اسکنر عنبیه چشم در لومیاهای جدید چطور کار میکند؟
مایکروسافت روز 6 اکتبر (14 مهر) لومیاهای جدید خود را معرفی کرد؛ گوشیهایی ردهبالا که ویندوز 10 را از ابتدا روی خود دارند و قرار است تجربه متفاوتی پیش روی کاربر قرار دهند.
بسیاری از ویژگیهایی که این گوشیها دارند در پرچمداران دیگر نیز دیده میشود؛ ویژگیهایی همچون 3 گیگابایت رم، نمایشگر 5.7 اینچی QHD و... اما برخی مشخصات تنها در پرچمداران مایکروسافت دیده میشود؛ از قبیل کانتینیوم و اسکنر عنبیه چشم.
اسکنر عنبیه چشم کاربران را قادر میسازد با استفاده از Windows Hello (ویژگیای که نخست برای ویندوز 10 روی کامپیوترهای شخصی معرفی شد) و بدون نیاز به پسورد قفل گوشیشان را باز کنند. حالا مایکروسافت ویندوز هلو را به موبایلهای خود آورده است، به همین دلیل ما هم در این نوشته سراغ اسکنر عنبیه چشم و عملکرد آن رفتهایم. با ما همراه باشید.
قبل از اینکه به اسکنر عنبیه بپردازیم، بگذارید دوربینهای بهکاررفته در لومیاهای جدید را بشماریم. این گوشیها از دوربین پشت 20 مگاپیکسلی و دوربین جلو 5 مگاپیکسلی بهره میبرند: دوربین پشت برای گرفتن عکسهای باکیفیت و دوربین جلو نیز برای تماسهای ویدئویی و گرفتن عکس سلفی. اما دوربینهای دیگری نیز در این دو گوشی به کار رفته: دوربین اینفرارد و دوربین دیگری که بهطور خاص برای گرفتن عکس چشم شما طراحی شده است.
پیش از هرکاری باید برای گوشیتان رمز مشخص کنید؛ رمزی که بهعنوان سیستم پشتیبان برایتان کار میکند. وقتی میخواهید قفل گوشی خودتان را باز کنید، دوربین اینفرارد ابتدا چشمان شما را روشن میکند و در همین زمان دوربین دوم عکس چشمانتان را میگیرد. این دوربین در شرایط نوری مختلف کار میکند و هرچه فضا تاریکتر باشد، عملکردش بهتر میشود.
اطلاعات بیومتریک بهدستآمده از عکس ذخیره میشود و یک کد هش تولید میشود؛ کدی که با هش ذخیرهشده قبلی مقایسه میشود. سپس اگر اطلاعات مشابه بود، قفل گوشیتان باز میشود. شاید فکر کنید عملیات پردازش داخلی برای این کار مدت زیادی طول میکشد، اما اینطور نیست؛ این فرایند کمتر از 2 ثانیه زمان میبرد!
این ویژگی براساس تکنولوژی رمزنگاری کلید نامتقارن ساخته شده؛ تکنولوژیای که چند سالی است معرفی شده و در محصولات دیگر همچون کارتهای هوشمند به کار رفته. این ویژگی همچنین براساس سنسور Kinect مایکروسافت کار میکند.
طبق گفتههای مایکروسافت، ویندوز هلو امنیت را با خود همراه کرده است و هیچ تصویری از صورت یا عنبیه شما در دستگاه ذخیره نمیشود؛ بهجای آن، احراز هویت بهطور محلی صورت میگیرد و اطلاعات بیومتریک شما به هیچ سروری خارج از گوشی فرستاده نمیشود. درواقع هیچ عکس اضافهای از شما روی گوشی دیده نمیشود، مگر این که با دوربینهای معمولی گوشی ثبت شده باشد.
استفاده از اطلاعات بیومتریک برای باز کردن قفل گوشی روی ویندوز 10 نهتنها امنیت دستگاه را بالاتر میبرد، بلکه استفاده از آن را سادهتر نیز میکند. دیگر نگران باز شدن قفل گوشی خود بهدست دیگران نخواهید بود، زیرا کسی نمیتواند با عکس صورت شما قفل گوشی را باز کند. این موضوع برای دوقلوها نیز صدق میکند و حتی آنها هم نمیتوانند خودشان را بهجای یکدیگر جا بزنند! اگر هنگام استفاده از این سیستم عینک هم روی چشم داشته باشید، باز شناخته میشوید.
با این روش شما تنها فردی خواهید بود که میتواند با ویندوز هلو قفل گوشی را باز کند. در صورت پشتیبانی از این ویژگی روی گوشی هوشمندتان، آیا شما هم از ویندوز هلو استفاده خواهید کرد؟
منبع: WindowsCentral
برچسبها: