفت. 

اگر قصد خرید گوشی هوشمند پرچمدار دارید، حتما قبل از آن بررسی کنید که آیا از تمام قابلیت‌های پریمیوم آن استفاده خواهید کرد یا نه و سپس می‌توانید تشخیص دهید که احتمالا گوشی‌های گران‌قیمت برای شما مناسب نخواهد بود. البته مواردی هم که در ادامه معرفی خواهیم کرد نیز می‌توانند دلایل قاطعی بر ارزش نه‌چندان بالای گوشی‌های پرچمدار باشند.

ویژگی اکثر گوشی‌های پرچمدار برای بسیاری غیرقابل استفاده است

گوشی‌های پریمیوم دارای مشخصات فنی فوق‌العاده‌ای هستند: جدیدترین تراشه، مقادیر بسیار بالای رم و نمایشگرهایی با نرخ نوسازی 120 هرتز یا حتی بالاتر. این ویژگی‌ها چشم‌گیر به‌نظر می‌رسند، اما برای استفاده روزمره، تفاوت زیادی برای کاربر عادی ایجاد نمی‌کند و عملا چنین تراشه و نمایشگر قدرتمندی بی‌استفاده خواهند ماند.

Snapdragon 8 Elite

اگر فردی هستید که نهایتا وقت خود را صرف چرخیدن در اینستاگرام، توییتر یا تماشای ویدیو می‌کنید، نسبت به گوشی‌های میان‌رده‌ای که نصف قیمت گوشی شما ارزش دارند، پیشرفت‌های معناداری را متوجه نخواهید شد. دستگاه‌های میان‌رده فعلی در حال حاضر، عملکرد عالی را برای استفاده‌های معمولی ارائه می‌دهند. آن‌ها با نمایشگرهای روان، پردازنده‌های خوب و رم کافی برای انجام چندین کار بدون تاخیر قابل‌توجه، گزینه‌های بسیار مناسب‌تری هستند. 

بهبودهای دوربین در گوشی‌های گران قیمت تنها یک ویژگی حاشیه‌ای هستند

سیستم‌های دوربین، اغلب نقطه اصلی فروش گوشی‌های پریمیوم هستند. پرچمدارانی مانند گلکسی اس 24 اولترا یا آیفون 16 پرومکس با لنزهای متعدد، سنسورهای بزرگ‌تر و قابلیت‌های عکاسی محاسباتی، برای کاربران عادی تنها یک ویژگی فانتزی هستند.

برای اکثر کاربران، تفاوت بین یک پرچمدار 1200 دلاری و یک گوشی میان‌رده 600 دلاری، آن‌قدرها که بازاریابی نشان می‌دهد، قابل‌توجه نیست. دوربین‌ گوشی‌های پرچمدار در زمینه‌های خاص مانند عملکرد در شرایط نوری کم، زوم اپیتکال و پرتره‌های دقیق عالی هستند، اما این پیشرفت‌ها و تکنولوژی‌ها، نیازهای خاص را برآورده می‌کنند. کاربران معمولی که نهایتا برای شبکه‌های اجتماعی عکاسی می‌کنند، تفاوت‌های خاصی را با گوشی‌های پرچمدار حس نخواهند کرد و عملا این لنزهای باکیفیت، به‌نوعی بی‌استفاده می‌شوند.

mid range phones

در واقع، گوشی‌هایی مانند پیکسل 8a و گلکسی A55، قابلیت‌های کافی برای یک عکاسی بسیار باکیفیت روزمره را میسر ارائه می‌دهند. این گوشی‌های میان‌رده، تصاویر را به‌صورت واضح و با رنگ زنده در شرایط نوری مساعد ثبت می‌کنند و حتی در نور کم هم به‌لطف بهینه‌سازی نرم‌افزاری، عملکرد مناسبی دارند. در حالی که چنین نیازهای عادی را حتی گوشی‎‌های میان‌رده باارزش نیز می‌توانند به‌خوبی انجام دهند، پرداخت هزینه بیشتر برای گوشی گران‌قیمت، تنها هزینه بالایی را برایتان همراه خواهد داشت.

به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری دیگر در انحصار پرچمداران نیست

تا چندین سال گذشته، یکی از دلایل خرید گوشی‌های هوشمند پریمیوم، پشتیبانی طولانی‌تر نرم‌افزاری و سیستم‌عامل بود. پرچمداران اغلب به‌روزرسانی‌های سیستم‌عامل و بسته‌های امنیتی را برای سال‌های بیشتری نسبت به دستگاه‌های میان‌رده دریافت می‌کردند که در حال حاضر، مدت‌ها است این روند تغییر کرده است.

flagship phones

شرکت‌هایی مانند سامسونگ و گوگل، اکنون وعده چهار سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل اصلی و پنج سال بسته‌های امنیتی را برای بسیاری از گوشی‌های میان‌رده تضمین می‌کنند. به‌عنوان مثال، پیکسل 8a از همان پشتیبانی نرم‌افزاری سری پرچمدار پیکسل 8 پرو برخوردار است و گوشی‌های سری گلکسی A نیز از سیاست‌های به‌روزرسانی گسترده پرچمدارها برخوردار هستند.

این بدان معناست که برای لذت بردن از پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌تر، نیاز به پرداخت قیمت‌های بالای گوشی‌های پرچمدار نبوده و گوشی‌های میان‌رده، درحال حاضر در مسیر پیشرفت قرار دارند و بدون قیمت بالا، طول عمر رضایت‌بخشی را به کاربران ارائه می‌دهند.

طراحی ممتاز گوشی‌های پرچمدار دیگر عملی نیست

در طراحی گوشی‌های پرچمدار، اغلب زیبایی‌شناسی در اولویت قرار داده می‌شود که دارای پنل پشتی شیشه‌ای، قاب فولادی ضدزنگ و حاشیه‌های بسیار نازکی دارند. در حالی که این ویژگی‌ها عالی به‌نظر می‌رسند، جنبه‌های منفی نیز برای گوشی دارند. گوشی‌هایی دارای پنل پشتی شیشه‌ای، در هنگام برخورد به زمین، بیشتر مستعد شکستگی هستند و تعمیر این دستگاه‌های گران‌قیمت هم هزینه بالایی را تحمیل می‌کند.

mid range phones

از سوی دیگر، برای گوشی‌های میان‌رده اغلب از ساختارهای پلاستیکی استفاده می‌کنند تا در استفاده‌های روزمره، دوام بیشتری داشته باشند. به‌طور کلی، پلاستیک از شیشه مقاومت بهتری در برابر سقوط دارد و همچنین در صورت آسیب دیدن نیز هزینه تعویض پایین‌تری دارد. مطمئنا، در دست داشتن یک گوشی پرچمدار حس بسیار لوکس‌تری را ارائه می‌دهد، اما این بدان معنا نیست که برای استفاده روزانه نیز مناسب است. 

گوشی‌های پرچمدار همیشه عمر باتری بالایی ندارند

برخی افراد فکر می‌کنند که با پرداخت هزینه بسیار بالا برای خرید گوشی پرچمدار، مطمئنا گوشی با عمر باتری به‌نظیر به‌دست می‌آورند، اما این همیشه بدین‌گونه نیست. دستگاه‌های پرچمدار اغلب شامل نمایشگرهایی با وضوح بالا و پردازنده‌های قدرتمندتر هستند که باتری را سریع‌تر تخلیه می‌کنند.

pixel 8a

تولیدکنندگان ممکن است شارژ سریع را به‌عنوان جبران این موضوع برای گوشی در نظر بگیرند، اما این واقعیت را تغییر نمی‌دهد که نمایشگر بزرگ‌تر و با روشنایی بالاتر بر عمر باتری تاثیر منفی می‌گذارد.
در سوی دیگر، گوشی‌های میان‌رده اغلب تعادل انرژی مصرفی بهتری را برقرار می‌کنند. دستگاه‌هایی مانند سری گلکسی A56 و وان‌پلاس نورد، با باتری‌های بزرگ‌تر و پردازنده‌های کارآمدتر می‌توانند عمر باتری را برای استفاده یک روز کامل تضمین کنند. حتی ممکن است در این دستگاه‌ها طول عمر بهتری نسبت به برخی مدل‌های پرچمدار تجربه کنید.

اگر یک گوشی پرچمدار می‌خواهید، به سراغ یک مدل قدیمی‌تر بروید

اگر واقعا آن تجربه گوشی پرچمدار را می‌خواهید، نیازی به پرداخت هزینه بالای جدیدترین مدل ندارید. مدل‌های پرچمدار قدیمی‌تر معمولا پس از یک یا دو سال، قیمتشان به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد و همان تجربه برتر را با هزین پایین‌تر ارائه می‌دهند.

به دلیل این که تقریبا رشد و پیشرفت تکنولوژی گوشی‌های هوشمند، روند ثابتی دارند، در نتیجه با خرید مدل‌های قدیمی‌تر چیزی را از دست نخواهید داد.

گوشی‌های میان‌رده بهتر از همیشه هستند

بزرگ‌ترین دلیل برای کنار گذاشتن گوشی‌های هوشمند پریمیوم این است که گزینه‌های میان‌رده به‌طور باورنکردنی توانمند شده‌اند. دستگاه‌هایی با قیمت بین 400 تا 700 دلار اکنون عملکرد سریع، دوربین‌های باکیفیت، پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی و طراحی‌های بادوام را ارائه می‌دهند.

پیکسل 8a را به‌عنوان مثال در نظر بگیرید که یکی از باارزش‌ترین گوشی‌های میان‌رده است، تجربه نرم‌افزاری در سطح پرچمدار، دوربین عالی و عملکرد روان را با قیمت تنها 400 دلار ارائه می‌دهد. همچنین گلکسی A55 نیز صفحه‌نمایش خیره‌کننده، عمر باتری قابل اعتماد و پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت را با قیمتی مشابه ارائه می‌دهد.

galaxy a55

پس وقتی می‌توان با نصف هزینه یک گوشی پرچمدار، به یک دستگاه بسیار باارزش و کاربردی رسید، خرج کردن هزینه 1000 دلاری برای یک گوشی ممتاز دیگر منطقی نیست.

جمع‌بندی

گوشی‌های هوشمند پرچمدار ممکن است بهترین چیزی باشند که شرکت‌های تولیدکننده ارائه می‌کنند، با این حال برای اکثر مردم بهترین انتخاب نیستند. پیشرفت‌هایی که آنها به ارمغان می‌آورند، چه پردازنده کمی سریع‌تر، چه دوربین‌های کمی بهتر یا طراحی با پشت شیشه‌ای، به ندرت قیمت سرسام‌آور آنها را توجیه می‌کند.
یک گوشی میان‌رده به‌خوبی می‌تواند نیازهای شما را برطرف کند، مگر این‌که واقعا کاربر حرفه‌ای باشید که با پرداخت هزینه بالای آن‌ها، از تمام مشخصات سخت‌افزاری قدرتمند آن بهره خواهید برد.