GSM-logo
خانهبررسی‌ها
بررسی تخصصی جی‌اس‌ام: سونی اکسپریا Z5؛ داغ و خوشمزه

بررسی تخصصی جی‌اس‌ام: سونی اکسپریا Z5؛ داغ و خوشمزه

برخلاف دیگر برندها که سعی می‌کنند پرچم‌دارانشان را سالی یک‌بار معرفی کنند، سونی در یک سال دو پرچم‌دار معرفی کرده است. امسال نیز این شرکت به‌جای دو پرچم‌دار سه پرچم‌دار دارد: +Z3 که در نیمه‌های سال 2015 معرفی شد و Z5 و Z5 Premium که پرچم‌داران آخر سال سونی هستند.

بیشتر

به روز رسانی در ۰۶ آبان ۱۳۹۴

سال 2015 سال خوش‌یمنی برای سونی موبایل نبود. سونی Xperia Z3 Plus را برای رقابت با S6 سامسونگ روانه بازار کرد، اما مشکلاتی از قبیل گرم شدن بیش از حد گریبانگیر این شرکت شد و تنها چند ماه بعد تصمیم گرفت پرچم‌دار جدیدش را معرفی کند. نمایشگاه ایفا 2015 محلی برای عرض اندام دوباره سونی در بازار پرتکاپوی گوشی‌های هوشمند بود. سونی باید پرچم‌داری معرفی می‌کرد که از نظر امکانات توانایی رقابت با قهرمانانی چون Galaxy S6 Edge Plus و Galaxy Note 5 و iPhone 6s را داشته باشد. سونی این بار سه مدل جدید از سری گوشی‌های Xperia Z معرفی کرد: Xperia Z5 Compact ،Xperia Z5 و Xperia Z5 Premium

برای آشنایی بیشتر شما عزیزان قصد داریم Xperia Z5 را نقد و بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

 

image

 

طراحی

شکل ظاهری Xperia Z5 مشابه طراحی گوشی‌های قبلی سری Z است و گویا فعلا نباید انتظار داشته باشیم سونی طراحی پرچم‌دارانش را به‌طور کلی عوض کند.

 

image

 

ضخامت گوشی نسبت به پرچم‌دار قبلی سونی، یعنی Z3+، کمی بیشتر شده و علاوه بر این وزنش هم حدود 10 گرم بیشتر از Z3+ است. در جلو گوشی شاهد صفحه نمایش 5.2 اینچی هستیم که با پوششoleophobic  محافظت می‌شود. بالای صفحه نمایش سنسورها، چراغ هشداردهنده، دوربین 5 مگاپیکسلی، خروجی صدای مخاطب و اسپیکر قرار دارند. هنگامی‌که گوشی را به شارژر متصل می‌کنید، چراغ هشداردهنده روشن می‌شود. اگر رنگ این چراغ سبز شد، یعنی گوشی‌تان بالای 90 درصد شارژ شده است و اگر قرمز شد، یعنی شارژ باتری گوشی شما کمتر از 15 درصد است. رنگ نارنجی هم نشان‌دهنده شارژ کمتر از 90 درصد است. در قسمت پایین صفحه اسپیکر دوم دستگاه قرار گرفته است. بهتر است سونی در پرچم‌داران بعدی‌اش فکری به حال فضای بلااستفاده زیادی بکند که پایین صفحه نمایش وجود دارد. در این مدل شاهد استفاده از شیشه مات به‌جای شیشه براق در پشت گوشی هستیم. استفاده از این جنس شیشه باعث شده هیچ‌گونه اثر انگشت یا لکی روی قاب باقی نماند.

 

image

 

image

 

image

 

پشت گوشی تنها لنز دوربین و فلاش دیده می‌شود. فریم دور دستگاه نیز از فلز است و برای محافظت از گوشی در چهار گوشه آن از پلاستیک استفاده شده.

 

image

 

در سمت چپ زد5 شاهد تنها دریچه‌ای هستیم که با درپوشی پلاستیکی در برابر نفوذ آب محافظت شده است. زیر این درپوش درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه مشاهده می‌شود. سایر پورت‌های دستگاه ضدآب‌اند و به درپوش محافظ نیاز ندارند.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

کلید پاور و کلیدهای تنظیم صدا و کلید شاتر دوربین در کناره سمت راست قرار دارند. برای مجهز شدن Z5 به حسگر اثر انگشت دیگر از کلید گرد پاور خبری نیست و این بار شاهد کلیدی مستطیلی در این قسمت هستیم. محل کلیدهای تنظیم صدا کمی تغییر کرده است و به کناره پایینی نزدیک‌تر شده. این جایگیری باعث شده هنگامی‌که گوشی را در دست راست می‌گیرید، کف دستتان با آنها برخورد کند و به‌اشتباه آنها را بفشارید. نکته دیگری که هنوز جزو ویژگی‌های برخی گوشی‌های سونی دیده می‌شود گواهینامه IP68 است. بااینکه گوشی ضدآب است، بهتر است زیاد آن را در تماس مستقیم با آب قرار ندهید. این نکته در قسمت گارانتی دفترچه راهنمای گوشی هم ذکر شده است که  در صورت ورود مایعات به غیر از آب خالص به گوشی امکان ابطال گارانتی وجود دارد. پس بهتر است قید استخر رفتن با گوشی های ضد آب را بزنید. شاید تنها کاربرد قابلیت ضد آب بودن آسوده کردن خیال کاربر در هنگام بارش باران باشد.

 

image

 

image

 

image

 

صفحه نمایش

بسیاری از گوشی‌های پرچم‌دار حال حاضر بازار از صفحه نمایشی با رزولوشن QHD بهره‌مندند، اما سونی از این رزولوشن در صفحه نمایش Z5 استفاده نکرده است. درعوض و در پاسخ به رقیبان، Xperia Z5 Premium را با صفحه نمایش 4K معرفی کرد. این گوشی اولین و تنها گوشی حال حاضر دنیاست که صفحه نمایشی با وضوح 4K دارد.

به‌هرحال Xperia Z5 صفحه نمایش 5.2 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1080×1920 پیکسل و تراکم پیکسلی 428 پیکسل بر اینچ دارد. سونی در این صفحه نمایش نیز از موتور پردازش تصویر X-Reality استفاده کرده که برای موبایل بهینه‌سازی شده است. ضمنا فناوری Triluminos هم رنگ‌ولعاب واقعی‌تری به تصاویر می‌دهد. برای محافظت صفحه نمایش از لایهoleophobic  استفاده شده است. این لایه از صفحه نمایش در برابر لکه‌های چربی نیز محافظت می‌کند. با اینکه عمق رنگ مشکی به‌خوبی صفحه نمایش‌های OLED نیست، Z5 رنگ‌های تیره را به‌خوبی نمایش می‌دهد و صفحه نمایش زاویه دید بسیار گسترده‌ای دارد. زیر نور مستقیم خورشید و هنگامی که نور صفحه نمایش در حالت 50 درصد تنظیم شده، صفحه نمایش تقریبا خوانایی ندارد، اما با قرار دادن نور صفحه روی حالت صد درصد می‌توانید به‌راحتی محتوای صفحه را ببینید.

در قسمت تنظیمات صفحه نمایش گزینه‌های X-Realityو Super-Vivid Mode برای بهبود رنگ‌ها تعبیه شده است و اگر دوست دارید رنگ‌ها درخشان‌تر و پررنگ‌تر نمایش داده شوند، می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. گزینه دیگری که در تنظیمات وجود دارد گزینه Smart Backlight Control است که وقتی گوشی در دستتان است و به آن نگاه می‌کنید، صفحه نمایش را روشن نگه می‌دارد و هنگامی که آن را روی میز قرار دهید، صفحه نمایش را خاموش می‌کند.

 

image

 

پردازنده و سیستم عامل

همان‌طور که در ویژگی‌های این گوشی آمده، Xperia Z5 به پردازنده 8 هسته‌ای کوالکام اسنپدراگون 810  (MSM8994)مجهز است. این پردازنده 4 هسته 1.5 گیگاهرتزی برای پردازش‌های سبک و 4 هسته 2 گیگاهرتزی برای پردازش‌های سنگین‌تر دارد. 3 گیگابایت حافظه رم برای انجام دادن امور مولتی تسکینگ کافی به نظر می‌رسد. از این میزان حافظه رم 1.6 گیگابایت خالی است. مشکل داغ شدن گوشی در پردازش‌های سنگین هنوز وجود دارد. البته اگر بخواهیم انصاف را رعایت کنیم، باید بگوییم این داغ شدن کمتر از گوشی‌های قبلی است، اما هنوز هم هنگام اجرای بازی سنگین و پخش فیلم فول اچ‌دی قسمت بالایی پشت گوشی شروع به داغ شدن می‌کند.

در داخل منوی تنظیمات گزینه‌ای برای تست بخش‌های مختلف گوشی قرار داده شده است. برای این منظور کافی است در تنظیمات مسیر About phone> Diagnostics> Test را طی کنید. در این قسمت علاوه بر تست دستگاه می‌توانید از مدت کارکرد گوشی باخبر شوید.

 

image
 
image
   

 

اگر گوشی‌تان هنگ کرد، زیر پوشش سیم‌کارت کلید زردرنگ کوچکی دیده می‌شود که می‌توانید با سوزن آن را بفشارید تا دستگاه ریست شود.

در حال حاضر Xperia Z5 تنها در نسخه 32 گیگابایتی عرضه می‌شود. از 32 گیگابایت حافظه داخلی حدود 21 گیگابایت فضای خالی در اختیار دارید؛ ضمن اینکه با استفاده از درگاه کارت حافظه می‌توانید تا 200 گیگابایت دیگر حافظه به گوشی اضافه کنید.

 

image
  
image

 

عملکرد پردازشی گوشی در بازی‌هایی با گرافیک سنگین قابل قبول است. برای اثبات عملکرد پردازشی این گوشی بازی Real Racing 3 را روی آن نصب کردیم. همان‌طور که می‌دانید، این بازی گرافیک بسیار بالایی دارد. Z5 این بازی را به‌راحتی و بدون هیچ‌گونه لگ و افت فریم اجرا می‌کند. هنگام بازی تنها مورد آزاردهنده گرم شدن دستگاه است، اما این گرما قابل تحمل‌تر از گرمای Z3+ است.

 

image

 

image

 

Z5 به اندروید نسخه 5.1.1 یا همان آب‌نبات‌چوبی مجهز است. سونی قول داده به‌زودی آپدیت رسمی به نسخه 6 یا همان مارشمالو را هم برای Z5 ارائه دهد. رابط کاربری سونی شباهت زیادی به اندروید خام دارد و تنها برخی امکانات سونی به آن افزوده شده است. یکی از جذاب‌ترین بخش‌های رابط کاربری سونی بخش ارتباط PlayStation است. شما می‌توانید به‌صورت ریموت به PS4 متصل شوید و Z5 را به صفحه نمایش بازی‌تان تبدیل کنید یا کنسول PS4 خودتان را کنترل کنید.

گزینه منشی تلفنی هم، که شاید خیلی از دوستان اندرویدی به دنبالش هستند، به‌طور پیش‌فرض روی این رابط کاربری موجود است.

یکی دیگر از امکانات رابط کاربری قابلیت ضبط صفحه نمایش است. شما می‌توانید با استفاده از ویژگی ضبط صفحه نمایش از اتفاقاتی که در صفحه نمایش دستگاهتان می‌افتد فیلم بگیرید.

 

دوربین

از نظر بسیاری از کاربران یک گوشی پرچم‌دار بدون دوربین قوی معنا ندارد. Z5 هم از این قاعده مستثنی نیست. سونی برای اعضای جدیدش دوربین 23 مگاپیکسلی در نظر گرفته است. لنز 24 میلی‌متری این دوربین دهانه دیافراگم 2 دارد. سنسور جدید این دوربین IMX300 نام دارد و به فوکوس خودکار هیبریدی مجهز است که برای فوکوس فقط حدود 0.3 ثانیه زمان نیاز دارد. در عمل هم این دوربین بهتر از دوربین دیگر گوشی‌های سونی است. کیفیت تصاویر گرفته‌شده در نور روز عالی است و حتی با بزرگ‌نمایی هم نویز کمی در عکس‌ها مشاهده می‌شود. دوربین اصلی قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت اولترا اچ‌دی دارد، با این تفاوت که محدودیت 5 دقیقه‌ای فیلم‌برداری اولترا اچ دی برداشته شده است. اما بعد از حدود 20 دقیقه فیلم‌برداری اولترا اچ‌دی دمای دستگاه به‌شدت بالا می‌رود و پیغام گرم شدن بیش از حد گوشی نمایش داده می‌شود. البته می‌توانید همچنان به فیلم‌برداری ادامه دهید، اما گرمای پشت دستگاه آن‌قدر آزاردهنده می‌شود که شما را از فیلم‌برداری اولترا اچ‌دی منصرف می‌کند! بعد از حدود 28 دقیقه، فیلم‌برداری خودبه‌خود قطع می‌شود و پیغام هشداری به نمایش درمی‌آید و می‌گوید که تا خنک شدن دستگاه باید صبر کنید. به‌صورت پیش‌فرض کیفیت دوربین روی رزولوشن 8 مگاپیکسل تنظیم شده است، اما برای گرفتن عکس‌هایی با رزولوشن بالاتر می‌توانید تنظیمات را به‌دلخواه تغییر دهید. این کار سونی به دلیل این است که در رزولوشن 8 مگاپیکسلی بدون افت کیفیت می‌توانید بزرگ‌نمایی روی تصویر انجام دهید.

 

image

 

image

 

برای فیلم‌برداری در حالت Superior Auto نمی‌توانید رزولوشن را تغییر دهید و برای تغییر باید حالت دستی را انتخاب کنید. فایل 28 دقیقه‌ای حدود 11.5 گیگابایت حجم گوشی را اشغال می‌کند. امکانات دیگری که در منوی دوربین وجود دارد در گوشی‌های قبلی سونی دیده‌ایم. این تنظیمات شامل حالت‌های دستی، خودکار، پانوراما، حالت AR، حالت Face in و چند حالت دیگر است که نیازی به توضیح ندارند. دوربین دوم 5.1 مگاپیکسلی هم عکس‌های باکیفیتی برای سلفی می‌گیرد و هم قادر است فیلم‌برداری فول اچ‌دی کند.

 

image

 

image

 

image

 

حسگر اثر انگشت

وجود حسگر اثر انگشت در گوشی هوشمند دیگر قابلیت جدیدی به‌حساب نمی‌آید، اما کار سونی در نوع خود جالب است. حسگر انگشت هیچ‌کدام از گوشی‌های مجهز به این فناوری در کناره گوشی نیست. سامسونگ و اپل آن را زیر کلید Home قرار داده‌اند و اچ‌تی‌سی و هواوی در پشت گوشی‌هایشان. نکته دیگر این است که دقت این حسگر واقعا بالاست. علاوه بر این جایگیری این سنسور بسیار مناسب است. اما نکته‌ای که جزو ایرادات این حسگر در برخی سایت‌ها ذکر شده عدم عملکرد حسگر هنگام خیس بودن انگشت است. ما این مورد را در گوشی‌های برندهای دیگر هم که حسگر اثر انگشت دارند تست کردیم: نه اپل و نه سامسونگ در صورت خیس بودن انگشت قادر به شناسایی آن نیستند و حتما باید دستتان را خشک کنید.

 

image

 

اسپیکر

Z5 به دو اسپیکر در بالا و پایین صفحه نمایش برای صدای استریو مجهز است. کیفیت صدای این اسپیکرها هرچند به‌پای اسپیکرهای BoomSound گوشی‌های اچ‌تی‌سی نمی‌رسد، باز هم رضایت‌بخش است. ضمنا می‌توانید برای بهبود صدای گوشی به قسمت Audio Settings سری بزنید. در این قسمت گزینه‌هایی برای بهبود صدا وجود دارد که می‌توانید به‌دلخواه یکی را انتخاب کنید. کیفیت صدای خروجی مخاطب نیز عالی است و صدا به‌وضوح شنیده می‌شود.

 

image

 

باتری

باتری Xperia Z5 یک باتری لیتیوم یونی غیرقابل تعویض توسط کاربر است. سونی ظرفیت این باتری را نسبت به نسل‌های قبلی کمتر کرده است. Z3 با باتری 3100 میلی‌آمپری آمد و بعد Z3+ با باتری 2930 میلی‌آمپری وارد شد و حالا Z5 با باتری 2900 میلی‌آمپری روانه بازار شده است. با وجود این در استفاده روزمره از امکانات گوشی نظیر عکاسی و وبگردی و تماس تلفنی حدود یک روز و نیم می‌توانید روی شارژ گوشی حساب کنید. همچنین با استفاده از گزینه‌هایی که برای ذخیره انرژی تعبیه شده‌اند، نظیر STAMINA Mode و Ultra-STAMINA Mode می‌توانید گوشی را بیشتر روشن نگه دارید.

 

ارتباطات

Z5 در دو نوع تک‌سیم‌کارته و دوسیم‌کارته موجود است. از نظر امکانات سخت‌افزاری تفاوتی در این دو نسخه وجود ندارد. این گوشی شبکه‌های GSM/GPRS/EDGE/HSDPA را پشتیبانی می‌کند. از دیگر امکانات ارتباطی این گوشی می‌توان به Wi-Fi با استانداردهای b/g/n/ac، بلوتوث نسخه 4.1 با A2DP، رادیو و NFC اشاره کرد. از پورت Micro USB هم می‌توان برای شارژ و انتقال داده استفاده کرد؛ ضمن اینکه قابلیت OTG هم موجود است و می‌توانید فلش و حافظه‌های جانبی را به گوشی متصل کنید. این پورت همچنین از MHL 3 هم پشتیبانی می‌کند و می‌توانید با استفاده از کابل مبدل گوشی را به تلویزیون متصل کنید.

 

نظر نهایی

در این بررسی ما سعی کردیم گوشی Z5 سونی را با نگاه کاربر عادی بسنجیم. درواقع اعدادوارقام و بنچمارک‌ها مشخص‌کننده کارایی واقعی گوشی نیست. Xperia Z5 از نظر ظاهری تقریبا شبیه پرچم‌داران قبلی این شرکت است و تغییر عمده‌ای در ظاهرش دیده نمی‌شود. اگر شما قبلا Z3+ یا حتی Z2 داشته‌اید و قصد دارید Z5 بخرید، در نگاه اول کسی متوجه تغییر گوشی شما نمی‌شود. تغییر جنس قاب پشتی و افزوده شدن حسگر اثر انگشت گام بلند سونی برای جهش از Z3+ به Z5 بوده است. Xperia Z5 یکی از بهترین گوشی‌های اندرویدی حال حاضر بازار است و اگر جزو طرفداران سونی هستید، بهتر است Z5 را به‌عنوان پرچم‌داری شایسته در لیست خرید خود بگنجانید. از نظر ما رزولوشن فول اچ‌دی برای صفحه نمایش این گوشی کافی است، اما اگر فکر می‌کنید رزولوشن صفحه نمایش نسبت به رقبا پایین است، کمی صبر کنید تا Xperia Z5 Premium با صفحه نمایش 4K وارد بازار شود.

 

image

 

مشخصات کلیدی

  • صفحه نمایش 5.2 اینچی از نوع  IPS LCD با رزولوشن 1920×1080 پیکسل و تراکم پیکسلی 428 پیکسل در اینچ و مجهز به موتور پردازش تصویر X Reality و تکنولوژی Triluminos
  • پردازنده 8 هسته‌ای Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 به همراه 3 گیگابایت حافظه RAM
  • 32 گیگابایت حافظه داخلی به همراه درگاه کارت حافظه microSD با قابلیت ارتقا تا 200 گیگابایت
  • سیستم عامل اندروید نسخه 5.1.1 به همراه رابط کاربری Xperia
  • دوربین 23 مگاپیکسلی به‌عنوان دوربین اصلی به همراه دوربین 5.1 مگاپیکسلی برای سلفی
  • استفاده از فریم فلزی و قاب شیشه‌ای
  • گواهینامهIP68  بدنه ضدآب تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه
  • میکروفون اختصاصی برای حذف نویز
  • اسپیکرهای استریو
  • حسگر اثر انگشت

 

image

 

  • عملکرد رضایت‌بخش دوربین
  • کیفیت بالای اسپیکرهای استریو
  • پوشش شیشه مات پشت دستگاه لکه و اثر انگشت را جذب نمی‌کند
  • عملکرد دقیق و سریع حسگر اثر انگشت
  • طراحی تکراری
  • بهتر بود سونی از صفحه نمایش QHD برای این گوشی استفاده می‌کرد
  • وزن دستگاه از Z3+ سنگین‌تر است
  • مشکل گرم شدن دستگاه هنوز وجود دارد

برچسب‌ها:


محصولات مشابه

سونی اکسپریا 1 III

سونی اکسپریا 1 IIIناموجودمشاهده

سونی اکسپریا 5 III

سونی اکسپریا 5 IIIناموجودمشاهده

سونی اکسپریا 10 III

سونی اکسپریا 10 IIIناموجودمشاهده

سونی اکسپریا ۱۰ پلاس

سونی اکسپریا ۱۰ پلاسناموجودمشاهده



نظرات (325 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

محمد

۱۳۹۸/۶/۱
آقا شما چرا همش گیر دادید به دوربین سونی شما اگه برید یکی از پرچمدار های سامسونگ مثل s7 که دوربین 12داره به صورت پیش فرض رو 9 تنظیم شده واگه بخوای رو 12 واقعی عکس بگیری باید بزاری روی فرمت 4:3 که خب عکس رو از حالت معمولی کوچک تره

علیرضا

۱۳۹۶/۶/۹
نداشتن لرزش گیر اپتیک درسته ولی این گوشی بخاطر اینکه قدرت فوکوس بالایی داره۰.۰۳ از کیفیت عکس حمایت می کنه.

ناشناس

۱۳۹۶/۵/۱۲
عزیزم داوود خانم شما برو گوشی هواوی بگیر که تقلب نمی کنه یا نه اصلا سامسونگ بگیر که گوشی هاش مستقیم از بهشت وارد میشن.

King

۱۳۹۶/۴/۳۰
Z5 گوشی خیلی خوبیه از میان رده های سامسونگ خیلی بهتره بعدش از نظر پشتیبانی حرف نداره سونی گوشی سه چهار سال قبلشم تا پارسال اپدیت میکرد این که جای خود دارد!

King

۱۳۹۶/۴/۲۹
من یک ساله دارم گوشیو همچین چیزی نیس