گوگل ناو چگونه کورتانا و سیری را به چالش میکشد؟
گوشی هوشمند: واژهای که روزانه بارها آن را میشنویم. اما به نظر شما چه ویژگیای موجب میشود صفت هوشمند را به گوشی تلفن همراه نسبت دهیم؟ به نظر من زمانی میتوان به گوشی، یا کلا به هر دستگاهی، صفت هوشمند داد که هوش و دانشش آنقدر بالا باشد که واقعا به چشم بیاید؛ یعنی همان عاملی که موجب اضافه شدن دستیارهای شخصی یا صوتی به گوشیهای هوشمند شده است. در حال حاضر همه پلتفرمهای نرمافزاری دستیار شخصی مخصوص خود را دارند: کاربران iOS از Siri استفاده میکنند، اندرویدیها Google Now دارند و گوشیهای ویندوزفون به دستیار شخصی Cortana مجهز شدهاند.
اما مثل همیشه این سوال پیش میآید: کدامیک از این دستیارهای شخصی هوشمندتر از سایرین است و بهتر میتواند در خدمت کاربر باشد؟ دستیارهایی که دور از انتظار نیست روزی، مانند فیلم Her، دوست و همراهی همیشگی شوند، تا آنجا که جای افراد واقعی را در زندگیمان بگیرند.
درخواستهای ما از دستیارهای شخصی مجازی مانند دستیار واقعی است. ما از دستیار خود انتظار داریم همیشه در دسترسمان باشد و در کوتاهترین زمان ممکن به درخواستهای ما بهترین پاسخ را بدهد. دانش، اطلاعات بالا و احاطه بر موضوعات مختلف نیز یکی دیگر از مزیتهای دستیار خوب است و همینجاست که Google Now برتری خود را نسبت به دیگران اثبات میکند.
در مطلب قبل دلایل شکست کورتانا و گوگل ناو در مقابل سیری را شرح دادیم. ولی در این مطلب میخواهیم بگوییم که چرا گوگل ناو برای گوشی شما میتواند دستیار بهتری نسبت به رقبایش باشد.
سرعت بیشتر، پاسخ بهتر
همانطور که گفتیم، یک دستیار خوب باید سرعت بالایی در پاسخگویی به سوالات و درخواستهای ما داشته باشد. در حال حاضر چه Siri، چه Cortana و چه Google Now میتوانند به اکثر سوالات و درخواستهای عمومی کاربران پاسخ دهند، اما بسیار مهم است که کدامیک میتواند پاسخ «صحیح» را زودتر به شما برساند. در تصویر زیر نتیجه مقایسه سرعت Siri ،Cortana و Google Now را میبینید که نشان میهد Google Now بهطور متوسط حدود 1 ثانیه زودتر از سایرین به سوالات طرحشده پاسخ داده است.
همچنین در آزمایشی که چند ماه پیش Stone Temple Consulting روی سه دستیار شخصی Siri ،Cortana و Google Now انجام داد، مشخص شد که Google Now، در مقایسه با رقبا، قادر است پاسخهای کاملتری به سوالات بدهد. برای این آزمایش بیش از 3000 سوال در موضوعات مختلف طرح شد که در نهایت Google Now توانست به 88 درصد سوالات طرحشده پاسخ کامل دهد. وقتی این عدد را در کنار موفقیت 53 درصدی Siri و 40 درصدی Cortana قرار دهیم، هیچ شکی در اثبات برتری دستیار گوگل باقی نمیماند.
حضور گوگل
مسلما مهمترین عاملی که موجب میشود Google Now بتواند با سرعت بیشتر جوابهای بهتر و کاملتری به کاربران بدهد حضور شرکت گوگل در توسعه آن است. گوگل بهتر از هر کس دیگری میداند که چگونه باید برای سوالات طرحشده بهترین پاسخ ممکن را بیابد. تجربه و دانشی که این شرکت در حوزه جستجوی اینترنتی در اختیار دارد امتیاز ویژهای برای Google Now محسوب میشود.
همانطور که برای جستجوهای اینترنتی در موتور جستجوی گوگل به پاسخ بهتری نسبت به موتور بینگ و یاهو میرسیم، دریافت پاسخهای کاملتر از Google Now نسبت به سیری و کورتانا نکتهای است که جای بحثی در آن وجود ندارد.
در دسترس بودن
Google Now بهتر و سادهتر از هر دستیار شخصی دیگری در دسترس کاربران است. Google Now روزبهروز بخش بزرگتری از اندروید میشود و اندروید نیز هرسال سهم بیشتری از بازار موبایل جهان را از آن خود میکند. اما Google Now تنها مختص اندرویدیها نیست. یکی از ویژگیهای خوب این دستیار شخصی این است که کاربران سایر سیستم عاملها همچون iOS ،OS X، ویندوز و لینوکس نیز میتوانند از آن استفاده کنند؛ برعکس سیری و کورتانا که تنها برای پلتفرمهای خودشان در دسترساند.
فرمان OK Google بارزترین قابلیت این دستیار شخصی است. با گفتن این جمله جادویی میتوان از هر جایی در گوشی Google Now را فراخواند و سوال خود را از او پرسید. این ویژگی، علاوه بر اینکه سرعت و راحتی بیشتری برای کاربران به ارمغان میآورد، موجب میشود مثلا هنگام رانندگی بتوان بهآسانی و بدون لمس گوشی از Google Now استفاده کرد.
البته شاید طرفداران iOS و ویندوز بگویند که Siri و Cortana نیز این قابلیت را دارند، ولی واقعا خندهدار است اگر بخواهیم ویژگی Hey Cortana و Hey Siri را با OK Google مقایسه کنیم؛ چون Hey Siri تنها زمانی کار میکند که آیفون شما به برق وصل باشد و Hey Cortana هم تنها برای دو-سه گوشی ردهبالای ویندوزفون در دسترس است!
آپدیت مداوم و دستورات بیشتر
Google Now یکی از محصولاتی است که مرتبا گوگل آپدیتشان میکند و قابلیتهای بیشتری به آنها اضافه میشود. این امر موجب میشود دامنه اطلاعات و دانش این دستیار شخصی زودتر از سایرین گسترش یابد.
شما میتوانید از دستیار گوگل در بسیاری از اپلیکیشنهای اندروید نیز استفاده کنید؛ البته منظور باز کردن آنها نیست، بلکه منظور دستوراتی است که مختص آن اپلیکیشن در Google Now وجود دارد. مثلا میتوانید به Google Now بگویید که برنامه ورزش روزانهتان را در اپلیکیشن Runkeeper ثبت کند یا آهنگی را به لیست آهنگهای موردعلاقه شما در اسپاتیفای بیفزاید. حتی با Google Now میتوانید پیامتان را در وایبر، واتساپ و تلگرام ارسال کنید. علاوه بر فرامین پیشفرض، این امکان برایتان وجود دارد که با استفاده از اپلیکیشن Commandr دستورات جدیدی برای دستیار خودتان تعریف کنید.
Now on Tap
اما ویژگی جدیدی که بهزودی به Google Now اضافه میشود ویژگی خارقالعاده Google Now on Tap است. با اضافه شدن این ویژگی، گوگل آنچه در حال دیدن و خواندنش هستید درک می کند و براساس آن به شما پاسخ میدهد. فرقی نمیکند که صفحه اینترنتی باز باشد یا ایمیل یا موسیقی؛ تنها کافی است با اشاره انگشتتان از گوگل بخواهید به شما کمک کند.
مثلا اگر در مورد یک فیلم در حال چت با دوستتان هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری در موردش به دست آورید، لازم نیست در صفحهای جدید جستجو کنید، فقط باید Google Now را فرابخوانید! این دستیار شخصی با قابلیت Now on Tap خود موضوع گفتگوی شما را درک میکند و براساس آن اطلاعات مرتبط با فیلم موردنظر را نمایش میدهد.
ممکن است در وبگردیهای خود به مقالهای در مورد یک حیوان نادر بربخورید و بخواهید در موردش بیشتر بدانید. این بار هم Google Now متن مورد مطالعه را درک میکند و دقیقا همان اطلاعاتی را به شما میدهد که به دنبالش هستید.
مهمترین ایرادی که به Google Now گرفته میشود نداشتن روح و شخصیت است. اینکه این دستیار شخصی نمیتواند همچون Siri و Cortana با کاربر تعامل کند و بگوبخند راه بیندازد شاید برای بعضیها عیب به حساب بیاید، ولی واقعا این مورد چقدر مهم است؟! آیا شما میخواهید دستیاری هوشمند و دانا داشته باشید که بهسرعت پاسخ تمام سوالاتتان را بدهد یا دنبال چیزی هستید که شما را برای مدتی سرگرم کند و بخنداند؟!
مطمئنا روح بخشیدن به Google Now برای گوگل اصلا کار سختی نیست و به یک اشاره دست نیاز دارد، ولی این شرکت نشان داده که تمرکزش را بیشتر بر مفید بودن دستیار خود گذاشته است تا سرگرمکننده بودن آن.