دلایل قانعکننده برای خرید آیفون به جای گوشی اندرویدی
در حالی که بیش از یک دهه است جنجال رقابتی بین اپل و اندروید هنوز پا برجاست، در ادامه این مطلب توضیح میدهیم که خرید آیفون چه مزایایی خواهد داشت؟
بیش از یک دهه است که این سوال همیشگی کاربران بوده است: آیفون بهتر است یا گوشیهای اندرویدی؟ البته احتمالا هیچگاه به جواب این سوال نخواهیم رسید، چراکه گزینه مناسب هر شخص متناسب با ترجیحات و کاربری آن بستگی دارد و از طرفی هم مطمئنا همه سیستمعاملها و دستگاهها دارای مزایا و معایب قابلتوجهی هستند.
بنابراین، ما در این مطلب به جواب این سوال نمیپردازیم، بلکه اشاره میکنیم که داشتن یک آیفون، چه مزایایی میتواند نسبت به گوشیهای اندرویدی داشته باشد. در واقع، این قابلیتهای آیفون را نمیتوانید در گوشیهای اندرویدی پیدا کنید. پس، با ادامه این مطلب جنجالی با ما همراه باشید.
اکوسیستم اپل
اگر از مخاطبهای اخبار تکنولوژی باشید، احتمالا نام «اکوسیستم اپل» را شنیدهاید. اگرچه این یک اصطلاح رسمی نیست، اما اکوسیستم اپل واقعی است و یکی از بهترین دلایل برای کاربر آیفون بودن است، بهخصوص اگر مایل باشید در آینده از سایر دستگاههای اپل نیز استفاده کنید.
اکوسیستم معروف اپل، به چگونگی ارتباط و تعامل دستگاههای اپل با یکدیگر اشاره دارد. بهلطف ویژگیهاییی مانند iCloud، ایردراپ و حتی حساب اپلی (اپل اکانت)، آیفون میتواند تنها در چند ثانیه به ایرپاد، مک یا آیپد کاربر متصل شده و از حس جادویی این ارتباط لذت ببرد.
بهعنوان مثال فرض کنید که در هنگام استفاده از مک یا آیپد هستید و ناگهان وایفای خاموش میشود. در چنین مواقعی، سریعا مک یا آیپد یک پیغام به کاربر نشان میدهند که با تایید کردن آن، بدون نیاز به انجام هیچ اقدامی از طرف کاربر، مک یا آیپد به اینترنت آیفون متصل خواهد شد و دوباره میتوانید کار خود را سریعا از سر بگیرید.
بههمین ترتیب، اگر از ایرپاد خود در آیفون استفاده میکنید و شروع به پخش ویدیو در مک کردهاید، ایرپاد بهطور خودکار از یک دستگاه به دستگاه دیگر سویچ میشود و آیفون هر چیزی را که در آن پخش میشد را متوقف میکند. در این حالت، بدون نیاز به انجام کاری میتوانید محتوا پخش شده در مک را گوش دهید و دوباره به محتوا آیفون بازگردید. تمامی این تغییر حالتها بدون نیاز به اقدامی از طرف کاربر انجام شده و سرعت تغییر حالت نیز بسیار بالاست.
اپل همچنین بهطور مداوم در حال بهبود عملکرد دستگاهها با یکدیگر است. در نسخههای iOS 18 و macOS Sequoia امسال، اپل قابلیت iPhone Mirroring را به ارمغان آورده که این امکان را فراهم میکند تا بتوان آیفون را حتی زمانی که قفل بوده و از کاربر فاصله دارد را از مک کنترل کرد.
بهطور کلی، اکوسیستم اپل یکی از محبوبترین ویژگی محصولات این شرکت کوپرتینویی است که کاربران در سراسر جهان، استفادههای روزانه از آن دارند و بهنوعی آینده کاری آنها به اکوسیستم اپل وابسته شده است.
کاربری سیستمعامل iOS آسانتر است
بسیاری از کاربران سیستمعامل آیفون، معتقدند که iOS نسبت به اندروید، برای استفاده و یادگیری بسیار راحتتر است. اپل تمام تلاش خود را میکند تا استفاده از همه چیز را تا حد امکان آسانتر کند که البته این میتواند یک شمشیر دو لبه هم برای کاربران باشد.
بهعنوان مثال، در تلاشی برای ساده نگه داشتن کارها، اپل مدت زمان بیشتری طول میکشد تا ویژگیهایی که کاربران اندرویدی از سالها قبل به آن دسترسی داشتند را به محصولات خود اضافه کند. ویجتها و سفارشیسازی صفحه اصلی، از جمله مواردی هستند که کاربران آیفون، سالها پس از اندرویدیها از آنها برخوردار میشوند.
البته ذکر این نکته نیز لازم است که اپل پس از راهاندازی ویژگی خاصی، دیگر استفاده از آن بسیار راحتتر از نسخه اندرویدی خواهد بود و بهنوعی اپل تا در مورد قابلیتی اطمینان کافی کسب نکند، ریسک عرضه و راهاندازی آن را نسبت به سود آن قبول نمیکند.
البته هنوز هم برخی ویژگیها در محصولات اپل، محدودیتهای خاصی دارند و کاربران نمیتوانند بیش از حد مشخص شده آنها را تغییر دهند. با این حال، اپل کلا بهدنبال محصولاتی است که کاربر بتواند استفاده آسان و بیدغدغدهای از آن داشته باشد که تا حد زیادی هم در این مسیر موفق بوده است. چراکه در بین دارندگان آیفون، هر کاربر عادی و هم کاربر حرفهای وجود دارد و این یعنی اپل توانسته هر نوع استفاده کاربری با هر نوع شخصیتی را در اکوسیستم خود جای دهد.
امنیت بالای آیفون در برابر بدافزارها
در همین ابتدا بحث بهتر اشاره کنیم که هیچ پلتفرمی کاملا امن نیست و دستگاههای آیفون و اندروید، هر دو در برابر حملات سایبری آسیبپذیری دارند، اما نکته اصلی تفاوت بین پلتفرمها در همین مقدار آسیبپذیری است. مهم نیست از کدام سیستمعامل استفاده میکنید. اگر مراقب نباشید، دستگاه شما به سرعت میتواند به بدافزار آلوده شده یا هک شود.
بهطور کلی، نظر اکثریت کارشناسان امنیتی بر این است که آیفونها محافظت بهتری در برابر حملات سایبری ارائه میدهند. البته باز هم این مانند یک شمشیر دولبه است، چراکه این امنیت بهلطف تمام محدودیتهایی است که اپل در سیستمعامل نسبت به دنیای بازتر اندرویدی اعمال کرده است.
در واقع، یا باید خطر آلوده شدن هر لحظهای به بدافزارها را در اندروید قبول کنید تا بتوانید کارهای بسیار متنوعی با سیستمعامل انجام دهید و یا اینکه اگر امنیت میخواهید، باید پذیرای قوانین سخت و محدودیتهای اپل باشید.
برای مثال، دستگاههای اندرویدی میتوانند از هر منبعی برنامهها را نصب کنند، در حالی که کاربران آیفون فقط میتوانند برنامهها را از اپ استور رسمی اپل (و تعدادی از استورهای انگشتشمار برای کاربران اتحادیه اروپا که همه آنها هنوز باید توسط اپل تایید شوند) نصب کنند.
البته آیفون هم دارای آسیبپذیریهایی بوده است که در گذشته مورد سوء استفاده قرار گرفتهاند، اما اپل تمایل دارد این مشکلات را با بهروزرسانیهای امنیتی مرتب برطرف کند. این در دنیای دستگاههای اندرویدی بهدلیل رابطهای کاربری و نسخههای مختلف سیستمعامل چالشبرانگیز است و این بستههای بهروزرسانی نیز باید توسط شرکت سازنده دستگاه عرضه شوند.
البته همین شرکتهای تولیدکننده گوشی نیز از درجه تامین امنیت با یکدیگر تفاوت دارند و اگر قصد خرید گوشی اندرویدی دارید، بهتر است سراغ برندهای معتبرتر مانند سامسونگ و گوگل بروید.
اپلیکیشنهایی با کیفیت بالاتر
کاربران آیفون تنها میتوانند برنامهها را از اپ استور دانلود کنند و وبسایتها و برنامههایی هم که فایل نصبی را در اختیار کاربران قرار میدهند، بسیار محدود هستند. با این حال، با وجود این که اپل چهقدر سختگیرانه در هنگام پذیرش برنامهها برای اپ استور عمل میکند، اغلب برنامههای عالی و گاهی منحصر بهفردی را در اپ استور پیدا خواهید کرد که در گوشیهای اندرویدی به این خوبی کار نمیکنند.
اپ استور معمولا دارای برنامههایی با کیفیت بالاتر نسبت به پلی استور گوگل است. بههمین دلیل، برخی از توسعهدهندگان نیز تمایل دارند ابتدا برنامههای خود را در اپ استور راهاندازی کنند تا نشان دهند که پلتفرم آنها از چنین کیفیت بالایی برخوردار است.
نکته دیگری که نباید از دست داد، مربوط به فرآیند بهینهسازی برنامهها برای آیفونها است که با توجه به این که آیفونها توسط اپل ساخته میشوند، در نتیجه بهینهسازی برنامهها برای اکثر آیفونها حتی اگر قدیمی باشند، آسانتر است. در سوی دیگر، از آنجایی که دستگاههای اندرویدی زیادی وجود دارند، در نتیجه برای توسعه دهندگان تقریبا غیرممکن است که برنامههای خود را برای همه گوشیهای اندرویدی، به خصوص گوشیهای قدیمیتر، بهینه کنند.
قابلیت Family Sharing
Family Sharing، یکی از ویژگیهای اکوسیستم اپل است و همانطور که احتمالا میتوانید حدس بزنید، به کاربر امکان میدهد تا اطلاعات خاصی را با اعضای خانواده به اشتراک بگذارد. میتوانید قابلیت Family Sharing را در آیفون راهاندازی کرده و اگر از اعضای خانواده هم کسی آیفون یا سایر دستگاههای اپل را دارد، میتوانید بسیاری از چیزهای عالی مانند سرویسهای اشتراک پولی، برنامهها، خریدهای اپ استور و حتی کتابهای آنلاینی که با اپل بوک میخرید را به اشتراک بگذارید.
بهعنوان مثال، میتوانید حساب پریمیوم iCloud یا اپل موزیک را با حداکثر 5 عضو خانواده به اشتراک بگذارید تا آنها هم از مزایای حساب پریمیوم برخوردار شوند. حتی اگر سرویسی را به اشتراک بگذارید، همه حسابهای شما خصوصی خواهند بود و نیازی نیست نگران چیزی باشید که نمیخواهید با اعضای خانواده خود به اشتراک بگذارید. در واقع، در این اشترکگذاری تنها قابلیتهای پریمیوم در دسترس بقیه افراد قرار میگیرند، نه دادهها.
بهطور کلی، این راهکار عالی برای صرفهجویی در هزینه خرید اشتراکها است که همه اعضای خانواده از آن میتوانند استفاده بکنند.
آیفون حتی در زمان فروش هم ارزش قیمتی خود را حفظ میکنند
خبر خوب برای طرفداران محصولات اپل این است که آیفون و سایر دستگاههای اپل، ارزش خود را بسیار طولانیتر از سایر دستگاهها حفظ میکنند و در زمان فروش هم با قیمت بالایی فروخته میشوند.
ظاهر و کیفیت ساخت بالای آیفونها باعث شده تا سالها ارزش خود را حفظ کرده و در زمان فروش هم به قیمت بسیار بالاتری نسبت به گوشی اندرویدی رقیب خود فروخته میشوند. عدم افت عملکرد و ارائه بهروزرسانیهای مداوم، از دلایل قابلتوجهی است که آیفونها و سایر محصولات اپل را در چنین موقعیت باارزشی قرار داده است.
پلتفرم آیمسج
همه کاربران آیفون از طریق آیمسج با یکدیگر چت میکنند که در مقایسه با مکالمه کاربران اندرویدی، مزایای به آنها میدهد. بهعنوان مثال، ارسال عکس، ایجاد چت گروهی و حتی برنامهریزی پیامهای متنی هنگام چت با یک کاربر آیفون از طریق آیمسج آسانتر است.
همانطور که گفته شد، iOS 18 بهلطف پشتیبانی از خدمات ارتباط غنی (RCS) همه چیز را تا حدودی تغییر داده است. البته RCS هنوز مبتنیبر اپراتور است و بنابراین تنها در صورتی به آن دسترسی خواهید داشت که اپراتور شما آن را ارائه دهد. بهعنوان مثال در پلتفرم RCS هنگام چت کردن با کاربران اندرویدی میتوانید ببینید که آیا پیامهای شما را دیدهاند یا درحال پاسخ دادن هستند و همچنین میتوانید تصاویر یا ویدیوهایی با کیفیت بالاتری ارسال کنید.
با این حال، امکانات زیادی مانند آیمسج وجود ندارد که چت کردن با سایر کاربران آیفون را حداقل با اپلیکیشن مسیج گوگل کمی راحتتر کند. بهعلاوه برخلاف آیمسج، از رمزگذاری سرتاسر E2EE بهره نخواهید برد. گوگل مسیج، ویژگی RCS را بین گوشیهای اندرویدی ارائه میکندد، اما تنها در صورتی که هر دو طرف از برنامه پیامرسانی گوگل مسیج استفاده کنند. چراکه این ویژگی بهطور اختصاصی توسط گوگل ساخته شده و بخشی از استاندارد جهانی RCS نیست.
سیستمعامل بهینهتر
از آنجایی که تعداد مدلهای آیفون به اندازه دستگاههای اندرویدی موجود نیست، در نتیجه بهبود و بهینهسازی نرمافزار برای آیفون از جمله iOS برای توسعهدهندگان آسانتر بوده و باکیفیت بهتری میتوان به نتیجه نهایی رسید. حتی در آیفونهای قدیمیتر هم بهروزرسانی سیستمعامل به جدیدترین نسخه iOS سازگار، اغلب بدون مشکل کار کرده و قطعا میتواند ویژگیهای جدید و بهبودهای قابلتوجهی را داشته باشد.
با این حال، وقتی نوبت به دستگاههای اندرویدی میرسد، بیشتر به توسعه دهندگانی که پشت آنها هستند، بستگی دارد. دلیل هم این است که اکثر سازندگان گوشی اندرویدی، فراتر از نسخه رسمی اندروید گوگل هستند تا پوستهها و لایههای رابط کاربری خود را اضافه کنند. این بدان معناست که آنها هم باید بهروزرسانی جدید اندروید و هم رابط کاربری خود را بهینه کنند و توسعه دهندگان شخص ثالث هم باید هنگام ساخت برنامههای خود با این تفاوت پلتفرمها کنار بیایند.
البته این موضوع برای شرکتهای بزرگی مانند گوگل و سامسونگ بهدلیل محبوبیت زیاد، چالش چندانی ایجاد نمیکند. با این حال باز هم ممکن است در چنین پلتفرمهای اندرویدی با مشکل بهروزرسانی و سازگاری با دستگاه مواجه شوید. به همین خاطر اگر گوشی اندرویدی دارید، بهتر است بهروزرسانی آن را تنها زمانی که شرکت سازنده عرضه میکند، دریافت کنید.
اپل بسیاری از ویژگیهای پریمیوم را بهصورت رایگان ارائه میدهد
با هر بهروزرسانی نرمافزار، اپل ویژگیهای جدید و ارزشمندی را در دسترس کاربران قرار میدهد. بخش جالب این ویژگیهای جدید این است که اکثر این قابلیتها برای همه کاربران آیفون رایگان هستند. بهعنوان مثال، در نرمافزار Notes، کاربران آیفون به قابلیتهایی دسترسی دارند که در بقیه اپلیکیشنهای یادداشتبرداری، باید برای آنها اشتراک جداگانه خریداری کرد.
سایر برنامهها مانند تقویم یا نقشهها نیز بسیاری از ویژگیهای مفید را ارائه میدهند که همه کاربران به آنها دسترسی کامل دارند.
البته بعضی کاربران معتقد هستند که اپل، هزینه تمام این سرویسها را روی قیمت تمام شده بالای آیفون از کاربران دریافت میکند. به هر حال، اگر گوشی اندوریدی ارزان هم داشته باشید، باید برای دسترسی به این سرویسها جداگانه هزینه اشتراک پرداخت کنید.
همانطور که دیدید، داشتن آیفون مزایای زیادی نسبت به داشتن یک گوشی اندرویدی دارد. البته این به معنای بد بودن ذاتی گوشیهای اندرویدی نیست. به هر حال، هر کدام از آنها دارای ویژگیهایی هستند که فعلا کاربران زیادی هم به خود اختصاص دادهاند.
بهطور کلی، اگر هر یک از این مزیتهای آیفون برای شما ضروری و مهم است، انتخاب آیفون به جای دستگاه اندرویدی میتواند حرکت درستتری باشد.
برچسبها: