بررسی تخصصی جی اس ام: Sony Xperia C5 Ultra؛ سلفیگیر بیحاشیه
بیشتر
سونی اکسپریا C5 اولترا ادامهدهنده راه فبلتهای سونی است که اندازه 6 اینچی دارند. این شرکت سلیقه همه کاربران را در نظر میگیرد و سعی میکند برای هر بخش بازار یک گوشی داشته باشد. C5 اولترا هم فبلت است و هم سلفیگیر ماهر. C5 اولترا به دوربینی 13 مگاپیکسلی برای سلفی مجهز است که در کنار خود فلاش اختصاصی نیز دارد؛ گرچه این کار نوآوری بهحساب نمیآید و قبلا در برخی برندهای دیگر و حتی در سونی اکسپریا C4 هم شاهد فلاش اختصاصی برای دوربین دوم بودهایم.
مشخصات کلیدی
صفحه نمایش 6 اینچی IPS LCD بدون حاشیه
سیستم عامل اندروید نسخه 5.0 (آبنباتچوبی)
پردازنده مدیاتک MT6752هشتهستهای به همراه پردازشگر گرافیکیMali-T760MP2
دو گیگابایت حافظه RAM
دوربین 13 مگاپیکسلی 25 میلیمتری با دیافراگم 2 به همراه فلاش LED در پشت
دوربین 13 مگاپیکسلی 22 میلیمتری با دیافراگم 2.2 به همراه فلاش LED در جلو
کلید اختصاصی دوربین
16 گیگابایت حافظه داخلی
باتری 2930 میلیآمپری
طراحی
وزن 187 گرمی برای این فبلت نشاندهنده استفاده سونی از آلومینیوم در گوشی است. این مورد هنگامیکه گوشی را در دست میگیرید کاملا احساس میشود. همانند گوشیهای گرانقیمت، سونی از فریم آلومینیومی در کنارهها استفاده کرده است. برای مقاومت بیشتر، چهار گوشه این فریم آلومینیومی مواد پلاستیکی قرار گرفته است.
این سومین محصول سونی است که صفحه نمایش 6 اینچی دارد. برخلاف دو محصول دیگر، بعد از گرفتن Xperia C5 Ultra در دست احساس گوشی بزرگ برای شما تداعی نمیشود. این موضوع بهدلیل ارگونومی خوب گوشی است. برای مقایسه بهتر، خوب است بدانید گوشی Nexus 6 باوجود کوچکتر بودن صفحه نمایش نسبت به C5 کمی بددستتر است. نکته دیگری که در C5 Ultra به آن بسیار توجه شده فاصله بسیار کم صفحه نمایش تا لبههای گوشی است: تنها 0.8 میلیمتر مانده تا صفحه نمایش به کنارههای گوشی برسد. هنگام گرفتن گوشی و کار کردن با آن اصلا متوجه این میزان فاصله هم نمیشوید. کم بودن bezel باعث میشود هنگام کار کردن با گوشی، لبههای فریم آلومینیومی کمی دستتان را آزار دهد. ابعاد این فبلت دوستداشتنی برابر با 8.2×79.6×164.2 میلیمتر است که در مقایسه با ابعاد C5 متوجه کشیدهتر بودن آن میشوید. این موضوع باعث شده گوشی خوش دستتر شود؛ درعوض، همانطور که گفتیم، وزن این محصول 40 گرم از نسل قبلی بیشتر شده است. جنس قاب پشتی از پلاستیک براق است و به همین دلیل بیشتر مواقع باید مراقب لیز خوردن گوشی از دستتان باشید. همچنین این قاب مستعد خط و خش است و اگر میخواهید قاب پشتی سالم بماند، بهتر است از همان روز اول برایش محافظ تهیه کنید.
قسمت جلو گوشی با صفحه نمایش 6 اینچی پوشیده شده است. بالای صفحه نمایش سنسور بزرگ دوربین 13 مگاپیکسلی، فلاش اختصاصی، سنسور نور محیط و سنسور مجاورت قرار دارد. در گوشه سمت چپ نیز چراغ هشداردهنده اعلانهای گوشی را به شما یادآوری میکند. نوار باریکی بالای گوشی قرار گرفته که زیر آن خروجی صدای مخاطب پنهان شده است. پایین صفحه نمایش هم تنها اسپیکر گوشی مشاهده میشود.
کناره سمت چپ محل قرارگیری سیمکارتها و درگاه کارت حافظه است که با درپوش پوشانده شدهاند. جنس این درپوش هم چندان جالب نیست و باید برای باز و بسته کردنش دقت کنید. بعد از باز کردن این درپوش برای جایگذاری سیمکارتها باید سینی درگاه دوم را با ناخن بیرون بکشید. دو عدد سیمکارت نانو را میتوان در این گوشی قرار داد. کناره سمت راست شامل کلید پاور، کلیدهای تنظیم صدا و کلید اختصاصی دوربین است. با فشردن کلید اختصاصی تا نیمه فوکوس روی سوژه انجام میشود و با فشردن کامل این کلید میتوانید عکاسی کنید.
باتری این فبلت برای کاربر غیرقابل تعویض است. این گوشی در سه رنگ سفید، مشکی و سبز مغزپستهای ارائه میشود.
صفحه نمایش
صفحه نمایش 6 اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن فول اچدی و تراکم پیکسلی 367 پیکسل در اینچ است که با تکنولوژی BRAVIA Engine 2 مخصوص سونی برای موبایل بهینهسازی شده. این موتور پردازش هنگام مشاهده فیلم و ویدئو تصاویر زیباتری برایتان مهیا میکند، اما با وجود این میتوانید در تنظیمات صفحه نمایش از قسمت Image Enhancement آن را خاموش کنید یا در حالت Super-Vivid mode قرار دهید؛ اما در این حالت رنگها شدت بیشتری پیدا میکنند و حالت عکسها غیرطبیعی میشود. در تنظیمات صفحه نمایش حالت استفاده از دستکش هم وجود دارد که، علاوه بر حساستر شدن لمس، محل قرارگیری انگشت در صفحه نمایش را هم به شما نشان میدهد. این صفحه نمایش به میزان کافی روشن و درخشان است. با وجود انعکاس نور در این صفحه نمایش باز هم خوانایی آن زیر نور خورشید قابل قبول است و اگر در محیط باز باشید، بدون هیچگونه فشاری به چشمانتان میتوانید متن روی صفحه را مطالعه کنید. درمجموع باید گفت کار با صفحه نمایش 6 اینچی برای برخی کاربران کمی سخت و دشوار است، خصوصا اگر بخواهید با یک دست با گوشی کار کنید. اما صفحه نمایش bezel-less یا بدون حاشیه بسیار جذاب است و، علاوه بر ظاهر زیباتر، حس بهتری هم به کاربر میدهد.
پردازنده و سیستم عامل
C5 Ultra، مانند نسل قبلی خود، از پردازنده مدیاتک MT6752هشتهستهای با فرکانس 1.7 گیگاهرتز برای پردازش استفاده میکند. این پردازنده توانایی پردازش بازیهایی چون Angry Birds و Temple Run را دارد و بهراحتی از پس اجرای بدون اشکال این قبیل بازیها برمیآید، اما اجرای بازیهای سنگینتر مانند Asphalt 8 یا فیفا 2015 برای این پردازنده کمی دشوار است و کاهش فریم و لگ در اجرای آنها دیده میشود. نکته آزاردهنده دیگر گرم شدن قسمت بالای قاب گوشی هنگام فیلمبرداری یا پردازشهای سنگین است. این گوشی 2 گیگابایت حافظه RAM برای مولتی تسکینگ دارد که این میزان برای انجام دادن کارهای روزانه کافی است. حدود 600 مگابایت از دو گیگابایت حافظه RAM آزاد است. 16 گیگابایت حافظه داخلی برای C5 Ultra در نظر گرفته شده و از این میزان نیز حدود 9.5 گیگابایت برای استفاده کاربر موجود است؛ ضمن اینکه میتوانید با استفاده از درگاه کارت حافظه تا 200 گیگابایت حافظه Micro SD به گوشی اضافه کنید. نکته آخر هم قابلیت پشتیبانی از OTG است: شما میتوانید فلش یا هارد اکسترنال را با استفاده از درگاه میکرو یواسبی به این گوشی متصل کنید.
C5 Ultra به نسخه 5 اندروید مجهز است که با رابط کاربری آشنای سونی تزئین شده. این رابط کاربری چندان سنگین نیست و منابع زیادی از سختافزار گوشی را درگیر نمیکند. پیمایش در منوها بهصورت روان، بدون هیچ مشکلی و مانند گوشیهای پرچمدار سونی از جمله Z3+ صورت میپذیرد. تمام قسمتهای رابط کاربری مانند دیگر گوشیهای سونی است و گزینههایی برای کار با یک دست نیز در تنظیمات گوشی موجود است. اگر انگشتتان را از گوشه پایینی سمت چپ صفحه نمایش به سمت بالا بکشید، محتویات صفحه نمایش کوچک میشود و برای کار کردن با یک دست مناسب میشود. این کار را میتوانید از گوشه پایین سمت راست هم انجام دهید.
گزینه ویژهای هم برای راحتتر دیدن نوتیفیکیشنها موجود است: شما میتوانید تنها با دو بار ضربه روی کلید Home نوار وضعیت را پایین بکشید و از اعلانها باخبر شوید. هنگامی که کلید پاور را نگه دارید، علاوه بر گزینههای خاموش کردن دستگاه و راهاندازی مجدد، دو گزینه گرفتن اسکرینشات و فیلمبرداری از صفحه نمایش را نیز در اختیار خواهید داشت.
گزینه جذابی که تاکنون در هیچیک از گوشیهای اندرویدی موجود نبوده گزینه منشی تلفنی است. متاسفانه نرمافزاری برای منشی تلفنی اندروید موجود نیست، ولی سونی بهصورت پیشفرض این امکان را در رابط کاربری گوشیهای جدیدش در اختیار کاربران قرار داده است. برای استفاده از این نرمافزار تنها کافی است به قسمت شمارهگیری دستگاه بروید و آن را برای هرکدام از سیمکارتهای موجود روی گوشی فعال کنید.
پخشکننده و صدا
در نگاه اول به این گوشی تصور میکنید که به اسپیکر استریو مجهز است، اما درواقع اینطور نیست. این گوشی تنها یک اسپیکر دارد، اما کیفیت صدای این اسپیکر قابل قبول است. هنگامیکه گزینه + ClearAudioفعال است، کیفیت صدا بیشتر هم میشود. میزان بلندی صدای این اسپیکر حدود 95 دسیبل است. پخشکننده ویدئو ظاهر سادهای دارد، اما تقریبا تمام کدکهای ویدئویی را پشتیبانی میکند. فرمتهایی از قبیل AVI (DivX, XviD) ،MP4 ،WMV ،MKV ،MOV با این پخشکننده سازگاری دارند، اما اگر به امکانات بیشتری نیاز دارید، میتوانید از پخشکنندههای معروفتر استفاده کنید.
دوربین
میرسیم به بخش هیجانانگیز C5 Ultra. اجازه بدهید ابتدا از دوربین اصلی صحبت کنیم، هرچند این بار دقیقا نمیشود گفت کدام دوربین C5 Ultra دوربین اصلی است: دوربین جلو یا دوربین پشت؟! Xperia C5 Ultra به دو دوربین 13 مگاپیکسلی با حسگر Exmor RS سونی مجهز است. دوربین پشت گوشی 25 میلیمتری است و قادر است تصاویری با حداکثر رزولوشن 3072×4096 پیکسل بگیرد. این دوربین فلاش LED نیز در کنار خود دارد که در محیطهای کم نور به کمک شما میآید. دوربین جلو گوشی نیز سنسور 13 مگاپیکسلی دارد و 22 میلیمتری است. این دوربین هم فلاشی قوی در کنارش دارد که عکسهای سلفی شما را نورانیتر میکند.
گزینههای بسیاری در بخش Camera App موجود است و میتوانید گزینههای بیشتری هم دانلود کنید. بیشتر این گزینهها ضروری نیستند، اما کار کردن با آنها جالب است و میتوانید عکسهای بامزهای بگیرید. حالت پیشفرض دوربین Superior Auto است و با تشخیص صحنه، تنظیمات را انجام میدهد. اگر بخواهیم بهطور کلی در مورد دوربین پشت گوشی صحبت کنیم، باید بگوییم درمجموع کیفیت عکسهای گرفتهشده با آن رضایتبخش است، اما دوربین جلویی میتواند عکسهایی با حداکثر رزولوشن 3072×4096 پیکسل بگیرد. خروجی عکسهای این دوربین نیز عالی است و حتی حالتهای مختلف عکاسی، که برای دوربین اصلی موجود است، برای این دوربین نیز وجود دارد. سه حالت مخصوص سلفی نیز برای این دوربین در نظر گرفته شده است.
حالت اول Style Portrait است. با استفاده از این حالت میتوانید عکسهای سلفی خود را با امکانات متعددی که در اختیارتان قرار میگیرد حرفهایتر کنید. حالت دوم گزینه AR Mask نام دارد. در این حالت میتوانید چهره خودتان را با شخص دیگری تعویض کنید. و حالت سوم Face in است که با استفاده از آن دوربین دوم نیز فعال میشود و میتوانید عکس سلفی خودتان را هم قاب سوژه قرار دهید.
اگر دنبال گوشیای برای گرفتن عکسهای سلفی هستید، از نظر ما C5 Ultra یکی از بهترین گزینههای شماست. هر دو دوربین قابلیت فیلمبرداری بهصورت Full Hd دارند و کیفیت فیلم آنها نیز قابل قبول است.
باتری
سونی از نظر باتری برای این گوشی کم نگذاشته و C5 Ultra را به باتری 2930 میلیآمپری غیرقابل تعویض توسط کاربر مجهز کرده است. شارژ کامل این باتری حدود 2 ساعت طول میکشد. در استفاده روزمره از گوشی و انجام دادن کارهایی نظیر وبگردی با Wi-Fi و عکاسی و فیلمبرداری و کمی بازی و پیمایش منوها حدود دو روز میتوانید گوشی را روشن نگه دارید؛ اما اگر بخواهید ویدئو ببینید، حدود 8 ساعت میتوانید گوشیتان را روشن نگه دارید. گزینههای معروف بهینهسازی مصرف باتری سونی نیز در تنظیمات گوشی موجود است و میتوانید با فعال کردن آنها بهطرز محسوسی مصرف باتری را کاهش دهید. درمجموع باید گفت میزان دوام باتری در این گوشی رضایتبخش است.
جمعبندی
C5 Ultra یک فبلت 6 اینچی با کمترین حاشیه صفحه نمایش بین گوشیهای سونی است. با شنیدن صفحه نمایش 6 اینچی اکثر کاربران به فکر بددست بودن گوشی میافتند، اما درواقع ارگونومی ساخت، این گوشی را به یک 6 اینچی خوشدست تبدیل کرده است. علاوه بر این، وجود دوربین 13 مگاپیکسلی برای سلفی به همراه فلاش اختصاصی یکی دیگر از جذابیتهای این دستگاه است. شاید نزدیکترین رقیب این گوشی Desire Eye اچتیسی است که بهغیر از دوربین سلفی خوب امکانات سختافزاری بالا هم دارد.
- دوربین 13 مگاپیکسلی برای سلفی به همراه فلاش اختصاصی
- صفحه نمایش 6 اینچی بدون حاشیه
- فریم فلزی
- ارگونومی مناسب برای یک گوشی 6 اینچی
- عمر باتری مناسب
- پشتیبانی از OTG
- وزن سنگین
- گرم شدن قسمت بالایی در پردازشهای سنگین
- خشپذیری قاب پشتی
برچسبها: