GSM-logo
خانهاخبار
5 نکته‌ای که در مورد اچ ‌تی ‌سی نمی‌دانید؛ از ظهور تا افول یک ابر قدرت

5 نکته‌ای که در مورد اچ ‌تی ‌سی نمی‌دانید؛ از ظهور تا افول یک ابر قدرت

شرکت تایوانی اچ ‌تی ‌سی این روزها اوضاع و احوال خوبی را سپری نمی‌کند. اما این شرکت تاریخچه‌ای جالبی دارند که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
۱۴ مرداد ۱۳۹۷

تبلیغات

home_header

تاریخ اچ تی سی پر از فراز و نشیب است. این شرکت در سال 1997 تاسیس شد و یکی از مهم‌ترین بازیگران صحنه گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شد. اما به دلایلی این شرکت تایوانی نتوانست خود را در میدان رقابت نگه دارد. از سال 2011 تا به امروز به صورت مکرر این شرکت با مسائلی همچون کاهش فروش و از دست دادن سهم بازار دست و پنجه نرم می‌کند. شاید همین عوامل باعث شد تا گوگل در سپتامبر 2017 واحد تحقیق و توسعه HTC را خریداری کرده و 1500 نفر را از این شرکت اخراج کند که 20 درصد نیروی کار این شرکت را شامل می‌شد.

اما اچ‌ تی سی در سال‌های دور بر بازار گوشی‌های هوشمند حکمفرمایی می‌کرد. امروز در جی اس ام می‌خواهیم 5 نکته جالب در مورد تاریخچه HTC را با هم مرور کنیم.

اچ تی سی در ابتدا برای سایر شرکت‌ها گوشی تولید می‌کرد

شرکت اچ تی سی قبل از اینکه گوشی‌های هوشمند را با برند خود روانه بازار کند، وظیفه ساخت دیوایس‌های مختلف برای سایر شرکت‌ها را برعهده داشت. از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به iPAQ و Palm Treo 650 اشاره کرد.

image

سرانجام اچ تی سی از اولین گوشی هوشمند با برند خود و با نام Wallaby رونمایی کرد. این گوشی تحت نام‌های مختلفی مانند O2 XDA، T-Mobile MDA، Dopod 686، Siemens SX56 و Qtek 1010 روانه بازار شد. البته اچ تی سی هنوز هم به کار ساخت گوشی‌های هوشمند برای سایر شرکت‌ها مشغول است؛ چنانچه که در سال‌های گذشته دیده‌ایم شرکت گوگل کار ساخت گوشی‌های خود را به HTC محول کرده است. گوشی‌های پیکسل، پیکسل XL، پیکسل 2 و نکسوس وان از جمله محصولاتی هستند که اچ تی سی برای گوگل ساخته است.

اچ تی سی اولین گوشی اندرویدی، ویندوزی و 4G را روانه بازار کرد

اگر سنتان به سال‌های دور قد می‌دهد، حتما به یاد دارید که اچ تی سی یکی از پیشگامان صنعت گوشی‌های هوشمند به شمار می‌رفت. این شرکت در سال 2008 اولین گوشی اندرویدی جهان را روانه بازار کرد که HTC Dream یا رویای اچ تی سی نامیده می‌شد. این گوشی در آن زمان تحسین کارشناسان را برانگیخت و به محبوبیت رسید. HTC Dream در سال اولیه عرضه توانست 1 میلیون دستگاه فروش داشته باشد.

image

اما پیشگامی‌های اچ تی سی به اینجا ختم نشد و این شرکت تایوانی در سال 2002 به عنوان اولین شرکت در جهان اولین گوشی هوشمند با سیستم‌عامل ویندوز را با نام HTC Canary عرضه کرد. اچ تی سی همچنین در سال 2006 اولین شرکتی بود که ارتباط 3G را به گوشی‌های هوشمند وارد کرد.

پیشگامی‌های تایوانی‌ها تا سال 2010 ادامه یافت و در این سال شاهد رونمایی از اولین گوشی 4G جهان با نام HTC Evo بودیم. این گوشی توسط اپراتور اسپرینت به عنوان اولین گوشی 4G در بازار ایالات متحده فروش رفت. هرچند که مقایسه HTC Evo با گوشی‌های امروزی یک قیاس ناعادلانه است، اما این گوشی در سال 2010 به محبوبیت فوق‌العاده‌ای رسید و توانست در همان هفته اول عرضه 150 هزار دستگاه فروش داشته باشد.

اچ تی سی اولین پوسته اندرویدی را توسعه داده است

اچ تی سی اولین شرکتی بود که یک پوسته شخصی‌سازی شده برای سیستم‌عامل اندروید را عرضه کرد. این پوسته که Sense نامیده میشد در سال 2009 در گوشی HTC Hero معرفی شد. پس از این اقدام، سایر سازندگان گوشی‌های هوشمند نیز به تبعیت از اچ تی سی پوسته‌های اختصاصی خود را توسعه دادند. سامسونگ پوسته Experience را معرفی کرد و هوآوی نیز به توسعه EMUI پرداخت. اچ تی سی Sense محبوب‌ترین پوسته اندرویدی من بود و در گوشی One M7 از آن استفاده می‌کردم. این پوسته طراحی بسیار دلپذیری داشت و قابلیت‌هایی در آن بود که نمی‌توانستید در اندروید خالص پیدا کنید.

image

البته امروزه پوسته Sense اچ تی سی را نمی‌توان پوسته‌ای دانست که بخواهید پیشنهاد استفاده از آن را به دیگران نیز بدهید. اچ تی سی در سالیان اخیر نتوانسته اپلیکیشن‌های خود را به خوبی به‌روزرسانی کند و اغلب آن‌ها از HTC 10 به این سمت بدون تغییر باقی مانده‌اند.

اچ تی سی یکی از جدی‌ترین بازیگران بازار گوشی‌های هوشمند آمریکا بود

اچ تی سی در سه ماهه سوم سال 2011 به یکی از بزرگترین بازیگران بازار گوشی‌های هوشمند در ایالات متحده تبدیل شد و توانست تقریبا یک سوم بازار این کشور را در اختیار بگیرد. اچ تی سی در این دوره 5.7 میلیون گوشی هوشمند را در بازار آمریکا عرضه کرد که 800 هزار بیش از سامسونگ بود. اپل با عرضه 4.6 میلیون گوشی در رتبه سوم قرار گرفت.

در مقیاس جهانی، اچ تی سی در سه ماهه سوم 2011 پس از سامسونگ، اپل و نوکیا به چهارمین سازنده بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان تبدیل شد. فروش این شرکت نسبت به سال قبل 115 درصد رشد داشت و توانست رکورد فروش 12.7 میلیون گوشی را ثبت کند. در این زمان سهم اچ تی سی از بازار آمریکا به بیش از 10 درصد رسید.

image

اچ تی سی همچنین در سال 2011 توانست عنوان «بهترین سازنده سال» را از طرف GSMA نصیب خود کند. در این سال به نظر می‌رسد که این شرکت تایوانی آینده روشنی دارد و می‌تواند حکمران آینده بازار صنعت تلفن‌های همراه باشد. رقابت در بازار بسیار شدید بود و اچ تی سی به آرامی سهم بازار خود را از دست داد و این شرکت هم اکنون جزو برترین تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند در جهان به شمار نمی‌آید و اگر مدیران این شرکت نتوانند راهی برای برون رفت از وضعیت فعلی بیابند، ممکن است شاهد خروج اچ تی سی از بازار گوشی‌های هوشمند باشیم.

اچ تی سی نوآورتر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید

هرچند که به نظر نمی‌رسد که بدبیاری‌های اچ تی سی به این زودی‌ها تمامی داشته باشد، اما این شرکت همیشه در زمره نوآورترین و پیشگامان بازار بوده است. اچ تی سی در سال 2010 رتبه 31ام لیست نوآورترین شرکت‌های جهان را نصیب خود کرد که عنوانی بالاتر از غول‌هایی مانند سامسونگ و مایکروسافت بود.

اچ تی سی اولین شرکتی در جهان به شمار می‌آید که اولین گوشی با دوربین دوگانه را به بازار عرضه کرده است. گوشی One M8 (تصویر فوق) به یک سنسور اصلی 4 مگاپیکسلی و دوربین ثانویه 2 مگاپیکسلی مجهز شد و به کاربران اجازه می‌داد تا افکت‌های بوکه را به تصویر بی‌افزایند. البته کارکرد این فناوری به خوبی فناوری‌های مشابه امروز نبود؛ ولی از یاد نبرید که اچ تی سی در سال 2014 از این فناوری رونمایی کرد.

image

اکنون بیایید به سال 2013 برویم. در این سال و زمانی که هنوز شرکت‌هایی مانند سامسونگ از پلاستیک در ساخت گوشی‌های خود استفاده می‌کردند، اچ تی سی در One M7 از فلز استفاده کرد. One M7 همچنین به بندهای آنتن پلاستیکی در پشت مجهز شده بود و سال‌ها بعد بسیاری از شرکت‌ها از این ویژگی وان ام7 تقلید کردند.

قدم بعدی نوآوری برای اچ تی سی Edge Sense یا لبه‌های حساس به فشار بود. با استفاده از این قابلیت کاربران می‌توانستند با فشار لبه‌های گوشی یک اپلیکیشن را باز کنند. این ویژگی ابتدا در گوشی U11 قرار گرفت، اما بعدها در سایر گوشی‌های اچ تی سی مانند U11 Life و U12 Plus نیز شاهد بکارگیری آن بودیم. همین فناوری در گوشی‌های پیکسل 2 ایکسل ال و پیکسل 2 با نام Active Edge مورد استفاده قرار گرفت.

اگر هنوز از خواندن لیست نوآوری‌های اچ تی سی خسته نشده‌اید، باید بگوییم که U11 Plus اولین گوشی بود که با بدنه پشتی شفاف عرضه شد و کاربران می‌توانستند پشت گوشی را مشاهده کنند. همین زبان طراحی در U12 Plus نیز مورد استفاده قرار گفت و اخیرا نیز شیائومی در نسخه Explorer Edition گوشی Mi 8 از این سبک طراحی تقلید کرده است.

نظر شما در مورد شرکت اچ تی سی چیست؟ آیا از محصولات این شرکت استفاده کرده‌اید؟

image

برچسب‌ها:


نظرات (45 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

محمد شیخ

۱۴۰۲/۳/۹
من تا سه سال پیش هم از گوشی htc استفاده میکردم به جرات میتونم بگم بی نظیره این گوشی تاچ عالی کیفیت ساخت عالی و از همه مهمتر رابط کاربری بی نظیر قبلا من از سامسونگ و الجی و سایر برندها استفاده کردم ولی با کمال اطمینان میگم اگه کسی با اچ تی سی کار کرده باشه دیگه با هیچ گوشی دیگه ای راحت نیست . از بس این گوشی فوق العادست . فقط حیف که چندین ساله این شرکت تولیدی نمیکنه

Mohamad

۱۳۹۷/۹/۲۹
من تقریبا 8ساله از این برند استفاده میکنم. و به نظرم فیلم هایی که تو این اسمارت ها میرن جنگ باز کردن نرم افزار واقعا مزخرفه چون هیچکدوم از ما به این سرعت نرم افزارها رو استفاده نمیکنیم.ولی تا حالا به این نتیجه رسیدم هیچ گوشی قدرت لمس اچ تی سی و روان بودن رابط کاربریشو نداره

only htc

۱۳۹۷/۵/۱۸
گوشی فقط htc
چون مثل اپل و سامسونگ میلیاردی تبلیغات نمیکنه برا همین میگید بده چون اونا با تبلیغات زیاد مختون رو کنترل میکنن اگر میخواید کنترل شده باشید پس همون به درد نخورای پر ادا رو بخرید
تفاوت رو زمان و فشار زیاد نشون میده؛)
شرکت های دیگه کلی قابلیت محرومتون میکنن محدودتون میکنن جاسوسی میکنن ازتون پول یه سخت افزار قوی رو میدید ولی در اصل اون کار رو نمیکنه که باید بکنه و با اپدیت هاشون سخت افزارتون رو قدرتشو کاهش میدن تا مصرفشون کمتر بشه
و در کل همه کلاهی سرتون میزارن و شما میپرستیدشون ؛)
فقط اچ تی سی ؛)

only htc

۱۳۹۷/۵/۱۸
تو به درد اپل و سامسونگ میخوری که همش حقوقتو نقض کنن و سرت کلاه بزارن
و جز اشغال چیزی نیستن یکم بهشون فشار بیاری میفهمی هیچی نیستن جز یه ادا همین

htc

۱۳۹۷/۵/۱۸
داداش یه گوشی تقلبی بهت انداختن
تقصیرو ننداز گردن htc لطفا

پیشنهاد سردبیر