امروزه حتی بزرگترین و معروفترین برندهای دنیای گوشیهای هوشمند مانند آیفون و پیکسل، برای تامین قطعات سخت افزاری خود به شرکتهای ثانویه مانند کوالکام، TSMC یا سامسونگ وابستهاند. حتی سامسونگ و کوالکام هم گاهی به یکدیگر نیاز پیدا میکنند. با این حال، کمپانی نوپا شیائومی باز هم جسارت به خرج داده و تصمیم گرفته خود چیپستهای گوشیهایش را تولید کند، اقدامی که شرکت بزرگی مانند الجی با وجود چند سال هنوز از پس آن برنیامده است!
طبق گزارشی که در وال استریت ژورنال منتشر شده است، شرکت چینی قصد تولید و معرفی چیپستهای اختصاصی با نام سری Pipe را دارد که در گوشیهای رده بالای خود از آنها استفاده میکند. این گزارش از قصد شیائومی برای عرضه اولین چیپ خود با نام Pipecone در ماه آینده خبر داد، بنابراین در سال جاری میلادی شاهد استفاده از این چیپست در گوشیهای این شرکت خواهیم بود.
در گذشته به این شرکت لقبهایی مانند اپل چین و یا سامسونگ دوم را دادهاند، حال شیائومی با جاه طلبی و تصمیمات بزرگی که تا حد زیادی رنگ واقعیت میگیرند، پا به پای بزرگان این صنعت به پیش میرود و قلمرو تجارت خود را گسترش میدهد.
سین یانگ، یکی از محققان ارشد TrendForce، در تحسین شیائومی و تصمیمش میگوید:
در دنیای اسمارتفونها، تولید کننده تنها زمانی به اوج رضایت کاربران دست مییابد که شخصا به بهینه سازی ارتباط بین نرم افزار و سخت افزار بپردازد.
مارک لی، محقق دیگری در سازمان تحقیقات صنعتی Bernstein، این حرکت شیائومی را ریسک خواند و گفت که برای تولید چیپهای موبایلی منابع زیادی نیاز است و این کار ممکن است جایگاهی را که شیائومی در سال ۲۰۱۶ در چین به دست آورد، در مقابل برندهایی مانند اوپو و هوآوی و حتی اپل به خطر بیاندازد. او همچنین خروج هوگو بارا از شیائومی و پیوستن او به فیسبوک را چالش دیگری برای شیائومی عنوان کرد.
اما با وجود انتقادهایی که به تصمیمات شیائومی وارد میشود، این شرکت با رشدی چشمگیر در دنیای فناوری خودنمایی میکند و گاهی دست به کارهایی میزند که شرکتهای بزرگ خطر آن را نمیپذیرند، مانند تولید گوشی بیحاشیهاش، Mi Mix که در سال ۲۰۱۶ توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد و الگویی برای سایر سازندگان کوچک و بزرگ شد.