مشخصات تراشه اگزینوس 9810 سامسونگ؛ قلب تپنده Galaxy S9 چه قابلیتهایی دارد؟
پس از رونمایی اولیه از تراشه اگزینوس 9810 سامسونگ در موارد تبلیغاتی مرتبط با نمایشگاه CES 2018 در اویل ماه نوامبر، شرکت سازنده به صورت رسمی مشخصاتفنی پردازنده پرچمدار جدیدش را اعلام کرده است.
اگزینوس 9810 مانند اسنپدراگون 845 از فرآیند پردازش 10 نانومتری استفاده میکند و خبری از تولید آن با لیتوگرافی 8 نانومتری نیست؛ این موضوع، پیشتر نیز به صورت رسمی اعلام شده بود. سامسونگ از نسل دوم فرآیند ساخت 10 نانومتری FinFET برای توسعه تراشه جدید خود استفاده کرده است که افزایش کارآیی آنرا با کاهش مصرف انرژی، به دنبال دارد. سامسونگ، همچنین از نسل سوم هستههای پردازشی اختصاصی Exynos M3 استفاده کرده است؛ واحد پردازشگر گرافیکی نیز دستخوش تغییر شده است و عملکرد بهتری را نسبت به نسل قبل ارائه میدهد. از دیگر قابلیتهای درنظر گرفته شده برای اگزینوس 9810، میتوان به ویژگیهایی مرتبط با «یادگیری ماشینی» و پردازش تصاویر اشاره کرد که برای ارائهی تجربهی چندرسانهای بهتر و امنیت بیشتر کاربرد خواهد داشت.
سامسونگ هنوز تمامی پارامترهای پردازندهی جدید خود را اعلام نکرده است اما گفته میشود که هستههای پردازشی Exynos M3 روی حداکثر فرکانس 2.9 گیگاهرتز عمل خواهند کرد؛ در نسل قبل، فرکانس هستههای پردازشی Exynos M2 به 2.3 گیگاهرتز محدود شده بود. چهار هسته پردازشی دیگر Cortex A55 که در اگزینوس 9810 به کار گرفته شده است، پردازش برنامهها را در پسزمینه برعهده خواهند گرفت و روی فرکانس 1.9 گیگاهرتز عمل میکنند.
شرکت سامسونگ در رابطه با تراشه اگزینوس 9810 اعلام کرده است به لطف Pipeline گسترشیافته و بهبود حافظهی کش، عملکرد یک هسته پردازشی نزدیک به دو برابر افزایش یافته است و عملکرد تمامی هستههای پردازشی فعال، بهبود 40 درصدی را نسبت به اگزینوس 8895 تجربه میکند. Mali G72 MP18 در این تراشه، رندر محتوای گرافیکی را برعهده دارد.
همانطور که انتظار میرفت، اگزینوس 9810 از قابلیتهای مبتنی بر شبکه عصبی برخوردار است که برای سیستم تشخیص چهره سهبعدی «هیبریدی» جدید کاربرد دارد؛ سامسونگ از نرمافزار و سختافزار، برای بهبود امنیت و ارتقای فیلترهای ردیابی چهره استفاده کرده است. اگزینوس 9810 از یک واحد پردازش تصویر مجزا استفاده میکند و نسخه ارتقا یافته کدک MFC (چندین فرمتی) را پشتیبانی خواهد کرد که برای سیستم پیشرفته تشخیص اشیاء و دستهبندی تصاویر و صحنه کاربرد دارد؛ ضمن اینکه از آن برای پردازش بصری و پردازش تصاویر نیز استفاده میشود. برای درک بیشتر، باید گفت که تراشه اگزینوس 9810 عملکرد بهتری را در هنگام استفاده از Bixby Vision ارائه میدهد (عملکرد این نرمافزار به تشخیص اشیاء وابسته است)؛ محصولات مجهز به آن، عملکرد بهتری در هنگام عکاسی در محیطهای کمنور خواهند داشت و این تراشه قابلیت دیکُد و اِنکودمحتوای 4K با نرخ 120 فریم بر ثانیه دارد.
مودم مورد استفاده در اگزینوس 9810 از Cat.18 LTE پشتیبانی میکند و این تراشه، جزو اولین SOC-های توسعه یافته برای گوشیهای هوشمند محسوب میشود که از تجمیع سیگنال (Carrier Aggregation) 6 برابری برخوردار است؛ از نظر تئوری، مودم اگزینوس 9810 میتواند حداکثر سرعت دانلود 1.2 گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود 200 مگابیت بر ثانیه را ارائه دهد. در مودم مورد استفاده در اگزینوس 8895، سرعت دانلود و آپلود به ترتیب 1050 مگابیت بر ثانیه و 150 مگابیت بر ثانیه است.
واحد پردازش سیگنال تصویر اگزینوس 9810 از دوربین دوگانه 16 مگاپیکسلی یا دوربین 24 مگاپیکسلی پشتیبانی میکند؛ ضمن اینکه میتوان محصولاتی را مجهز به دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی ارائه داد. براساس شایعات، اگزینوس 9810 به نسخه جهانی گوشی پرچمدار گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس قدرت میدهد؛ پرچمدار 2018 سامسونگ در اوایل اسفند، معرفی و سپس در اواخر این ماه وارد بازار میشود.